-
[>quote='panark']
Με βάση τα παραπάνω, ζαχαρώνω το Honda SH150 και το Piaggio Beverly 250. Το δεύτερο μάλλον υπάγεται σε άλλη κατηγορία, μεγαλύτερο σε κυβισμό και διαστάσεις, πιθανώς δύσχρηστο στην πυκνή κίνηση. Είναι και πιο ακριβό, οπότε πιο κοντά στο Honda με βλέπω.
Είναι κανείς που έχει συγκεκριμένη άποψη ή εμπειρία απο τα δύο αυτά μηχανάκια; Καμμιά άλλη πρόταση ίσως;
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Πάνος[/quote]
Διαβεσε το θεμα ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑς' εχω γραψει καποια πραγματα γι αυτά τα 2..
-
Ο φίλος EMMANOYHL άνοιξε νέο topic με τις ίδιες ακριβώς απαιτήσεις και προτάσεις, οπότε μάλλον καλύπτομαι απο τις εκεί απαντήσεις...
-
Νάμαι κι εγώωωωωωωωωωωω
Για τους ρετρολάγνους της παρέας XL 500 S Mε χωματερά λάστιχα,για βόλτες....
Ενα πεζω Elyseo 125 για αστικές μετακινήσης και πόλύ κουβάλημα,σακκούλες κλπ...
Και πολλές ειδικές μοτό ...........στο ...........μυαλό μου.
Με κρατάνε να μην πάρω ένα διαφορετικό για κάθε χρήση και ανάγκη.
Το όνειρό μου είναι να γευθώ όσα πιο πολλά μπορώ......ανέχεια οικονομική δεν με αφήνει ακόμη αλλά μικρός είμαι θα τα καταφέρω....
-
Για σε όλους
Εγώ ξεκίνησα με ενα peugeot jet force 125 του 2003 το οποίο
Τελικά μου αποδείχτηκε ΜΕΓΑΛΗ σαβούρα. το έτρεχα συνέχεια
Αντιπροσωπεία για βλάβες, τελικά το πούλησα
Και αγόρασα ένα suzuki bandit 400v του 1997 έχω μείνει απόλυτα
Ικανοποιημένος 8 μήνες μόνο βενζινουλα και λαδάκια.
ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ. -
KLR 250 με 97000 χιλ και δεν το αλλαζω με τιποτα.......πηγαινοντας πισω περιπου 2,5 δεκαετιες ξεκινησα με trial cota247 και μετα suzuki PE175 και πολυ enduro στα περιξ της Αττικης βουνα.
μετα στον υλιγγο της ταχυτητας με GSX750E με το τεραστιο στρογγυλο φαναρι και την ''χρυση εποχη'' της βουτας και του Μοσχατου στην σχετικα νεα τοτε παραλιακη στο ΣΕΦ.
-
πρωτοανέβηκα σε μοτο στη NORTON της σχολής οδηγών στη Θεσσαλονίκη 1977,μετά νοικιάρικο KAWASAKI KH 250 τρικύλινδρο δίχρονο , στον απόηχο της φανταστικής KH 500, το πρώτο μου μηχανάκι TESTI 50 εξατάχυτο με τελική 60 χμ, αγορασμένο με δόσεις απο τον Σαββαίδη, μετά απο ένα χρόνο FLANDRIA μεταχειρισμένο με κινητήρα YAMAHA με τελική 100χμ, πάλι απο τον Σαββαίδη και μετά απο ένα χρόνο MOTO GUZZI V 50 MONZA , τελική 200 χμ ,500 κυβικά γύρισα όλη την Ελλάδα και 2 ταξίδια Ιταλία. Υπάρχει ακόμη αλλά παροπλισμένη.
-
σουζούκι μπάντιτ 250. Αγοράστηκε το 97 την χρυσή εποχή των καραβιών από την...Ανατολία. Μόνο 650χλρ, η πιο μεγάλη μου αγορά(ωχ! ακόμα είναι ). Δουλειά ντελίβερι όλο το καλοκαίρι(σε δυο πιτσαρίες ταυτόχρονα ), ιδιαίτερα το φθινόπωρο, έφαγα και 50χλρ από ένα κολλητό και έτοιμος! Αν δεν πήγαινα και αντίπαρο, ίσως να έπαιρνα και το 400, αλλά εκείνη την εποχή 40 άλογα μου φτάνανε
Βέβαια, στην αρχή ξέβαφε όταν έβρεχε, με αποτέλεσμα να έχω...μπλε την περιοχή του μπλουτζίν που κάνει έναν άντρα...άντρα! Ο έμπορος (μεγάλη μαφία) την είχε βάψει σε κάποια σημεία με...πινέλο Οπότε την έβαψα, και η ερωτική μου ζωή απέκτησε πάλι οντότητα, αφου σταμάτησα να μοιάζω λες και έχω κανά περίεργο αφροδίσιο -
Ξεκίνησα με παπάκι (τι άλλο) όταν ήμουν στο Λύκειο, λίγο αργότερα ο μεγάλος αδερφός έφερε (οδηγόντας παρακαλώ!!!) απο Αγγλία ένα Honda NSR 125 R με κιτ 175 της Malossi βαμένο στα χρώματα της Rothmans. Επέστρεψε στην Αγγλία όπου μετά απο ένα τρυφερό τετ-α-τετ με ένα Volvo δώθηκε στην ασφάλεια για να πάρουμε την αποζημίωση.
Επόμενη μηχανή με την έλευση μου στην Ουαλλία ήταν ένα Kawasaki Ζ 250 το οποίο έφερα στην Ελλάδα και πούλησα.
Επόμενο βήμα το Honda VT 250 όπου ακολούθησε την ίδια οδό όπως παραπάνω.
Και επειδή είχα μάθει τον δρόμο Cardiff-Αθήνα έφερα την επόμενη χρονιά ένα Ζ 400.Το τελευταίο ταξίδι έγινε με ένα Kawasaki Z 650 Μοντέλο του '79 το οποίο και κράτησα. Ο 'Βουδας' έφερε εμένα και τον αδελφό μου απο αγγλία πρίν 8 χρόνια και απο τότε κατοικοεδρεύει στην Αθήνα και ταλαιπωρείται στους Ελληνικούς δρόμους.
-
Ξεκίνησα με ένα ταπεινό GLX 50 τό οποίο ήθελε μόνο βενζίνη, λάδια και φρενάκια. (Με 1000 χλμ σχεδόν το μήνα δεν ήταν άσχημα) το οποίο δυστυχώς το κλέψανε. Μετά πήρα ένα HONDA DREAM 100 και αφού του έβγαλα και αυτού το λάδι με πάνω από 1000 χλμ το μήνα λόγω δουλειάς (σε 3 χρόνια σχεδόν 40000 χλμ). Ύστερα έγινε η υπέβαση με μια KLE 500 την οποία την λατρεύω. Έχει γκάζι, είναι ταξιδιάρικο και το μοτεράκι σκοτώνει από τις 6000 - 10000 σ.α.λ. Ζητάει μόνο βενζίνη, λάδι και σέρβις και κάνουμε παρέα τους καλοκαιρινούς μήνες κοντά στα 2000 χλμ το μήνα.
-
Η αρχή έγινε με μοτοποδήλατο Moto Guzzi! Μετά από διάφορα παπάκια, ακολούθησε ΧΤ250Τ, που πουλήθηκε μόνο γιατί δεν είχε δισκόφρενο και μίζα. Μετά, Yamaha Target 80cc, δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη συγκρινόμενο με το ΧΤ, αλλά είναι αναντικατάστατο στην πόλη. Και, επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, πήρα και ένα Honda NX 250. Αφού κυκλοφόρησα για κάνα δίμηνο με TDM φίλου που μου το άφησε να του το προσέχω (ας είναι καλά το παιδί ), το ΝΧ μου φαίνεται σαν παιχνιδάκι για μικρά παιδιά και θέλω και κάτι μεγαλύτερο. Όταν τελειώσουν τα μαθήματα που μας κάνει ο temper θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.
-
Περιορισμένος (για πολύ λίγο ακόμα ) στα μοτοποδήλατα, έχω χρησιμοποιήσει κατά σειρά:
-Yamaha V50 (50cc, δίχρονο, αυτόματα με 2+2! ταχύτητες, κόφτης στα 60kmph) προς το παρόν έχει (τουλάχιστον) 3 χρόνια να πάει για σέρβις και δουλεύει άψογααααα! μόνο βενζίνη και λάδια...
-Honda GLX 50cc : Ο ορισμός της αξιοπιστίας! Δε σπάει - δε χαλάει, εκτός και αν το περιλάβει καφρος μηχανικός. Στα δικά μου χέρια 0 μηχανικές βλάβες (κάτι σπασμένα φλάς μόνο από πτώσεις )... μετά έφαγε μια κακή 'πατεντα' - αλλαγή κυλινδροπίστονου για 72cc και κόλλησε... έφαγε άλλο ένα κόλλημα πρόσφατα λόγω ιμιτασιόν νέων κυλινδροπίστονων, και επιστροφή σε εργοστασιακά... [τελευταία αναφορά: τελική 90kmph σε ευθεία με αναβάτη ~55kgr ]
-Kymco People 125cc: τετράχρονο scooter με 16' τροχούς. Το οδήγησα λίγο μόνο...Συνολικά πρέπει να έχω κάνει >20000km με αυτά τα 3, και ετοιμάζομαι να κάνω την 'υπέρβαση' προς ένα ON-OFF στο 500cc. Αλλά περισσότερα όταν θα έρθει η ώρα...
Σταύρος
-
Μολις προσεξα οτι εχουμε καινουργιο φορουμ. Να μας ζησει.
Σχετικα με το τι μηχανακια ειχα.
97 Yamaha Seca II 600
2000 Kawasaki Concurs 1000
1999 Suzuki SV650Tι εχω τωρα:
2003 Moto Guzzi V11 Sport.
Νικος
-
Με χρονολογικη σειρα
1)Honda c-50
2)Honda CB 250N
3)Yamaha XJ 400
4)Yamaha FZR 1000
5)Kawasaki ZZR 1100
και τωρα δυστυχως Suzuki Shogun 110
Εντος ολιγου Honda Hornet 600 ή Yamaha Fazer 600.
Θα μου πεις γιατι γυμνο και 600???
Δυστυχως επειδη ...με ξερω ειναι ο μοναδικος τροπος για να μην κανω υπερβολες που θα με οδηγησουν ..ξερετε που!!!!
Πιστευω οτι με τα 1000αρια που ειχα, ζω γιατι με βοηθησε ο καλος Θεουλης.
Ελπιζω να συνεχισει την βοηθεια Του απλα ειπα να βοηθησω και γω λιγο -
1998-1999 Yamaha Crypton (πατάτα).
Και απο χτές, ευτυχής κάτοχος ενός Honda SH150.
-
BMW R51/3....all time classic....
-
H virago πήγε με το πλάι για τελευταία φορά. Φρεναρισμα πανικού... στραβωσε από λαιμό και μπροστά. Το δισκόφρενο καρφώθηκε στο πλευρό του αμαξιού. Κρίμα το μεγκανάκι... Α ναι, έσπασα και το αριστερό μου πόδι... Έλα που με τα λεφτα της ασφάλειας σκέφτομαι να πάρω CBR... Αδιόρθωτος!
-
Ο χρήστης dourou έγραψε:
H virago πήγε με το πλάι για τελευταία φορά. Φρεναρισμα πανικού... στραβωσε από λαιμό και μπροστά. Το δισκόφρενο καρφώθηκε στο πλευρό του αμαξιού. Κρίμα το μεγκανάκι... Α ναι, έσπασα και το αριστερό μου πόδι... Έλα που με τα λεφτα της ασφάλειας σκέφτομαι να πάρω CBR... Αδιόρθωτος!Περαστικά-σιδερένιος! Και με το καλό πάλι δίτροχος (αν το δοκιμάσεις δεν τ΄ αλλάζεις )
-
Yamaha T80 (Υπάρχει ακόμα)
Honda Lead 50 (φρίκη)
Kawasaki KMX 200 (Υπάρχει ακόμα σε άψογη κατάσταση παρα τα πολλά χωμάτινα χιλιόμετρα)
BMW F 650 ST (ξενέρωτο αλλά πρακτικό)
Τώρα κυκλοφορώ με Honda Hornet 600 '04
Λόγω αλλαγής γραφείου σκέφτομαι για TDM900 (θα πρέπει να κινούμαι καθημερινά 70 χιλιόμετρα σε εθνική οδό οπότε το hornet αν και μου αρέσει τρομερά - οπτικά και οδηγικά, είναι μάλον κουραστικό) -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
το hornet αν και μου αρέσει τρομερά - οπτικά και οδηγικά, είναι μάλον κουραστικό)
Γιατι????
Πες μου σε παρακαλω γιατι θελω να το παρω....
Το ιδιο ισχυει κατα τη γνωμη σου και για το fazer???? -
Γιατι????
Πες μου σε παρακαλω γιατι θελω να το παρω....
Το ιδιο ισχυει κατα τη γνωμη σου και για το fazer????Μιλάμε πάντα για το μοντέλο χωρίς fairing.
Το πρόβλημα είναι βέβαια ο αέρας. Μπορείς μεν να ταξιδεύεις με 120 -140 με τον αέρα να είναι ανεκτός αλλά έχει τόσο γκάζι που δύσκολα κρατιέσαι να το πηγαίνεις σε ανοικτό δρόμο μόνο τόσο....
Το πρόβλημα βελτιώθηκε σαφώς με την τοποθέτηση της γνήσιας χαμηλής ζελατίνας που δίνει η Honda αλλά και πάλι σε ταλαιπωρεί.
Κατα τα άλλα είναι καταπληκτικό όσο δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα σε εθνική. Τις περισσότερες φορές εγώ τουλάχιστον προτιμώ να πηγαίνω από επαρχιακούς δρόμους και όχι εθνική.
Είναι πάρα πολύ καλά ζυγισμένο έχει καταπληκτικό μοτέρ, πόλλή δύναμη, στρίβει με την σκέψη, θέλει μόνο καλύτερα λάστιχα.
Το fazer λόγω fairing πιστεύω ότι είναι καλύτερο σε ταξίδι στην εθνική και μόνο.
ΤΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ?