-
Καταρχήν την Volvo Δεν ΄Ήρθε η Μαμά εταιρία για να την πάρει από τον Σαρακάκη..... Η Volvo υπάγεται στην GM πράγμα που σημαίνει MAZDA-FORD-VOLVO Ένα λογιστήριο μια εταιρία που απλά εποπτεύει τους Dealer...Δεν τους Λέει το πώς Θα Πουλάνε τα Ανταλλακτικά ούτε τα αυτοκίνητα..... Έχει δώσει το Όνομα Σε οποίον Πληρώσει (Franchice).
Ο Σαρακάκης Εξακολουθεί να είναι dealer Τις Volvo όπως και η Autoforum -kontelis και τα λοιπά..... Το καλό που έγινες είναι ότι τα καταστήματα Volvo Απέκτησαν μια ομοιομορφία ως προς το περιβάλλον τους πολύ ποιο μοντέρνο από πριν αλλά και υποχρέωσε το Saracakis να δημιουργήσει 2 καινούργια καταστήματα πωλήσεις αυτοκινήτων και service.
Το κακό είναι ότι αν πάς για service αλλού εκτός από τον saracaki (όπως πήγα εγώ το Volvo 440turbo) πήγα για καθαρισμό Μπεκ και αλλαγή φίλτρου Βενζίνης και ιμάντα εκκεντροφόρου στον Kontelis-Volvo....Μεγάλο Λάθος γιατί οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι τους γίνεται......Δεν είχαν ούτε το διαγνωστικό για το αυτοκίνητο και το χειρότερο μου βάλανε ιμιτασιόν φίλτρο βενζίνης πληρώνοντας το για γνήσιο!!!! Άσε που πλήρωσα 420€ με 10% έκπτωση για 3 εργασίες...... Στο τιμολόγιο χρεώσανε 70,44€ έλεγχος Μπέκ και 55€ καθαρισμός + ΦΠΑ .... Μα είναι τρελοί !!!!! Περιμένω Απάντηση από την Vovlo Hellas εδώ και 12 μέρες και ακόμα ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ......
Στο θέμα για το τεστ Drive Πάντως από όσο γνωρίζω ο ΣΑΡΑΚΑΚΙΣ δεν καθορίζει το πώς θα δουλέψει ο κάθε επιχειρηματίας το ΜΑΓΑΖΙ του, το οποίο πουλάει Honda ή Μitsubishi παρά μόνο τις Τιμές στα μοντέλα και τα χρηματοδοτικά πακέτα. Στο Θέμα του Τεστ Drive αν δεν πάς στην Λ.Αθηνών (όπως πήγα εγώ) να κλείσεις ραντεβού στην Ίδια την εταιρία ή στην Έκθεση σε κάποιο πωλητή ή στα γραφεία στον 2ερο όροφο και παρόλα αυτά δεν κάνεις τεστ Drive Κάτι που μου φαίνεται απίθανο.
Σίγουρα θα σου βρουν Το αυτοκίνητο που θα ζητήσεις...(ο πωλητής παίρνει προμήθεια με βάση τα τουτου που σπρώξει, οπότε θα σου βρει αυτός σίγουρα) κάποιος θα βρεθεί.....Στην Τοyota Που πήγα για βλάβη σε ένα MR2 του φίλου μου(κιβώτιο) τον έδιωξαν και τον έστειλαν σε άλλη αντιπροσωπεία γιατί δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούνε με αυτοκίνητα που βρίσκονται στην εγγύηση και που δεν παίρνουν Λεφτά από τον πελάτη(υπάρχει κασέτα με την συνομιλία!!!)
Καλή τύχη σε ότι διαλέξεις αλλά μην κρίνεις το αυτοκίνητο μόνο από τον έμπορο που πάει να στο πασάρει απλά.... -
Καταρχήν την Volvo Δεν ΄Ήρθε η Μαμά εταιρία για να την πάρει από τον Σαρακάκη.....
VolvoAmazone,είχα πολλές απορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Volvo για τη χώρα μας και καλά έκανες και διευκρίνισες κάποια πράγματα...
-
Ο χρήστης VolvoAmazone έγραψε:
(υπάρχει κασέτα με την συνομιλία!!!)
....πρέπει να το παίζουμε Τριανταφυλόπουλοι για να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα......
-
VolvoAmazone na 'sai kala...apo ola ta post pou eida,mono to diko sou exei sxesh me thn alh8eia kai leei ta pragmata ws exoun.Twra gia tous upoloipous kai gia ayta pou lene apla h den exoun epafh me to antikeimeno h einai oi suni8ismenoi xasomerhdes pou pairnoun svarna tis antiproswpeies mpas kai odhghsoun kana aytokinhto(xwris na exoun fragko sthn tseph)kai to paizoun pelates ypshlwn apaithsewn.Oi 'pelates' pou exoun panta dikio mexri vevaia na peseis esy sta xeria tous kai na tous zhthseis kati,pali aytoi 8a exoun dikio.Mizeroi kai gkriniarhdes.
Ayta.... -
Oso gia sena ipat2001....dhmosios up/los eisai...pou na ksereis poios einai erasitexnhs kai poios epaggelmatias!
-
Giannis^, κατ'αρχήν μη χρησιμοποιείς greeklish, όπως αναφέρεται και στις οδηγίες χρήσης του φόρουμ.
Δεύτερον, δεν είναι πολύ κομψό στην πρώτη δημοσίευσή σου στο φόρουμ να προσβάλλεις άλλους χρήστες.
Τρίτον, αν έχεις κάποια σχέση με την εν λόγω αντιπροσωπεία (που έχεις) θα ήταν καλό να το αναφέρεις δημόσια πριν αρχίσεις τις προσβολές, δε νομίζεις;
-
Kyan,(sorry gia ta greeklish,provlhma me pc)exw sxesh me to aytokinhto oxi me thn en logw antiproswpeia,mou 8ymise thn gkrinia enos dikou mou pelath apo allh etaireia.Den prosvala perissotero h ligotero symfwna me ayta pou diavasa...mia alh8eia eipa pou th zw ka8e mera,exei ta kala ths kai ta kaka ths.
-
Ο χρήστης Giannis^ έγραψε:
Kyan,(sorry gia ta greeklish,provlhma me pc)exw sxesh me to aytokinhto oxi me thn en logw antiproswpeia,mou 8ymise thn gkrinia enos dikou mou pelath apo allh etaireia.Den prosvala perissotero h ligotero symfwna me ayta pou diavasa...mia alh8eia eipa pou th zw ka8e mera,exei ta kala ths kai ta kaka ths.Είναι κακό να είσαι δημόσιος υπάλληλος έτσι..?
Για ρώτα τους Honda-κηδες να σου πουν ιστορίες..γιατί έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται!
-
VolvoAmazone na 'sai kala...apo ola ta post pou eida,mono to diko sou exei sxesh me thn alh8eia kai leei ta pragmata ws exoun.Twra gia tous upoloipous kai gia ayta pou lene apla h den exoun epafh me to antikeimeno h einai oi suni8ismenoi xasomerhdes pou pairnoun svarna tis antiproswpeies mpas kai odhghsoun kana aytokinhto(xwris na exoun fragko sthn tseph)kai to paizoun pelates ypshlwn apaithsewn.Oi 'pelates' pou exoun panta dikio mexri vevaia na peseis esy sta xeria tous kai na tous zhthseis kati,pali aytoi 8a exoun dikio.Mizeroi kai gkriniarhdes.
Ayta....
Oso gia sena ipat2001....dhmosios up/los eisai...pou na ksereis poios einai erasitexnhs kai poios epaggelmatias!
Αγαπητέ Γιάννη,
μου αρέσει να πηγαίνω σε αντιπροσωπείες για test drive, δεν πάω πάντα με σκοπό να αγοράσω και δεν είμαι χασομέρης. Ακόμα και αν δεν έχω σκοπό να αγοράσω απαιτώ τέλεια εξηπηρέτηση, και είμαι πολύ απαιτητικός. Και σε πληροφορώ επειδή έτυχε έτσι να οδηγήσω αυτοκίνητα που μου άρεσαν πολύ, άν κάτι μου αρέσει απλά το αγοράζω.
Το να αποκαλεις χασομέρηδες άτομα που τους αρέσει η οδήγηση, σε forum αυτοκινήτων, μάλλον είναι λάθος γλώσσα. Στο post σου αποκαλείς και εμένα χασομέρη αφου και εγώ κάνω test drive αυτοκινήτων, άρα το θεωρώ και προσωπικό.
Προσωπικά άν έρθω στην αντιπροσωπεία σου που γνορίζεις άν έχω ή οχι τα χρήματα;
Και τι complex είναι αυτό επιτέλους στην Ελλάδα με τους ανθρώπους που έχουν λειγότερα χρήματα απο άλλους; Πάντα υπάρχει ένα snob ύφος λες και κάνουν χάρη που σου παίρνουν τα χρήματα.Και το να είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος τι κακό έχει; Και εσύ ένας απλός υπάλληλος είσαι αν κατάλαβα καλά απο τα posts σου , επομένως στους πελάτες πρέπει να φέρεσαι ανάλογα όποιος και να σου έρθει.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Μια εταιρεία που σεβεται τους πελατες πρεπει να αντιμετωπιζει με σεβασμό ακομα και τους διάφορους γραφικούς (δεν μιλαω για καποιον συγκεκριμένα) που παιρνουν βόλτα τις αντιπροσωπείες για test drive,και αυτοί ακόμα ειναι εν δυνάμει πελάτες,καποτε θα χρειαστούν ένα αυτοκίνητο ή καποτε θα κερδίσουν το λόττο.Παντως η λέξη χασομέρης χαρακτηρίζει απόλυτα μια τέτοια συμπεριφορά,θελετε να το πείτε παθος,θελετε hobby το ίδιο πράγμα είναι και λίγο-πολύ όλοι έχουμε κάτι τέτοιο.
-
Χαίρομαι που τόσο ο kyan όσο και οι elteo και dimitrios διατήρησαν ένα επίπεδο,σε αντίθεση με εσένα Γιάννη!
Και πραγματικά απορώ γιατί τέτοια εμπάθεια: άσχετοι,χασομέρηδες,άφραγκοι,μίζεροι και γκρινιάριδες!!!
είναι ουσιαστικά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησες για συν-forumίτες που απλά περιέγραψαν (ενδεχομένως όχι με απόλυτη ακρίβεια) αυτό που όλοι -όσοι είχαν την παραμικρή επαφή με τις αντιπροσωπείες Σαρακάκη -γνωρίζουν από πρώτο χέρι.
Ελπίζω και εύχομαι η συνέχειά σου στο 4TF να είναι (σαφώς) καλύτερη!! -
Κάποτε είχα πάει για συνέντευξη στο Σαρακάκη για δουλεια, με ειδοποίησαν για δεύτερη μετά απο... 8 μήνες! Άνεργος να μουν ακόμα, θα το σκεφτόμουν!
-
Αγαπητέ Γιάννη, αν κατάλαβα καλά είσαι πωλητής και δεν σου πολυαρέσει η δουλειά σου, έτσι δεν είναι; Συγγνώμη που σου το λέω έτσι αλλά μάλλον σε έχουν κουράσει οι απαιτητικοί πελάτες... Δυστυχώς όμως (ή μήπως ευτυχώς;) οι πελάτες έτσι πρέπει να είναι. Αυτές οι απαιτήσεις είναι που βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μπορούμε πλέον πχ να ζητάμε να κάνουμε test drive το αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει. Όχι πολλά χρόνια πριν κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ανέκδοτο...
Υποθέτω ότι κι εσύ ως πελάτης αγοράζοντας κάτι θα έχεις τις απαιτήσεις σου.
Προσωπικά πριν διαλέξω το αυτοκίνητό μου έκανα test drive σε 4 μοντέλα. Φαντάζομαι δεν έπρεπε να τα αγοράσω κιόλας έτσι; Χασομέρης πάντως δεν θεωρώ ότι είμαι αν και σέβομαι την άποψή σου. Όλα τα παραπάνω αποτελούν δική μου άποψη και θα χαρώ να την αντικρούσεις, πάντα σε φιλικό τόνο. -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Αγαπητέ Γιάννη, αν κατάλαβα καλά είσαι πωλητής και δεν σου πολυαρέσει η δουλειά σου, έτσι δεν είναι; Συγγνώμη που σου το λέω έτσι αλλά μάλλον σε έχουν κουράσει οι απαιτητικοί πελάτες... Δυστυχώς όμως (ή μήπως ευτυχώς;) οι πελάτες έτσι πρέπει να είναι. Αυτές οι απαιτήσεις είναι που βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μπορούμε πλέον πχ να ζητάμε να κάνουμε test drive το αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει. Όχι πολλά χρόνια πριν κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ανέκδοτο...
Υποθέτω ότι κι εσύ ως πελάτης αγοράζοντας κάτι θα έχεις τις απαιτήσεις σου.
Προσωπικά πριν διαλέξω το αυτοκίνητό μου έκανα test drive σε 4 μοντέλα. Φαντάζομαι δεν έπρεπε να τα αγοράσω κιόλας έτσι; Χασομέρης πάντως δεν θεωρώ ότι είμαι αν και σέβομαι την άποψή σου. Όλα τα παραπάνω αποτελούν δική μου άποψη και θα χαρώ να την αντικρούσεις, πάντα σε φιλικό τόνο.Αγαπητέ μου Γιώργο,
εγώ που ποτέ δεν έμεινα με λειγότερα απο 3 αυτοκίνητα στο σπίτι μου (και συνήθως πάντα έχω 4-5) σκέψου πόσα test drives έπρεπε να κάνω Άν με κακοχαρακτήριζε ένας πωλητής τότε τι να πώ.. θα έχανε εμένα απο πελάτη πάντως
Είναι όμορφο να σεβόμαστε πάντα την άποψη των άλλων όποια και να είναι αυτή, αλλά σε επίπεδο πωλητή-αγοραστή το να έχει ο πωλητής την άποψη οτι είμαι χασομέρης, προσωπικά μου χτυπάει αρκετά άσχημα. Ίσως όμως απλά να είμαι υπερβολικός. Τι να πώ... Απορώ όμως που ξέρει ένας πωλητής σε πόσες αντιπροσωπείες πήγα, αν και ποτέ δεν το κρίβω. Όταν πάω σε ένα μαγαζί δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πώ που πήγα και οτι δεν έχω σκοπό να αγοράσω αλλά να δώ.
Φιλικά,
Δημήτρης -
.... einai oi suni8ismenoi xasomerhdes pou pairnoun svarna tis antiproswpeies mpas kai odhghsoun kana aytokinhto(xwris na exoun fragko sthn tseph)kai to paizoun pelates ypshlwn apaithsewn.....H δουλειά του υπαλλήλου (δημόσιου ή ιδιωτικού δεν έχει διαφορά) είναι να εξυπηρετεί. Όσο πιο καλά εξυπηρετεί τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει και να πουλήσει. Οι εποχές που τα κορόιδα αγοράζανε αυτοκίνητο χωρίς ούτε να το δούνε τείνουν να περάσουν.
Δεν υπάρχουν πελάτες υψηλών και χαμηλών απαιτήσεων. Αν νομίζεις ότι κάποιοι είναι τέτοιοι αυτό συμβαίνει μόνο επειδή εσύ τους κατηγοριοποιείς έτσι γιατί προτιμάς να ασχολείσαι με τους πρώτους και να περιφρονείς τους άλλους. Έτσι όμως χάνεις τους δεύτερους οι οποίοι θα αγοράσουν από αλλού. Η δουλειά και η τέχνη του πωλητή είναι να κάνει όλους τους υποψήφιους πελάτες να νιώσουν σαν VIP και να μην υπάρχουν διακρίσεις. Όποιος μπαίνει στο μαγαζί δεν είναι υποψήφιος πελάτης αλλά επισκέπτης που ήρθε να πάρει μια ιδέα και να ενημερωθεί. Δουλειά του πωλητή είναι να τον κερδίσει και να τον κάνει πελάτη ή έστω θετικά κείμενο προς το μαγαζί/μάρκα/πωλητή/αυτοκίνητο. Πρέπει λοιπόν να τον κάνει να νιώσει όμορφα, άνετα και ευχάριστα. Αν ψειρίζουν το αυτοκίνητο και σου κάνουν πολλές ερωτήσεις και σου τρώνε χρόνο δεν είναι χασομέρηδες.... Οφείλεις μάλιστα να είσαι σωστά ενημερωμένος και να απαντάς αντικειμενικά, αν δεν ξέρεις κάτι να το παραδέχεσαι και να φροντίζεις να το μάθεις. Υποτιμώντας κάποιον πελάτη ή χρησιμοποιώντας αφυψηλού ύφος δεν ανεβάζεις το κύρος του αυτοκινήτου ούτε του εαυτού σου απλά προσβάλλεις τη νοημοσύνη του πελάτη.... που θα χάσεις.... και τους συναδέλφους σου που τους έχεις βγάλει και το κακό όνομα!
Ο τρόπος και η έλλειψη ενημέρωσης πωλητών με έχει κάνει να απορρίψω ήδη δύο μαγαζιά (Toyota, VW) στα οποία πέρασα με σοβαρό σκοπό. Ναι είμαι πολύ απαιτητικός και όποιος θέλει να μου πάρει τα 30.000+ ευρώ μου οφείλει να δείξει ότι τα αξίζει! To ίδιο θα ήμουν είτε επρόκειτο για 7.000 είτε για 107.000 δικά μου λεφτουδάκια.... -
Προσωπικά φίλε Δημήτρη θα ήθελα πολύ να είμαι πωλητής σου!!!
Χωρίς πλάκα, γιατί τόσα αυτοκίνητα; Αν ποτέ βρεθώ Αμερική σε σένα θα έρθω για test drive και πουθενά αλλού!
Πληροφοριακά (και sorry αν γίνομαι αδιάκριτος) τι αυτοκίνητα έχεις τώρα;No problem αν δεν θέλεις να απαντήσεις...
-
Μηπως να ανοιγόταν topic 'ΠΩΛΗΤΙΚΕΣ' Ιστορίες;
-
As kseka8arisoume ligo ta pragmata...De anaferomai se pelates pou kanoun ereyna agoras,gia kalo diko tous 8a prepei na perasoun apo olous kai na ta dokimasoun ola,h epilogh dikia tous.Twra opoios prospa8ei na me peisei gia vasika xaraktiristika ths nootropias mas san pelates kai san pwlhtes as mhn kourazete adika.H douleia pou kanw pote den me kourase,einai poluteleia na kaneis to hobby sou douleia kai einai epilogh mou.Dhmhtrh,ypallhlos eimai kai polu kalos malista(milane ari8moi) pou shmainei pws krinomai apo ergodoth kai pelath se sygkrish me kapoion dhmosio pou ton krinei o ??? den kserw poios.Kai ypen8umizw pws h apopsh sas vgainei apo 10 empories pou exete paei kai mena apo 500 upopshfious pelates pou vlepw to xrono.Sorry gia ta greeklish kai pali den lynetai to provlhma.
-
Ακόμα και το να πάει κάποιος και να δοκιμάζει όλα τα αυτοκίνητα στο ελεύθερο χρόνο του θα τον βοηθήσει αργότερα να αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά που αποζητά και έτσι όταν έρθει η ώρα να αγοράσει θα κάνει πιο σωστή επιλογή και θα είναι πιο ευχαριστημένος πελάτης. Και αν είναι ευχαριστημένος ο πελάτης και ο πωλητής πρέπει να είναι ευχαριστημένος και διαφήμιση γίνεται. Το γεγονός ότι δοκιμάζει, ψάχνει ακόμα και ενώ δεν πρόκειται να αγοράσει άμεσα είναι που τον κάνει χασομέρη? Τελικά ποιοι είναι οι χασομέρηδες και γιατί?
-
Γιάννη, προφανώς για να κάνεις αυτή τη δουλειά και να έχεις και καλά νούμερα, δεν μπορώ να αμφισβητήσω την ικανότητά σου να πουλάς. Απλά το πάω και λίγο πιο μακριά. Δηλαδή αν αγοράσω από σένα το μοντέλο Α και μετά από ένα μήνα βγει μια ανανεομένη έκδοση και έρθω και σου πω: 'Ρε Γιάννη, θέλω να το πάω μια βόλτα να το δω', θα με διώξεις; Αν ναι, με έχασες και εμένα και τους φίλους που ίσως σου έστελνα. Αν όχι, σε τι διαφέρω από τον χασομέρη;
Test Drive στον Σαρακάκη και άλλα ανέκδοτα με τον Τοτό.....