-
- Δύο links για να συγκρίνουμε την ασφάλεια ώς προς τον πεζό. Volvo S40 (22%) , Volvo XC90(28%)
Επειδή αναφέρθηκε το Renault Twingo σε κάποιο προηγούμενο post, επίσης προστασία ώς προς τον πεζό (28%)
Ford Ka (25%). Προφανώς λοιπόν στην περίπτωση του πως μελετάει τα crach tests το ΕuroNCAP το Κa είναι πιο επικίνδυνο για τον πεζό απο το Ηοnda CR-V Που είχε 53% !!!
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... d1=3&id2=5
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =9&id2=160
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =1&id2=161
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=1&id2=77
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... etails.php?
id1=10&id2=123Οι επιλογές των παραδειγμάτων είναι τυχαία, αλλα υπάρχουν δεκάδες ακόμα παρόμοιες συγκρίσεις.
- Όσον αφορά θέμα κατανάλωσης. Πάλι τυχαία διαλεξα σύγκριση σε Rav4 2.4 lt και Toyota Camry 2.4 lt. Όποιος ενδιαφέρεται ανάλογη σύγκριση μπορεί να κάνει και σε άλλες εταιρείες.
Camry 23/32 mpg
Rav4 22/26 mpg
VW Passat 1.8T 22mpg!!! ΄Οσο και το Rav4!
Saab 2.0 Aero 20/28 mpg. Ώς οικολόγος λοιπόν θεωρώ το Rav4 ώς περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον.
http://www.toyota.com/vehicles/2004/camry/specs.html
http://www.toyota.com/vehicles/2004/rav4/specs.htmlΠάλι τα παραδείγματα είναι τυχαία και μπορεί να γίνει σύγκριση σε SUV μεγάλου κυβισμού με συμβατικά οχήματα μεγάλου κυβισμού επίσης.
-
Για το θέμα της ευελιξίας. Διαφωνω οτι ένα SUV δεν είναι ευέλικτο και οτι δεν έχει επιτάχυνση. Φυσικά και υπάρχουν αργά SUV όπως και υπάρχουν εξερετικά γρήγορα. Το ίδιο ισχύει και με τα απλά συμβατικά οχήματα όμως.
Υπάρχουν SUV's πολύ ταχύτερα απο ένα συμβατικό όχημα. -
Για το θέμα των διαστάσεων δόθηκε παραπάνω ένα εύστοχο παράδειγμα απο την BMW X5 kai 530.
-
Για τις θέσεις των μικροαντικειμένων, θα διαφωνήσω με τη λογική οτι το SUV διαθέτει γενικά λιγότερο χώρο για αντικείμενα!.. Αγαπητέ Skullone το Clio έτυχε να το οδηγήσω πριν πολύ λίγο καιρό στο London και δεν θα μπορούσα προσωπικά αυτο το αυτοκίνητο να το συγκρίνω με ένα μεγάλο SUV. (ειδικά Αμερικάνικο που είναι κατα βάση πολύ μεγάλα) Η εμπειρία μου ήταν η χειρότερη απο αυτό το όχημα. Πέρα απο το ότι ήταν επικύνδηνα αργό (με 3 άτμα και 3 βαλίτσες), είχε πολύ άσχημη ποιότητα εσωτερικού και έντονα ελειπής χώρους που μετα βίας χωρούσαν τις βαλίτσες μου.Να μην αναφερθώ στο πόσο στρημόχτηκαν 2 άτομα στο πίσω κάθισμα. Είναι λάθος σύγκριση κατα την ταπεινή μου γνώμη ενός Clio με ένα SUV.
-
Δυστηχώς crash test συγκεκριμένα μοτοσυκλετας με SUV δεν μπόρεσα να βρώ στον χρόνο που διαθέτω, αλλά τα αποτελέσματα νομίζω θα είναι περίπου όμοια με αυτά των πεζών. Η δυναμική των σωμάτων είναι 'περίπου' η ίδια αν τη συγκρίνουμε με τη συναμική οχήματος-οχήματος.
Προσωπικά όμως θεωρώ πιο επικύνδηνη μια μοτοσυκλέτα που για παράδειγμα δεν έχει ζώνη ασφαλείας απο ένα SUV.
Στο site
http://www.accidentreconstruction.com/r ... /index.asp
στο κάτω μέρος υπάρχει ένα video κάτω απο το Motorcycle Fall. Kυκλοφορεί στο διαδίκτυο ώς αστείο video, αλλά η λογική του είναι στο συγκεκριμένο site να δείξει πόσο επικύνδηνη΄είναι απο μόνη της η μοτοσυκλέτα. -
Περισσότερη εξέλιξη όσον αφορά των τομέα της ενέργειας, υπάρχει στα SUV και όχι στα συμβατικά οχήματα. Το ότι οι εφαρμογές εφαρμόζονται πρώτα τα συμβατικά οχηματα έχει να κάνει με το γεγονός οτι οι εταιρείες θέλουν να πουλήσουν άμεσα και ακόμα η τεχνολογία δεν είναι σε θέση να εφαρμοστεί άμεσα σε SUV.
Προφανώς μπορεί κάποιος να βρεί παραδείγματα οχημάτων που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.. Ο σκοπός μου ΄δεν είναι να αποδείξω οτι ένα SUV έιναι πιο γρήγορο , πιο ασφαλές , πιο άνετο, πιο οικονομικό. Ο σκοπός μου είναι να αποδείξω οτι είναι λάθος να γενικέυουμε με τόση βεβαιώτητα κάποια πράγματα. Δεν είναι όλα ta SUV όπως αρκετά άτομα τα φαντάζονται. Πάντα υπάρχουν και αποκλίσεις απο τον κανόνα, πόσο μάλλον οταν δεν υπάρχει κανόνας.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
βρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά. για σκεφτείτε πόλεις όπου θα επιτρέπονταν αμάξια μόνο όπως το Prius (για μεγάλα) και Smart, Seicento κλπ για μικρά, όπως και μοτοσυκλέτες με καταλύτες.Δεν θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα?
Κάντε χονδρικά μερικούς πολλαπλασιασμούς με το μήκος του SMART να δείτε πόσα χωρούνε σε ένα τυχαίο πεζοδρόμιο σε σχέση με΄ένα τυπικό Ευρωπαικό αμάξι όπως το 307... Δεν το συζητώ για SUV του στυλ Χ5...
...
.Εκτός του οτι σε άλλες χώρες δεν υπάρχει το πρόβλημα παρκαρίσματος!, θα ήταν ΠΟΛΥ πιο οικονομικό για το κράτος να φτιάξει parkings απο το να καταργήσει όλα τα οχήματα αυτά
Σε λίγα χρόνια ούτος η άλλος νέες μορφές ενέργειας θα είναι χρησιμοποιούμενες σε καθημερινή βάση.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
....
Επειδή έτυχε να ζήσω 4 χρόνια στην Βοστώνη, θα ήθελα να συμφωνήσω με τον Dimitrios2004 πως κατά μέσο όροι εκεί κυκλοφορούν πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα από ότι στην Αθήνα. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού εκεί έχουν μια εντελώς διαφορετικά δομημένα κοινωνία, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο φυσικά και σε οικονομία (αλλά και σε επίπεδο αντιμετώπισης και παροχών προς τους πολίτες).Στην USA τα ακριβά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι στατιστικά πολύ περισσότερα απο οποιαδήποτε άλλη χώρα (μιλάω για αριθμό οχημάτων ανα κάτοικο)
Όπως αναφέρθηκε απο τον theios για αν θα δεί κάποιος ένα όχημα $40,000 στην Ελλάδα θα απαντήσω οτι το ίδιο όχημα θα το δεί και εδώ, αλλά δεν θεωρείται ιδιαίτερα ακριβό. Υπάρχουν πολύ ακριβότερα που κυκλοφορούν καθημερινά.
Αγαπητέ migf1, η Boston είναι η πόλη που σπούδασα και την αγαπώ πολύ. Πιστεύω θα πέρασες καλά εκεί.. Όπως στην Boston, σε όλες σχεδόν τις πόλεις το ίδιο συμβαίνει. Είτε μιλάμε για NY, WashingtonDC, Chicago, L.A , San Francisco etc
Νομίζω είναι άσχημη τακτική να κρίνουμε χώρες και κουλτούρες που ποτέ μας δεν έχουμε δει απο κοντα.
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΧμμ... δεν συμφωνω. Αμα κοιταξεις τι ψαχνουν ολοι να αγορασουν και ποσο το πληρωνουν στην Ελλαδα θα παθεις πλακα. Τα 50 χιλιαδες ευρω δινουν και παιρνουν. Εγω δεν εχω παρει ποτε πανω απο 33 χιλ δολ αυτοκινητο και αυτο το κοιταζα καλα καλα. Που το παω ειναι οτι αν ξαφνικα τα τεκμηρια και οι τρελλες φορολογιες εφευγαν οι Ελληνες θα περναν απο 30 χιλ Ευρω και παραπανω αυτοκινητα.
Στην Βοστωνη εχω παει πολλες φορες (η γυναικα μου ειναι απο τη Μασσαχουσετη) αλλα απο τοτε που μετακομισα στην Καλιφορνια εχω καλομαθει με τον καιρο.
Νομίζω είναι άσχημη τακτική να κρίνουμε χώρες και κουλτούρες που ποτέ μας δεν έχουμε δει απο κοντα.
Σωπα βρε αδερφε. Αν ειναι δυνατον εδω που τα ξερουμε ολα για ολους και για ολα να μην μιλαμε; Και κυριως για το μεγαλο κακο τις ΗΠΑ.
Που εχει παρακατω ελατωματα:Δεν εχει ιδεα τι ειναι τα στροφιλικια μια και εχει μονο ατελειωτες ευθειες.
Οι Αμερικανοι δεν εχουν ιδεα απο αυτοκινητα μια και το μονο που ξερουν οι αμερικανικες μαουνες.
Ολοι οι Αμερικανοι τους εχουν κανει πλυση εγκεφαλου μια και προτιμουν τα απειρα κυβικα και καινε τα περισσοτερα καυσιμα και μολυνουν ολον τον πλανητη.Και πολλα αλλα.
Τωρα αυτα απο ανθρωπους που υποτειθεται και διαδυκτιο εχουν και κυκλοφορουν και ταξιδευουν. Και φυσικα οι αποδειξεις δεν χρειαζονται και περιττευουν μια και μιλαμε για τις ΗΠΑ.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Χμμ... δεν συμφωνω. Αμα κοιταξεις τι ψαχνουν ολοι να αγορασουν και ποσο το πληρωνουν στην Ελλαδα θα παθεις πλακα. Τα 50 χιλιαδες ευρω δινουν και παιρνουν. Εγω δεν εχω παρει ποτε πανω απο 33 χιλ δολ αυτοκινητο και αυτο το κοιταζα καλα καλα.
...
Στην Βοστωνη εχω παει πολλες φορες (η γυναικα μου ειναι απο τη Μασσαχουσετη) αλλα απο τοτε που μετακομισα στην Καλιφορνια εχω καλομαθει με τον καιρο.
...Aγαπητέ μου Νικο,
για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποσο κάνουν τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ξέρω απλα οτι είναι πιο ακριβα απο εδώ. Πάντως σχεδόν όλα τα ΒMW σειρα 5, Mercedes σειρά Ε, Jaguar, etc ξεπερνούν τα $40,000. Και δεν είναι λίγα αυτα τα αυτοκίνητα εδώ.
Και εμένα η γυναίκα μου απο ΜΑ είναι Πηγαίνω Boston αρκετά συχνα λόγο της δουλειας μου. Την αγαπώ πολύ την πόλη..Πάντως όσοι κάτοικοι στο San Francisco έχουn manual προφανως αφού δεν ξέρουν να οδηγούνε manual καθε μήνα αλλάζουν αυτοκίνητο
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
βρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά. για σκεφτείτε πόλεις όπου θα επιτρέπονταν αμάξια μόνο όπως το Prius (για μεγάλα) και Smart, Seicento κλπ για μικρά, όπως και μοτοσυκλέτες με καταλύτες.Ωραία όλα αυτά, αλλά ξεχνάς κάτι. Ο κόσμος συνήθως αγοράζει ένα αυτοκίνητο που να καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες του. Τα Smart και Seicento κάνουν μόνο για πόλη οπότε κάποιος που μπορεί οικονομικά να πάρει μόνο ένα αυτοκίνητο, θα πάρει κάτι μεγαλύτερο.
Κάτι άσχετο: Πρίν καμμια εβδομάδα είδα ένα Escalade. Ε δέν είναι και τόσο μεγάλο όσο λένε! Λίγο μεγαλύτερο απο Jeep ίσως. Ακούω τους tree-huggers να γκρινιάζουν για αυτό το αυτοκίνητο και περίμενα να δώ κάτι σε στύλ Mercedes Actros.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
βρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά. για σκεφτείτε πόλεις όπου θα επιτρέπονταν αμάξια μόνο όπως το Prius (για μεγάλα) και Smart, Seicento κλπ για μικρά, όπως και μοτοσυκλέτες με καταλύτες.
Ωραία όλα αυτά, αλλά ξεχνάς κάτι. Ο κόσμος συνήθως αγοράζει ένα αυτοκίνητο που να καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες του. Τα Smart και Seicento κάνουν μόνο για πόλη οπότε κάποιος που μπορεί οικονομικά να πάρει μόνο ένα αυτοκίνητο, θα πάρει κάτι μεγαλύτερο.
Κάτι άσχετο: Πρίν καμμια εβδομάδα είδα ένα Escalade. Ε δέν είναι και τόσο μεγάλο όσο λένε! Λίγο μεγαλύτερο απο Jeep ίσως. Ακούω τους tree-huggers να γκρινιάζουν για αυτό το αυτοκίνητο και περίμενα να δώ κάτι σε στύλ Mercedes Actros.
Cadillac Escalade AWD $57,000 V8 345hp
Wheelbase : 116''
Overall length : 198.9''
Overall height : 74.2''
Overall width : 78.9''
EPA/Highway estimate : 14/18 mpgMercedes ML500 $47,000 V8 288hp
Wheelbase : 111''
Overall length : 182''
Overall height : 71.7''
Overall width : 72.4''
EPA/Highway estimate : 14/17 mpgMercedes S500 $85,000 V-8 302hp
Wheelbase : 121.5 in
Overall length : 203.1 in
Overall height : 57.2 in
Overall width : 73.0 in
EPA/Highway estimate : 16/22 mpg -
Χμμ... δεν συμφωνω. Αμα κοιταξεις τι ψαχνουν ολοι να αγορασουν και ποσο το πληρωνουν στην Ελλαδα θα παθεις πλακα. Τα 50 χιλιαδες ευρω δινουν και παιρνουν. Εγω δεν εχω παρει ποτε πανω απο 33 χιλ δολ αυτοκινητο και αυτο το κοιταζα καλα καλα.
...
...Aγαπητέ μου Νικο,
για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποσο κάνουν τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ξέρω απλα οτι είναι πιο ακριβα απο εδώ. Πάντως σχεδόν όλα τα ΒMW σειρα 5, Mercedes σειρά Ε, Jaguar, etc ξεπερνούν τα $40,000. Και δεν είναι λίγα αυτα τα αυτοκίνητα εδώ.
Και εμένα η γυναίκα μου απο ΜΑ είναι Πηγαίνω Boston αρκετά συχνα λόγο της δουλειας μου. Την αγαπώ πολύ την πόλη..Πάντως όσοι κάτοικοι στο San Francisco έχουn manual προφανως αφού δεν ξέρουν να οδηγούνε manual καθε μήνα αλλάζουν αυτοκίνητο
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςTα αυτοκινητα ειναι πανακριβα στην Ελλαδα γιατι η φορολογια ειναι εξωφρενικη. Επισης το μεγεθος της μηχανης θεωρειται βαση για την φορολογια (οποτε η μεγαλυτερη μηχανη ειναι δεδομενου μεγαλυτερου εισοδηματος). Τα ευρωπαικα σε στυλ Mercedes 3xx BMW 5xx, Jaguar ειναι μαλλον προς τα 48 χιλ δολλαρια και πιο πανω. Οταν ψωνιζα για καινουργιο αυτοκινητο κοιταζα το καινουργιο Audi S4 και ναι μεν το θεωρουσα πολυ καλο αυτοκινητο το οτι κοστιζε 50 κατι χιλ δολ δεν με ενθουσιαζε. Στο κεντρο του San Francisco εχω παει πολλες φορες με manual και δεν ειχα ποτε προβλημα. Η γυναικα μου ειναι μεγαλωμενη σε μια μικρη πολη 35 λεπτα εξω απο το Boston. θελει πολυ να ξανα ζησει εκει αλλα εγω εχω καλομαθει το κλιμα στην Καλιφορνια.
Χαιρετισμους
Νικος
-
...
Που το παω ειναι οτι αν ξαφνικα τα τεκμηρια και οι τρελλες φορολογιες εφευγαν οι Ελληνες θα περναν απο 30 χιλ Ευρω και παραπανω αυτοκινητα.
...Άν κάνω την ίσως εσφαλμένη υπόθεση οτι οι περισσότεροι στην Ελλάδα θα προτιμούσαν ένα ακριβό αυτοκίνητο, αλλά λόγο φορολογίας δεν μπορούνε να το έχουν , τότε εν μέρη μπορώ να εξηγήσω τον φθόνο μερικών με τα SUV και τους κατόχους τους..
Αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα σε περιπτώσεις ατόμων που κατακρίνουν τα SUV επειδή για παράδειγμα ο κάτοχος του το έχει για ψώνια, (όπως διάβασα σε μερικά posts και μου προξένησε μεγάλη εντύπωση γιατί τόσος άσκοπος φθόνος) και όχι σε όσους προφανώς έχουν αρνητική άποψη για τα SUV για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Ειδικά άν τα SUV είναι ακριβά οχήματα στην Ελλάδα τότε το εξηγώ ακόμα περισσότερο..
Κρίνοντας απο εδώ η κουλτούρα είναι τέτοια που και να μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα ακριβό όχημα δεν θα το κάνει άν δεν το κρίνει σκόπιμο πάντα.Όσο για την California νομίζω είναι απο τα ομορφότερα μέρη στην κόσμο απο άποψη φυσικής ομορφιας , αλλα το east coast είναι east coast Θα συμφωνήσω με τη γυναίκα σου Νίκο
Και υπάρχουν τρομερές διαδρομές με στροφές σε βουνά φυσικά που είναι υπέροχες.. Τις απολαμβάνω είτε με ένα Grand Cherokee ήρεμα, είτε με μια Porsche σε πιο γρήγορους ρυθμούς
Επίσης για το πόσο εδώ οι άνθρωποι προτιμούνε τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, αρκεί μια ματιά στις πωλήσεις των Civic, Corolla etc πού είναι οχήματα με 1.8lt περίπου και θα αποδείξει το αντίθετο
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Έχετε δει ποτέ προφυλακτήρα από SUV (Pajero για την ακρίβεια) να έρχεται στο ύψος του κεφαλιού σου από δεξιά (ο οδηγός του αμαξιού που επέβαινα πέρασε με κόκκινο)? Ευτυχώς ήμασταν σε Σκαραβαίο (α ρε λαμαρίνα!!) και μου έκοψε και έπεσα επάνω στον οδηγό προσπαθώντας να κερδίσω χώρο... Τη γλίτωσα για χιλιοστά ( η κολώνα πέρασε πίσω μου).
Αν ήμουν σε άλλο αμάξι του στυλ ΠΟύντο, Σάξο, Σμαρτ απλά θα είχα σακατευτεί. Αν στη θέση του Πατζέρο ήταν ένα άλλο αυτοκίνητο με πιο χαμηλό προφυλακτήρα ( τα λέω απλά, όπως ακριβώς πρέπει) μικρότερη μάζα (το Πατζέρο μας πέταξε στο στα γρασίδια της βουλιαγμένης από τη δεξιά λουρίδα που ήμασταν) δεν θα κινδίνευα να χάσω το κεφάλι μου.
Μια φορά με το ΖΧ μου έπεσα πίσω από μια ΜL 500 ¨οπου ο προφυλακτήρας της.... μου έφαγε το καπώ. (πίστευα ότι θα μπει από το παρπρίζ και έσκυψα...).
Όλα αυτά στην Αθήνα. Επίσης, ειδικά εσύ Δημήτρη 2004, θα έπρεπε να δεις σε φαναρτζίδικο ή το χώρο οποιασδήποτε οδικής βοήθειας απλά αυτοκίνητα που συγρούστηκαν με SUV (σε πόλη ή εκτός)... Mazda MX-5 που έπεσε πίσω του ένα Νισάν Πάτρολ. Παραλίγο να κόψει και το παρπρίζ...
ΕΠΙΣΗΣ απορώ που το σκέφτηκες το ότι τα SUV δεν είναι πιο αργά ή δεν καθυστερούν τη ροή των αυτοκινήτων... Έχεις κυκλοφορήσει ποτέ με μικρό αμάξι σε πόλη με κίνηση και την επόμενη να πάρεις το Νισάν Κινγκ Καμπ (ταιριάζει) στην ίδια διαδρομή? Βεβαίως, ένιωθα ότι τους 'είχα' όλους μέχρι που είδα το ...λεωφορείο... -
Α, και επίσης αυτό το κατάπτυστο για το φθόνο αυτών που δεν μπορούν να πάρουν SUV προς αυτούς που μπορούν είναι κλασσικό δείγμα της νοοτροπίας του μεγαλύτερου ποσοστού των κατόχων SUV.
Και μιλάω πάντα για την πόλη. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Έχετε δει ποτέ προφυλακτήρα από SUV (Pajero για την ακρίβεια) να έρχεται στο ύψος του κεφαλιού σου από δεξιά (ο οδηγός του αμαξιού που επέβαινα πέρασε με κόκκινο)? Ευτυχώς ήμασταν σε Σκαραβαίο (α ρε λαμαρίνα!!) και μου έκοψε και έπεσα επάνω στον οδηγό προσπαθώντας να κερδίσω χώρο... Τη γλίτωσα για χιλιοστά ( η κολώνα πέρασε πίσω μου).
Αν ήμουν σε άλλο αμάξι του στυλ ΠΟύντο, Σάξο, Σμαρτ απλά θα είχα σακατευτεί. Αν στη θέση του Πατζέρο ήταν ένα άλλο αυτοκίνητο με πιο χαμηλό προφυλακτήρα ( τα λέω απλά, όπως ακριβώς πρέπει) μικρότερη μάζα (το Πατζέρο μας πέταξε στο στα γρασίδια της βουλιαγμένης από τη δεξιά λουρίδα που ήμασταν) δεν θα κινδίνευα να χάσω το κεφάλι μου.
Μια φορά με το ΖΧ μου έπεσα πίσω από μια ΜL 500 ¨οπου ο προφυλακτήρας της.... μου έφαγε το καπώ. (πίστευα ότι θα μπει από το παρπρίζ και έσκυψα...).
Όλα αυτά στην Αθήνα. Επίσης, ειδικά εσύ Δημήτρη 2004, θα έπρεπε να δεις σε φαναρτζίδικο ή το χώρο οποιασδήποτε οδικής βοήθειας απλά αυτοκίνητα που συγρούστηκαν με SUV (σε πόλη ή εκτός)... Mazda MX-5 που έπεσε πίσω του ένα Νισάν Πάτρολ. Παραλίγο να κόψει και το παρπρίζ...
ΕΠΙΣΗΣ απορώ που το σκέφτηκες το ότι τα SUV δεν είναι πιο αργά ή δεν καθυστερούν τη ροή των αυτοκινήτων... Έχεις κυκλοφορήσει ποτέ με μικρό αμάξι σε πόλη με κίνηση και την επόμενη να πάρεις το Νισάν Κινγκ Καμπ (ταιριάζει) στην ίδια διαδρομή? Βεβαίως, ένιωθα ότι τους 'είχα' όλους μέχρι που είδα το ...λεωφορείο...Το θέμα με τη διαφορά ύψους το έχουμε ξανασυζητήσει. Τα ίδια αποτλέσματα θα είχες αν εσύ οδηγούσες κάτι χαμηλό (πχ Lotus Elise) και έπεφτες στο πίσω μέρος ενός ΖΧ.
Τέλος, πές μου αντικειμενικά ποιό είναι το πλεονέκτημα ενός μικρού αυτοκινήτου μέσα στην πόλη? Να κάνει σφήνες όπως τα μηχανάκια δεν μπορεί, οπότε και αυτό θα μείνει κολημένο μές την κίνηση.
-
εκτος απο αυτα για τα bull bars τα οποια ειναι δολοφονικα οπλα γιατι δεν γινεται κατι δραστικο ????
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τέλος, πές μου αντικειμενικά ποιό είναι το πλεονέκτημα ενός μικρού αυτοκινήτου μέσα στην πόλη? Να κάνει σφήνες όπως τα μηχανάκια δεν μπορεί, οπότε και αυτό θα μείνει κολημένο μές την κίνηση.
Να σου πω εγώ!!!
Αν κινείσαι στην Κηφισίας κανένα , αλλά αν θέλεις να πας κάπου όπου υπάρχουν στενά σαν εναλλακτικές διαδρομές σημαντικό.
Εγώ που έρχομαι από Γαλάτσι πλ. Μαβίλη , όταν έχω το avensis βαριέμαι τη ζωή μου, νομίζω ότι οδηγώ τρόλεϊ, όταν έχω το alto νοιώθω πιο ελεύθερος διότι όπου βρω στενό χώνομαι και κερδίζω χρόνο. -
Το δέχομαι το θέμα ασφαλείας που αναφέρετε αλλά από την στιγμή που παίρνουν έγκριση τύπου και άδεια κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει κάτι. Δεν ξεχνάμε ότι στους δρόμους κυκλοφορούν και λεωφορεία, νταλίκες, μπετονιέρες, μηχανές κλπ. Οπότε αναπόφευκτα θα έχουμε άνισες συγκρούσεις.
Όταν μας πέφτει στην Κηφισίας πάνω στο Silverado μεθυσμένος με Corsa δεν φταιει το SUV.
Οι καλοί οδηγοί SUV ξέρουν και είναι δέκα φορές πιο προσεκτικοί όταν οδηγούν το SUV σε σχέση με τα άλλα αυτοκίνητα τους.
Ο σωστός οδηγός SUV πχ το βράδυ όταν έχει προπορευόμενο αμάξι κρατά μόνο τα πορείας αναμμένα για να μην τυφλώνει τον προπορευόμενο καθώς το SUV βρίσκεται πιο ψηλά και τα φώτα του χτυπάνε στο ύψος των καθρεπτών των απλών οχημάτων.
Νομίζω ότι όλα τα οχήματα έχουν θέση στο δρόμο αρκεί οι οδηγοί τους να ξέρουν πως πρέπει να συμπεριφερθούν.
Τα περί κατανάλωσης, για μένα, είναι αστεία............
Τα bull bars είναι μέγα έγκλημα και αυτός που τα έχει πάνω είναι μέγας βλάκας (Προς γνώση και συμμόρφωση Σε ατύχημα όπου King Cab άφησε ανάπηρο, η ασφαλιστική άφησε τον οδηγό του King Cab ξεκρέμαστο λόγω bull bar και το δικαστήριο του δίκασε 500,000 δρχ μηνιαία αποζημίωση στον ανάπηρο. Ο βλάκας κάτοχος bull bar απλά βγήκε στο δρόμο και θα πληρώνει για μια ζωή. ) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οι καλοί οδηγοί SUV ξέρουν και είναι δέκα φορές πιο προσεκτικοί όταν οδηγούν το SUV σε σχέση με τα άλλα αυτοκίνητα τους.
Ο σωστός οδηγός SUV πχ το βράδυ όταν έχει προπορευόμενο αμάξι κρατά μόνο τα πορείας αναμμένα για να μην τυφλώνει τον προπορευόμενο καθώς το SUV βρίσκεται πιο ψηλά και τα φώτα του χτυπάνε στο ύψος των καθρεπτών των απλών οχημάτων.Οι καλοί οδηγοί SUV;Γιατί περισσεύουν οι καλοί οδηγοί και πήρανε όλοι SUV;Ειναι εξίσου επικίνδυνοι στην νοοτροπία με οποιοδήποτε άλλο οδηγό,αλλα πρακτικά πιο επικύνδυνοι λογω του όγκου του αυτοκινήτου,και την επιθετική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους νεόπλουτους,γιατί κακά τα ψέμματα αλλα τα SUV προτιμώνται από νεόπλουτους πολύ περισσότερο από κάθε άλλο αυτοκίνητο.
Οι γονεις μου οδηγούν SUV,η αδελφή μου θα αγοράσει SUV,εγώ ποτέ,γιατί ειναι επικίνδυνα,ενεργοβόρα,άσχημα,και αφήνουν μία απαίσια αισθηση στην οδήγηση.'Ειναι καρικατούρες αυτοκινήτων'. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο σωστός οδηγός SUV πχ το βράδυ όταν έχει προπορευόμενο αμάξι κρατά μόνο τα πορείας αναμμένα για να μην τυφλώνει τον προπορευόμενο καθώς το SUV βρίσκεται πιο ψηλά και τα φώτα του χτυπάνε στο ύψος των καθρεπτών των απλών οχημάτων.Οι καλοί οδηγοί SUV;Γιατί περισσεύουν οι καλοί οδηγοί και πήρανε όλοι SUV;Ειναι εξίσου επικίνδυνοι στην νοοτροπία με οποιοδήποτε άλλο οδηγό,αλλα πρακτικά πιο επικύνδυνοι λογω του όγκου του αυτοκινήτου,και την επιθετική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους νεόπλουτους,γιατί κακά τα ψέμματα αλλα τα SUV προτιμώνται από νεόπλουτους πολύ περισσότερο από κάθε άλλο αυτοκίνητο.
Οι γονεις μου οδηγούν SUV,η αδελφή μου θα αγοράσει SUV,εγώ ποτέ,γιατί ειναι επικίνδυνα,ενεργοβόρα,άσχημα,και αφήνουν μία απαίσια αισθηση στην οδήγηση.'Ειναι καρικατούρες αυτοκινήτων'.Σε κάθε μα κάθε όχημα υπάρχουν καλοί και κακοί οδηγοί. Ο καλός οδηγός που έχει στο garage του και SUV και σπορ/sedan αυτοκίνητο ξέρει πως να οδηγεί σωστά το κάθε αυτοκίνητο.
Κάθε αυτοκίνητο έχει και πλεονεκτήματα και αδυναμίες ο σωστός οδηγός τα ξέρει και ανάλογα συμπεριφέρεται στο δρόμο.Δεν είναι επικύνδυνα τα SUV αλλά μπορούν να γίνουν φονικά όπλα στα χέρια ενός άσχετου. Δέχομαι ωστόσο ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για roll over τις οποίες όμως ένας καλός οδηγός τις ξέρει και τις λαμβάνει πάντα υπόψη του. Δεν τρέχει!!!!!! Ομοίως ξέρει ότι το SUV θέλει περισσότερα μέτρα για να ακινητοποιηθεί.
Κάθε αυτοκίνητο πάνω από 1,800 κυβικά το οποίο πιέζεται καίει πάνω κάτω τα ίδα με ένα SUV. Τέλος υπάρχει και το ντίζελ.
Το θέμα ομορφιάς ή ασχήμιας είναι καθαρά υποκειμενικό
Περι αίσθησης οδήγησης δεν είναι σωστό να τα συγκρίνεις με sport/sedan. Φαντάζομαι ο καθένας μας δεν μπορεί να περιμένει καλύτερη οδική συμπεριφορά από κάτι που έχει το κέντρο βάρους στον ημιόροφο.Θέλω να πιστέυω ότι οι πιο πολλοί έχουν το SUV για δεύτερο αυτοκίνητο.
Τουλάχιστον με τους γνωστούς μου έτσι συμβαίνει -
...
Που το παω ειναι οτι αν ξαφνικα τα τεκμηρια και οι τρελλες φορολογιες εφευγαν οι Ελληνες θα περναν απο 30 χιλ Ευρω και παραπανω αυτοκινητα.
...Άν κάνω την ίσως εσφαλμένη υπόθεση οτι οι περισσότεροι στην Ελλάδα θα προτιμούσαν ένα ακριβό αυτοκίνητο, αλλά λόγο φορολογίας δεν μπορούνε να το έχουν , τότε εν μέρη μπορώ να εξηγήσω τον φθόνο μερικών με τα SUV και τους κατόχους τους..
Αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα σε περιπτώσεις ατόμων που κατακρίνουν τα SUV επειδή για παράδειγμα ο κάτοχος του το έχει για ψώνια, (όπως διάβασα σε μερικά posts και μου προξένησε μεγάλη εντύπωση γιατί τόσος άσκοπος φθόνος) και όχι σε όσους προφανώς έχουν αρνητική άποψη για τα SUV για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Ειδικά άν τα SUV είναι ακριβά οχήματα στην Ελλάδα τότε το εξηγώ ακόμα περισσότερο..
Κρίνοντας απο εδώ η κουλτούρα είναι τέτοια που και να μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα ακριβό όχημα δεν θα το κάνει άν δεν το κρίνει σκόπιμο πάντα.Όσο για την California νομίζω είναι απο τα ομορφότερα μέρη στην κόσμο απο άποψη φυσικής ομορφιας , αλλα το east coast είναι east coast Θα συμφωνήσω με τη γυναίκα σου Νίκο
Και υπάρχουν τρομερές διαδρομές με στροφές σε βουνά φυσικά που είναι υπέροχες.. Τις απολαμβάνω είτε με ένα Grand Cherokee ήρεμα, είτε με μια Porsche σε πιο γρήγορους ρυθμούς
Επίσης για το πόσο εδώ οι άνθρωποι προτιμούνε τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, αρκεί μια ματιά στις πωλήσεις των Civic, Corolla etc πού είναι οχήματα με 1.8lt περίπου και θα αποδείξει το αντίθετο
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΜα ακριβως το 1.8 και το 2.0 και το 2.5 θεωρουνται μεγαλα για τον μεσο Ελληνα. Πολλες φορες εχω ακουσει οτι το καινουργιο Prius ειναι πολυ μεγαλο για την πολη. Η φορολογια επι δεκαετιες ειναι ενας απο τους λογους και η πανακριβη βενζινη ενας αλλος. Οποτε αν συζητας και μιλας για μια κατηγορια αυτοκινητων σε λιγο καταλαβαινεις οτι οι κατηγοριες δεν ειναι ιδιες. Και σε καποια στιγμη αλλαζει το υφος γιατι καποιος το θεωρει οτι 'you rub it in their face' το οτι δεν εχει την ανεση να παρει μεγαλυτερο και πιο ακριβο αυτοκινητο. Και το εχω παρατηρησει και σε συζητησεις με συγγενεις. Τι αυτοκινητο εχεις Νικο (εδω εγω το παιζω διπλωματικα) μπα ενα γιαπωνεζικο εχω απλο αυτοκινητο subaru. Και μετα μου λενε ναι τα γιαπωνεζικα ειναι ετσι και ετσι και αυτοι εχουν Alfa Romeo, Fiat, Seat κτλ. αλλα το εχω ξεπερασει και εχω μαθει να μην μιλαω και να κανω αναφερω για αυτοκινητα, μισθους, σπιτια, δρομους, τιμες βενζινας κτλ γιατι αμεσως γινεται συγκριση και αλλαζει το υφος (στους συγγενεις εννοω, εδω δεν με νοιαζει και τοσο).
To East Coast εχει επισης φοβερη υγρασια, κρυο το χειμωνα, χιονια, βρεχει χαμος καθε βδομαδα. Εχω βεβαια ενα κιλο φιλους, πολλους συγγενεις απο την μερια της γυναικας μου που μας λειπουν.
φιλικα
Νικος
-
Η κατάσταση (μετά την κατάργηση των τεκμηρίων) έχει αρχίσει να αλλάζει και οι πωλήσεις 1.8, 2.0, ακόμα και 2.5 λίτρων αυτοκινήτων, έχουν αυξηθεί σημαντικά!
Το Prius είναι ακατάλληλο για πόλη διότι είναι πολύ μακρύ (> 4.5 μέτρα). Τουλάχιστον για Ευρωπαϊκή πόλη, άλλο χώρο έχει στη Ρώμη και άλλο στη Νέα Υόρκη (έχω πάει και οδηγήσει και στις 2, οπότε δικαιούμαι να ομιλώ... )
-
Μα ακριβως το 1.8 και το 2.0 και το 2.5 θεωρουνται μεγαλα για τον μεσο Ελληνα. Πολλες φορες εχω ακουσει οτι το καινουργιο Prius ειναι πολυ μεγαλο για την πολη. Η φορολογια επι δεκαετιες ειναι ενας απο τους λογους και η πανακριβη βενζινη ενας αλλος. Οποτε αν συζητας και μιλας για μια κατηγορια αυτοκινητων σε λιγο καταλαβαινεις οτι οι κατηγοριες δεν ειναι ιδιες. Και σε καποια στιγμη αλλαζει το υφος γιατι καποιος το θεωρει οτι 'you rub it in their face' το οτι δεν εχει την ανεση να παρει μεγαλυτερο και πιο ακριβο αυτοκινητο. Και το εχω παρατηρησει και σε συζητησεις με συγγενεις. Τι αυτοκινητο εχεις Νικο (εδω εγω το παιζω διπλωματικα) μπα ενα γιαπωνεζικο εχω απλο αυτοκινητο subaru. Και μετα μου λενε ναι τα γιαπωνεζικα ειναι ετσι και ετσι και αυτοι εχουν Alfa Romeo, Fiat, Seat κτλ. αλλα το εχω ξεπερασει και εχω μαθει να μην μιλαω και να κανω αναφερω για αυτοκινητα, μισθους, σπιτια, δρομους, τιμες βενζινας κτλ γιατι αμεσως γινεται συγκριση και αλλαζει το υφος (στους συγγενεις εννοω, εδω δεν με νοιαζει και τοσο).To East Coast εχει επισης φοβερη υγρασια, κρυο το χειμωνα, χιονια, βρεχει χαμος καθε βδομαδα. Εχω βεβαια ενα κιλο φιλους, πολλους συγγενεις απο την μερια της γυναικας μου που μας λειπουν.
φιλικα
Νικος
Για να είμαι ειλικρινής τις τελευταίες ημέρες κατάλαβα περισσότερο τη λογική των περισσοτέρων για κυβικά και μέγεθος αυτοκίνητου.
Αρχικά είχα την αίσθηση ότι τα 1.8-2lt για παράδειγμα είναι τελείος δεδομένα στην Ελλάδα. Η εσφαλμένη μου αυτή αίσθηση οφείλεται στο γεγονότς οτι είχα διαβάσει οτι δεν υπάρχει φορολογία νομίζω πλέον στα κυβικά αυτά και απο το γεγονός οτι πάρα πολλά άτομα εδώ έγραφαν για τα οχήματα που οδήγησαν που είναι αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Έτσι μου δημιουργήθηκε αυτή η μάλλον εσφαλμένη αίσθηση.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη πάντως υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα με πάνω απο 2000cc , όχι όμως όσα και εδω μάλλον.
Προς θεού αν σε μία συζήτηση που γίνεται για ενημερωτικό λόγο και για ανταλλαγή επιχειρημάτων προσπαθεί κάποιος οτι 'you rub it in their face' μεταφέροντας τα λόγια σουΤο east coast έχει όλα αυτα που λες , αλλά η κουλτούρα που υπάρχει εδώ νομίζω είναι πιο έντονη συνολικά Έχω σπιτι στο San Francisco το οποίο είναι τρομερή πόλη απο την άλλη Αύριο έρχομαι σε εσάς για 5 ημέρες
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η κατάσταση (μετά την κατάργηση των τεκμηρίων) έχει αρχίσει να αλλάζει και οι πωλήσεις 1.8, 2.0, ακόμα και 2.5 λίτρων αυτοκινήτων, έχουν αυξηθεί σημαντικά!Το Prius είναι ακατάλληλο για πόλη διότι είναι πολύ μακρύ (> 4.5 μέτρα). Τουλάχιστον για Ευρωπαϊκή πόλη, άλλο χώρο έχει στη Ρώμη και άλλο στη Νέα Υόρκη (έχω πάει και οδηγήσει και στις 2, οπότε δικαιούμαι να ομιλώ... )
Το μήκος του Priuos είναι μικρότερο απο eνος Corolla. (Corolla 178.3'', Prius 175'')
Πιο είναι πιο ακατάλληλο για την πόλη λοιπόν; To Corolla που μολύνει το περιβάλλον ή το Prius που δεν το μολύνει;
Με εκτίμηση,
Δημήτρης
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)