-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το φθινόπωρο έρχεται το νέο Cayenne Hybride με ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις με τον 3λιτρο κομπρεσσεράτο της AUDI με 333 άλογα + 50 περίπου από τον ηλεκτροκινητήρα .Φυσικά με τα σημερινά δεδομένα χωρίς ΕΤΤ και για τους Αθηναίους ασυλία στον δακτύλιο .Θα πουληθούν κατά 100άδες.Ηδη οι παραγγελίες είναι στα ύψη......τιμη περιπου?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Γενικά κανένα όχημα δεν είναι επικίνδυνο για άλλο όχημα ή πεζό. Οι οδηγοί είναι επικίνδυνοι, όχι τα οχήματα...+1000
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λογω ποιανου μεγεθους? Ξερεις ποσο μεγαλυτερο ειναι το Mondeo 2005 σε μηκος+πλατος (σε αυτα που εχει σημασια δηλαδη...) απο τα περισσοτερα SUV/ jeep κλπ?Το ύψος κανει το πρόβλημα οδικής ασφάλειας στην κίνηση. Αν έχεις SUV μπροστα δεν βλέπεις απολύτως τίποτα στην ευθεια και βλέπεις 1 αυτοκίνητο δεξιά αριστερά.
Δεν έχεις εικόνα του δρόμου σε βάθος, επομένως δεν μπορείς να προβλέψεις, δεν ξερεις τι θα βρεις αν προσπεράσεις. Εντάξει, υπάρχουν λεωφορεία-φορτηγά, αλλα είναι συγκριτικα λίγα και κανονικά πρεπει να πηγαινουν δεξιά. -
Αν κατάλαβα καλά, το συγκεκριμένο θέμα μιλάει για τα suv μέσα στις πόλεις, οπότε δε νοείτε να κάνεις προσπέραση μέσα σε πόλη. Επίσης, αν έχει κίνηση και είσαι σε αυτοκινητόδρομο/εθνική/κτλ, δε κάνεις τίποτα, απλώς κρατάς απόσταση και την μεγαλώνεις έτσι ώστε να αποκτήσεις ορατότητα και να κάνεις προσπέραση, αλλάξεις λωρίδα, κτλ.
Όσον αφορά το αν τα πούλμαν/λεώφορεία/φορτηγά είνα λίγα, μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει στην Αθηνών - Κορίνθου...
-
Δεχόμαστε λοιπόν ότι τα SUV πρέπει να εξοστρακιστούν έξω από το κέντρο των πόλεων.
Ερώτηση:
Το ίδιο να ισχύσει και για MPV; έχουν ίδιες διαστάσεις / βάρος / κατανάλωση...
Πχ, σύγκριση ενός Espace με ένα Τerios...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το ίδιο να ισχύσει και για MPV; έχουν ίδιες διαστάσεις / βάρος / κατανάλωση...Όχι, αυτά είναι χαμηλά (απόσταση από το έδαφος).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι, αυτά είναι χαμηλά (απόσταση από το έδαφος).
Μια χαρά ενοχλούν και αυτά.
Εγώ όταν κυκλοφορούσα με το παλιό μας Corolla ακόμα και πίσω από Focus sedan δυσκολευόμουν να δω μπροστά. Φαντάσου πίσω από MPV τι βλέπω. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι, αυτά είναι χαμηλά (απόσταση από το έδαφος).
Ναι, αλλά έχουν πολύ ψηλό εσωτερικό. Η Νίτσα δεν είναι ιδιαίτερα κοντύτερη από ένα Rav πχ...
Μια χαρά ενοχλούν και αυτά.
Εγώ όταν κυκλοφορούσα με το παλιό μας Corolla ακόμα και πίσω από Focus sedan δυσκολευόμουν να δω μπροστά. Φαντάσου πίσω από MPV τι βλέπω.Κι εγώ ενοχλούμαι πίσω από λεοφωρεία πχ, όπως και ο καθένας πιστεύω. Κι αυτά δεν είναι επικίνδυνα;;; (να μην αναφέρουμε ότι οι επιβάτες είναι όρθιοι και δεν φοράει κανένας κανενός είδους ζώνη... ).
Προσωπικά δεν έχω πλέον τέτοια κολλήματα, γιατί δεν μπορούμε να καυτηριάσουμε έναν οδηγό ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, τη στιγμή που όλοι μας είμαστε ερωτευμένοι με ένα MX-5, μία F458, μία 911, κτλ... Οχήματα πολύ πιο αντι-οικολογικά από ένα Rav, μία Cayenne ή μία Picasso... Αυτά τουλάχιστον φτιάχτηκαν για οικογένειες. Πόση είναι η ρύπανση ανά άτομο σε μία οικογένεια που μετακινείται με μία Cayenne Turbo και πόση όταν ο Schumi πάει μία (άσκοπη) βόλτα με την F458 του... Και πόσο λιγότερο θα έκαιγε η οικογένεια, αν αντί για την Cayenne είχε επιλέξει μία S-Class;;;;
-
Κι εγώ ενοχλούμαι πίσω από λεοφωρεία πχ, όπως και ο καθένας πιστεύω. Κι αυτά δεν είναι επικίνδυνα;;; (να μην αναφέρουμε ότι οι επιβάτες είναι όρθιοι και δεν φοράει κανένας κανενός είδους ζώνη... ).
Εκεί ακριβώς θέλω να καταλήξω.
Γιατί πιο μετά θα έρθει κάποιος με Smart Roadster και θα θέλει να απαγορευτούν όλα τα οχήματα με ύψος πάνω από 1.3μ γιατί θα το ενοχλούν. -
... ένα MX-5, μία F458, μία 911, κτλ... Οχήματα πολύ πιο αντι-οικολογικά από ένα Rav, μία Cayenne ή μία Picasso... Αυτά τουλάχιστον φτιάχτηκαν για οικογένειες. ...Βρίσκω κάπως υπερβολή να βάζεις το MX-5 στα αντι-οικολογικά. Ίσως 2 MX-5 καίνε λιγότερο από μια Cayenne, για να υπερβάλλω και εγώ λίγο.
Σήμερα, ερχόμενος με τα πόδια στην δουλεία μου είδα ένα άνθρωπο κάπου 60 κιλά να βγαίνει από μια Cayenne παρκαρισμένη σε πεζοδρόμιο και να πηγαίνει στο γραφείο του
Αν είχε MX-5 δεν θα ήταν εύκολο να ανέβει, αυτό είναι το πρόβλημα και θα έπρεπε να περπατήσει ... περισσότερο.
Και ένα κειμενάκιπου έγραψα πριν 3 βδομάδες... -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
... ένα MX-5, μία F458, μία 911, κτλ... Οχήματα πολύ πιο αντι-οικολογικά από ένα Rav, μία Cayenne ή μία Picasso... Αυτά τουλάχιστον φτιάχτηκαν για οικογένειες. ...
Βρίσκω κάπως υπερβολή να βάζεις το MX-5 στα αντι-οικολογικά. Ίσως 2 MX-5 καίνε λιγότερο από μια Cayenne, για να υπερβάλλω και εγώ λίγο.
Ερώτηση. Τι είναι πιο οικολογικό: Ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που μετακινεί 4 άτομα στον προορισμό τους ή ένα 2θέσιο σπορ αμάξι που σχεδόν πάντα μεταφέρει μόνο 1 άτομο για διασκέδαση;;;; Αν το ΜΧ-5 καίει 10 λίτρα και η Cayenne 20, η κατανάλωση / άτομο είναι η μισή στην Cayenne...
Εντάξει, σαφώς και δεν λέω ότι είμαι κατά των σπορ αυτοκινήτων, απλά με το παράδειγμά μου θέλω να δείξω ότι δεν είναι απαραίτητα τα SUV αντι-οικολογικά. Και όσο (οικολογικό) κίνητρο έχει κανείς για να μην θέλει τέτοια οχήματα στις πόλεις ίσως έχει ακόμα περισσότερο να μην θέλει ούτε ΜΧ-5, ούτε Ferrari, ούτε S-Class... Μην κολλάμε στα SUV... μια χαρά οικογενειακά αυτοκίνητα είναι η πλειοψηφία τους...
Και σχετικά με το κειμενάκι σου, όχι δεν είσαι περίεργος, μια χαρά είσαι!
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά, το συγκεκριμένο θέμα μιλάει για τα suv μέσα στις πόλεις, οπότε δε νοείτε να κάνεις προσπέραση μέσα σε πόλη. Επίσης, αν έχει κίνηση και είσαι σε αυτοκινητόδρομο/εθνική/κτλ, δε κάνεις τίποτα, απλώς κρατάς απόσταση ...Μα στην πόλη, ή τουλάχιστον μέσα στα ευρύτερα όρια της, χρειάζεσαι έξυπνες και γρήγορες επιλογες/αλλαγες λωριδας. Δεν ξερω αν το λες προσπέραση, αλλά έτσι δουλεύει.
Στην Εθνική, προφανώς κρατάς απόσταση! -
Ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που μετακινεί 4 άτομα στον προορισμό τους ή ένα 2θέσιο σπορ αμάξι που σχεδόν πάντα μεταφέρει μόνο 1 άτομο για διασκέδαση;;;; Αν το ΜΧ-5 καίει 10 λίτρα και η Cayenne 20, η κατανάλωση / άτομο είναι η μισή στην Cayenne...
Καλέ μου άνθρωπε έχεις δει πολλά Cayenne με 4 άτομα μποτιλιαρισμένο, καθημερινή μέρα; και στο κάτω κάτω γιατί να κυκλοφορεί με δυο τόνους τανκ μέσα στη πόλη; ας το χρησιμοποιήσουν για τα ταξίδια τους.
Και αν δεν τους εξυπηρετεί τα Μ.Μ.Μ. η ένα δίκυκλο (όπως κάνω εγώ) και αν δεν μπορούν χωρίς αυτοκίνητο ας πάρουν κάποιο μικρό. -
Δηλαδή οποιος ειναι αδύνατος δεν δικαιούται να εχει SUV. Μονο οι σαπιοκοιλιαδες μπορουν. Παρεπιπτοντως, ξερει κανεις τους ρυπους του RX8; Γιατι οταν μου τους ειπε φιλος που ανησυχει για τα τελη απλα δεν το πιστεψα. Προσωπικα κυκλοφορω με Scooter με 2 αυτοκινητα στο γκαραζ. Οταν συνελθω απο το καταγμα της κνημης δηλαδη.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Καλέ μου άνθρωπε έχεις δει πολλά Cayenne με 4 άτομα μποτιλιαρισμένο, καθημερινή μέρα; και στο κάτω κάτω γιατί να κυκλοφορεί με δυο τόνους τανκ μέσα στη πόλη; ας το χρησιμοποιήσουν για τα ταξίδια τους.
Και αν δεν τους εξυπηρετεί τα Μ.Μ.Μ. η ένα δίκυκλο (όπως κάνω εγώ) και αν δεν μπορούν χωρίς αυτοκίνητο ας πάρουν κάποιο μικρό.Μία Μ5 μποτιλιαρισμένη είναι καλύτερη από Cayenne;;; Μία citroen picasso;;;;
-
Και αν δεν τους εξυπηρετεί τα Μ.Μ.Μ. η ένα δίκυκλο (όπως κάνω εγώ) και αν δεν μπορούν χωρίς αυτοκίνητο ας πάρουν κάποιο μικρό.Μία Μ5 μποτιλιαρισμένη είναι καλύτερη από Cayenne;;; Μία citroen picasso;;;;
μια citroen picasso ειναι σαφως χειροτερη γιατι ειναι αντιαισθητικη! Δε φτανει που θα εισαι σε μποτιλιαρισμα, σκεψου να βλεπεις και αυτο το κουτι μπροστα σου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια citroen picasso ειναι σαφως χειροτερη γιατι ειναι αντιαισθητικη! Δε φτανει που θα εισαι σε μποτιλιαρισμα, σκεψου να βλεπεις και αυτο το κουτι μπροστα σου.
Αμα εισαι μεσα ομως δεν την βλεπεις
-
βλεπεις την αηδια στα προσωπα των γυρω σου
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...
μια citroen picasso ειναι σαφως χειροτερη γιατι ειναι αντιαισθητικη! Δε φτανει που θα εισαι σε μποτιλιαρισμα, σκεψου να βλεπεις και αυτο το κουτι μπροστα σου.Έχεις δίκιο για την picasso, χρόνια τώρα μου αρέσει το προηγούμενο Multipla! (δεν κάνω πλάκα)
Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι τώρα που μας πήραν τις πινακίδες και η γυναίκα μου κυκλοφωρεί με το forester αντι με το aygo, στο δρόμο δείχνουν περισσότερο σεβασμό - όπως λέει και η ίδια. Με το aygo (είναι και γκρι) συχνά ήταν σαν να μην υπήρχε γιαυτό και είχε και αρκετά ατυχηματάκια (τις την 'έπεφταν' ). Βοηθάει νομίζω και το χρώμα (forester=κόκκινο). Βέβαια ένα ... hammer ότι χρώμα και να είναι μας κάνει να ... πατάμε καλά το φρένο και να γινόμαστε κότες.
Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα με τα SUV, εμπνέουν σεβασμό στους άλλους και ασφάλεια στους επιβάτες τους. Είμαι κατά επειδή αυτό είναι εις βάρος των άλλων. Μακάρι π.χ. όλα τα αυτοκίνητα μέσα στον δακτύλιο να είχαν όριο βάρους και να κυκλοφορούσαν κάθε μέρα όσα π.χ. είναι κάτω από 1000 κιλά. Όσα είναι ως 1500 μέρα παρά μέρα και όσα πάνω από 1500 καθόλου! (ούτε οι βουλευτές με τα hybrid suv )
Καλά, ένα πρόχειρο παράδειγμα είναι αυτό (έχω κόλλημα με το βάρος), μην πέσετε να με φάτε
-
Μικτό ή καθαρό;
Γιατί αν είναι μικτό, ακόμα και το Aygo με τον Πάγκαλο μέσα, πόρτα θα έτρωγε!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τα λες επειδή ζηλεύεις...
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)