-
Για ποιό λόγο βάζετε μεμβράνες στο αυτοκίνητό σας;
Για λόγους αισθητικής κυρίως, μείωσης της ακτινοβολίας και της θερμοκρασίας ή όλα μαζί;
Και πόσο % περίπου διαπερατότητα σας ικανοποιεί;Όσοι έχουν βάλει, ας μας πουν αν λίγο καιρό μετά την εγκατάσταση συνέχισαν να είναι ευχαριστημένοι με τη διαπερατότητα που επέλεξαν ή αν για λόγους συνήθειας θα προτιμούσαν τελικά κάποια άλλη.
Είμαι μεταξύ της llumar Titanium (διαπερατότητα 37%) και της llumar Clima Select (διαπερατότητα 57%).
-
Για λόγους αισθητικής κυρίως, μείωσης της ακτινοβολίας και της θερμοκρασίας ή όλα μαζί;
Και πόσο % περίπου διαπερατότητα σας ικανοποιεί;Όσοι έχουν βάλει, ας μας πουν αν λίγο καιρό μετά την εγκατάσταση συνέχισαν να είναι ευχαριστημένοι με τη διαπερατότητα που επέλεξαν ή αν για λόγους συνήθειας θα προτιμούσαν τελικά κάποια άλλη.
Είμαι μεταξύ της llumar Titanium (διαπερατότητα 37%) και της llumar Clima Select (διαπερατότητα 57%).
-
-
Δεν έχω βάλει γιατί κρατώ επιφυλάξεις για την αντοχή τους στο χρόνο (είναι πραγματικά πολύ άσχημο να βλέπεις μισό βγαλμένες μεμβράνες) και στην σκόνη (για τα πλαϊνά παράθυρα) κατά το ανεβοκατέβασμα. Αλήθεια πόσο εύκολα χαράζονται;
Νομίζω ότι τα θέμα έχει ξανά συζητηθεί παλιότερα αλλά με βάσει το πόσο χρήσιμες είναι. Θα μπορούσες ψάχνοντας να κάνεις ίσως εκεί τη δημοσίευση σου.
-
Μεταξύ εμφάνισης και ορατότητας προτιμώ σίγουρα τη δεύτερη.
Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο '% διαπερατότητα';
Το ποσοστό ηλιακής ακτινοβολίας ή το ποσοστό φωτός που επιτρέπεται να εισέλθει στο εσωτερικό; -
manosk εννοώ το ποσοστό φωτός που διαπερνά τη μεμβράνη, αφού άλλωστε το ποσοστό ηλιακής ακτινοβολίας που δηλώνουν σχεδόν όλες οι μεμβράνες είναι < 1%.
-
Προσφατα (πολυ) εβαλα τις clima select στο αυτοκινητο..
Τις εβαλα προφανως για την μειωση της θερμοκρασιας στο εσωτερικο, για να δουλευει και πιο ανετα το κλιματιστικο...
Παρατηρησα οτι και τα πλαστικα στα τζαμια που εχουν τις μεμβρανες μετα απο πολυωρη εκθεση στον ηλιο δεν 'καινε', απλα ειναι ζεστα...
Τελικα θα ηθελα να βαλω μεμβρανη με μικροτερη διαπερατοτητα απ' αυτη που εβαλα, για να κανει ακομα καλυτερη δουλεια (εγινα πλεονεκτης), αλλα με κρατησε η σκουρα αποχρωση... Αν σε χρωμα οπως της clima select (η οποια δεν ειναι αχρωμη, σκουραινει ελαχιστα), υπηρχε μεμβρανη που να εχει διαπερατοτητα μικροτερη, θα την εβαζα...
Αυτο το μαυρο, ομως ή και οποιοδηποτε αλλο χρωμα στα τζαμια δε μου αρεσει... Το θεωρω πολυ δευτερο!
(δεν ψηφισα) -
Εχω εδω και 3 χρόνια τις μεμβράνες της Lummar με την μεγάλη σχετικά διαπερατότητα οπότε δεν έλκω και την προσοχή των τροχαίων σε κάποιο πιθανό σταμάτημα για κάτι άλλο όπως έγινε σε γνωστό μου όπου γλύτωσε την κλήση για ζώνη αλλα την έφαγε για σκοτεινά τζάμια - μιλάμε πολύ σκοτεινά.....
Απο τις μεμβράνες είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος μιας και δεν χάραζουν και δείχνουν σαν να είναι τζάμι.¨Οντως το περιβάλλον στο αυτοκίνητο είναι καλύτερο σε πολύωρη έκθεση στον ήλιο ενώ το σκουρόχρωμο τζάμι αποτρέπει -ειδικά τις βραδινές ωρες- κάποιον απο το να δεί τι έχω μέσα
(ειδικά αν έχω ξεχάσει και κανένα κινητο)...Δεν έχω κατι κακό να τους προσάψω μεχρι τωρα και σίγουρα θα ξαναέβαζα αν επαιρνα άλλο αυτοκίνητο
-
το οριο ποσο % ειναι για να μην σε γραψουν?
-
Δεν υπάρχει όριο, απλά ο ΚΟΚ λέει να είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου ορατός απο έξω οποτε εναπόκειται στην κρίση του εκάστοτε τροχαίου και.... στην ορασή του
Λεωνίδας
-
Από αυτά που έχω ακούσει nickred, μόνο για τις μεμβράνες μικρής διαπερατότητας 'κινδυνεύεις' να σε γράψουν.
lpat2001 είσαι ευχαριστημένος τελικά με το % διαπερατότητας που επέλεξες;
-
Έχω llumar titanium και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα αισθητικά και πρακτικά
Είναι πολύ απίθανο να σε γράψουν μ'αυτές, μ'έχουν σταματήσει τρείς φορές, δύο για έλεγχο και μία για ταχύτητα, ποτέ δεν μου έχουν είπαν τίποτα για τις μεμβράνες... -
Έχω μεμβράνες llumar titanium light στο 307 μου. Είναι ανοιχτόχρωμες, και τις έχω τοποθετήσει εδώ και 18 μήνες. Πέρα από την εμφάνιση του αυτοκινήτου που έχει βελτιωθεί, αν και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, έχω να πω τα παρακάτω: Το αυτοκίνητο έχει χαμηλότερη θερμοκρασία στο εσωτερικό, ακόμα κι αν έχει μείνει στον ήλιο για ώρες, δουλεύει πιό άνετα ο κλιματισμός, δροσίζει πολύ πιο γρήγορα, δεν μαυρίζει πια το αριστερό μου χέρι το καλοκαίρι, δεν χρειάζονται τα κουρτινάκια με βεντούζες και τουίτυ πίσω για τα παιδιά.
Από σχόλια επιβατών: δεν καίει ο ήλιος και επιπλέον δεν κουράζει τα μάτια.
Επιπλέον βλέπω άνετα έξω και το βράδυ, ένω με ενοχλούν πολύ λιγότερο τα αρρύθμιστα φώτα των πίσω.
Με την τοποθέτηση πήρα και γραπτή εγγύηση 6 ετών ότι δεν θα ξεκολλήσουν. Δεν έχω γρατζουνιές ή φυσσαλίδες αέρα, δεν έχουν ξεκολλήσει πουθενά. Συμπερασματικά, από τις καλύτερες 'επενδύσεις' που έχω κάνει, 260 € περίπου, αν θυμάμαι καλά σε 6 δόσεις.
Στο εμπρός παρμπρίζ δεν έχω βάλει γιατί η Peugeot το χαρακτηρίζει 'αθερμικό', νομίζω όμως πως χρειάζεται και σκέπτομαι να βάλω και μπροστά την πλέον ανοιχτόχρωμη.
Μετά τα παραπάνω, ότι συνιστώ μεμβράνες, περιττεύει...
Προσοχή μόνο στην επιλογή απόχρωσης: Έχω γείτονα που τις ξεκόλλησε με τα δόντια σχεδόν βράδυ, όταν πήρε 3 κλήσεις απανωτές σε διαφορετικά σημεία σε 2 μέρες. Ήταν όμως κατάμαυρες! Να φανταστείτε ότι όταν έβρεχε, άνοιγε παράθυρο για να ελέγξει στις διασταυρώσεις... -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Στο εμπρός παρμπρίζ δεν έχω βάλει γιατί η Peugeot το χαρακτηρίζει 'αθερμικό', νομίζω όμως πως χρειάζεται και σκέπτομαι να βάλω και μπροστά την πλέον ανοιχτόχρωμη.Να βάλεις, η διαφορά όταν οδηγείς απέναντι σε ήλιο είναι αισθητή
Αν και τώρα τελευταία έχω ακούσει ότι μπροστά δεν βάζουν πλέον, διότι μειώνουν -λέει- την ορατότητα , εγώ πάντως έχω και μπροστά και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε την νύχτα, ούτε με βροχή - ομίχλη κλπ... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
...εγώ πάντως έχω και μπροστά και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε την νύχτα, ούτε με βροχή - ομίχλη κλπ...Η μεμβράνη που έχεις βάλει μπροστά είναι η τελείως διάφανη;
Έμαθα ότι μπροστά πλέον, llumar βάζει μόνο κάποιος στο Γέρακα... -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Η μεμβράνη που έχεις βάλει μπροστά είναι η τελείως διάφανη;
Έμαθα ότι μπροστά πλέον, llumar βάζει μόνο κάποιος στο Γέρακα...Ναι είναι η τελείως διάφανη, όταν ρώτησα αν γίνεται να βάλουμε και μπροστά titanium μου είπαν ότι μπροστά μπαίνει μόνο η διάφανη. Όπως και να'χει αξίζει τον κόπο και το χρήμα
-
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ευχαριστώ!Να είσαι καλά!
-
Φίλε ermis4 κι εγω έχω τις lumar titanium light σε δυο αυτοκίνητα ένα avensis κι ένα Αgila της γυναίκας μου και μπορώ να σου πω ότι είμαι 100% ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα γενικα και απο την ποιότητα της εργασίας που έγινε στο κατάστημα στα Μελίσσια.
-
Προς τους Κρητικούς της παρέας. Έχει βάλει κανένας μεμβράνες; Είναι ευχαριστημένος από την ποιότητα της δουλειάς. Που έγινε η τοποθέτηση και με τι κόστος; Αν μπαίνει θέμα διαφήμισης στείλτε προσωπικό μήνυμα.
Διαπερατότητα μεμβρανών