-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Επαναφερω το θεμα γιατι κατα πρωτον δεν θελω να ανοιξω καινουργιο και κατα δευτερον γιατι εχω ενα εκνευριστικο προβλημα.
Τι γιναται με τους πισω υαλοκαθαριστηρες και γιατι δεν βλεπω να κυκλοφορουν 4θυρα αυτοκινητα με πισω καθαριστηρα;Να ψάξεις να βρεις Mazda 323 4-θ. μέσα δεκαετίας '80 το οποίο είναι και το μόνο με τέτοιο χαρακτηριστικό. Πιο πριν και πιο μετά τίποτα (απ' ότι ξέρω)
-
Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα σε αυτό το ζήτημα! Όντως, είναι χαζομάρα των εταιρειών να μην το προβλέπουν...
-
Να ψάξεις να βρεις Mazda 323 4-θ. μέσα δεκαετίας '80 το οποίο είναι και το μόνο με τέτοιο χαρακτηριστικό. Πιο πριν και πιο μετά τίποτα (απ' ότι ξέρω)
ΧΑ ΧΑ εγώ έχω ένα laser Gl προπολεμικό που είναι το ίδιο με το 323 αλλά ο πίσω υαλοκαθαριστήρας είναι τόσο μικρός που ουσιαστικά δε βοηθά σε τίποτα
-
Φιατ Τεμπρα.
-
Αυτοκίνητα με αγγλικές προδιαγραφές. Πχ Impreza, 406,...
-
Ήμουν στο Praktiker την προηγούμενη εβδομάδα γι' αγορά διαφόρων ειδών και χαζεύοντας τους καθαριστήρες της Bosch, παρατήρησα (και ελπίζω να παρατήρησα σωστά...) πως έχουν κυκλοφορήσει για διάφορα μοντέλα (και για το δικό μου, Clio II) οι 'νέου τύπου' 'λαστιχοκαθαριστήρες' V-twin (δεν γνωρίζω πώς αλλιώς ονομάζονται, το μόνο που γνωρίζω είναι πως είναι ουσιαστικά ένα χοντρό ελαστικό κομμάτι, τ' οποίο έχω δει σε αρκετά καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων). Επί τη ευκαιρία θα 'θελα να σας ρωτήσω : α) τους έχει δοκιμάσει κανείς και β) τί υαλοκαθαριστήρες προτιμάτε γενικώς όταν αντικαθιστάτε τους παλιούς σας;
-
Gia to piso tzami borite na valete (se kala katharismena tzamia) rainX, i to proion tis Autoglym. Me afta se tahitita den kratai vrohi to tzami ke vlepis poli kalitera. Episis an katharisete tous ialokatharistires me to autoglym kratane perisotero (den hanoun tis elastikotita tous)
-
να πω και εγω την γνωμη μου εδω μιας και ειναι επικαιρο.
εδω και εναμιση χρονο στο yaris(παω για δευτερο χειμωνα και εχουν ηδη 2 καλοκαιρια) εχω βαλει τους καθαριστηρες σιλικονης της PIAA.τους ειχα πληρωσει 48 ευρω.απο τοτε που τους εβαλα δεν ξαναασχοληθηκα μες το θεμα αυτο.απλα οτι καλυτερο εχω δοκιμασει.αλλαζα τακτικα λαστιχακια των 3-4-5 ευρω και ειχα αγανακτισει.ισως να ειμαι και λιγο υπερβολικος αλλα το τζαμι μου,ειδικα το βραδυ θελω να ειναι 'τζαμι'
αφου εμεινα απολυτα ικανοποιημενος εδω και εναμιση χρονο τους εβαλα και στο mazda στους πρωτους 4 μηνες με το που ειδα οτι αρχισαν να μου κανουν περιεργα.52 ευρω αυτη την φορα.απολυτα ικανοποιημενος!το καλυτερο καθαρισμα που εχω δει ποτε,δεδομενη αντοχη στο χρονο και θορυβος απλα ξεχασμενος.με πμ μπορω να σας πω που τους πηρα γιατι μαλλον δεν πρεπει να πω το μαγαζι αλλα νομιζω οτι πολλοι απο εσας θα το ξερετε. -
ΔΕν διαφωνώ οτι οι επώνυμοι και ακριβοί καθαρίζουν καλύτερα αλλά μην ξεχναμε οτι σε Αθηνα και Σαλονικη υπέρχουν πολλά καλόπαιδα που σου ξηλώνουν κεραίες,αεροτομές,φρυδάκια,υαλοκαθαριστήρες,τάσια τροχών και γενικότερα οτι προεξεχει.Οπότε ποτέ μα ποτέ δεν θα έπαιρνα τόσο ακριβούς υαλοκαθαριστήρες.Συμβιβάζομαι με απλούς και φθηνούς από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ
-
Eγω πηρα τους κλασσιικους της BOsch, περιπου 20 ευρω. Τους αλλάζω συνήθως κάθε φθινόπωρο.
-
μπορει να δώσει κάποιος διευθυνσεις μαγαζιών που μπορεί να βρε καποιος υιαλοκαθαθαριστήρες σιλικόνης (PIAA,Decosol) στη Θεσ/νίκη.
-
Με τους πίσω γυαλοκαθαριστήρες τι γίνεται; Οι μπροστινοί είναι τυποποιημένα μεγέθη, αλλά για τους πίσω στο βενζινάδικο που ρώτησα μου είπαν να κοιτάξω στην αντιπροσωπεία... Είναι αναγκαίο αυτό;
Και κάτι άλλο: Έχει νόημα η αλλαγή μόνο του λάστιχου, ή πρέπει να αλλάξει όλο το περιστρεφόμενο σώμα του καθαριστήρα; -
Σε καποια μοντελα π.χ Polo αν θυμαμαι καλα, ο πισω υαλοκαθαριστηρας πρεπει να αλλαχθει ολοκληρος
-
Και στις AR 147, νομίζω ότι το είχε γράψει ο kyan.
Για το accent αγόρασα από το praktiker ένα ζευγάρι αρκετά φθηνά (10-15 ευρώ μου φαίνεται) και τους τοποθέτησα μόνος μου. Είχε λίγο ζόρι, αλλά μπήκαν όταν κατάλαβα το κόλπο.
-
Καλημέρα.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για τους υαλοκαθαριστήρες Valio. Τους είχε το βενζινάδικο που έβαλα βενζίνη σήμερα και είπα να ρωτήσω αν είναι καλοί να τους βάλω την επόμενη φορά μιας και θέλουν αλλαγή υαλοκαθαριστήρες του Golf. Αυτοί που έχω τώρα τρίζουν (πολύ ενοχλητικός θόρυβος) και αναπηδούν στο παρμπρίζ και θα ήθελα να το αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο.
Thx
-
Ο χρήστης Andreas` έγραψε:
Καλημέρα.Θα ήθελα τη γνώμη σας για τους υαλοκαθαριστήρες Valio. Τους είχε το βενζινάδικο που έβαλα βενζίνη σήμερα και είπα να ρωτήσω αν είναι καλοί να τους βάλω την επόμενη φορά μιας και θέλουν αλλαγή υαλοκαθαριστήρες του Golf. Αυτοί που έχω τώρα τρίζουν (πολύ ενοχλητικός θόρυβος) και αναπηδούν στο παρμπρίζ και θα ήθελα να το αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο.
Thx
Τους Valeo εννοείς!
Εγώ είχα Bosch και άλλαξα με Valeo
Χειρότεροι...
Αναπηδούν περισσότερο...... -
Valeo είχα τους άλλαξα μετά από 2 χρόνια με Bosch πάλι. Καλοί αλλά, περισσότερες αναπηδήσεις με λίγη βροχή και μεγάλες ταχύτητες ( πάνω από 110 ) και πιο θορυβώδεις. Οι Bosch έχουν διπλάσια λεφτά ( 10 ευρώ οι μέν 21 οι δε ) αλλά έχουν και σημαντικά καλύτερη λειτουργία. Ίσως όχι διπλάσια αλλά το σύρσιμο και οι αναπηδήσεις των Valeo ειδικά τον τελευταίο καιρό ήταν εκνευριστικό. Σημειωτέον οτι μετά από 2 χρόνια δεν είχαν φθαρεί σχεδόν καθόλου απλά έκαναν πάρα πολύ φασαρία και αναπηδούσαν πολύ εντονα γι αυτό και αλλάχτηκαν. Πάντως οι valeo στην αρχή ειδικά δούλευαν εξίσου καλά με τους Bosch ( με λίγο παραπάνω θόρυβο ) και είναι μια καλή value for money επιλογή απλά με τον καιρό μάλλον σκλήρυναν με αποτέλεσμα να χαλάει η ποιότητα λειτουργίας τους.
-
Το πρόβλημά μου είναι η ανασήκωση του καθαριστήρα, στην επιστροφή του προς τα κάτω, πάνω από τα 110!
Ούτε οι Bosch δεν μου το έλυσαν αυτό!
Στην C4 δε είναι μπάχαλο.
Αν και μονοκόμματος καθαριστήρας, στην επιστροφή δεν παίρνει καθόλου νερό! -
Bosch AeroTwin
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις Θα τους βάλω από βδομάδας για να περάσω τον φετινό χειμώνα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι ποιότητας Bosch στη Κύπρο αφού δεν βρέχει και τόσο, άσε που βαριέμαι να ψάχνω ποιος τους φέρνει εδώ
Περι Υαλοκαθαριστηρων