-
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Τα λάδια και το κερί που να βρεθούν;Με κερί δεν έχω περάσει το αυτοκίνητο ποτέ και το έχω και 2μιση χρόνια οπότε δεν είναι και καινούργιο να το είχαν κερώσει αυτοί...Mε τι πλενεις το αμαξι σου;Μηπως το σαπουνι αφηνει λιπαρα υπολείμματα;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τα λάδια και το κερί που να βρεθούν;Με κερί δεν έχω περάσει το αυτοκίνητο ποτέ και το έχω και 2μιση χρόνια οπότε δεν είναι και καινούργιο να το είχαν κερώσει αυτοί...
χωρίς πλάκα...μήπως είναι καιρός να αλλάξεις υαλοκαθαριστήρες?Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα του παρμπρίζ.
Αυτό με τα άλατα που λες στο τζάμι κτλ δεν παίζει γιατί με το νερό της βροχής, θα έπρεπε να φύγει ή με το πλύσιμο...Προσωπική άποψη είναι ότι έχουν ξεραθεί τα λαστιχάκια στους υαλοκαθαριστήρες.
υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις 'τράμπα' τους υαλοκαθαριστήρες με ένα άλλο φιλικό ή δικό σας αμάξι για να δεις αν όντως φταίει αυτό?ΥΓ:Το ίδιο πρόβλημα είχα συναντήσει με σένα πριν 2 χρόνια...άλλαξα υαλοκαθαριστήρες και το πρόβλημα απλώς εξαφανίστηκε.Δε θέλω όμως να σε πάρω στο λαιμό μου γιατί εγώ (όπως κι εσύ για το δικό σου αμάξι) ήξερα τι ακριβώς είχα κάνει πάνω στο παρμπρίζ και τι έχω περάσει πάνω του κατά καιρούς (από άζαξ μέχρι αλοιφή για γυάλισμα ).
Το θέμα είναι ότι πέρυσι τα Χριστούγεννα τους έβαλα αυτούς και μάλιστα τους πλήρωσα και 50€ στην opel.Οι προηγούμενοι που ήταν πάλι απο την opel κρατησαν 1μιση χρόνο και δεν τους πρόσεχα κιόλας(καθαρίζα το παρμπριζ το καλοκαίρι με σκόνη πολύ πανω,είχαν κατεβάσει 1 κιλό χιόνι πάνω απο το παρμπρίζ )
Θα προσπαθήσω να κάνω τραμπα με άλλο αμάξι να δω μήπως αλλάξει κάτι αν και αυτό δύσκολο είναι γιατί έχουν περιέργο κλιπακι που πιάνουν.
Σε αυτό με τα άλατα δίκιο έχεις λογικά θα έπρεπε να έχουν φύγει...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα λάδια και το κερί που να βρεθούν;Με κερί δεν έχω περάσει το αυτοκίνητο ποτέ και το έχω και 2μιση χρόνια οπότε δεν είναι και καινούργιο να το είχαν κερώσει αυτοί...
Mε τι πλενεις το αμαξι σου;Μηπως το σαπουνι αφηνει λιπαρα υπολείμματα;
Me Fairy ενεργό αφρό για τα πιάτα
Πάντως λέει ότι καθαρίζει όλα τα λίπη
-
Ψάχνω να βρω τους Bosch Aerotwin A 502 S, για να τους πάρω για έναν φίλο και τους έχει μόνο η 'Ευρωϊαπωνική' με ...47 € !! Οι δε τιμές στο νετ, σε μαγαζιά εξωτερικού κυμαίνονται από 20κάτι μέχρι 30κάτι €, αλλά με τα έξοδα αποστολής πλησιάζουμε επικίνδυνα το 40άρι. Έχετε να προτείνετε κανένα σάιτ αγγλόφωνο, που να στέλνει στην Ελλάδα με σχετικά μικρό κόστος ;
-
http://global.ebay.com/Bosch_Aerotwin_A ... 59259/item
Κόστος 21,35 € + 13,90 € μεταφορικά. Είναι 35,25 €, Bosch Aerotwin δύσκολα θα βρεις φθηνότερα, και για τέτοιο πακέτο είναι δύσκολο να βρεις μεταφορικά έξοδα χαμηλότερα των 10 €.
-
είχα δώσει το πόλο στη φίλη της μητέρας μου, και όταν μου το έδωσε μετά από ταξίδι είχαν κολλήσει οι υαλοκαθαριστήρες σε μια θέση. εν ολίγοις, το μοτέρ (το οποίο είχε αλλαχθεί πριν 5 χρόνια εξαιτίας βραχυκυκλώματος) λόγω υγρών είχε σκουριάσει, και τα σωθικά του τριβόταν, με αποτέλεσμα να περάσει περισσότερο ρεύμα καθώς ζοριζόταν, να καεί και να καεί και η ασφάλεια μαζί.
στην ετέα κόστιζε 161 ευρώ μόνο το μηχανάκι (από εκεί είχα βάλει και το προηγούμενο) και στον ηλεκτρολόγο έβαλα γερμανικό άλλης εταιρίας με 40 ευρώ... 70 ευρώ με τα περαστικά.
να χρυσοπλήρωνα πάλι το μηχανάκι της bosch και να μου καιγόταν πάλι...όσες φορές και αν τους έχω πει να μου καθαρίζουν τα φύλλα στο φιλτρο κοντά, αυτοί εκεί, ποτέ...
-
Ο χρήστης BILL33 στις 13/12/08 έγραψε:
Εγω αλλαξα στο χιουνται τους υαλοκαθαριστηρες με 5€ απο το αλεξπακ.Ησύχασα απο το τριξιμο και καθαριζουν καλα,αν ξεραθουν σε ενα χρονο θα τους αλλαξω παλι με φτηνους.Τελικα ουτε ενα χρονο δεν αντεξαν,το λαστιχακι ειχε κοπει σε ολο σχεδον το μηκος του (κρατιοταν απο 2 σημεια μονο) οποτε τους αλλαξα με μισελεν απο το πρακτικερ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω αλλαξα στο χιουνται τους υαλοκαθαριστηρες με 5€ απο το αλεξπακ.Ησύχασα απο το τριξιμο και καθαριζουν καλα,αν ξεραθουν σε ενα χρονο θα τους αλλαξω παλι με φτηνους.
Τελικα ουτε ενα χρονο δεν αντεξαν,το λαστιχακι ειχε κοπει σε ολο σχεδον το μηκος του (κρατιοταν απο 2 σημεια μονο) οποτε τους αλλαξα με μισελεν απο το πρακτικερ.
2 χρονια τους εχω στο skoda αγορασμενους απο σουπερ μαρκετ Σκλαβενιτη με 3.2 ευρω. Ακομη αθορυβοι και καθαριζουν καλα!
-
Εβαλα sto Ibiza champion υαλοκαθαρηστηρες και ειναι πολυ καλοι και αθορυβοι!Ελπιζω να κρατησουν!
-
Στο Praktiker θα βρω υαλοκαθαριστήρες για κάθε τύπο αμαξιού; (Golf V με ενδιαφέρει βέβαια)
Μετά από 2.5 χρόνια θέλουν άλλαγμα και μου είπαν μια άρρωστη τιμή στην αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Στο Praktiker θα βρω υαλοκαθαριστήρες για κάθε τύπο αμαξιού; (Golf V με ενδιαφέρει βέβαια)Μετά από 2.5 χρόνια θέλουν άλλαγμα και μου είπαν μια άρρωστη τιμή στην αντιπροσωπεία.
Λογικα θελεις bosch aerotwin 979s. Τους ειχα παρει περσι απο αυτον http://cgi.ebay.co.uk/Bosch-979S-Scheib ... 0.m14#shId αλλα νομιζω λιγακι φθηνοτερα καθως τωρα τους εχει 34Ευρω . Στειλε κανενα mail και σε αυτους http://shop.ebay.de/i.html?_trkparms=65 ... .m14&gbr=1 καποιος θα στελνει Ελλαδα.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Στο Praktiker θα βρω υαλοκαθαριστήρες για κάθε τύπο αμαξιού; (Golf V με ενδιαφέρει βέβαια)
Μετά από 2.5 χρόνια θέλουν άλλαγμα και μου είπαν μια άρρωστη τιμή στην αντιπροσωπεία.
Λογικα θελεις bosch aerotwin 979s. Τους ειχα παρει περσι απο αυτον http://cgi.ebay.co.uk/Bosch-979S-Scheib ... 0.m14#shId αλλα νομιζω λιγακι φθηνοτερα καθως τωρα τους εχει 34Ευρω . Στειλε κανενα mail και σε αυτους http://shop.ebay.de/i.html?_trkparms=65 ... .m14&gbr=1 καποιος θα στελνει Ελλαδα.
Nαι 979S και A330H παίρνει. Σε ευχαριστώ για τα λινκς, θα το ψάξω. Το Praktiker μάλλον αποκλείεται να τους έχει Η αντιπροσωπεία ζητάει πάνω από 60.
Τι τιμές είναι αυτές ρε γμτ, και στα 2 χρόνια ξεραίνονται πολύ οι άτιμοι. -
@Neos: Στα Praktiker υπάρχουν Aerotwin, αλλά το μοντέλο του Golf V δεν το έχω βρει ποτέ.
Αγόρασα πρόσφατα από εδώ με 31,5 €, έρχονται με Courier στο σπίτι σου (ομοίως και αυτοί που πρότεινε ο nrg_polini, είχα πάρει κι εγώ απ' αυτόν πέρυσι αλλά φέτος είναι 2,5 € ακριβότερος ).
Ο πίσω (A330H) κοστίζει 9,1 € στο ebay αλλά περίπου τόσο (10 € νομίζω) κάνει και στην αντιπροσωπεία. Με τα μεταφορικά από ebay βγαίνει ακριβότερος (23 €), οπότε μόνο αν μπορέσεις να συνδυάσεις τα μεταφορικά με τους μπροστινούς έχει νόημα. Και απ' ό,τι βλέπω, το ίδιο μαγαζί πουλάει και τον πίσω...δες εδώ. Ρώτα τους λοιπόν αν μπορείς να πάρεις και τα δύο χωρίς να πληρώσεις διπλά μεταφορικά ή τέλος πάντων με κάποια καλύτερη τιμή..
Αλλιώς παίρνεις τους μπροστά από ebay και τον πίσω από την αντιπροσωπεία...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Τι τιμές είναι αυτές ρε γμτ, και στα 2 χρόνια ξεραίνονται πολύ οι άτιμοι.Αν δεν ξεραινόντουσαν και δεν άλλαζες ποτέ, θα τους πουλούσαν 10 ευρώ.
-
Αυτή τη βδομάδα άλλαξα μόνο τα λαστιχάκια στους υαλοκαθαριστήρες. Καθαρίζουν εξαιρετικά και κόστισαν μόνο 5 €. Και ένα χρόνο να κρατήσουν μια χαρά είναι...
Πάντως κάθε βροχερή μέρα πριν ξεκινήσει το αυτοκίνητο να κινείται καλό είναι να καθαρίζονται τα λαστιχάκια των υαλοκαθαριστήρων και η γραμμή σκόνης που μένει πάνω από αυτούς στο παρμπρίζ, γιατί μέχρι να ξεπλυθεί η σκόνη από τη βροχή το καθάρισμα είναι χάλια... Ίσως ακόμη να φθείρονται λιγότερο οι υαλοκαθαριστήρες όταν δεν παρεμβάλλεται σκόνη μεταξύ αυτών και του παρμπρίζ.
-
Πόσο εύκολα αλλάζουν τα λάστιχα; Γίνεται σε όλους του υαλοκαθαριστήρες γιατί δεν μου μοιάζει πολύ εύκολο και είμαι άνθρωπος που πιάνουν τα χέρια μου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πόσο εύκολα αλλάζουν τα λάστιχα; Γίνεται σε όλους του υαλοκαθαριστήρες γιατί δεν μου μοιάζει πολύ εύκολο και είμαι άνθρωπος που πιάνουν τα χέρια μου.Μου τα άλλαξε ο άνθρωπος που μου τα πούλησε. Μέσα στα 5 € ήταν και η τοποθέτηση.
Εύκολα αλλάζουν πάντως. Και μόνος σου το κάνεις. Δες το άρθρο του autotriti --> http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /35476.asp
Βγάζεις τα σιδεράκια που συγκρατούν το λάστιχο. Περνάς το καινούριο και βάζεις ξανά τα σιδεράκια. Στο μαγαζί που μου τα τοποθέτησε μου είπε μη σφίξω πολύ τα μεσαία σιδεράκια γιατί για να καθαρίζει καλά πρέπει να είναι σχετικά χαλαρό το λάστιχο. Όσο λάστιχο περισσεύει προφανώς το κόβεις.
Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Και μια χαρά καθαρίζουν και αθόρυβοι είναι.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πόσο εύκολα αλλάζουν τα λάστιχα; Γίνεται σε όλους του υαλοκαθαριστήρες γιατί δεν μου μοιάζει πολύ εύκολο και είμαι άνθρωπος που πιάνουν τα χέρια μου.όπως τα λέει ο φίλος παραπάνω...
πλέον δεν αγοράζω υαλοκαθαριστήρες...
είχα αγοράσει 2 σετ michelin. όταν τα κατανάλωσα, τα άλλαξα με λαστιχάκια και το ένα το χρησιμοποιώ και το άλλο το έχω στο πορτ παγκάζ για ανταλλακτικό σε κανένα ταξίδι... τα λαστιχάκια τα παίρνω από το πράκτικερ. αντέχουν πάνω από χρόνο και καθαρίζουν άψογα. εγώ τα αλλάζω πάνω στο χρόνο, είτε λειτουργούν άψογα, είτε όχι... ούτως ή άλλως πάμφθηνα είναι...
αυτό το κάνω και στα 2-3 αυτοκίνητα... -
Είδα και τις οδηγίες που λέτε (οι εικόνες δεν φαινόντουσαν) αλλά θυμάμαι ότι εκτός από τα πιαστράκια υπήρχε και ένα μεταλλικό φιλέτο ανάμεσα στο λάστιχο (το πιαστράκι πιάνει λάστιχο και μεταλλικό φιλέτο) που έκανε τα πράματα πιο περίπλοκα. Η δυσκολία ήταν στο να ξαναχρησιμοποιήσω το φιλέτο αυτό, δεν έβγαινε... ίσως αξίζει να το ξαναμελετήσω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είδα και τις οδηγίες που λέτε (οι εικόνες δεν φαινόντουσαν) αλλά θυμάμαι ότι εκτός από τα πιαστράκια υπήρχε και ένα μεταλλικό φιλέτο ανάμεσα στο λάστιχο (το πιαστράκι πιάνει λάστιχο και μεταλλικό φιλέτο) που έκανε τα πράματα πιο περίπλοκα. Η δυσκολία ήταν στο να ξαναχρησιμοποιήσω το φιλέτο αυτό, δεν έβγαινε... ίσως αξίζει να το ξαναμελετήσω.Το μεταλλικό ελασματάκι που βρίσκεται μέσα στην αυλάκωση του ελαστικού του καθαριστήρα εννοείς; Αυτό απλά το τραβάς και το ξανα-'κουμπώνεις' με προσοχή πάνω στο νέο λαστιχάκι. Για να είμαι ειλικρινής, το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής μόνο στον πίσω καθαριστήρα, που έχει μικρότερο μήκος. Για τους εμπρός η λύση λέγεται Aerotwin: 34-35 ευρώ ανά δύο χρόνια δεν είναι και τόσο σημαντική δαπάνη γι' αυτό που προσφέρουν...
Περι Υαλοκαθαριστηρων