-
Δεν έχει σημασία ο τύπος λάστιχου αλλά το μήκος του. Θα βρεις είτε σε βενζινάδικο είτε στην Φρατζή
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν έχει σημασία ο τύπος λάστιχου αλλά το μήκος του. Θα βρεις είτε σε βενζινάδικο είτε στην ΦρατζήΟρθόν, με το ...μέτρο πάει . Λίγη προσοχή μόνο Spike στα ελασματάκια του ελαστικού. Θέλουν λεπτεπίλεπτο χειρισμό (μέχρι να συνηθίσεις τουλάχιστον) ...
-
Του πίσω το λαστιχάκι τουλάχιστον στον δικό μας είναι λίγο μυστήριο. Να είσαι σίγουρος ότι ταιριάζει ακριβώς.
Για τα μπροστά, δυστυχώς λόγω των εξαιρετικά μεγάλων μάκτρων πάμε αναγκαστικά σε αγορά ολόκληρης της λεπίδας. Δοκίμασα να αλλάξω μόνο τα λαστιχάκια, αλλά δεν απέδωσε η λύση.
-
ναι τα μπροστά και εγώ δεν το ρισκάρω...τα άλλαξα ήδη.
αλλά το πίσω αν κ βλέπω έχει ψωμί...-δεν έχει αλλαχτεί από το 2004- ...θα ήθελα να το αλλάξω.
έτοιμο μόνο αντιπροσωπεία; δεν υπάρχει πουθενά αλλού;
-
Πρέπει να υπάρχει σε praktiker.
-
Πρόσφατα που επισκέφτηκα το praktiker βρήκα υαλοκαθαριστήρες Bosch και Michelin (έχει φέρει πολλά πράγματα Michelin παρεπιπτόντως). Της Michelin ήταν σχεδόν σε όλες τις διαστάσεις λίγο πιο φθηνοί, ενώ είχε και μια καρτέλα ταξινόμησης ανάλογα με τη μάρκα για να βρίσκεις εύκολα τον τύπο που χρειάζεσαι. Για 206 που κοιτούσα εγώ, οι δύο μπροστινοί και ο ένας πίσω βγήκαν στα 36 ευρώ περίπου (21+8+7 κάπως έτσι). Οι αντίστοιχοι Bosch είχαν 35 μόνο οι δύο μπροστινοί.
Επίσης είχα βρει παλιότερα λαστιχάκια από την Guard, αλλά δεν έφταναν σε μήκος τον μεγάλο του 206. -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
drdino για πες πόσα μου ζήτησαν για Valeo για το 307;61 ολόκληρα ευρώ!
φυσικά τους έριξα χυλόπιτα κ παρήγγειλα από γνωστό μου τους Bosch Aerotwin 965S στα 37 ευρώ.
που βρίσκουμε για πίσω τώρα...
Εεεεελά Αλέεεεκοοοο ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
Ε ρε κλέφτη Σαρακάκηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη .
(Παντού κολΛάει αυτός, είναι σαν τον Ο.Τ.Ε. φταίει για όλα ) -
Κάποιο λαθος πρέπει να εγινε. Οι απλού τύπου εχουν πολύ λιγότερο. Μήπως του έδωσαν τιμή για τους νέου τύπου;
-
ποιοι είναι οι νέου τύπου;;;
τώρα έβαλα Bosch Aerotwin 965s
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ποιοι είναι οι νέου τύπου;;;τώρα έβαλα Bosch Aerotwin 965s
Αυτοί που έβαλες είναι !!...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
ποιοι είναι οι νέου τύπου;;;
τώρα έβαλα Bosch Aerotwin 965s
Αυτοί που έβαλες είναι !!...
μάλιστα...61 ζητά για αυτούς η αντιπροσωπεία Valeo κιόλας...κι εγώ με τα μισά πήρα Bosch.
-
Mια χαρά είναι οι Valeo ο πίσω στο Xsara είναι Valeo μετράει 2,5 χρόνια και είναι σαν καινούργιος. Οι μπροστά και αυτοί πλεόν Valeo ( 20κάτι ευρώ από την αντιπροσωπεία ) στην θέση των Bosch που κράτησαν 3 χρόνια. Το αμάξι δεν παρκάρει σε κλειστό γκαράζ ούτε χρησιμοποιώ κουκούλα.
-
καλοί είναι αλλά σε αυτά τα επίπεδα τιμής προτιμώ Bosch.
-
Ξέρετε μαγαζί που να φέρνει σίγουρα υαλοκαθαριστήρες PIAA στην Αθήνα (κατά προτίμηση κέντρο);
(Το 'σίγουρα' το τονίζω επειδή έχω πάει σε μαγαζιά που μου είπαν οτι φέρνουν, και δεν είχαν.)
-
^^^ .. μια που το αναφερες, αντι να πληρωνετε για νεο υαλοκαθαριστηρα, μπορειτε να παρετε οπως προαναφερθηκε μονο το λαστιχακι του (μακτρο) ... αντι για 20 γιουρο ο ενας (νεου τυπου), μονο 5 γιουρο ...
του δινεις και τον καθαριστηρα και στα βαζει ο μαγαζατορας που τα πουλαει... !! (στη θηβων ειχα βρει εναν me αντιπροσωπεια Bosch)
no problem !!!
-
Εγω στο παλιό μου αυτοκίνητο είχα πάρει υαλοκαθαριστίρες απο τα Carrefour.
Δεν θυμάμαι τι μάρκα ήταν ομως είχα πληρώσει ενα 7εύρω κ ήμουν Jet!
Ακόμα τους ίδιους φοράει!!! -
Δεν φθείρεται μόνο το λαστιχάκι, αλλά γενικά και το υπολοιπο σύστημα. Μετά απο κάποιο καιρό οι βάσεις χαλαρώνουν και αποκτούν τζόγο και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον υαλοκαθαριστήρα σε μια συγκεκριμένη γωνία σε σχέση με το παρμπρίζ.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν φθείρεται μόνο το λαστιχάκι, αλλά γενικά και το υπολοιπο σύστημα. Μετά απο κάποιο καιρό οι βάσεις χαλαρώνουν και αποκτούν τζόγο και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον υαλοκαθαριστήρα σε μια συγκεκριμένη γωνία σε σχέση με το παρμπρίζ.Δεν ξέρεις από υαλοκαθαριστήρες.
Πρέπει να πατάνε κάθετα στο τζάμι ώστε με τη φορά της κίνησης, ο τζόγος να βοηθάει και να πλαγιάζει ο καθαριστήρας. Αλλιώς πηδάει.Σήκωσε τον και πιάστον κατά μήκος
και με δύναμη γύρισέ τον ώστε μετά που θα πατήσει στο τζάμι να μη χτυπάει λοξά και πηδάει. Θα τους αλλάζεις όταν κοπούν τα λάστιχα.Μέχρι τώρα δεν ξόδευα τίποτε για υαλοκαθαριστήρες, έπαιρνα παλιούς και δούλευαν μια χαρά. Τώρα πήρα κάτι καινούριους επίπεδους (από Λαμπριανίδη) αλλά δεν τους έβαλα ακόμη (στράβωσα ακόμα μια φορά τους παλιούς και δουλεύουν τέλεια).
-
Mεγάλο αμάξι για να βάζεις μεγάλους υαλοκαθαριστήρες θα πάρεις τελικά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mεγάλο αμάξι για να βάζεις μεγάλους υαλοκαθαριστήρες θα πάρεις τελικά;Όχι τώρα, την άνοιξη. Περιμένω να φύγω από εδώ που είναι στενά και μετά.
Μάλλον Σιτροέν 1.6 τούρμπο πετρέλαιο (για κόντρες).
Περι Υαλοκαθαριστηρων