-
να βγει καποιος να διαψευσει το παραπανω ποστ!
-
Παρακολουθόντας συνεχώς τα forum που ασχολούνται με το GP εγώ διαπιστώνω το αντίθετο..
Τα βασικά προβλήματα που είχε ήταν τα φρένα που έσκουζαν,τρίξιμο απ το μεντεσέ της πόρτας (ήθελε λάδωμα),πρόβλημα στο ντουλαπάκι (κι αυτό έφτιαχνε) και το πορτ μπαγκαζ μου μερικές φορές έπαιρνε από κάπου νερό και όταν το σήκωνες άδειαζε.
Όλα αυτά πραγματικά ασήμαντα και έχουν εξαληφθέι στα τελευταία μοντέλα.
Εγώ στο δικό μου που το πήρα πέρσι το μόνο που παρουσιάστηκε ήταν το τρίξιμο σε ανώμαλο έδαφος απ το μεντεσέ και ότι παίρνει νερό το πορτ μπαγκαζ όταν του ρίχνω νερό με πίεση.Στη βροχή δεν έχω παρατηρήσει κάτι.Τώρα όσο αφορά τα σοβαρά προβλήματα το μόνο που ουσιαστικά πάσχει σε μεγάλο βαθμό είναι το multijet λόγω προβληματικής παρτίδας turbo της Garrett.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
να βγει καποιος να διαψευσει το παραπανω ποστ!εχει κανει 31 δημοσιευδεις και οι 30 λενε οτι το πουντο ειναι ελλατωματικο
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εχει κανει 31 δημοσιευδεις και οι 30 λενε οτι το πουντο ειναι ελλατωματικο
-
+50 η ποια; Δηλαδη αν δεν τα πληρωσεις δεν βαζουν ταπα; Κατι δεν καταλαβες καλα (ελπιζω ) .[/quote]
και ομως οπως ανεφερθηκε πιο πανω ακομα και σημερα δεν εχει ταπα βενζινης που κλειδωνει και ειναι εξτρα
δε τη παλευουν μου φαινεται στη φιατ, κατα τα αλλα εχει πολυ καλο εξοπλισμο. -
ελπιζω να μη μου βγαζει προβληματακια παντως, αυτα που ανεφερες προφανως ετυχαν σε σενα, θα δουμε... ο ηλιος δε του κανει καλο αποτι καταλαβα....
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εχει κανει 31 δημοσιευδεις και οι 30 λενε οτι το πουντο ειναι ελλατωματικο
Κοίταξε δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κάνουμε αντιπαράθεση για το αν το Punto είναι ελλατωματικό ή όχι. Όποιος δεν πιστεύει ότι έχουν συμβεί αυτά, ας έρθει να πάμε στον Παζαρόπουλο, όπου έχουν γίνει οι εργασίες να του δώσουν όλα τα στοιχεία.
Εγω ξεκαθάρισα τη θέση μου και είπα, ότι μπορεί να έπεσα σε Monday car. Πάντως αν κάποιος δεν θέλει να αρκεστεί στη δική μου εμπειρία ας διαβάσει λίγο και άλλα forum, όπως το Fiatforum, όπου θα δει τι προβλήματα έχουν οι χρήστες του και είναι μεγάλο το δείγμα εκεί.
Αυτό που νομίζω σίγουρα μπορώ να πω και νομίζω θα συμφωνήσουν όλοι, είναι ότι το Grande Punto δεν είναι το απροβλημάτιστο αυτοκίνητο. Άλλοι είναι τυχεροι και έχουν μικρά και εύκολα επιλύσιμα προβλήματα και άλλοι πιο σοβαρά. Είναι τι αυτοκίνητο θα σου τύχει. Και δυστυχώς αυτό έχει να κάνει με τη γραμμή παραγωγής του αυτοκινήτου και τους ελέγχους που περνάει.Όσο για τον αριθμό των posts που έχω κάνει, sorry αυτό το αυτοκίνητο έχω, αυτά τα προβλήματα έχει, αυτά αναφέρω. Αυτό είναι και το νόημα των forum, να γράφουμε τις εμπειρίες μας και για πράγματα που γνωρίζουμε. Σε όποιον δεν του αρέσει να τα βλέπει μπορεί απλά να προσπερνάει τα posts.
ελπιζω να μη μου βγαζει προβληματακια παντως, αυτα που ανεφερες προφανως ετυχαν σε σενα, θα δουμε... ο ηλιος δε του κανει καλο αποτι καταλαβα....
Αφου το αποφάσισες να το πάρεις εύχομαι να μην έχεις κανένα πρόβλημα και να είναι καλοτάξιδο.
Το πρόβλημα της εκκίνησης όταν το αφήνεις για κάποιες ώρες στον ήλιο λύθηκε, αν και με ταλαιπώρησε ένα καλοκαίρι για να βρεθεί απο τη FIAT και το τεχνικό τμήμα τι φταίει. Μάλιστα είχε ανοιχθεί ticket στο συστημα της FIAT για τα προβλήματα από την Αντιπροσωπεία εδώ. Οπότε πιστεύω ότι το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί πια στα πιο καινούργια αυτοκίνητα. -
Συγγνώμη αλλά θα τρελαθώ!!Πού τα είδες τα πολλά προβλήματα στο fiatforum?!?
Και φαντάσου είναι και φόρουμ υποστήριξης,άρα θα έπρεπε να είναι γεμάτο,αλλά εγώ ακριβώς το αντίθετο βλέπω 1 χρόνο τώρα.
Ωστόσο ακόμα και για τότε που το πήρες που ήταν τα πρώτα που βγήκαν,και κάποια προβληματάκια δεν έιχαν λυθεί,σε τέτοιο βαθμό δεν έχω ξαναδεί να αντιμετωπίζει άλλος προβλήματα.
Τα GP δεν είναι ελλατωματικά,απλά εσένα προφανώς σου έκατσε λαχείο...
(πάντως περίεργο που κοιτάζοντας τις δημοσιεύσεις σου,όλες έχουν να κάνουν με σημαντικά προβλήματα σε Panda,500 και GP,αμάξια που έχουν αποδείξει με το παραπάνω πόσο αξιόλογα και αξιόπιστα είναι,τόσο άτυχος πια? )
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
Συγγνώμη αλλά θα τρελαθώ!!Πού τα είδες τα πολλά προβλήματα στο fiatforum?!?Και φαντάσου είναι και φόρουμ υποστήριξης,άρα θα έπρεπε να είναι γεμάτο,αλλά εγώ ακριβώς το αντίθετο βλέπω 1 χρόνο τώρα.
Ωστόσο ακόμα και για τότε που το πήρες που ήταν τα πρώτα που βγήκαν,και κάποια προβληματάκια δεν έιχαν λυθεί,σε τέτοιο βαθμό δεν έχω ξαναδεί να αντιμετωπίζει άλλος προβλήματα.
Τα GP δεν είναι ελλατωματικά,απλά εσένα προφανώς σου έκατσε λαχείο...
(πάντως περίεργο που κοιτάζοντας τις δημοσιεύσεις σου,όλες έχουν να κάνουν με σημαντικά προβλήματα σε Panda,500 και GP,αμάξια που έχουν αποδείξει με το παραπάνω πόσο αξιόλογα και αξιόπιστα είναι,τόσο άτυχος πια? )
Για το fiatforum, δεν νομίζω ότι πρέπει να πω πολλά...όποιος διαβάζει απο την αρχή το subforum του Grande Punto στα τεχνικά μπορεί να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα.
Για τα posts μου, αν κάποιος έκανε τον κόπο να τα διαβάσει και όχι απλά να τα απαριθμήσει, θα δει ότι σε όλα τα posts αναφέρομαι στο ίδιο αυτοκίνητο το Grande Punto το οποίο και κατέχω.
Απλά π.χ. στο forum του FIAT 500 έγγραψα σε ένα μέλος, που είχε σοβαρό πρόβλημα με το καινούργιο 500 που αγόρασε και έμενε στο δρόμο από το αυτόματο κιβώτιο μόλις το αγόρασε, γιατί το πρόβλημα προσπαθούσε να του το λύσει η ίδια αντιπροσωπεία που εκανα το service στο δικό μου αυτοκίνητο -
Μιας και ειμαι στο ψαξιμο για αγορα αυτοκινητου πηγα χθες για το
Punto σε αντιπροσωπεια.
Μου ειπε 11.560 euro για την εκδοση Racing των 95 ιππων και
13.250 euro για το Racing των 120 ιππων και στα δυο με μεταλλικο χρωμα.
Με ενθουσιασε η ιδεα να αποκτησω το turbo.
Επειδη ειχε και εκθεση της Alfa Romeo πηρα και τιμη για την εκδοση Progression της Mito των 120 ιππων στα 15.300 euro.O πωλητης μου λεει καλυτερα να παω προς το Punto (το turbo παντα) μιας και ειναι ψιλοιδιας φιλοσοφιας και δεν υπαρχει λογος να πληρωσω 2000 παραπανω για την 'φινετσα' της Alfa.Επειδη ειναι πολλες οι σελιδες για το Punto εχετε να μου πειτε συνοπτικα καποια πραγματα γι'αυτο(Racing 120hp T-Jet)?Αξιοπιστια,ρεπριζ,βλαβες που συχνα εχει βγαλει κτλπ
Να σημειωσω οτι αυτα ξεχωρισα απο turbo μηχανες,επαιζε και το Leon TSI reference στα 125hp και το Clio Expression 1.2 100hp,αλλα αυτα δεν υπαρχουν stock διοτι αναμενεται facelift (το budget φτανει μεχρι 15.000 euro περιπου)
Ευχαριστω
-
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
To Τ-jet να παρεις αλλα το sport οχι το Racing.Δεν αξιζει για 700 ευρω διαφορα να μην παρεις το Sport αντι του Racing το οποιο εχει λιγες μεν αλλα σημαντικες διαφορες.Αυτοματο A/C,17αρες ζαντες και πλαινα μαρσπιε ειναι οι διαφορες,δεν με τρελλαινουν,γι αυτο λεω για το Racing.Ειναι καλη τιμη στα 13.250,απλα ανησυχω για το turbo σε punto.Μπορει να ειμαι και προκατελημενος.
Και δεν εχω τρελλα με ταχυτητες κτλπ,απλα ανετη οδηγηση τοσο σε ευθεια οσο και σε στροφες και σε προσπεραση να μη ιδρωνεις να την κανεις.
Απλα λιγα πραγματα θελω να αναφερετε,και αρνητικα βεβαια.Γιατι αλλο να διαβαζεις περιοδικα και αλλο να στα λεει καποιος που το οδηγαει καθημερινα. -
...και μπακετ και αλλον πινακα οργανων και αποληξη εξατμισης και αν θυμαμαι καλα χαμηλωμενη αναρτηση(10mm?)
-
Οι περισσότερες μετρήσεις το βγάζουν κοντά στα 10. Το εργοστασιακό 8.9 είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Καλοτάξιδο!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οι περισσότερες μετρήσεις το βγάζουν κοντά στα 10. Το εργοστασιακό 8.9 είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Καλοτάξιδο!
και το 10 ειναι υπερβολικα απαισιοδοξο!
Το 8.9 που αναφερουν ειναι πολυ εφικτο στην πραξη απο οσο εχω διαπιστωσει...
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το 9.8 των 4Τ και το 10 του Drive. Eννοείται πάντα με 2 άτομα και το βάρος των οργάνων μέτρησης. Τώρα με ένα άτομο λιγότερο (-75 κιλά τουλάχιστον) σίγουρα θά είναι κάτω από 10 αλλά όλες οι μετρήσεις περιοδικών γίνονται με 2 άτομα και έτσι μπορείς να συγκρίνεις αυτοκίνητα μεταξύ τους.
-
Τα περιοδικά κάνουν 3-4 μετρήσεις και παιρνουν τον μέσο όρο ή την καλύτερη επίδοση. Και αν ξέρω εγώ κι εσύ να ξεκινάμε σωστά, αυτοί ξέρουν 10 φορές καλύτερα από μας. Και να μιλάμε τώρα για Puntάκι 120 ίππων ότι δεν ξεκινάει λόγω σπιναρίσματος; Τι να πούνε δηλαδή για Μ3 420 ίππων που πετύχανε 4.9 οι 4Τ; Εκεί πως μπορέσαν να το ξεκινήσουν; Ας μην εθελοτυφλούμε. Απλά δεν τα έχει τα 8.9 με 2 άτομα το Punto.
-
Πλάκα έχετε! Είμαι ιταλόφιλος μέχρι αηδίας αλλα ούτε εγώ δεν τα λέω αυτά...
ΥΓ: Η Enzo κάνει 0-60mph σε 3 dead (R&Τ) και δεν σηκώνω κουβέντα! (άσχετο αλλά No kidding)
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Δεν είναι βαρύ για την κατηγορία του, τα clio, 207 κτλ είναι πιο βαρια αλλά η κατηγορία αυτή έχει φτάνοντας τα 4μ έχει βαρύνει.
Εαν δεν είχες την ήθελες αυτόματο, τότε Τjet120 που φυσάει.
Κοίτα και το Bravo TJET120 Dualogic. Είναι 3.5-4Κ παραπάνω βέβαια,
αλλά πάει πολύ καλά, έχει καλύτερους χώρους και μακροπρόθεσμα ίσως σε βολέψει
καλύτερα σε μελλοντικές ανάγκες.ε και με 5,5-6 κ παραπνω **πανε **σε dsg ....δεν εχει λογικη αυτο !!
Σαλονικάρα μου εσύ!
-
Παρέλαβα χθες το GP μου παιδία! Λευκό,τρίθυρο, τεμπέλης κτλ!
Πολύ όμορφο αμάξι (δεν είναι και alfa βέβαια ) ,νεανικό και λειτουργικό. -
Καλοταξιδο!!
Το T-jet πηρες?
Fiat Grande Punto 2005