-
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
σιγουρα ο t-jet αξιζει και με το παραπανω τη διαφορα των 1.690 ευρω σε σχεση με το 95αρι.
11.600 το 95αρι sporting και 13.290 το 120αρι sporting.
ομως σε 2 χρονια θα μεταβιβαστει στον αδερφο που δε θελει τουρμπο και γκαζια οποτε μαλλον παμε για 95αρι και μετα παλι στο ψαξιμο για μικρομεσαιο. (νεο Α3 ή αλφα 149 ) τοτε θα μπει μεγαλο θεμα...Δεν θέλει ο αδερφός ή δεν θέλετε εσείς για τον αδερφό;
Εννοώ θα είναι νέος οδηγός και δεν θέλετε να οδηγεί γρήγορο αυτοκίνητο; Ή ο ίδιος φοβάται και δεν θέλει;
Πάντως, τα σύγχρονα turbo δεν έχουν καμία διαφορά στην απόδοση από αντίστοιχα ατμοσφαιρικά... Είναι εντελώς γραμμικά , ενώ χάρη στις μικρές τουρμπίνες κάνουν την οδήγηση ξεκούραστη γιατί αποδίδουν την ροπή πολύ χαμηλά...Ουσιαστικά η έμφαση στην ροπή δίνεται και όχι στα άλογα...Θα έλεγα να το ξανασκεφτείτε λίγο το πράγμα...
-
θα ειναι πρωτο του αυτοκινητο οποτε μαλλον δε θελουμε εμεις...
να το στρωσω λιγο εγω κανα δυο χρονακια και μετα θα αναλαβει...
συμφωνω παντως οτι δεν ειναι και κατι το τρομακτικο το τουρμπο... -
θα ειναι πρωτο του αυτοκινητο οποτε μαλλον δε θελουμε εμεις...
να το στρωσω λιγο εγω κανα δυο χρονακια και μετα θα αναλαβει...
συμφωνω παντως οτι δεν ειναι και κατι το τρομακτικο το τουρμπο...Night Rider είναι δύσκολη η θέση σας και μεγάλο το δίλημμα με το νέο οδηγό της οικογένειας
απο την μια λες να μην έχει πολλά γκάζια μέχρι να πήξει το μυαλό στο κεφάλι του.
απο την άλλη οι εκδόσεις με το τουρμπο προσφέρουν ασύγκριτα μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια.. βγαίνεις για μια προσπέραση στο αντίθετο ρευμα και δε τρέμει η ψυχή σου αν θα έχεις γκάζι.
πάντως οτι και να πάρεις μη βάλεις 17'αρες.. χάνεις χωρίς λόγο σε άνεση.. μια χαρά είναι οι 16αρες.
-
καλα δεν θα ναι και τοσο πολλα τα γκαζια του 120αριου, ωστε να γινουν επικινδυνα!!
μην υπερβαλλουμεπολυ καλυτερα απο τα 95 ,γιατι δεν ειναι και κανα μικρο αμαξακι.
Ας εχει αλογα ωστε να μπορει να τσουλαει και να κανει καμια προσπεραση σαν ανθρωποςαμα ειναι να κανει τη βλακεια του θα την κανει και με 95 αλογα.και με αυτα μπορει να πιασει αρκετα επικινδυνες ταχυτητες
-
ειναι και οι 2 σωστες αποψεις, γιαυτο σκεφτομαι και το κια απο την αλλη που ειναι καπως πιο χαλαρο λογικα αλλα πιο μεγαλο αυτοκινητο, παντως θα εχει 16αρες σιγουρα γιαυτο και θα ειναι εκδοση sporting.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
το ibiza βασιλιας της κατηγορίας.??Aν εξαιρεσεις το Clio 1.2T , το οποιο ομως για μενα ειναι σε αλλη κατηγορια μιας και ειναι Turbo , τοτε ναι ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας στις επιδοσεις.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
το ibiza βασιλιας της κατηγορίας.??
Aν εξαιρεσεις το Clio 1.2T , το οποιο ομως για μενα ειναι σε αλλη κατηγορια μιας και ειναι Turbo , τοτε ναι ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας στις επιδοσεις.
με αυτη τη λογική, συμφωνω.. το ibiza με τα 100 ειναι πατεντα της ελλ.αντιπροσωπειας.??
-
Πω πω μαλακια μου... ξεχασα να πω οτι εννοουσα το παλιο Ibiza με τα 100 αλογα.Το ξεχασα οτι και το καινουργιο βγαινει με 100 , το οποιο ναι ειναι πατεντα της ελληνικης Seat.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα δεν θα ναι και τοσο πολλα τα γκαζια του 120αριου, ωστε να γινουν επικινδυνα!!
μην υπερβαλλουμεπολυ καλυτερα απο τα 95 ,γιατι δεν ειναι και κανα μικρο αμαξακι.
Ας εχει αλογα ωστε να μπορει να τσουλαει και να κανει καμια προσπεραση σαν ανθρωποςαμα ειναι να κανει τη βλακεια του θα την κανει και με 95 αλογα.και με αυτα μπορει να πιασει αρκετα επικινδυνες ταχυτητες
εχω δει πολλά 120αρια πούντο να τα οδηγάνε γυναίκες
-
οτι θες οδηγανε αυτες, στο πουντο θα κολλησουν... πανε οι παλιες καλες εποχες...
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
το σαιτ της φιατ δινει τα 0-100 στα 10,5 για το 95αρι πουντο, σε περιοδικα το ειδα 11,4 αλλα και 11,9...
τι συμβαινει τελικα?
τα 80-120 διαβασα τα κανει σε 26 πολλα δεν ειναι?Eιναι αρκετα αλλα ειναι μια λογικη τιμη για τετοιο κινητηρα.Και να φανταστεις οτι το Grande Punto 95 θεωρειτε απο τα καλυτερα αυτοκινητα σε ρεμπριζ στη συγκεκριμενη κατηγορια.
Το T-jet εχω την εντυπωση οτι το κανει σε λιγοτερο απο 10sec
Γι'αυτο σου λεω παρε T-jetποιο είναι καλό σε ρεπρίζ;
θυμάμαι σε τεστ του περιοδικού είχε πιο ψηλά τη ροπή και από το δικό μου 100αρι ίμπιζα, πράγμα που μέχρι τότε θεωρούσα πως απλώς δε γίνεται
tjet οπωσδήποτε και ας θυσιάσει τις διακοπές του για να βγειTo 100σταρι το Ibiza ειναι το καλυτερο στην ηατηγορια και σε ρεμπριζ και σε επιταχυνσησεις απο σταση , οποτε ειναι λογικο να σου φαινεται αργο.Ο λογος που εχει καλες ρεμπριζ το Grande Punto 95 ειναι το κιβωτιο οχι ο κινητηρας του.
Σαν κάτοχος Grande Punto 95, θα σου έλεγα μακρια από το 95 άρι. Ο κινητήρας αυτός δεν έχει καθόλου ροπή χαμηλά. Για κίνηση μέσα στην πόλη είναι πολύ δύσκολος και πολύ υψηλή κατανάλωση. Εγώ έχω μέσο όρο 9,3-9,5 lt/100km. Σε ταξίδι είναι πολύ καλύτερος και πολύ πιο άνετος, γιατί δουλεύει σε υψηλές στροφές. Αποδίδει απο τις 3500 στροφές και επάνω.
-
ωστε ετσι το 95αρι? απο επιταχυνση εν κινησει?
-
ωστε ετσι το 95αρι? απο επιταχυνση εν κινησει?Τα ίδια και εκεί. Αν είσαι σε υψηλές στροφές θα δώσει ο κινητήρας. Χαμηλά θα καθυστερήσει.
Πάντως και αυτό είναι προσωπική μου άποψη χωρίς να γνωρίζω τον κινητήρα t-jet, θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε κάτι άλλο και όχι σε Grande Punto. Το αυτοκίνητο το έχω 2 χρόνια και δεν είμαι ευχαριστημένος, πέρα απο την απόδοση του κινητήρα και ως προς τη ποιότητα κατασκευής. Πολλά τριξίματα, τα πλαστικά του πολύ κακής ποιότητας και τουλάχιστον σε εμένα έβγαλε πολλά και μηχανικά. Δεν ξέρω βέβαια μετά το μικρό facelift (του 2009) αν βελτιώθηκε το εσωτερικό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε Bravo για το οποίο έχουν ακουστεί πολύ καλύτερα ως προς την ποιότητα κατασκευής. -
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Τα ίδια και εκεί. Αν είσαι σε υψηλές στροφές θα δώσει ο κινητήρας. Χαμηλά θα καθυστερήσει.
Πάντως και αυτό είναι προσωπική μου άποψη χωρίς να γνωρίζω τον κινητήρα t-jet, θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε κάτι άλλο και όχι σε Grande Punto. Το αυτοκίνητο το έχω 2 χρόνια και δεν είμαι ευχαριστημένος, πέρα απο την απόδοση του κινητήρα και ως προς τη ποιότητα κατασκευής. Πολλά τριξίματα, τα πλαστικά του πολύ κακής ποιότητας και τουλάχιστον σε εμένα έβγαλε πολλά και μηχανικά. Δεν ξέρω βέβαια μετά το μικρό facelift (του 2009) αν βελτιώθηκε το εσωτερικό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε Bravo για το οποίο έχουν ακουστεί πολύ καλύτερα ως προς την ποιότητα κατασκευής.Για τα λεφτα του ομως δεν ειναι καλο;
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Τα ίδια και εκεί. Αν είσαι σε υψηλές στροφές θα δώσει ο κινητήρας. Χαμηλά θα καθυστερήσει.
Πάντως και αυτό είναι προσωπική μου άποψη χωρίς να γνωρίζω τον κινητήρα t-jet, θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε κάτι άλλο και όχι σε Grande Punto. Το αυτοκίνητο το έχω 2 χρόνια και δεν είμαι ευχαριστημένος, πέρα απο την απόδοση του κινητήρα και ως προς τη ποιότητα κατασκευής. Πολλά τριξίματα, τα πλαστικά του πολύ κακής ποιότητας και τουλάχιστον σε εμένα έβγαλε πολλά και μηχανικά. Δεν ξέρω βέβαια μετά το μικρό facelift (του 2009) αν βελτιώθηκε το εσωτερικό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε Bravo για το οποίο έχουν ακουστεί πολύ καλύτερα ως προς την ποιότητα κατασκευής.Για τα λεφτα του ομως δεν ειναι καλο;
Δεν έχω κοιτάξει τι τιμή έχει τώρα, αλλά όταν το πήρα (πριν δυο χρόνια) ήταν πολύ ακριβό (σχεδόν 16.000 ευρώ). Οπότε για τα λεφτά του δεν είναι καθόλου καλό. Οπως και να έχει θεωρώ και όπως είπα είναι προσωπική μου άποψη, ότι το εσωτερικό του και ο κινητήρας (μιλάω για το 95αρι) δεν δικαιολογεί με τίποτα τα χρήματα που κοστίζει το αυτοκίνητο.
-
οταν λες προβληματα τι ακριβως εβγαλε γιατι με ενδιαφερει.
η τιμη τωρα με την εκπτωση των 2020 € και τη μειωση των Τ.Τ. ειναι 11.600 € για το 95αρι sporting συν 350 μεταλλικο συν 50 η ταπα βενζινης!!! (12.000 συνολο συν πινακιδες)
εξαιρετικη τιμη, το προιον ομως ειναι εστω ικανοποιητικο? -
η τιμη τωρα με την εκπτωση των 2020 € και τη μειωση των Τ.Τ. ειναι 11.600 € για το 95αρι sporting συν 350 μεταλλικο συν 50 η ταπα βενζινης!!! (12.000 συνολο συν πινακιδες)
εξαιρετικη τιμη, το προιον ομως ειναι εστω ικανοποιητικο?+50 η ποια; Δηλαδη αν δεν τα πληρωσεις δεν βαζουν ταπα; Κατι δεν καταλαβες καλα (ελπιζω ) .
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
εξαιρετικη τιμη, το προιον ομως ειναι εστω ικανοποιητικο?+50 η ποια; Δηλαδη αν δεν τα πληρωσεις δεν βαζουν ταπα; Κατι δεν καταλαβες καλα (ελπιζω ) .
Ταπα βενζινης που κλειδωνει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ταπα βενζινης που κλειδωνει.
Μηπως θελουν 50*ν οπου ν οι πορτες για να κλειδωνουν και αυτες; Θεοι!!
-
εξαιρετικη τιμη, το προιον ομως ειναι εστω ικανοποιητικο?Να σου καταγράψω τα προβλήματα που έχει βγάλει μέχρι τώρα (2 χρόνια):
Το αυτοκίνητο δεν ξεκινούσε όταν το άφηνες στο ήλιο: Αλλάχθηκαν τα μπεκ και η μπεκιέρα και το πρόβλημα λύθηκε.
Οι πίσω πόρτες δεν άνοιγαν όταν αφηνες το αυτοκίνητο στον ήλιο. Λύθηκε με μια ρύθμιση στο συρματόσκοινο στις κλειδαριές
Έσπασε ο γρύλλος του παραθύρου του οδηγού, αλλάχθηκε στην εγγύηση.
Αλλάχθηκε η αντλία νερού λόγω θορύβου (είχε πρόβλημα το ρουλεμάν της).
Αλλάχθηκε ο συμπιεστής του κλιματισμού γιατί σφύριζε και έκανε θόρυβο.
Αλλάχθηκε μια βαλβίδα στο ηλεκτρόγκαζο.
Ο συμπλέκτης του κλωτσάει από τοτε που το πήρα, η FIAT το θεωρεί μέσα στο όρια.
Θα αλλαχθεί ξανά ο συμπιεστής του κλιματισμού γιατί ο καινουργιος παρουσίασε άλλο θόρυβο στο συμπλέκτη του!
Το αυτοκίνητο τρίζει όταν περνάει απο ανωμαλίες του δρόμου. Έχουν γρασσάρει τα σινεμπλόκ και τις πόρτες αλλά το πρόβλημα υπάρχει ακόμα.
Όλα αυτά έχουν αλλάχθει στα πλαίσια της εγγύησης. Όμως είσαι αναγκασμένος να πηγαίνεις πολύ συχνά στο συνεργείο.Για την τάπα βενζίνης που κλειδώνει εννοούν τάπα βενζίνης που κλειδώνει με το κλειδί του αυτοκινήτου. Κλειδώνει όμως χειροκίνητα και όχι αυτόματα όταν κλειδώσεις το αυτοκίνητο.
Πιστεύω ότι δεν έχουν όλα τα Grande Punto αυτά τα προβλήματα. Ίσως έπεσα σε Monday car. Τι να σου πω. Από όσο όμως έχω διαβάσει και σε άλλα forum (Fiatforum) τα Grande Punto έχουν παρουσιάσει αρκετά προβλήματα
Fiat Grande Punto 2005