-
Πωπω παντως φιλε rutherford δεν μπορεις να καταλαβεις ΠΟΣΟ σε νιωθω.
δεν μπορεις να φανταστεις πως ενιωσα οταν πηρα το κορντομπα και ειδα το 'Vorsprung Durch technik' μοτερι του... καλα που ειναι 8ν και τραβαει απο χαμηλα γιατι αλλιως θα ειχα να αυτοκτονησει...
μη μιλησουμε και για τους Vorsprung Durch technik γρυλλους στα παραθυρα!YΓ. ΤΟ χειροτερο ειναι οτι οι γονεις μας αναγκαζουν σε τετοια μετρια αμαξια, που τελικα καταληγουμε να τα πιεζουμε, να καινε τα αντερα τουθς, και οπως και να το κανουμε, ειτε εχεις 75 ειτε 100 ειτε 60 αλογα, φτανεις τα 120-150 να μπεις και σε στροφες, και πολλα ταρζανιλικια...
-
Ο χρήστης nikos7 έγραψε:
α και κάτι άλλο. Αυτό το παρατήρησα σήμερα. όταν μετακινω τον αριστερό καθρέπτη μετακινείται και ο δεξιός. τι στο καλό γίνεται δεν ξέρω Όταν μετακινώ τον δεξιό δουλεύει κανονικά και μόνο αυτός.μπορεί να το κάνει από όταν το πήρα εδώ και 9 μήνες δεν ξέρω. Είναι λογικό αυτό?α ρε Vorsprung Durch technik....Και εμενα μου το κανει αυτο. Εχω το 9Ν 100ps. Δεν ξερω γιατι πολυ περιεργο παντος. Ισως να εχουν υπολογισει οτι ρυθμιζοντας τον αριστερο εκει που θες να πηγαινει και ο δεξης σε αναλογο σημειο ωστε να μην κανεις πολλες ρυθμισεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οι ιπποδυνάμεις των κινητήρων του γκρούπ VAG είναι μεγάλη ιστορία, η ιπποδύναμη του 75άρη είναι στους τροχούς ενώ του θεωρητικού 100αρη άγνωστο το πού και πως τους βγάζει, σίγουρα όχι τροχούς!
Έχω την εντύπωση (δέν είμαι σίγουρος) πως τα φίδια περι ιπποδύναμης των VW έχουν ξεκινήσει απο ένα συγκεκριμένο περιοδικό.
Αν όντως έβγαζε 75 στους τροχούς, στο μοτέρ θα έβγαζε 90 και θα ήταν αρκετά πιο γρήγορο απο όλα τα άλλα της κατηγορίας.
- Που το βρήκες το 90? Συνήθως οι απώλειες απο σασμάν και μετάδοση δέν είναι πάνω απο 7-8 ίππους στα 1.4 του γκρούπ.
- Ποιό περιοδικό εννοείς? Προσωπικά απο μετρήσεις ιπποδυνάμεων απο περιοδικά εμπιστεύομαι μόνο** 4Τ** , γιάριξε μια ματιά στις δυναμομετρήσεις τους για να δείς Ibiza FR με 126 ίππους στους τροχούς και όχι 150 φίδια!!
Μάλλον απο το γκρούπ ξεκινούν τα φίδια....
Τώρα Lord για μετατροπή στον 75αρη μήν περιμένεις πάνω απο 10 ατμοσφαιρικούς ίππους με σχετικό λογικό κόστος.Φτιάχνεις εισαγωγή-εξαγωγή και πρόγραμμα, παραπέρα μπλέκεις άσχημα με αμφόβολο αποτέλεσμα. Για τούρμπισμα σε παίρνει μέχρι τους 125 ίππους νομίζω και σχετικά αρκετά χρήματα, υπολογίζω πάνω απο 3000 ευρώ. Για περισσότερα μπές http://www.smbros.gr, απ' όσο ξέρω είναι σοβαροί και υπεύθυνοι.
-
Όποιος αγοραστής έχει στο νού του να πάρει Polo και έχει κάποιες 'ανησυχίες', σα συμβουλή το λέω , ας το ξανασκεφτεί!!!!!!!!
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
α και κάτι άλλο. Αυτό το παρατήρησα σήμερα. όταν μετακινω τον αριστερό καθρέπτη μετακινείται και ο δεξιός. τι στο καλό γίνεται δεν ξέρω Όταν μετακινώ τον δεξιό δουλεύει κανονικά και μόνο αυτός.μπορεί να το κάνει από όταν το πήρα εδώ και 9 μήνες δεν ξέρω. Είναι λογικό αυτό?α ρε Vorsprung Durch technik....
Και εμενα μου το κανει αυτο. Εχω το 9Ν 100ps. Δεν ξερω γιατι πολυ περιεργο παντος. Ισως να εχουν υπολογισει οτι ρυθμιζοντας τον αριστερο εκει που θες να πηγαινει και ο δεξης σε αναλογο σημειο ωστε να μην κανεις πολλες ρυθμισεις.
σημερα πηγα και τους ρωτησα. τελικα ειναι έτσι κατασκευασμενο μου ειπαν και μαλιστα ειπαν οτι ετσι συμβαινει και στο golf και το passat. τωρα ποιοσ ο λογος δεν καταλαβαινω
-
Ο χρήστης nikos7 έγραψε:
α και κάτι άλλο. Αυτό το παρατήρησα σήμερα. όταν μετακινω τον αριστερό καθρέπτη μετακινείται και ο δεξιός. τι στο καλό γίνεται δεν ξέρω Όταν μετακινώ τον δεξιό δουλεύει κανονικά και μόνο αυτός.μπορεί να το κάνει από όταν το πήρα εδώ και 9 μήνες δεν ξέρω. Είναι λογικό αυτό?α ρε Vorsprung Durch technik....
Και εμενα μου το κανει αυτο. Εχω το 9Ν 100ps. Δεν ξερω γιατι πολυ περιεργο παντος. Ισως να εχουν υπολογισει οτι ρυθμιζοντας τον αριστερο εκει που θες να πηγαινει και ο δεξης σε αναλογο σημειο ωστε να μην κανεις πολλες ρυθμισεις.
σημερα πηγα και τους ρωτησα. τελικα ειναι έτσι κατασκευασμενο μου ειπαν και μαλιστα ειπαν οτι ετσι συμβαινει και στο golf και το passat. τωρα ποιοσ ο λογος δεν καταλαβαινω
Καλύτερα να μην αναφέρω το λόγο !!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Οι ιπποδυνάμεις των κινητήρων του γκρούπ VAG είναι μεγάλη ιστορία, η ιπποδύναμη του 75άρη είναι στους τροχούς ενώ του θεωρητικού 100αρη άγνωστο το πού και πως τους βγάζει, σίγουρα όχι τροχούς!
Έχω την εντύπωση (δέν είμαι σίγουρος) πως τα φίδια περι ιπποδύναμης των VW έχουν ξεκινήσει απο ένα συγκεκριμένο περιοδικό.
Αν όντως έβγαζε 75 στους τροχούς, στο μοτέρ θα έβγαζε 90 και θα ήταν αρκετά πιο γρήγορο απο όλα τα άλλα της κατηγορίας.
- Που το βρήκες το 90? Συνήθως οι απώλειες απο σασμάν και μετάδοση δέν είναι πάνω απο 7-8 ίππους στα 1.4 του γκρούπ.
- Ποιό περιοδικό εννοείς? Προσωπικά απο μετρήσεις ιπποδυνάμεων απο περιοδικά εμπιστεύομαι μόνο** 4Τ** , γιάριξε μια ματιά στις δυναμομετρήσεις τους για να δείς Ibiza FR με 126 ίππους στους τροχούς και όχι 150 φίδια!!
Μάλλον απο το γκρούπ ξεκινούν τα φίδια....
- Δηλαδή βγάζει 82 άλογα στο μοτέρ?
- Το περιοδικό είναι το Auto Motor Sport. Οσο για το FR, αν το μοτέρ του έχει 150 άλογα, τότε είναι απολύτως λογικό να βγάζει 126 στους τροχούς.
-
Λοιπόν:
Με 1) Εκκεντροφόρους
2) Φίλτρο αέρος
3) Πρόγραμμαθα κάνω κάτι;
-
Ρε Λόρδε με συγχωρείς αλλά ένα test drive δεν μπορούσες να κάνεις..?:o Στο έκαναν δώρο με κορδέλα οι γονείς σου..?
Πάντως είσαι βιαστικός στα συμπεράσματά σου...γιατί ο κινητήρας δεν έχει ανοίξει ακόμα (με 2.000χλμ τι περίμενες..) ούτε καν έχει στρωθεί..!
Περίμενε λιγάκι...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε Λόρδε με συγχωρείς αλλά ένα test drive δεν μπορούσες να κάνεις..?:o Στο έκαναν δώρο με κορδέλα οι γονείς σου..?Πάντως είσαι βιαστικός στα συμπεράσματά σου...γιατί ο κινητήρας δεν έχει ανοίξει ακόμα (με 2.000χλμ τι περίμενες..) ούτε καν έχει στρωθεί..!
Περίμενε λιγάκι...
Ανταλλάσσουμε κινητήρες; !!!!!!
Είναι δυνατόν να ήθελα τα 75 άλογα και όχι τα 100; Έτσι μου το πήραν.
Πάντως οτι είναι ροπάτος χαμηλά, είναι. Μακάρι αν ανοίξει να τραβάει πιο πολύ! Θα δούμε. -
Να αλλάξω εκκεντροφόρους και πρόγραμμα; Θα κάνω τίποτα;
-
Ο χρήστης Dienekes έγραψε:
Συνήθως, η αλλαγή εκκεντροφόρων πρέπει να συνδιάζεται με άλλες ενέργειες, όπως ροϊκή βελτίωση, μεγαλύτερη πεταλούδα, πιθανές επεμβάσεις στα πιστόνια κλπ, δεν είναι μαγική λύση.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Να αλλάξω εκκεντροφόρους και πρόγραμμα; Θα κάνω τίποτα;Μην πειράζεεεεεις το μοτέεεερ...κάτσε στα αυγά σου..ότι βάζεις χέρι..
-
Μεχρι να ανοιξει κι αλλο ο κινητηρας γιατι δεν φροντιζεις να μπορεις να βγαζεις παντου (στροφες-ευθειες) και τα 75 ατια τοποθετωντας μια καλη αναρτηση??Παρεπιπτοντως τι λαστιχα φορας??Οσο για κινητηρα αργοτερα και αφου μαθεις το αυτοκινητο νομιζω οτι 8,βαρια 10 μπορει να τα βγαλεις σχετικα οικονομικα και αξιοπιστα...απο κει και πανω δυσκολευει πολυ το πραμα....
-
Φοράω 195/50/15, δεν το συζητώ, πρώτα ανάρτηση και μετά ιππδύναμη! Έχω ανοίξει και αντίστοιχο thread http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7329 , αν έχετε καμιά πρόταση.
Πάντως ότι και να κάνω θέλω να είναι αξιόπιστο τουλάχιστο στην αρχή.
Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση !!!!!!
-
γνωμη μου ειναι να μην δωσεις λεφτα σε αυτο το μοτερι.
καλλιτερα ειναι να πας κατευθειαν για το 101. απο εκει και περα, οταν ανοιξει το μοτερι ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ... απλα θα τραβαει λιγο καλλιτερα μεχρι τις 5.000στρ/λ αλλα μετα το μοτερι ΨΟΦΑΕΙ. -
Είναι δυνατόν να με πείσετε να μείνω στα 75 ps;
'Εστω, να μην ασχοληθώ με την βελτίωση της ευστροφίας του μοτέρ...
Κάτι... για να ανεβάσω ένα κιλό έστω μισο τη ροπή; -
ισως σε συμφερει να το 'ξαλαφρωσεις' το αμαξακι...
μπορεις να δεις και το αντιστοιχο τοπικ με τιτλο gilly diet...
Αναβάθμιση 1,4 75ps ------> 1.4 100ps goup VAG