-
Σωστά πράγματι κάπου τα μπέρδεψα Το λάθος διορθώθηκε thanks sado
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα,
έχουν και άλλες δραστηριότητες.
Π.χ. η Mercedes φτιάχνει λεωφορεία,πούλμαν,φορτηγά ,
.................................................................................Πόσο πιστεύετε πως επηρεάζουν την εικόνα της κάθε μάρκας
(στάτους) οι άλλες της δραστηριότητες και πόσο τις πωλήσεις της;δεν γνωριζω για να απαντησω στην ερωτηση σου ομως θυμηθηκα μια πολυ πετυχημενη διαφημηση οπου αφηνε πολλα υπονοουμενα σχετικα με το θεμα που αναφερεις.
εδειχνε ενα φορτηγο mercedes με διωροφη πλατφορμα μεταφορας αυτοκινητων οπου μετεφερε πολυτελεις και απαστραπτουσες bmw.
φυσικα την διαφημιση υπεγραφε η bmw και ειχε και ενα πολυ καλο σχολιο το οποιο ομως μου διαφευγει αυτη την στιγμη.
H πιο πετυχημενη διαφημηση που εχω δει σε περιδικο... Τη λεει ασχημα στη mercedes....
-
Σχετικα με το παραπανω,ειχα παρακολουθησει μια πολυ ωραια ομιλια,με θεμα για το πως η Mercedes συνδυαζει απο αποψη marketing τα προιοντα της.Δηλαδη,πως συμβαδιζει το κυρος των επιβατικων της,με τα φορτηγα και πως δεν επηρεαζει αρνητικα η μια δραστηριοτητα την αλλη...
-
Αν περάσετε από κάποιο κατάστημα θέρμανσης/κλιματισμού πολύ πιθανόν να δείτε και τους λέβητες..... Lamborghini και φυσικά με το ίδιο σύμβολο του μαινόμενου ταύρου όπως και τα αυτοκίνητα (βέβαια όπως και με τα τρακτέρ οι εταιρίες έχουν διαχωριστεί εδώ και πολλά χρόνια).
-
...και για να πάμε και στους 2 τροχούς, η Husqvarna κατασκευάζει και τα παγκοσμίως καλυτερα αλυσοπρίονα (με τι άλλο? ΔΙΧΡΟΝΑ μοτέρ)
Σπύρος
-
Η Ρόλς Ρόις φτιάχνει όχι μόνο κινητήρες αεροπλάνων, αλλά και πλοίων, και μάλιστα είναι κορυφαίο όνομα στην αγορά αυτήν. Όμως είναι διαχωρισμένη από την αυτοκινητο...βιοτεχνία Ρολς Ρόις και δεν έχει πουληθεί, αντιθέτως αγοράζει άλλες εταιρείες.
Η Πεζώ έφτιαχνε τουλάχιστον στο παρελθόν ποδήλατα, και μάλιστα πολύ καλά!! Έχω δύο (ένα 'αγωνιστικό' και ένα για βουνό) που είναι 12 και 15 ετών αντίστοιχα, με χιλιάδες χιλιόμετρα και χρειάστηκαν αλλαγή μόνο λάστιχα, σαμπρέλες (και ζάντες το αγωνιστικό).
Επίσης έχουμε πριόνια Πεζώ!! Και αυτά πολύ καλά!!
Ένα πλοίο που ταξίδεψα Πάτρα - Ανκόνα ήταν Σάμσουνγκ, η οποία έχει ισχυρό ναυπηγικό κλάδο.
Η Γιαμάχα βγάζει πιάνα (τα 2α καλύτερα στον κόσμο μετά τα Γιάνγκ Τσάνγκ), μουσικά όργανα γενικώς και στερεοφωνικά, DVD κλπ, έχοντας σαν σήμα της τα 3 διαπασών.
-
Η Peugeot φημίζεται και για τους πιπερόμυλούς της.....από εκεί ξεκίνησε άλλωστε. Τα ποδήλατά της ήταν κορυφαία. Ποδήλατα πια φτιάχνει και η VW, BMW, Porsche κλπ ή έστω βάζουν το όνομά τους επάνω...
Η Yamaha φτιάχνει και είδη θαλάσσης, εξωλέμβιες, jetski μέχρι και ιστιοπλοικά σκάφη.... Εγώ για καλά πιάνα ήξερα τα Steinway τα άλλα τα κινέζικα που λες πρώτη φορά τα ακούω....αλλά δεν είμαι και σχετικός.... Γενικά οι ιαπωνικές εταιρείες είναι κολλοσσοί και φτιάχνουν τα πάντα αλλά και προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες (μαγαζιά, σχολεία, τράπεζες....) και όποιος δουλεύει για αυτές είναι σαν να ζει σε ειδικό κράτος με το όνομα της εταιρείας.... -
θετικοτερη επιδραση στα αυτοκινητα απο αλλα προιοντα την εχει η σααμπ παντως
μικρος θυμαμαι την εντυπωση που μου εκανε οταν ειδα tv mitsubishi
μου φανηκε περιεργοΤωρα πια οι εταιριες εχουν πολλους προμηθευτες αυτο ανεξαρτητου απολεσματος δεν μαρεσει και πολυ ειναι λες και απλα συναρμολογουνε εξαρτηματα δεν ειναι τοσο pure το προιον .Απο την αλλη εαν κατασκευαζαν τα παντα μπορει να κοστιζε περισσοτερο το τελικο προιον ,συν του οτι η εξειδικευση πχ bosch στα abs δυσκολα θα ξεπερνιοταν απο ενα abs ας πουμε της vw .
Για οσους δεν το ξερουν η ρενο φτιαχνει και σκουτερ
-
Γνωρίζετε βεβαίως βεβαίως ότι η ΥΑΜΑΗΑ μητρική εταιρεία είναι αυτή που φτιάχνει τα μουσικά όργανα και οι υπόλοιπες είναι θυγατρικές, έτσι? Πολύ μου άρεσε αυτό όταν το άκουσα! Εχω και μια αδυναμία στην εταιρεία αυτή γενικώς...
-
Πιάνα:
Young Chang
Yamaha
Steinway
Kurzweil
και η λίστα συνεχίζεται... -
H Husqvarna βγαζει πολυ καλα κυνηγετικα οπλα, ακομα και ραπτομηχανες!
Σωστα, τα Steinway ειναι τα καλυτερα στον κοσμο!Αυτα τα Young Chang που αναφερεις ουτε εγω τα εχω ακουστα!Σε μια μουσικη διαλεξη, ειδικα για πιανα, που παρευρεθηκα, ο ομιλητης παρομοιαζε τα Steinway σαν κατασκευασματα μεγαλης ακριβειας που αντιστοιχο τους ηταν τα πολυ ακριβα Ελβετικα ρολογια!
Σπυρος -
να με συγχωρειτε αλλα αν δεν καταλαβα καλα το θεμα ανοιχτηκε για να πουν οσοι εχουν αποψη σχετικα με το πως επηρεαζουν ενδεχομενως οι αλλες δραστηριοτητες γνωστων ονοματων στο χωρο της αυτοκινησης τους καταναλωτες καθως διατηρουν και αλλες εταιρειες με παντος ειδους αλλα προιοντα.
αντι αυτου υπηρξε καταιγισμος δημοσιευματων με το τι παραγει η καθε εταιρεια............ λες και ειναι αυτο το θεμα!!!
να με συγχωρειτε και παλι..........
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Κάποιοι αγοράζουν Saab επειδή 'φτιάχνει αεροπλάνα'.
Σωστός! Οταν μπαίνω στο Saab μου για παράδειγμα κάνω χαμηλές πτήσεις!
Και χάρις τον 'Blue Angel' Δεν με πιάνουν τα 'αντιεροπορικά' της αστυνομίας!Εχώ μπει και εγώ σε SAAB-απλάνο. Αυτά έχει η ΑΤΑ(American Trans Atlantic) απο Chicago για κοντινές αποστάσεις.
Αλλα βουιζεί το καταραμένο σαν το 69' 144S του πατέρα μου.
-
Για μενα δεν εχει καμμια επιροη αν θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο και η ιδια εταιρια κατασκευαζει υποβρυχια!
Συνηθως οι 2 εταιριες δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους!
Μονο οι διαφημιστες της εταιριας μπορουν να βρουν κατι κοινο στην αρρωστημενη φαντασια τους!
Σπυρος -
Μην ξεχναμε κ τον τεραστιο ομιλο της Volvo που κατασκευαζει μηχανες αεροπλανων, πλοιων, φορτηγα, λεωφορεια κ πολλα αλλα.
Μονο το κομματι των αυτοκινητων εχει πουλησει στην Ford. -
Εγώ πάλι νομίζω ότι επηρεάζουν τον καταναλωτή, το brandname είναι αλλιώς και αν κάποιος είναι επιτυχημένος κάπου φυσικά το χρησιμοποιεί και σε άλλες δραστηριότητες. Και μιλάω θυγατρικές που πραγματικά ερευνούν και παράγουν και όχι φασόν μόνο για το όνομα (Ferrari χαρτί υγείας )
-
Πάντως η σύνδεση Saab = αεροπλάνα + αυτοκίνητα εξακολουθεί να υπάρχει έντονα στο αγοραστικό κοινο παρόλο που οι εταιρείες έχουν ουσιαστικα διαχωριστεί εδώ και χρόνια. Για τα ποδήλατα της Peugeot μόνο τα καλύτερα λόγια έχω να πώ αφού υπάρχει ένα 25ετίας το οποίο χρειάζεται μόνο λάστιχα και καινούργια φρένα για να γίνει πλήρως λειτουργικό και ένα mountain 10ετίας το οποίο έχει δεινοπαθήσει στα χέρια μου και δεν εχει κάνει τσικ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως η σύνδεση Saab = αεροπλάνα + αυτοκίνητα εξακολουθεί να υπάρχει έντονα στο αγοραστικό κοινο παρόλο που οι εταιρείες έχουν ουσιαστικα διαχωριστεί εδώ και χρόνια..Αν μπεις σε Saab θα καταλάβεις γιατί υπάρχει ακόμα αυτή η αίσθηση....
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
για μένα πάντως, το τρακτέρ που θα πάρω θα είναι LamborghiniΕγώ το τρακτερ που έχω είναι renault 113.14 ΤΧ
-
Πάντως η σύνδεση Saab = αεροπλάνα + αυτοκίνητα εξακολουθεί να υπάρχει έντονα στο αγοραστικό κοινο παρόλο που οι εταιρείες έχουν ουσιαστικα διαχωριστεί εδώ και χρόνια..
Αν μπεις σε Saab θα καταλάβεις γιατί υπάρχει ακόμα αυτή η αίσθηση....
Έχω μπεί και έχω οδηγήσει Saab 9000 και 900 και θα συμφωνήσω μαζί σου. Άλλωστε οι υπεύθυνοι για την εργονομία των ταμπλό αν δεν κάνω λάθος προέρχονται ακόμα από το αεροπορικό κομμάτι της Saab. Εκείνο βέβαια που είναι πάρα πολύ καλό και κατευθείαν από την αεροπορική βιομηχανία είναι το night panel όλα τα λεφτά σε μεγάλα ταξίδια το βράδυ.
Δραστηριότητες κάθε μάρκας και επιρροή στο κοινό