-
Ο χρήστης apoae86 έγραψε:
Δεν ανοίγει η ιστοσελίδα
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ho ... res=EXPORT
Και γτ να μην το παρεις απο εδω http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2251364/
Γιατι αν οντως είναι το μοναδικο κοκκινο αριστεροτιμονο nsx στη χωρα, ισως να είναι εκεινο που ειχα δει στο αστυνομικο τμημα Μενιδιου τη δεκαετια του '90 (δε θυμαμαι χρονια), με τρυπα από πυροβολισμο και σκασμενα λαστιχα. Το ότι η αγγελια λεει από ΟΔΔΥ μαλλον ενισχυει τον ισχυρισμο μου...
-
Τι λες ρε παιδακι μου.. πολυ θα ηθελα να μαθω την ιστορια του...
-
Δεν ξερω κατι παραπανω απλα εμενα στη Μενιδαρα στα '90s και εκεινη την εποχη οτιδήποτε ανω των 2.0lt εκανε μπαμ. Το πρωτο μου αυτοκινητο ηταν (δυστυχως) Lada Samara και εδενε ιδανικα με την περιοχη τοτε. Εχουν αντικατασταθεί από Smart, Civic coupe και Ε36, όλα με ζανταρες και φιμε.
Θυμαμαι όμως να πηγαινω στο τμημα για μια επικυρωση και το ειχα δει απ' εξω. Άλλη ιστοριουλα food for thought: Εφτιαχνα το Lada σε κλασσικο ρωσοσυνεργειο στον Αγ. Διονυση, (αρκετα μου ειχε φαει η Lada HELLAS τον πρωτο καιρο). Μια μερα παω και βλεπω στο υπογειο ένα Lexus LS400, με μια στρωση τσοντοπεριοδικα στο πατωμα...
Κιεράσει πουτάκι μπλιέτ;
-
Χαχα το θηριο..με κινητηρα V8 1uz-fe γυρω στα 290Hp
-
Είναι εφικτό σε οδικό ταξίδι στην Γερμανία να έχω τα χαρτια του αυτοκινήτου έτοιμα και αν βρω κατι που μου αρέσει να το πουλήσω επιτόπου και να αγοράσω κάτι άλλο?
Αν ναι τι χαρτιά απαιτούνται? -
αν καποιος διαβασει το thread και ασχολειται με εκτελωνισμο ιχ ή εχει γνωστο εκτελωνιστη,ας στειλει ενα πμ.
να ρωτησω ενα-δυο πραγματακια.thanx!. -
Kalhspera paidia an kapoioss exei ksemeinei se authn thn suzhthsh kai mporei na me vohthhsei as riksei mia matia sto provlima mou...
Loipon egw vrika ena vw polo tdi tou 2006 se polu kalh timh sthn Italia...
Apofasisa loipon na paw na to agorasw kai na to ferw odikws...
To provlima einai omws oti sthn Italia gia na agoraseis autokinhto apo idiwth prepei na zeis sthn Italia dld na eisai Italos h telospantwn na exeis spiti ekei.. Etsi anagkastika agorasa to autokinhto sto onoma tis ksaderfhs mou.. Kserei kaneis poia diadikasia prepei na kanw gia na erthei to amaksi sthn ellada kai sto onoma mou??**Το μήνυμα δεν σβήνεται γιατί γράφεις από Ιταλία και ίσως δεν έχεις ελληνικό πληκτρολόγιο στην υπολογιστή σου. Όμως υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως αυτόματοι μετατροπείς στο internet, και το απλούστερο, να κατεβάσεις ελληνικό πληκτρολόγιο. Αν θελήσεις να συνεχίσεις στο forum, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια τέτοια μέθοδο για να γράφεις στα ελληνικά. [Mod] **
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το vw caddy 1.9 diesel αγροτικό αλλά αυτά που βλέπω στο car είναι εισαγωγής και τα χιλιόμετρα τους πρέπει να είναι αρκετά κατεβασμένα.
Αν φέρω απο Γερμανία που τα βλέπω αρκετά φθηνότερα, πόσο παραπάνω θα μου βγεί ένα caddy 2007 με τιμή αγοράς γύρω στα 6000€?
-
Με τι προδιαγραφές ρυπου? Euro ?
Η σε ποια περιοχή εισαι ?
-
Π.χ σαν αυτό.
http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=261277948&cd=635505201720000000&asrc=st|fs
CO2-emissions*: 167 g/km (combined)
Emission class: Euro 4Απο Ήπειρο είμαι.
-
Γεια σας...Ψαχνω εδω και καιρο για μεταχειρισμενο αυτοκινιτο στην Γερμανια και εχω καταληξει σε ενα συγκεκριμενο μοντελο....Ψαχνω για το Opel corsa 1.3 cdi με το πολυ 150.000χλμ και μοντελο του 2010 και μετα και απο οτι βλεπω οι τιμες αρχιζουνε απο 4000 Ευρω εως δεν ξερω και εγω.... Για να το φερω ελλαδα ξερει κανενας ποσο θα κοστισει το τελωνειο με την τιμη του αυτοκινιτου να ειναι περιπου στης 6500 ευρω???
-
Εχω βρει Smart cdi 2004 euro 4 απο Βουλγαρια με 2000ευρώ. Γνωριζουμε ποσο θα βγει το τελωνειο κ γενικα το συνολικο κοστος;
-
γνωριζει καποιος καμια σελιδα του στυλ 'mobile' ή 'autoscout24' για να ψαξω κατι;
ψαχνω φορηγάκι Mercedes Benz Sprinter 418-518 (καρότσα) για φιλο μου και δεν βρισκω σχεδον τιποτα στις δυο αυτες σελιδες, ελάχιστα κομματια σε ολη την Ευρωπη, ειναι δυνατόν;
-
Ενδιαφέρομαι να εισάγω Smart 800 cdi (μοντέλο 450 χρονολογίας 2004-06)απο εξωτερικό,απο Βουλγαρία (Ιταλικά κυρίως) ή Γερμανία.Το θέμα Smart το γνωριζω αρκετά καλάμε όλα τα θετικά και αρνητικά του,σαν παλιός κάτοχος Smart diesel. Θα ήθελα αν εχει καποιος παρόμοια εμπειρία να με κατατοπίσει για το ΦΠΑ,την μεταφορά του οχηματος αν μπορεί να γίνει οδικώς και κυρίως για την διαδικασία εκτελωνισμού.Γνωρίζω ότι θα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένο euro 4.
-
Θέλω να φέρω ένα αμάξι είτε από Βουλγαρία είτε από Γερμανία.
Δεν θέλω να περάσει τελωνείο κτλ.. Για αγωνιστική χρήση το θέλω.- Μιλάω μαζί του.. Συμφωνώ στα λεφτά.. Πάω.. Το βλέπω.. Πληρώνω.. ΟΚ
- Τι χαρτί μου κάνει αυτός? Κάτι σαν υπεύθυνη δήλωση που κάνουμε εμείς εδώ?
Γίνετε και Σαββατοκύριακα να κάνω αυτό το χαρτί?
Με αυτό το χαρτί ταξιδεύω κανονικά? - Μέχρι Ελλάδα για να το οδηγήσω τι ασφάλεια θα έχει? Τι δικιά του? Πρέπει να έχω συνεννοηθεί με κάποιον ασφαλιστή να μου φτιάξει ασφάλεια? Και αν ναι πως και σε τι χαρτιά?
Θέλω να μάθω λίγο την διαδικασία μην βρεθώ προ εκπλήξεων και μπλέξω..
-
Λίγο από ενδιαφέρον, λίγο από απορία ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει :
- Υπάρχουν πληροφορίες για εισαγωγή του μοντέλου CX5, το οποίο μάλιστα παίρνει από τις καλύτερες κριτικές διαρκώς στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε;; Μάλιστα κυκλοφορεί και με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης πια, κι όχι μόνο τον 2.2 diesel.
- Σε περίπτωση που κάποιος ιδιώτης θέλει να φέρει το αμάξι που δεν εισάγεται μόνος του π.χ. από Γερμανία, μπορεί και αν ναι πώς ;
- Ξέρετε πόσο είναι περίπου το κόστος εκτελωνισμού για ένα αμάξι τέτοιας αξίας (στα 21.380 ευρώ το βλέπω καινούριο σε 2.2 diesel στο mobile.de - αυτή δεν είναι η τελική τιμή;
http://suchen.mobile.de/auto/mazda-cx-5 ... Country=DE
4.Ποια μειονεκτήματα - κινδύνους βλέπετε σε μια τέτοια κίνηση ;
-
Το να εκτελωνίσεις-εισάγεις αμάξι στη 'Ψωροκώσταινα' δε συμφέρει(το 5άρι μπορεί να πάει πολύ παραπάνω από 40Κ).....στη θέση σου,θα έκανα υπομονή μέχρι το φθινόπωρο που όπως λέγεται μάλλον θα ξεκινήσει ο εδώ εισαγωγέας....Αξίζει το κόπο για τέτοια αμάξια!!
Εκτελωνισμός Αυτοκινήτου
ΑυτοκίνηταΠερισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νομοθεσία για την εισαγωγή αυτοκινήτων στο παρακάτω κείμενο.
Φορολογία Αυτοκινήτων Οχημάτων
Εισαγωγή
Πρόσωπα (αλλοδαποί ή Έλληνες) που είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα, δηλαδή έχουν εδώ τη συνήθη κατοικία τους και μεταφέρουν στη χώρα μας όχημα, ταξινομημένο ή μη σε άλλο κράτος, δεν έχουν δικαίωμα να το κυκλοφορούν στο εσωτερικό της χώρας, πριν από την καταβολή των οφειλόμενων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων και την έκδοση πιστοποιητικού, για την ταξινόμηση του οχήματος και τη χορήγηση ελληνικών πινακίδων.
Η διαδικασία που ακολουθείται και ο αναλυτικός τρόπος προσδιορισμού των οφειλόμενων επιβαρύνσεων περιγράφεται παρακάτω.
Διαδικασία
Νόμος 2960/2001 (Φ.Ε.Κ. 265 /Α/22-11-01), άρθρα 120, 128, 129, 130, 136, 137, 140
Νόμος 3583/2007 (Φ.Ε.Κ.142/Α/28-6-07), άρθρο 1
Νόμος 3833/2010 (Φ.Ε.Κ. 40/Α/15-3-10), άρθρο 17
Νόμος 3842/2010 (Φ.Ε.Κ. 58/Α/23-4-10), άρθρο 87
Νόμος 3845/2010 (Φ.Ε.Κ. 65/Α/06-05-2010), άρθρο 4
Νόμος 3899/2010 (Φ.Ε.Κ. 212/Α/17-12-2010), άρθρο 8
Νόμος 4110/2013 (Φ.Ε.Κ. 17/Α΄/23-1-2013), άρθρο 21Υποβολή Δ.Α.Ο.
Οχήματα προερχόμενα από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(Κοινοτικά Οχήματα)
Υποβάλλεται Δήλωση Άφιξης Οχήματος (Δ.Α.Ο) στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή. Υπόχρεος στη δήλωση αυτή είναι ο ιδιοκτήτης ή ο παραλήπτης των οχημάτων ή ο νόμιμος
αντιπρόσωπός του ή το πρόσωπο στην κατοχή του οποίου τίθενται τα οχήματα.Για τα οχήματα που μεταφέρονται έμφορτα, η Δ.Α.Ο. υποβάλλεται στην τελωνειακή αρχή του πρώτου τόπου προορισμού (τόπος πρώτης εκφόρτωσης).
Για τα οχήματα που μεταφέρονται αυτοδύναμα, η Δ.Α.Ο. υποβάλλεται στην πλησιέστερη
τελωνειακή αρχή κατά την είσοδο στη χώρα.Στη Δ.Α.Ο. δηλώνεται ο παραλήπτης/ιδιοκτήτης του οχήματος, τα στοιχεία του οχήματος και ο τόπος προορισμού, με βάση τον οποίο, προσδιορίζεται η αρμόδια τελωνειακή αρχή (τελωνείο προορισμού) στην οποία θα βεβαιωθούν και θα καταβληθούν οι οφειλόμενες επιβαρύνσεις.
Επιπλέον, η Δ.Α.Ο. δύναται να κατατίθεται ηλεκτρονικά σε προγενέστερο χρόνο για γνωστοποίηση της αναμενόμενης άφιξης στις τελωνειακές αρχές, στο πληροφορικό σύστημα τελωνείων icisnet από πιστοποιημένους χρήστες.Υποβολή Ειδικής Δήλωσης / Διασάφησης Εισαγωγής
Κοινοτικά Οχήματα
Ο ιδιοκτήτης του οχήματος υποχρεούται να υποβάλει στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, το αργότερο μέχρι την 15η μέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της άφιξης του οχήματος, Ειδική Δήλωση για τη βεβαίωση και καταβολή των αναλογουσών φορολογικών επιβαρύνσεων, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οχήματα προερχόμενα από τρίτες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες
Για οχήματα που προέρχονται από τρίτες χώρες τηρούνται διατυπώσεις εισαγωγής και καταβάλλονται οι οφειλόμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Το τέλος ταξινόμησης, μπορεί να καταβληθεί, είτε ταυτόχρονα με την καταβολή των λοιπών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων εισαγωγής με την κατάθεση της Διασάφησης Εισαγωγής για ανάλωση, είτε το αργότερο μέχρι την
15η μέρα από την ημερομηνία της ανάλωσης με την υποβολή Ειδικής Δήλωσης.Σημείωση: Στην περίπτωση, κατά την οποία ο τελωνισμός δεν πραγματοποιείται στο Τελωνείο εισόδου, αλλά σε άλλο Τελωνείο στο εσωτερικό της χώρας, τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, κατά την άφιξή του στο πρώτο ελληνικό Τελωνείο, οφείλει να ακολουθήσει την κατά την τελωνειακή νομοθεσία προβλεπόμενη διαδικασία διαμετακόμισης με ταυτόχρονη καταβολή ανάλογης εγγύησης, ώστε να εξασφαλισθεί η τελωνειακή επιτήρηση μέχρι το Τελωνείο Προορισμού.
Σημειώνεται ότι δεν παρέχεται δυνατότητα τελωνισμού στα Τελωνεία Εισόδου που βρίσκονται στα χερσαία σύνορα.
Βεβαίωση και Καταβολή Φορολογικών Επιβαρύνσεων
Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις που οφείλονται ανά κατηγορία οχήματος, ανάλογα με την προέλευσή του είναι οι εξής:
Οχήματα προερχόμενα από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Καινούργια
Τέλος Ταξινόμησης
Φόρος πολυτελείας ( επιβάλλεται σε επιβατικά αυτοκίνητα με τιμή χονδρικής πώλησης από 20.000 ευρώ και άνω)
Φ.Π.Α.Μεταχειρισμένα
Τέλος ταξινόμησης
Φόρος πολυτελείας (επιβάλλεται σε επιβατικά αυτοκίνητα με τιμή χονδρικής πώλησης μετά την απομείωση λόγω παλαιότητας και διανυθέντων χιλιομέτρων από 20.000 ευρώ και άνω)Οχήματα προερχόμενα από τρίτες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες
Εισαγωγικός δασμός
Φ.Π.Α.
Τέλος ταξινόμηση
Φόρος πολυτελείας (επιβατικά αυτοκίνητα καινούργια & μεταχειρισμένα ως άνω)Έκδοση Πιστοποιητικού Ταξινόμησης
Μετά την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, εκδίδεται πιστοποιητικό ταξινόμησης που χρησιμοποιείται στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την ταξινόμηση του οχήματος και τη χορήγηση πινακίδων.
Παρατηρήσεις
Η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων συνεπάγεται την επιβολή των ποινών και κυρώσεων που προβλέπονται από το άρθρο 137 του Ν.2960/01.
Η μετακίνηση του αυτοκινήτου από τον πρώτο τόπο προορισμού σε άλλο τόπο δεν επιτρέπεται, χωρίς την έγκριση της τελωνειακής αρχής.
Τα κοινοτικά οχήματα δύνανται να παραμένουν προσωρινά στο εσωτερικό της χώρας χωρίς να απαιτείται η καταβολή του τέλους ταξινόμησης. Για τη χορήγηση της προσωρινής αυτής απαλλαγής από την καταβολή του τέλους ταξινόμησης εφαρμόζονται ανάλογα οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του τελωνειακού καθεστώτος της προσωρινής εισαγωγής .
Απαλλαγές και διευκολύνσεις προβλέπονται για ειδικές κατηγορίες (μετοικούντες, ανάπηρους κ.α.)Δασμοφορολογικές Επιβαρύνσεις Επιβατικών Αυτοκινήτων
Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις και ο τρόπος διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας, ανά κατηγορία οχήματος, περιγράφονται παρακάτω.
Επιβατικά Αυτοκίνητα Ι.Χ.
Τέλος ΤαξινόμησηςΝόμος 2960/2001 (Φ.Ε.Κ. 265 Α/22-11-01), άρθρα 121, 126, 127
Νόμος 3156/2003 (Φ.Ε.Κ.157 Α/25-6-03), άρθρο 27
Νόμος 3190/2003 (Φ.Ε.Κ. 249 Α/ 30-10-03), άρθρο 21
Νόμος 3583/2007 (Φ.Ε.Κ. 142 Α/28-6-07), άρθρο 1
Νόμος 3634/2008 (Φ.Ε.Κ. 9 Α/29-1-07), άρθρο 29
Νόμος 3899/2010 (Φ.Ε.Κ.212/Α/17-12-2010), άρθρο 8
Νόμος 3943/2011 (Φ.Ε.Κ.66/Α/31-03-2011), άρθρο 30
Νόμος 4211/2013 (Φ.Ε.Κ. 256/Α΄/28-11-2013), άρθρο 5oΤο τέλος ταξινόμησης για επιβατικά οχήματα της δασμολογικής κλάσης 87.03 προσδιορίζεται με τον ακόλουθο τρόπο:
Φορολογητέα Αξία
Συντελεστές τέλους Ταξινόμησης
Το ύψος των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης, προσδιορίζεται με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα των αυτοκινήτων και την αντιρρυπαντική τους τεχνολογία.
Οι συντελεστές αυτοί, αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα ανά κοινοτική Οδηγία ή Κανονισμό που ισχύουν από 01/01/2011:Οι συντελεστές αυτοί, αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα
Κυλινδρισμός
Κινητήρα
EURO 5
Προδιαγραφές των
Κανονισμών 715/2007
& 692/2008
EURO 4
Προδιαγραφές της
Οδηγίας:
98/69/ΕΚ φάση Β
EURO 1, 2 & 3
Προδιαγραφές των
Οδηγιών :
98/69/ΕΚ φάση Α΄,
94/12/ΕΚ, 91/441/ΕΟΚ,
89/458/ΕΟΚ & 88/76/ΕΟΚ
Συμβατικής
Τεχνολογίας
Μέχρι 900 κ.ε.
5%
14%
24%
37%
Από 901-1400 κ.ε.
12%
27%
49%
66%
Από 1401-1600 κ.ε.
20%
45%
95%
128%
Από 1601-1800 κ.ε.
30%
56%
129%
148%
Από 1801-2000 κ.ε.
40% εδώ
83%
216%
266%
Από 2001 κ.ε. και πάνω50% και εδώ για το 2,2
142%
334%
346% -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Το να εκτελωνίσεις-εισάγεις αμάξι στη 'Ψωροκώσταινα' δε συμφέρει(το 5άρι μπορεί να πάει πολύ παραπάνω από 40Κ).....στη θέση σου,θα έκανα υπομονή μέχρι το φθινόπωρο που όπως λέγεται μάλλον θα ξεκινήσει ο εδώ εισαγωγέας....Αξίζει το κόπο για τέτοια αμάξια!!Κάποιος μου είπε ότι ο εκτελωνισμός είναι γύρω στα 4-5k
Από τα 21.380 μου φαίνεται υπερβολή το να φτάσει 40ΥΓ : Γενικά δε βιάζομαι...αρκεί να μην έχουμε αλλαγές σε...νόμισμα και μετά βρεθούν όλα 30-50% πάνω...
Τότε θα την έχω πατήσει... -
Μάλλον δε διάβασες όλο το post....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Μάλλον δε διάβασες όλο το post....oops sorry! δεν το είδα!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.