-
Ρε lee απλα τα πραματα... γιατι βασανιζεσαι ???
Αν δεν εχει το οχημα αδεια στο ονομα σου δεν το κυκλοφορεις.
Για να βγαλεις αδεια σε μια ευρωπαικη χωρα ειτε πρεπει να εχεις επαγγελματικες συναλαγες ειτε μονιμη κατοικια σαν φοιτητης , σαν ιδιοτης , σαν οτιδηποτε...
Αγγλια : Ευκολα διαδικαστικα χωρις γραφειοκρατεια / Σκατα ασφαλιες με μεγαλο κοστος για παλια οχηματα και ειδικες περιπτωσεις αλλοδαπων.
Γερμανια : μακρια
Βουλγαρια : εχεις και ασφαλεια εχεις καλα τελη για 2λιτρα και πανω..Για να εχεις οχημα με ξενα νουμερα πρεπει να το περνας κτεο στην χωρα προελευσης να το ασφαλιζεις εκει και να παρουσιαζεις συναλλαγες και ας εχεις το αυτοκινητο εδω.
Ολοι επιλεγουν βουλγαρια γιατι βγαζουν κτεο με e-mail και ασφαλεια με ACS.Πληρωνεις ενα 300 το χρονο σε εταιρια που αναλαμβανει το νταλαβερι συν τα εξοδα για τα βουλγαρικα τελη και ασφαλεια και εισαι οκ.Απλα πραματα
-
Ο χρήστης lee22leo έγραψε:
Αν είχες συγγενή θα δήλωνες κατοικία στο σπίτι του και θα χρειαζόταν συμβόλαιο, ωστόσο αν δεν έχεις πρέπει να αποδείξεις κάπως ότι έχεις μόνιμη κατοικία, μη την μπερδεύετε με την υπηκοότητα, μπορεί να είσαι κάτοικος μιας χώρας, χωρίς υπηκοότητα, ειδικά στην ΕΕ. Άρα το θέμα σου είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις ΑΦΜ αν δεν έχεις αποδεικτικό ότι μένεις κάπου (προφανώς όχι σε ξενοδοχείο ;)).
Και πως αλλιως γινεται να το αποδειξω?
Αν ειχα δηλαδη θα δηλωνα οτι και καλα το σπιτι ειναι στο ονομα μου ή απλα θα μπορουσα να γραψω το αυτοκινητο ως δικο του και με καποιο εγραφο να μπορουσα να το κυκλοφορω και εγω εδω περα?Εύκολα, υπογράφει μία δήλωση ένας συγγενής ότι μένεις στο σπίτι του.
-
Ο χρήστης rudd-o έγραψε:
Ρε lee απλα τα πραματα... γιατι βασανιζεσαι ???Αν δεν εχει το οχημα αδεια στο ονομα σου δεν το κυκλοφορεις.
Για να βγαλεις αδεια σε μια ευρωπαικη χωρα ειτε πρεπει να εχεις επαγγελματικες συναλαγες ειτε μονιμη κατοικια σαν φοιτητης , σαν ιδιοτης , σαν οτιδηποτε...
Αγγλια : Ευκολα διαδικαστικα χωρις γραφειοκρατεια / Σκατα ασφαλιες με μεγαλο κοστος για παλια οχηματα και ειδικες περιπτωσεις αλλοδαπων.
Γερμανια : μακρια
Βουλγαρια : εχεις και ασφαλεια εχεις καλα τελη για 2λιτρα και πανω..Για να εχεις οχημα με ξενα νουμερα πρεπει να το περνας κτεο στην χωρα προελευσης να το ασφαλιζεις εκει και να παρουσιαζεις συναλλαγες και ας εχεις το αυτοκινητο εδω.
Ολοι επιλεγουν βουλγαρια γιατι βγαζουν κτεο με e-mail και ασφαλεια με ACS.Πληρωνεις ενα 300 το χρονο σε εταιρια που αναλαμβανει το νταλαβερι συν τα εξοδα για τα βουλγαρικα τελη και ασφαλεια και εισαι οκ.Απλα πραματα
Αν μου τα'λεγες αυτα απ'την αρχη θα'χαμε ξεμπλεξει
skyline βουλγαρια δεν παιζει ομως.Γινεται να αγορασω το αμαξι αγγλια και να το παω Αγγλια και να βγαλω απο κει πινακιδες και να το φερω μετα εδω?Και παλι ομως δεν χρειαζομαι σπιτι στο ονομα μου και τις ιδιες μ@λ@κιες που θελω και για Αγγλια? -
Γινεται να αγορασω το αμαξι αγγλια και να το παω **ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (;)**και να βγαλω απο κει πινακιδες και να το φερω μετα εδω?Και παλι ομως δεν χρειαζομαι σπιτι στο ονομα μου και τις ιδιες μ@λ@κιες που θελω και για Αγγλια?Αυτα φιλε μου γινονται ευκολα...
Υπαρχουν εταιρίες στη βουλγαρια που τα αναλαμβανουν ολα αυτα για σενα ...
υποσχονται να σε προμηθευσουν και με ολα τα απαραιτητα εγγραφα -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Γινεται να αγορασω το αμαξι αγγλια και να το παω **ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (;)**και να βγαλω απο κει πινακιδες και να το φερω μετα εδω?Και παλι ομως δεν χρειαζομαι σπιτι στο ονομα μου και τις ιδιες μ@λ@κιες που θελω και για Αγγλια?
Αυτα φιλε μου γινονται ευκολα...
Υπαρχουν εταιρίες στη βουλγαρια που τα αναλαμβανουν ολα αυτα για σενα ...
υποσχονται να σε προμηθευσουν και με ολα τα απαραιτητα εγγραφαXωρις να'χεις ολες αυτες τις π!πες ΑΦΜ και τετοια που θελουν οι αλλοι???
-
οχι, μονο ενα χιλιαρικο θελουν αυτοι
βεβαια την ευθυνη την παιρνεις εσυ, αλλα το εχουν κανει πολλοι.
εχουμε και σχετικο θεμαδιαβασε εδω τις σελιδες απο Ιουλιο και μετα
viewtopic.php?f=5&t=47202 -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
οχι, μονο ενα χιλιαρικο θελουν αυτοιβεβαια την ευθυνη την παιρνεις εσυ, αλλα το εχουν κανει πολλοι.
εχουμε και σχετικο θεμαδιαβασε εδω τις σελιδες απο Ιουλιο και μετα
viewtopic.php?f=5&t=47202χαχαχα ε να μην πιουν ενα καφε και αυτοι βρε αδερδε?!
ΑΛΛΑ..αν με σταματησει καμια μερα η τροχαια και εχει ορεξουλες και το ψαξει και δει οτι ειναι παρανομο ολο αυτο..μου κατασχετουν το αμαξακι ή τι γινεται? -
Ευχαριστω για τις πληροφοριες!
Δηλαδη αν βρω εναν συγγενη μου εκει περα και δηλωσω τη διευθηνση του θα ειμαι οκ με τις πινακιδες αλλα το προβλημα θαναι στην ασφαλεια του αυτοκινητου που που δεν σε καλυπτουν οι ασφαλιστικες για παραπανω απο 30 ημερες αν εισαι εξω απο τη χωρα(Αγγλια)?Ναι, ένα θέμα είναι αυτό αλλά ψάξ'το γιατί δεν είναι όλες οι ασφαλιστικές τόσο περιοριστικές με το θέμα του εξωτερικού. Το βασικό σου θέμα είναι ότι θα πρέπει να το πηγαίνεις κάθε χρόνο για ΚΤΕΟ (Μ.Ο.Τ. λέγεται εκεί), γιατί χωρίς αυτό δεν ισχύει η ασφάλεια. Δηλαδή θες κανα 1000άρικο + 10 μέρες πήγαινε-έλα το χρόνο για να κάνεις αυτή τη δουλειά.
Εκτός κι αν βρεις καμμιά άκρη με φιλικό συνεργείο και στο βγάζει στη ζούλα και στο στέλνει (αλλά δεν θα σε εξυπηρετήσει κανείς αν δεν σε ξέρει πολύ καλά).
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Δηλαδη αν βρω εναν συγγενη μου εκει περα και δηλωσω τη διευθηνση του θα ειμαι οκ με τις πινακιδες αλλα το προβλημα θαναι στην ασφαλεια του αυτοκινητου που που δεν σε καλυπτουν οι ασφαλιστικες για παραπανω απο 30 ημερες αν εισαι εξω απο τη χωρα(Αγγλια)?Ναι, ένα θέμα είναι αυτό αλλά ψάξ'το γιατί δεν είναι όλες οι ασφαλιστικές τόσο περιοριστικές με το θέμα του εξωτερικού. Το βασικό σου θέμα είναι ότι θα πρέπει να το πηγαίνεις κάθε χρόνο για ΚΤΕΟ (Μ.Ο.Τ. λέγεται εκεί), γιατί χωρίς αυτό δεν ισχύει η ασφάλεια. Δηλαδή θες κανα 1000άρικο + 10 μέρες πήγαινε-έλα το χρόνο για να κάνεις αυτή τη δουλειά.
Εκτός κι αν βρεις καμμιά άκρη με φιλικό συνεργείο και στο βγάζει στη ζούλα και στο στέλνει (αλλά δεν θα σε εξυπηρετήσει κανείς αν δεν σε ξέρει πολύ καλά).
1000+ ε?..Τα τελη θα μου πανε πιο φθηνα αν το γυρισω με ελληνικες!
Μαλλον δεν συμφερει απο Αγγλια... -
...........
Μαλλον δεν συμφερει απο Αγγλια...Εχεις 1 βδομάδα τώρα που 'παλεύεις', δεν βαρέθηκες ????
Εκτός αν το διασκεδάζεις πλέον -
Μαλλον δεν συμφερει απο Αγγλια...Κοίτα είναι 1600 χιλιόμετρα Ανκόνα - Καλαί (βενζίνες) + το φέρρυ + τα ξενοδοχεία (εκτός αν το πας σερί με 2 οδηγούς).. αν το δεις σαν ετήσιο ταξιδάκι με τη γυναίκα σου στας Ευρώπας, δεν είναι τόσο κακό (από το να τα δώσεις στην κωλοκυβέρνηση, τουλάχιστον σου μένει το ταξίδι) και υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες παρεκκλίσεις από την κύρια διαδρομή (π.χ. Nurburgring χεχεχεχε) ..
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...........
Μαλλον δεν συμφερει απο Αγγλια...Εχεις 1 βδομάδα τώρα που 'παλεύεις', δεν βαρέθηκες ????
Εκτός αν το διασκεδάζεις πλέονxaxaxa Ξυπναω το πρωι και λεω τι θα κανω τι θα κανω..ΑΑΑ θα γινω λιγο πριξος!!
Απλα οσες φορες εψαχνα google για ολα αυτα δεν εβρισκα για την περιπτωση μου καριβως και οσα εβρισκα ηταν ασαφεις.Και μετα θυμηθηκα οτι μπορω να ρωτησω εδω περα μπας και ξερει κανεις και μαλλον κατεληξα στο τι θα κανω ΜΑΛΛΟΝ.. -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Μαλλον δεν συμφερει απο Αγγλια...Κοίτα είναι 1600 χιλιόμετρα Ανκόνα - Καλαί (βενζίνες) + το φέρρυ + τα ξενοδοχεία (εκτός αν το πας σερί με 2 οδηγούς).. αν το δεις σαν ετήσιο ταξιδάκι με τη γυναίκα σου στας Ευρώπας, δεν είναι τόσο κακό (από το να τα δώσεις στην κωλοκυβέρνηση, τουλάχιστον σου μένει το ταξίδι) και υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες παρεκκλίσεις από την κύρια διαδρομή (π.χ. Nurburgring χεχεχεχε) ..
Χαχαχαχα και στο γυρισμο περναω απο magny cours!!
Αλλα ρε συ δεν εχω συγγενεις για να δηλωσω σπιτι οποτε μαλλον το παιρνω απο κει και το παω βουλγαρια για πινακιδες οπως μου ειπε πιο πανω ενα 'παιδι' με κατι εταιριες που τα αναλμβανονουν αυτα αλλα ειναι 'λιγο' παρανομα κλπ.Αλλα φοβαμαι κιολας και δεν ξερω ακομα...
Παρεπιπτωντος ειμαι 17 ακομα (με παντρεψες κιολας ). -
Παρεπιπτωντος ειμαι 17 ακομα (με παντρεψες κιολας ).
Φιλολογικό ηταν το ερωτημα σου δηλαδη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαζευω λεφτα απ'τα 14.5 για να αγoρασω αυτο το αμαξι στα 18,λες να ρωτησα ετσι?
-
Δεν ειναι λιγο νωρις να ρωτας;Εδω δεν γνωριζουμε αυριο τι θα γινει και εσυ ρωτας τι θα ισχυει σε ενα χρονο ;Βγαλε πρωτα διπλωμα ,μαθε να οδηγας καλα , μαζεψε τα λεφτα που χρειαζονται ,οχι να βαζεις 5 € βενζινη γιατι δεν βγαινεις ,και μετα καβαλα και το αμαξι των ονειρων σου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ειναι λιγο νωρις να ρωτας;Εδω δεν γνωριζουμε αυριο τι θα γινει και εσυ ρωτας τι θα ισχυει σε ενα χρονο ;Βγαλε πρωτα διπλωμα ,μαθε να οδηγας καλα , μαζεψε τα λεφτα που χρειαζονται ,οχι να βαζεις 5 € βενζινη γιατι δεν βγαινεις ,και μετα καβαλα και το αμαξι των ονειρων σου.
Με αυτο το αμαξι εχω κολλημα απ'το 2003 που ειχε βγει το 2 fast 2 furious.Και απ'τα 14 που τοχα ψαξειπρωτη φορα και ειδα οτι δεν ειναι τοσο ακριβο αλλα το προβλημα ειναι στςσ πινακιδες,το ψαχνω και το αμαξι και τα διαδικαστικα..Ειναι λιγο κουλο θα μου πεις..ε νταξει οκ τι να κανω...
Οχι σοβαρα τωρα τα 3/4 των χρηματων ταχω μαζεψει (χωρια το λαδωμα για τις πινακιδες ) Ε για τα υπολοιπα που χρειαζονται απο του χρονου που θα πιασω δουλεια και κανονικα .δεν ειπα οτι την επομενη μερα απ'τα γενεθλια μου θα παω να το παρω
Σχετικα με την οδηγηση οδηγαω απ'τα 12 και καλυτερα απ'τη μανα μου Δεν κανω μαλακιες και επιδειξεις οταν το παιρνω -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Συγνώμη αλλά αυτά που γράφονται όσον αφορά την Αγγλία είναι ανακριβή.Δεν χρειάζεται κανένα ΑΦΜ (βασικά αυτή η έννοια δεν υπάρχει καν στην Αγγλία), απλούστατα γιατί δεν φορολογείται η κατοχή του αυτοκινήτου (με τεκμήρια και λοιπές πίπες). Το πλησιέστερο στην έννοια του ΑΦΜ είναι το National Insurance Number το οποίο αποκτά κανείς όταν εργάζεται αλλά δεν απαιτείται για την απόκτηση αυτοκινήτου. Το VAT είναι το ΦΠΑ το οποίο χρεώνουν και αποδίδουν μόνο όσοι τζιράρουν >70.000 λίρες το χρόνο. Είναι παντελώς άσχετο με την απόκτηση αυτοκινήτου από ιδιώτη.
Όταν αγοράζετε κάποιο αυτοκίνητο από Αγγλία, το μόνο που δηλώνετε είναι το όνομά σας και η διεύθυνσή σας στην Αγγλία. Η άδεια κυκλοφορίας έχει ένα απόκομμα το οποίο συμπληρώνεται με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη από τον παλαιό (όνομα + διεύθυνση). Ο παλαιός ιδιοκτήτης αποστέλλει την άδεια μαζί με το όνομα και τη διεύθυνση του νέου ιδιοκτήτη στην υπηρεσία συγκοινωνιών. Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (2-3 βδομάδες), αποστέλλεται στην δηλωμένη διεύθυνση του νέου ιδιοκτήτη η νέα άδεια κυκλοφορίας. Δείτε εδώ ένα παράδειγμα άδειας κυκλοφορίας http://www.plates4less.co.uk/number-pla ... s/v5c.asp#
Σαν διεύθυνση μπορείτε να δηλώσετε ότι θέλετε έχοντας υπ'όψιν τα εξής:
- Όλες οι διευθύνσεις της χώρας είναι οργανωμένες σε βάση δεδομένων οπότε αν δηλώσετε κάτι που δεν υπάρχει τότε δεν πρόκειται ποτέ να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας.
- Αν δηλώσετε μια τυχαία διεύθυνση που όντως υπάρχει τότε η νέα άδεια θα αποσταλλεί και δεν θα την λάβετε ποτέ (πιθανότατα ο παραλήπτης να την γυρίσει πίσω κιόλας).
- Σε περίπτωση ατυχήματος, η μη κατοχή έγκυρης άδειας κυκλοφορίας αυτομάτως ακυρώνει το ασφαλιστήριο. Επίσης η δήλωση διεύθυνσης στην ασφάλεια που δεν συμφωνεί με την διεύθυνση στην άδεια κυκλοφορίας ακυρώνει το ασφαλιστήριο. Οι ασφαλιστικές έχουν απευθείας πρόσβαση στην βάση δεδομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών και ξέρουν αν τις κοροϊδεύετε, είναι δε σίγουρο ότι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξουν σε περίπτωση ατυχήματος
- Αν κυκλοφορήσετε στην Αγγλία χωρίς κατάλληλη άδεια κυκλοφορίας, τυχόν περιπολικά πίσω σας ή κάμερες μπορεί να σας αναγνωρίσουν αυτόματα σαν παράνομο όχημα και να βρείτε τεράστιο μπελά (ναι, τα περιπολικά τους και οι κάμερες έχουν online συνδεση με τη βάση δεδομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών).
Όσον αφορά την κυκλοφορία ξένου οχήματος στην Ελλάδα με αγγλικές πινακίδες, οι ασφαλιστικές έξω συνήθως δεν καλύπτουν διαστήματα μεγαλύτερα των 30 ημερών το χρόνο εκτός Βρετανίας, αν και αυτό είναι κάπως αμφισβητήσιμο μιας και υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία που υποχρεώνει την κάλυψη (προς τρίτους) σε όλα τα κράτη μέλη. Γενικά να ξέρετε ότι οι βρετανικές ασφαλιστικές θα κάνουν (και κάνουν) ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και δε μασάνε όπως στην Ελλάδα γιατί έχουν πρόσβαση σε πάρα πολλά στοιχεία που οι Ελληνικές ασφαλιστικές ούτε καν στα όνειρά τους δεν πρόκειται να δουν (π.χ. πόντοι στο δίπλωμα).... Πολλές επίσης δεν ασφαλίζουν οδηγούς που δεν έχουν βρετανικό δίπλωμα κτλ.
Φιλε komis1, για την πληρη και τεκμιριωμενη απαντηση σου! Ενω εμεινα στην Αγγλια για ενα χρονο ως φοιτητης, δεν αγορασα αυτοκινητο απο εκει και δεν ειχα ιδεα για το ακριβες της διαδικασιας αυτης! Οποτε respects τεραστια!!
3 γρηγορες ερωτησουλες:
α) Παραδειγμα διαδικασιας :
Εστω οτι παω στον Αγγλο ιδιωτη πωλητη, δινω επιτοπου και τις μετρητοις τα λεφτα, συμπληρωνουμε το αποκομμα της αδειας κυκλοφοριας οπου εγω δηλωνω διευθυνση φιλου που μενει μονιμα Λονδινο, και τελος, παιρνω το αμαξι κ φευγω. Εν συνεχεια κανω μεσω ιντερνετ ενα ασφαλιστικο συμβολαιο (μεσω sites οπως το elephant,q4, aviva κλπ) δηλωνοντας ως διευθυνση παλι τη διευθυνση του φιλου μου, ενω παραλληλα στελνει ο πωλητης το αποκομμα της αδειας στην υπηρεσια συγκοινωνιων. Τελος, μετα απο 2-3 βδομαδες ερχεται κ η νεα αδεια στο σπιτι του φιλου μου, και αυτος μου την στελνει οπου βρισκομαι με ενα courier. Σωστα τα εγραψα?β) Ασφαλεια:
Αν θελω απλα να φερω το αυτοκινητο Ελλαδα, να του ξηλωσω τις αγγλικες και να το αφησω στο γκαραζ μου χωρις πινακιδες, γινεται να κανω προσωρινη Αγγλικη ασφαλεια 2-3 ημερων (οσο χρειαζεται απο την ωρα που αγορασω το αμαξι κ φυγω μεχρι να το φερω Ελλαδα)???γ) ΜΟΤ & Road Tax: το κοστος του ΜΟΤ ποιο ειναι? το κανεις σε οποιδηποτε γκαραζ? με το Road Tax τι παιζει?
-
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Φιλε komis1, για την πληρη και τεκμιριωμενη απαντηση σου! Ενω εμεινα στην Αγγλια για ενα χρονο ως φοιτητης, δεν αγορασα αυτοκινητο απο εκει και δεν ειχα ιδεα για το ακριβες της διαδικασιας αυτης! Οποτε respects τεραστια!!
3 γρηγορες ερωτησουλες:
α) Παραδειγμα διαδικασιας :
Εστω οτι παω στον Αγγλο ιδιωτη πωλητη, δινω επιτοπου και τις μετρητοις τα λεφτα, συμπληρωνουμε το αποκομμα της αδειας κυκλοφοριας οπου εγω δηλωνω διευθυνση φιλου που μενει μονιμα Λονδινο, και τελος, παιρνω το αμαξι κ φευγω. Εν συνεχεια κανω μεσω ιντερνετ ενα ασφαλιστικο συμβολαιο (μεσω sites οπως το elephant,q4, aviva κλπ) δηλωνοντας ως διευθυνση παλι τη διευθυνση του φιλου μου, ενω παραλληλα στελνει ο πωλητης το αποκομμα της αδειας στην υπηρεσια συγκοινωνιων. Τελος, μετα απο 2-3 βδομαδες ερχεται κ η νεα αδεια στο σπιτι του φιλου μου, και αυτος μου την στελνει οπου βρισκομαι με ενα courier. Σωστα τα εγραψα?β) Ασφαλεια:
Αν θελω απλα να φερω το αυτοκινητο Ελλαδα, να του ξηλωσω τις αγγλικες και να το αφησω στο γκαραζ μου χωρις πινακιδες, γινεται να κανω προσωρινη Αγγλικη ασφαλεια 2-3 ημερων (οσο χρειαζεται απο την ωρα που αγορασω το αμαξι κ φυγω μεχρι να το φερω Ελλαδα)???γ) ΜΟΤ & Road Tax: το κοστος του ΜΟΤ ποιο ειναι? το κανεις σε οποιδηποτε γκαραζ? με το Road Tax τι παιζει?
α) Όχι. Δεν 'φεύγεις' απλά χωρίς να έχεις κανονίσει ασφάλεια εκ των προτέρων σε ιδιωτική συναλλαγή. Αυτό σημαίνει είτε ότι βλέπεις το αυτοκίνητο, αφήνεις προκαταβολή, πας σπίτι, βγάζεις ασφαλιστήριο από internet και την επόμενη μέρα πας και το αγοράζεις, είτε αν είναι να το πάρεις εκείνη την ώρα, παίρνεις επιτόπου μια ασφαλιστική και κλείνεις συμβόλαιο από το τηλέφωνο. Επίσης αν είναι να ταξιδέψεις Ευρώπη καλό είναι να έχεις πάρει το ασφαλιστήριο και την άδεια στα χέρια σου πρώτα γιατί το αποδεικτικό ότι πλήρωσες από το ιντερνετ ή το απόκομμα της άδειας δεν ισχύει νομικά πουθενά εκτός αγγλίας, οπότε αν σε σταματήσει αστυνομία σε άλλη χώρα, τον ήπιες. Στην Αγγλία δεν υπάρχει πρόβλημα να σε σταματήσει αστυνομία γιατι μπορεί επι τόπου να δει αν έχεις ασφάλεια, χωρίς να χρειάζονται τα χαρτιά (αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα έχεις μαζί σου, αλλά αν μόλις αγόρασες το αυτοκίνητο - δηλαδή έχεις το απόκομμα αντί για άδεια - δεν τρέχει τίποτα).
β) Όχι. Όμως την ασφάλεια μπορείς να την διακόψεις όποτε θες. Συνήθως σε χρεώνουν για ολόκληρο το μήνα. Βγάλε ασφάλεια κανονικά, πάρε πράσινη κάρτα αν απαιτείται (ορισμένες ασφαλιστικές σου στέλνουν ούτως η άλλως ετήσια κάρτα) και μετά ταξίδεψε.
γ) Τα περισσότερα αυτοκίνητα όταν τα αγοράζεις έχουν ήδη ΜΟΤ & road tax. Αν δεν έχει αυτό που θα πάρεις ή θέλεις να το ανανεώσεις για οποιοδήποτε λόγο, πας σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο και σου το βγάζει. Το κόστος δεν είναι μεγάλο (νομίζω κανα 50άρι) αλλά αν πρέπει να γίνουν τίποτα επισκευές ή αλλαγές αναλωσίμων (π.χ. λάστιχα) θα πρέπει να τα ξανασκάσεις για τη διαδικασία. Μετά, αφού έχεις ασφάλεια και ΜΟΤ, μπορείς να πας να βγάλεις road tax (το κάνεις κι από το internet). Άρα το βασικό είναι το ΜΟΤ γιατί είναι το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις με το αυτοκίνητο στην Ελλάδα! Το ΜΟΤ ισχύει για 1 χρόνο (τα τέλη μπορείς να πάρεις 6μηνο ή ετήσιο). Κάθε χρόνο πρέπει να ανανεώνεις ΜΟΤ και Road tax, αλλιώς πρέπει να δηλώσεις το αυτοκίνητο SORN (εκτός κυκλοφορίας), οπότε και δεν επιτρέπεται να το οδηγείς πουθενά στην Ευρώπη (και φυσικά δεν ισχύει και η ασφάλειά σου παρά μόνο για κλοπή, βανδαλισμό κτλ).
-
Eπομενως μπορω μεσω ιντερνετ να κανω μια ασφαλεια για ενα χρονο (με πληρωμη ανα μηνα), και μετα απο 10 μερες να τους παρω τηλ και να την ακυρωσω, απλα χανοντας την πληρωμη του πρωτου μηνα (δηλαδη αν η ασφαλεια κοστιζει 2.000 λιρες, θα χασω την πρωτη δοση των 200)?? Το χαρτι που θα μου στειλουν θα λεει οτι η ασφαλεια ισχυει για ενα χρονο ή οτι εχει πληρωθει μονο η πρωτη δοση?
Το ασφαλιστηριο το στελνουν κ αυτο στην διευθυνση που δηλωσα? μετα απο ποσο καιρο? παρεμποδιζει πουθενα την ολη διαδικασια το γεγονος οτι ειμαι Ελληνας πολιτης και οτι το διπλωμα μου ειναι το κλασσικο πορτοκαλι ελληνικο (που ισχυει ομως στην Ε.Ε. κ εχει κ λατινικους χαρακτηρες)?
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.