-
θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να με ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα τι ισχύει σήμερα με την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου απο την Ε.Ε. Προσπάθησα να βρώ ακρη απο την διεύθυνση Τελωνειων του υπουργείου οικονομικών και απο αντιπροσωπείες στην Ευρώπη αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να μπερδευτώ περισσότερο. Υπαρχει κάποιος που ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ έκανε εισαγωγή καινούργιου αυτοκινήτου απο την Ε.Ε. να με ενημερώσει υπεύθυνα?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων[/b] -
θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να με ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα τι ισχύει σήμερα με την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου απο την Ε.Ε. Προσπάθησα να βρώ ακρη απο την διεύθυνση Τελωνειων του υπουργείου οικονομικών και απο αντιπροσωπείες στην Ευρώπη αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να μπερδευτώ περισσότερο. Υπαρχει κάποιος που ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ έκανε εισαγωγή καινούργιου αυτοκινήτου απο την Ε.Ε. να με ενημερώσει υπεύθυνα?
Κάνε μια βόλτα από το πιο κοντινό σου τελωνείο. Αν είναι μικρό, μπορείς και να τους τηλεφωνήσεις (στα μεγάλα δύσκολο να βρεις τον αρμόδιο). Για να σε κατατοπίσουν πλήρως, χρειάζεται ο τύπος του αυτοκινήτου, τα cc και η τιμολογιακή αξία. Η κεντρική ιδέα είναι ότι θα πληρώσεις δασμούς ανάλογα με τα παραπάνω (εκτός και είσαι πολύτεκνος η έχεις άλλου είδους αναπηρία ).
-
Πολλοί εμφανίστηκαν κατά καιρούς εδώ μέσα αλλά και αλλού που ήταν έτοιμοι να κάνουν ακριβώς αυτό αλλά ποτέ δεν είδα κανέναν να γράφει τι έκανε (αν έκανε) τελικά.... φαίνεται στην πορεία κάπου στραβώνει το πράγμα.... τελικά υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει εισαγωγή μόνος/μόνη από ΕΕ από 1/1/2004 και μετά να μας πει λεπτομέρειες? Τι έγινε στην πράξη? (τι γίνεται στην θεωρία το ξέρουμε)
-
Για κοίτα εδώ - http://www.4troxoi.gr/news/closeup.php?id=2211&part=1
-
Αναρωτιέμαι αν κανένας επιχείρησε να φέρει αμάξι μετα τον Ιανουαριο του 2004..για να δούμε πως λειτουργούν οι επιτροπές δηλαδή.
Κανονικά οι καταλόγοι τις υπολογίσιμης αξίας των αυτοκινήτων θα πρέπει να δημοσιεύτουν για να ξέρουμε που βαδίζουμε...πριν κάνουμε καμία κίνηση.
-
Εντελως πληροφοριακα.
mercedes c 200 κομπρεσορ μοντελο 2001,το εφερε δικος μου με 26.000€.
Το τελωνειο ηταν 10.150€.Ειχε δερμα και ηλιοροφη μαμά φυσικα. -
δηλαδη 26 χιλ ευρα και 10 χιλ φορους 36 χιλ ευρω;
-
μαλλον 26κ συνολο, για 36κ δεν θελω να το σκεφτομαι
-
26.οοο€ σύνολο.
-
τα 26,000 δεν ειναι πανω κατω οσο και εδω μεταχειρισμενο??? 9 εκατομμυρια ειναι...
-
Το Ζ κάνει εδώ 49,900 .
Στην Ευρώπη κάνει 10.000 λιγότερο περίπου.
Ωστόσο, αυτές οι 10.000 εύκολα μπορούν να εξανεμιστούν σε έξοδα ταξιδιού, ενδεχόμενος εκτελωνισμός, κτλ.
Αν το ρισκάρω και κυκλοφορώ με ξένες πινακίδες? Έχω και ξένο διαβατήριο, ισως να με βοηθήσει.
Βέβαια, όταν θα πρέπει να το πουλήσω...
-
Ο χρήστης SCANIADRIVER έγραψε:
Εντελως πληροφοριακα.
Το τελωνειο ηταν 10.150€.Ειχε δερμα και ηλιοροφη μαμά φυσικα.Μου φαίνεται απίθανο να είναι 10k ο εκτελωνισμός γιατί γνωρίζω ότι για μία 330ci ο εκτελωνισμός πήγε 9200.
Πώς το εξηγείτε αυτό; -
Ο χρήστης ermis3 έγραψε:
Εντελως πληροφοριακα.
Το τελωνειο ηταν 10.150€.Ειχε δερμα και ηλιοροφη μαμά φυσικα.Μου φαίνεται απίθανο να είναι 10k ο εκτελωνισμός γιατί γνωρίζω ότι για μία 330ci ο εκτελωνισμός πήγε 9200.
Πώς το εξηγείτε αυτό;Νομιζω καποιο λαθος κανεις. Γιατι μια 330 του 2002 ας πουμε εχει γυρω στις 30000 ευρο στην Γερμανια. Και το ποσοστο που αντιστοιχει σε αυτα τα κυβικα συμφωνα με καποιο site που ειδα εδω μεσα παει νομιζω στο 80%!!!
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Νομιζω καποιο λαθος κανεις. Γιατι μια 330 του 2002 ας πουμε εχει γυρω στις 30000 ευρο στην Γερμανια. Και το ποσοστο που αντιστοιχει σε αυτα τα κυβικα συμφωνα με καποιο site που ειδα εδω μεσα παει νομιζω στο 80%!!!Και όμως frogy, είδα την τιμή πάνω στα χαρτιά του τελωνείου. Ήταν μοντέλο του 2001.
Βέβαια δεν το εκτελώνισα εγώ για να το πω με 100% σιγουριά. -
Ο χρήστης ermis3 έγραψε:
Νομιζω καποιο λαθος κανεις. Γιατι μια 330 του 2002 ας πουμε εχει γυρω στις 30000 ευρο στην Γερμανια. Και το ποσοστο που αντιστοιχει σε αυτα τα κυβικα συμφωνα με καποιο site που ειδα εδω μεσα παει νομιζω στο 80%!!!
Και όμως frogy, είδα την τιμή πάνω στα χαρτιά του τελωνείου. Ήταν μοντέλο του 2001.
Βέβαια δεν το εκτελώνισα εγώ για να το πω με 100% σιγουριά.Kαι εγω δεν ειμαι σιγουρος τωρα τα μαθαινω τα κολπα. Λενε οτι υπαρχει και καποια μειωσει στην τιμη αναλογα με την παλαιοτητα. Δηλαδη για 3 χρονων μειωνεται 21% και μετα προστιθεται το 80%(νομιζω). Καπως ετσι παει.
-
Ο χρήστης SCANIADRIVER έγραψε:
Εντελως πληροφοριακα.
Το τελωνειο ηταν 10.150€.Ειχε δερμα και ηλιοροφη μαμά φυσικα.Επιτέλους και κάποιος που το τόλμησε. Βέβαια στα μικρά κυβικά δεν κερδίζεις και πάρα πολλά αλλά από μια ματιά που έριξα σε τιμές εμπόρων ο δικός σου κέρδισε 3-4000Ε τουλάχιστον (δεν υπολογίζω κάποιες ''κουλές'' τιμές του στυλ 33000 για μοντ. '00 πχ ). Όχι ότι είναι αδύνατον να βρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από κάποιον ιδιώτη στην Ελλάδα με 26000 αλλά συνήθως παίζει στα 29-30000 ανάλογα και τα εξτρά.... Φυσικά όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο τόσο περισσότερο συμφέρει. Παρεπιπτώντως οι 4Τ είχαν υποσχεθεί ότι θα ξανασχοληθούν με το θέμα αλλά περιμένουμε μήνες τώρα και τίποτα.... Από την άλλη οι έμποροι πιέζουν συνέχεια για μείωση των φόρων στα μετ/να δεκαετίας και βάλε αλλά και για την απαγόρευση εισαγωγής πέραν των 2 αυτοκινήτων την χρονιά από ιδιώτες! (βλ. σελίδα ΣΕΕΑ)....
-
Ο χρήστης ermis3 έγραψε:
Εντελως πληροφοριακα.
Πώς το εξηγείτε αυτό;Δεν είναι καθόλου απίθανο. Το 9200 φαίνεται πιο λογικό μάλιστα από το 10150 για την C200 η οποία πρέπει να είχε τελικά αρκετά εξτρά επάνω της. Ενδεικτικά ξέρω ότι μια Porsche Boxster 2.7 '01 ''πληρώνει'' 14-18000Ε (η Porsche χρεώνει πανάκριβα κάποια εξτρά...) με τιμή εργοστασίου 26000Ε και λιανικής στην Ελλάδα 53-55000 (πάντα '01). Και πιθανόν ο φίλος με την Κομπρέσσορ να πλήρωσε και κάποιο μπαχτσίσι βέβαια για να αποφύγει πιθανή πολύμηνη ταλαιπωρία (επιτροπές κλπ)...
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Νομιζω καποιο λαθος κανεις. Γιατι μια 330 του 2002 ας πουμε εχει γυρω στις 30000 ευρο στην Γερμανια. Και το ποσοστο που αντιστοιχει σε αυτα τα κυβικα συμφωνα με καποιο site που ειδα εδω μεσα παει νομιζω στο 80%!!!
Και όμως frogy, είδα την τιμή πάνω στα χαρτιά του τελωνείου. Ήταν μοντέλο του 2001.
Βέβαια δεν το εκτελώνισα εγώ για να το πω με 100% σιγουριά.Kαι εγω δεν ειμαι σιγουρος τωρα τα μαθαινω τα κολπα. Λενε οτι υπαρχει και καποια μειωσει στην τιμη αναλογα με την παλαιοτητα. Δηλαδη για 3 χρονων μειωνεται 21% και μετα προστιθεται το 80%(νομιζω). Καπως ετσι παει.
Η σελίδα αυτή έχει να αλλάξει από πέρυσι. Ο φόρος πλέον για 2001cc+ είναι 50% με κλιμακωτή μείωση από -7% έως και -80% για 1-15 χρόνια. Όλα αυτά βέβαια πάνω στην εργοστασιακή τιμή και όχι την λιανική (και αυτοκίνητα που είναι τύπου Euro3 και 4 μιλάμε πάντα)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.