-
lkar, τυχερος?
golf εγραψα φιλε μου οτι πετυχαινω και οχι enzo ferrariγια το οποιο golf ισχυει απο εμπειρια μεχρι τωρα αυτο που εγραψα...
ειναι πιο γρηγορο το cupra σε μεικτη διαδρομη αλλα και απο σταση.αλλωστε αυτο ητανε το θεμα που γραφατε και αναφερθηκα, και οχι
ποια ειναι τα κριτηρια για ενα γρηγορο ή φτιαγμενο αυτοκινητο.μιας ομως και το συζητας απαξιωτικα, να σου πω ποια ειναι κατα τη γνωμη μου η διαφορα ενος μεσου 1.8τ απο τα 'σαξοραλλα' και Punto που αναφερεις..
βελτιωνοντας λιγο τον 1.8τ, εχεις ενα πληρες, ομοιογενες αυτοκινητο με ολα τα κομφορ και για ολες τις χρησεις και συνθηκες,
το οποιο απλα τυχαινει και ειναι και πολυ γρηγορο..ολοι οι κατοχοι του 1.8τ, κοιταζουμε με πολυ ενδιαφερον το νεο μοτερ γιατι περιμενουμε απο αυτο να κανει για μας καποια στιγμη οτι κανει και ο 1.8τ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλοι της VAG, δεν σας χρειάζεται το οποιοδήποτε TypeR για να αντιπαρατεθείτε, σας φτάνουν και οι διάφορες γενιές των Golf (IV vs V) και των κινητήρων τους (1.8Τ vs 2.0 TFSI)[list:3mz61q0v]Aσε....γιαπωνεζοοο, 200 αλογα, αυτα ειναι και πολλα σας ειναι.Αμα θελετε παραπανω πετατε το αμαξι και αγορζετε GTi [/list:u:3mz61q0v]
-
ok g60, ας ειμαστε σωστοι
ctr πρωτου σταδιου ειναι πριονια!
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Φίλοι της VAG, δεν σας χρειάζεται το οποιοδήποτε TypeR για να αντιπαρατεθείτε, σας φτάνουν και οι διάφορες γενιές των Golf (IV vs V) και των κινητήρων τους (1.8Τ vs 2.0 TFSI)
[list:uzemiop7]Aσε....γιαπωνεζοοο, 200 αλογα, αυτα ειναι και πολλα σας ειναι.Αμα θελετε παραπανω πετατε το αμαξι και αγορζετε GTi [/list:u:uzemiop7]
Η μια βελτίωση πρώτου σταδίου και μετά άντε να τα πιάσεις..
(Άσε που αν γίνεις ιερόσυλος δεν σε πιάνουν με τίποτα.....) -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
(Άσε που αν γίνεις ιερόσυλος δεν σε πιάνουν με τίποτα.....)Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να αλλάξει προς το χειρότερο η οδική συμπεριφορά του TypeR μιας και η ανάρτησή του πιθανόν να μην ειναι σχεδιασμένη για να ανταπεξέλθει στη διαχείριση τόσης ροπής...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
:lol:
ok g60, ας ειμαστε σωστοιctr πρωτου σταδιου ειναι πριονια!
Γι'αυτο μενουν πισω απ'ολα τα 20VT σχεδον?
Αμα συγκρινουμε 1ο σταδιο και στα δυο (GTI-TYPE R) δεν εχει ελπιδα ο ιαπωνας καμια. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
(Άσε που αν γίνεις ιερόσυλος δεν σε πιάνουν με τίποτα.....)Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να αλλάξει προς το χειρότερο η οδική συμπεριφορά του TypeR μιας και η ανάρτησή του πιθανόν να μην ειναι σχεδιασμένη για να ανταπεξέλθει στη διαχείριση τόσης ροπής...
Σίγουρα αλλά όταν είσαι τόσο κ@υλωμένος ώστε να βάλεις τουρμπίνα στον ιάπωνα, θα ρίξεις και λεφτά στην ανάρτηση. ΤΟυλάχιστον έτσι υπαγορεύει η λογική..
Γι'αυτο μενουν πισω απ'ολα τα 20VT σχεδον?
Αμα συγκρινουμε 1ο σταδιο και στα δυο (GTI-TYPE R) δεν εχει ελπιδα ο ιαπωνας καμια.Δεν έχω διαβάσει πουθενά κάτι τέτοιο αλλά αν ισχύει, που μου φαίνεται δύσκολο γιατί hondata/mugen/spoon κάνουν θαύματα, μην ξεχνάς ότι το ένα είναι turbo και το άλλο είναι ατμόσφαιρα, με ότι συνεπάγεται αυτό..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αυτο πρακτικα σημαινει οτι με ενα τσιπακι ΜΟΝΟ, μιλαμε για 265-270 αλογα..
leon cupraR α' σταδιου καβατζαρουνε τα 300 αλογα!
ποιος tfsi?? να τα δουμε αυτα πρωτα οτι γινονται και δεν κοστιζουνε 10 εκατομυρια, και μετα τον βγαζουμε καλυτερο..υπαρχουν εδω και καιρο μετατροπες για τον ΤFSi, διαβαστε τι εχω γραψει εδω... http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... &start=150
-
Ο χρήστης O spiros στο λινκ που παρέθεσε έγραψε:
......To get to this tremendous power, the technicians of B&B change the 2.0ltr. engine for an 2.2ltr. .....Ο συγκεκριμένος βελτιωτής, αν κατάλαβα καλά, το μόνο που κάνει στον TFSI να βάλει άλλο πρόγραμμα και να ανεβάζει το αυτοκίνητο κατά 30 άλογα. Για τα υπόλοιπα αλλάζει την μηχανή...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
......To get to this tremendous power, the technicians of B&B change the 2.0ltr. engine for an 2.2ltr. .....
Ο συγκεκριμένος βελτιωτής, αν κατάλαβα καλά, το μόνο που κάνει στον TFSI να βάλει άλλο πρόγραμμα και να ανεβάζει το αυτοκίνητο κατά 30 άλογα. Για τα υπόλοιπα αλλάζει την μηχανή...
αν διαβαζες πιο προσεχτικα θα εβλεπες οτι τον κανει 2,2 στην μετατροπη που το μοτερ παει στα 350 αλογα.
στις υπολοιπες μετατροπες εως τα 300 αλογα, δεν συμβαινει αυτο.
-
Τώρα που το λες και το ξαναδιαβάζω, σαν να χεις δίκιο...
-
τα γνωριζω αυτα φιλε σπυρο.
οπως βλεπεις κι εσυ, με προγραμμα οι λυσεις μεχρι στιγμης ειναι 230-250hp (στην καλυτερη)
τα παραπανω απο τοσα αλογα, απαιτουν νομιζω αλλαγη τουρμπινας κλπ οποτε εγγυησεις, αυξημενα κοστη, φοβος αξιοπιστιας κλπ μπαινουνε στη μεση...
οχι οτι 235-245 αλογα ειναι ασχημα. καθε αλλο.. οπως ξαναειπα, πολλοι κατοχοι 1.8τ εχουνε πολλες προσδοκιες απο αυτο το μοτερ.
μενει να τα δουμε στο δρομο. -
Aκόμα και ελάχιστα γρηγορότερο να είναι το Leon Cupra (που δεν το νομίζω),
**δεν **δικαιολογεί τα επιπλέον 3.000 ευρώ
Εξάλλου, είναι μία γενιά ΠΙΣΩ
-
Φίλοι της VAG, δεν σας χρειάζεται το οποιοδήποτε TypeR για να αντιπαρατεθείτε, σας φτάνουν και οι διάφορες γενιές των Golf (IV vs V) και των κινητήρων τους (1.8Τ vs 2.0 TFSI)
[list:1h8j89t1]Aσε....γιαπωνεζοοο, 200 αλογα, αυτα ειναι και πολλα σας ειναι.Αμα θελετε παραπανω πετατε το αμαξι και αγορζετε GTi [/list:u:1h8j89t1]
Ωπ, τώρα το είδα αυτό
Τι λες ρε Γερμαναρά , με 900 ευρώ (custom πρόγραμμα tuned σε δυναμόμετρο + φίλτρο, δηλ. τίποτα το εξωφρενικό) βγάζει 186 άλογα στον τροχό δυναμομετρημένα (όχι σαν τα γερμανικά άλογα που είναι κατ' εκτίμηση στραγάλια στο στρόφαλο, 'πόσα να 'ναι αυτό το Leon, μη να 'ναι 250 ? Μπαααα, μάλλον 300 θα 'ναι' ) με επίπεδες καμπύλες και κόφτη 8500 (στο στρόφαλο ? Δεν με ενδιαφέρει και ούτε μπορώ να ξέρω, οι 'παπατζίδικες' μέθοδοι δεν με απασχολούν).
Ασε με εμένα που μπορεί να 'μαι κουλός , κάτι τέτοιο φτάνει σε οποιοδήποτε ικανό οδηγό με TypeR να πατήσει οποιοδήποτε VAG με έως '300' άλογα ('στρόφαλο', είπαμε ) με αντίστοιχο οδηγό σε οποιαδήποτε στριφτερή διαδρομή ή πίστα (1.5 δευτερόλεπτο στα 2 χιλιόμετρα στα Μέγαρα η διαφορά, αν 'ξέχασες' ...).
Αν τώρα το σπορ που σ' αρέσει ειναι τα φανάρια, πάω πάσο
Η αλήθεια (και πέρα από την πλάκα) είναι πως αν κάποιος ενδιαφέρεται για 'εύκολα άλογα' το Turbo είναι η σωστότερη λύση. Για αντίστοιχα άλογα σε καλά ατμοσφαιρικά μοτέρ όπως του TypeR θέλει πολλή δουλειά (βέβαια το να αυξάνεις απλά την πίεση σε ένα Turbo δε σημαίνει πως βγάζει 'χρήσιμα' άλογα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).
-
nass, το πρόγραμμα της hondata πόσα άλογα τον κάνει τον γιαπωνέζο?
-
Φιλε nass καλα τα λες,αλλα σε ολο τον ειδικο τυπο το ταπερ μενει πισω απο το GTI σε μικτη δημοσια διαδρομη.Λογω του τουρμπο ειναι λογικο οτι με πρωτο σταδιο θα εχει και παραπανω αλογα οποτε...
Α,και κατι ακομα.Το TYPE R βγαζει λιγοτερα αλογα απ'οτι περιμενουν ενω το GTI παντα περισσοτερα απ'οτι δηλωνουν.**THE ORIGINAL IS BACK.UPDATED. **
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Φιλε nass καλα τα λες,αλλα σε ολο τον ειδικο τυπο το ταπερ μενει πισω απο το GTI σε μικτη δημοσια διαδρομη.quotes please
(Δεν φαντάζομαι να μιλάμε για τη γελοία δοκιμή του DRIVE, μισή βροχή, μισή γλίτσα, σε 2-3 χλμ. μιας καθόλου 'μικτής' διαδρομής, αλλού για αλλού ήταν... Κρίμα διότι κάποτε το DRIVE ανταγωνιζόταν τους 4Τ σε σοβαρότητα δοκιμών)
Α,και κατι ακομα.Το TYPE R βγαζει λιγοτερα αλογα απ'οτι περιμενουν ενω το GTI παντα περισσοτερα απ'οτι δηλωνουν.
quotes please
4Τ Ιανουάριος 2005: Δυναμομέτρηση ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ στο πιο αξιόπιστο δυναμόμετρο, 'μαμά' TypeR vs. 'μαμά' GTI: 177.8 vs. 178.5 HP. Δεν μου ακούγεται να ισχύει αυτό που λες...
Μόνο και μόνο που συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο του 2001 με ένα του 2005 και βγαίνουν ουσιαστικά ισοπαλία (διότι κανένα από τα δύο δεν υπερέχει ξεκάθαρα, είναι περισσότερο θέμα γούστου και 'χαρακτήρα') είναι τιμητικό για το 'παλιό' αυτοκίνητο.
Kid: Το δικό μου αυτοκίνητο έβγαλε 175 άλογα, 181 με το Hondata και 186 με custom tuning. Υπάρχει σχετικό θέμα στα Τεχνικά, ψάξτο...
Disclaimer: Αν για κάποιους έχει σημασία να έχουν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ GTI, δεν με απασχολεί. Με απασχολεί αυτό που έχω εγώ να με ικανοποιεί και να καλύπτει τις ανάγκες μου και να μην αισθάνομαι πως κάπου έκανα λάθος.
Τέλος για το TypeR, το θέμα είναι το GTI.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Disclaimer: Αν για κάποιους έχει σημασία να έχουν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ GTI, δεν με απασχολεί. Με απασχολεί αυτό που έχω εγώ να με ικανοποιεί και να καλύπτει τις ανάγκες μου και να μην αισθάνομαι πως κάπου έκανα λάθος.Αυτές οι λίγες γραμμές είναι η όλη ουσία!
100% μαζί σου Νάσο...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[list:1afhcxpg]Aσε....γιαπωνεζοοο, 200 αλογα, αυτα ειναι και πολλα σας ειναι.Αμα θελετε παραπανω πετατε το αμαξι και αγορζετε GTi [/list:u:1afhcxpg]
Ωπ, τώρα το είδα αυτό
Τι λες ρε Γερμαναρά , με 900 ευρώ (custom πρόγραμμα tuned σε δυναμόμετρο + φίλτρο, δηλ. τίποτα το εξωφρενικό) βγάζει 186 άλογα στον τροχό δυναμομετρημένα (όχι σαν τα γερμανικά άλογα που είναι κατ' εκτίμηση στραγάλια στο στρόφαλο, 'πόσα να 'ναι αυτό το Leon, μη να 'ναι 250 ? Μπαααα, μάλλον 300 θα 'ναι' ) με επίπεδες καμπύλες και κόφτη 8500 (στο στρόφαλο ? Δεν με ενδιαφέρει και ούτε μπορώ να ξέρω, οι 'παπατζίδικες' μέθοδοι δεν με απασχολούν).
Ασε με εμένα που μπορεί να 'μαι κουλός , κάτι τέτοιο φτάνει σε οποιοδήποτε ικανό οδηγό με TypeR να πατήσει οποιοδήποτε VAG με έως '300' άλογα ('στρόφαλο', είπαμε ) με αντίστοιχο οδηγό σε οποιαδήποτε στριφτερή διαδρομή ή πίστα (1.5 δευτερόλεπτο στα 2 χιλιόμετρα στα Μέγαρα η διαφορά, αν 'ξέχασες' ...).
Αν τώρα το σπορ που σ' αρέσει ειναι τα φανάρια, πάω πάσο
Η αλήθεια (και πέρα από την πλάκα) είναι πως αν κάποιος ενδιαφέρεται για 'εύκολα άλογα' το Turbo είναι η σωστότερη λύση. Για αντίστοιχα άλογα σε καλά ατμοσφαιρικά μοτέρ όπως του TypeR θέλει πολλή δουλειά (βέβαια το να αυξάνεις απλά την πίεση σε ένα Turbo δε σημαίνει πως βγάζει 'χρήσιμα' άλογα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).
[list:1afhcxpg]Πως να συνενοηθει ο γιαπωνεζος με το γερμανο, τωρα [/list:u:1afhcxpg][list:1afhcxpg]Δηλ δινεις 900 ευρα και κερδιζεις 10 αλογα Και απο ποτε ρε σεις Νασσο απεκτησε η Honda επισημα εγκερκιμενο βελτιωτη και δεν το γνωριζω?Γιατι αν εννοεις παπατζηδες τον mtm ΑΒΤ Nothellε κλπ κλπ μαλλον οι επιδοσεις τους σου καθονται βαρια [/list:u:1afhcxpg][list:1afhcxpg]Γνωριζεις επισης οτι για να βγαλει κανεις αλογα ειδικα σε τουρμπο ειναι σχετικα ευκολο, ποσοι ομως κινητηρες παραγωγης εχουν εργοστασιακη υποδομη και εγγυηση για τις δυσαναλογα υψηλες τιμες ιποδυναμης που πετυχαινει καποιος σε εναν 1.8Τ η και FSi?Γιατι μη μου πεις οτι ειναι λογικο (η δεν μπορει) να βγει απ το εργοστασιο ο 1.8Τ με 260 αλογα, απ τη στιγμη που απευθυνεται σω ενα ευρυ κοινο.Αντιθετα τα ταπερ σας ειναι ηδη ατμοσφαιρικα τουμπανιασμενα απ το εργοστασιο.Και μη μου πεις οτι δεν ειναι, γιατι 200 αλογα απο 2 λιτρα ατμοσφαιρα με νορμαλ κατασκευη δεν βγαινουν, εκτος κι αν καποιοι υπερεβησαν τους νομους της φυσικης!!Αρα μιλαμε για ατμοσφαιρικα βελτιωμενο κινητηρα απ το εργοστασιο ατι το οποιο δε θελετε να παραδεχτειτε.Γι αυτο και τα παραπανω αλογα τα βλεπετε με το κυαλι και με αυτο θα μεινετε εκτος κι αν αλλαξτε φακο (στο κυαλι) και δειτε παραπανω αλογα .[/list:u:1afhcxpg][list:1afhcxpg]Απο κει και περα το αν το ενα ειναι ατμοσφαιρα και το αλλο τουρμπιδι αυτο εχει να κανει με τη φιλοσοφια του καθε κατασκευαστη.Ηταν επομενο η Χοντα να επιλεξει αυτη τη λογικη γιατι με τι κριτηρια θα πουλαγε αμαξια?Για το σκαφος τους που ειναι τσιγαροχαρτο, για το σαλονι η για εκεινο το θαυμασιο στριψιμο του CRX? Αλλωστε οι κοντρες στα φαναρια ευνοουν τα πολυστροφα μοτερ που χαμηλα ειναι σχεδον κουφια.Μετα αρχιζουν τα κλαματα .Δες επισης ενα σχεδιαγραμμα υσχυος-ροπης σε τουρμπατο 1.8Τ με 260-280 αλογα και μετα πες μου ποσο χρησιμη η αχρηστη ειναι η αποδοση του [/list:u:1afhcxpg][list:1afhcxpg]Τα καλα μοτερ χαρακτηριζονται απ την αποδοση και τη γραμμικοτητα της ροπης.Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. [/list:u:1afhcxpg]
-
[list:vs4t31jy]Aσε....γιαπωνεζοοο, 200 αλογα, αυτα ειναι και πολλα σας ειναι.Αμα θελετε παραπανω πετατε το αμαξι και αγορζετε GTi [/list:u:vs4t31jy]Εγώ απάντησα στο παραπάνω που είχες πει: με 900 ευρώ πήρα 11 αλογάκια (στον τροχό, πάντα) με επίπεδες καμπύλες (δες τη σχετική δημοσίευση). Αρα δεν ισχύει το 'άμα θέλετε παραπάνω' που λες. Για πες μου, πόσο κάνει ένα καλό πρόγραμμα α΄ σταδίου για 1.8T ? Διότι κάτι 1500άρες είχα ακούσει (από τους 'εγκεκριμένους βελτιωτές'...) Θα μου πεις 'ναι αλλά με 1500 ευρώ βγάζουν 40 παραπάνω άλογα'. Και πάλι αργότερα από τα CTR είναι σε στοφές, θα σου απαντήσω
'Παπατζήδες' λέω αυτούς που μετράνε άλογα στο στρόφαλο με δυναμόμετρο τροχού. Ολους, μηδενός εξαιρουμένου.
Οτι είναι ήδη βελτιωμένο από το εργοστάσιο το μοτέρ αυτό το ξέρουμε. Βέβαια το ίδιο μοτέρ στο JDM TypeR βγάζει 215 άλογα, οπότε έχει πολλά περιθώρια... (πχ. το A/F ratio του TypeR των 200 αλόγων είναι γύρω στο 11 (για λόγους ασφάλειας του μοτέρ), που δείχνει πως δεν είναι τόοοσο τσιτωμένο όσο το λες, όταν το βέλτιστο είναι γύρω στο 12.5-13)
Οσο για το στρίψιμο, εσύ φαίνεται έχεις μείνει στο CRX
VW Golf GTI