-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Oι πληροφορίες των Εγγλέζων μιλάνε τώρα για 6κύλινδρο μοτέρ V από Volvo S80, σε δύο εκδόσεις 280 και 300+ ίππων.
Το S80 έχει straight six!!!! Τον πιο κόμπακτ του κόσμου (για να χωρέσει εγκάρσια)... Και δεν νομίζω να χωρέσει στο φόκους... Μάλλον τον κινητήρα του S60-V70R θα έχει με τα 300 άτια...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Oι πληροφορίες των Εγγλέζων μιλάνε τώρα για 6κύλινδρο μοτέρ V από Volvo S80, σε δύο εκδόσεις 280 και 300+ ίππων.
Το S80 έχει straight six!!!! Τον πιο κόμπακτ του κόσμου (για να χωρέσει εγκάρσια)... Και δεν νομίζω να χωρέσει στο φόκους... Μάλλον τον κινητήρα του S60-V70R θα έχει με τα 300 άτια...
Έχεις δίκιο markvag.
Σε σειρά είναι.Για αυτό το μοτέρ μιλάνε όμως.
Ίδωμεν...
-
να πω την αποψη μου για το φοκους...
εμενα μου φαινεται συντηρητικο μπροστα στους γαλλους,αλλα ακομα και σε σχεση με το γκολφ... αντε να πω οτι μπροστα δειχνει να τρωγεται...εκεινο το πισω μερος ειναι βγαλμενο απο αλλες εποχες...παλι καλα που το 1600αρι συνολο ειναι καλο και το βοηθα.
νομιζω οτι εχασε σε σχεση με το πρωτο φοκους το νεο σχεδιο! -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
να πω την αποψη μου για το φοκους...
εμενα μου φαινεται συντηρητικο μπροστα στους γαλλους,αλλα ακομα και σε σχεση με το γκολφ... αντε να πω οτι μπροστα δειχνει να τρωγεται...εκεινο το πισω μερος ειναι βγαλμενο απο αλλες εποχες...παλι καλα που το 1600αρι συνολο ειναι καλο και το βοηθα.
νομιζω οτι εχασε σε σχεση με το πρωτο φοκους το νεο σχεδιο!Δεν έχεις καθόλου άδικο, δεν συγκρίνεται καν με το C4 για παράδειγμα. Όμως επειδή η καλαισθησία είναι πάντα κάτι υποκειμενικό, θεωρώ ότι αν σε κάποιον αρέσει... πάσο!!!
Ίσως απλά είναι και θέμα συνήθειας. Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου στην αρχή, τωρα... -
Δε πανε να λεμε ότι θέλουμε εμεις
Τα πραγματα ειναι απλά
Με την τραβηγμένη σχεδίαση ήρθαμε πιο κοντά στους νέους και στους δημοσιογράφους αλλά πουλάμε Χ
Με τη συντηριτική, δε τρελάναμε κόσμο αλλά με το καλό όνομα που φτιάξαμε μας μαθαν απο τους νέους και οι παπουδες και πουλάμε Χ επί ρίζα 2.Αυτά τα απλά
-
Το ρίζα 2 πως προέκυψε?
-
δυστυχως πουλαει αυτη η συντηρητικοτητα...περισσοτερο για μενα το λεω που μπορει μετα απο χρονια να αναγκαστω να παρω τετοιο πραγμα αν εχουν εξαφανιστει οι καινοτομες σχεδιασεις..
-
Από αντίδραση καλύτερα να το αποφεύγουμε... Περιμένω να δω την τελική σχεδίαση του νέου Civic που είναι πολλά υποσχόμενη...
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Το ρίζα 2 πως προέκυψε?οπως προέκυψαν και τα αλλα στην Ελλαδα
Με το κολοβυθομετρο.... ή αλλιως πειθόμετρο (παλία και καλή μέθοδος πρόγνωσης) -
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Από αντίδραση καλύτερα να το αποφεύγουμε... Περιμένω να δω την τελική σχεδίαση του νέου Civic που είναι πολλά υποσχόμενη...αυτό μάλλον θα είναι αλμα.Ετσι προδιαγράφεται..
και θα εχει και κινητηρες καλους φαντάζομαι... Δε ξέρω όμως αν θα εχει και μικρούς. Μετά το καλοκαίρι θα ξέρουμε απο τους Δημοσιογράφους -
To ωραίο είναι ότι από το Focus ήταν αναμενόμενο το άλμα... από το Civic έρχεται!
-
Ειδα Focus sedan μαυρο χωρις πινακ. Πολυ ομορφο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειδα Focus sedan μαυρο χωρις πινακ. Πολυ ομορφο.εχω δει τουλαχιστον 5 στην θεσσαλονικη
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ειδα Focus sedan μαυρο χωρις πινακ. Πολυ ομορφο.
εχω δει τουλαχιστον 5 στην θεσσαλονικη
Και το sedan φαίνεται ωραιότερο στα μάτια μου από το hatch. Είναι το μοναδικό μαζί με το megane όπου το sedan φαίνεται αρμονικότερο
-
Σημερα πηγα σε 4 αντιπροσωπιες στην Αθηνα να ρωτησω σε ολα τιμη για focus 1.6 ghia 5D +πισω δισκοφρενα+esp με μεταλλικο χρωμα. με πινακιδες κτλ. Σε ολα μου εδωσαν μια παρομοια τιμη 20.600 περιπου αλλα μου ειπαν επισης οτι επικειται αυξηση αυτες τις μερες 2% οποτε θα ανεβει η τιμη του στα 20.100 περιπου. Μου ειπε επισης οτι πιθανον να μην εχουμε καμια διακυμανση μεχρι το τελος του ετους. Μια απο τις αντιπροσωπιες που πηγα ηταν ο Κοντελλης στη Συγκρου. Μπορω να πω οτι ψιλοαπογοητευτηκα για 2 λογους: 1)Η προσφορα για 10 χρονια δωρεαν σερβις ισχυει μονο για ετοιμοπαραδοτα αυτοκινητα οποτε δε με καλυπτει γιατι ειμαι παραγγελια και για συγκεκριμενο αριθμο οπως μου ειπε και 2)με εκπληξε λεγοντας μου οτι η τιμη δεν κλειδωνει επειδη ειναι παραγγελια και σε αλλαγη πιθανον της τιμης θα αλλαξει και η δικη μου πραγμα το οποιο με ενοχλησε αλλα το θεμα ειναι οτι σε αλλες 3 αντιπροσωπιες που το ρωτησα σαφεστατα με κοιταγαν σαν χαζο λεγωντας μου για το lock price protection της ford! Δυστυχως ομως το αυτοκινητο εφτασε πλεον τα 21.100 και με ενοχλει λιγο αυτο γιατι η δευτερη επιλογη μου ειναι παντα ενα mazda 3 πολυ φτηνοτερο το οποιο το απορριπτω συνεχως λογω μεγεθους μονο!
-
Οι εκπτώσεις της Ford δεν ισχύουν πλέον?
-
Νομιζω οτι δεν εχει αλλαξει κατι σε αυτο απλως ειχαμε μια μικρη αυξηση της τιμης.
-
Φίλε μου σκέψου το και το Μάζντα...
-
Ένα είναι το ερώτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί: Είναι καλό αυτοκίνητο?
Είναι για παράδειγμα καλύτερο από το C4 και το Golf (που αναφέρθηκαν)? Κάνοντας βέβαια αυτά τα ερωτήματα, θα πρέπει να απαντήσουμε και ποιά είναι τα κριτήρια για να δώσουμε τον χαρακτηρισμό αυτό σε κάποιο αμάξι.
Ποιοί είναι λοιπόν οι βασικοί παράγοντες για να είναι ένα αυτοκίνητο καλό? Κατά το προσωπικό μου κριτήριο, η οδική συμπεριφορά, ο κινητήρας, η ασφάλεια, η άνεση και η αξιοπιστία. Στο κάτω κάτω της γραφής, το κάθε μηχάνημα (γιατί τέτοιο είναι το αυτοκίνητο αλλά το έχουμε ξεχάσει) το αγοράζεις κυρίως για να σε μεταφέρει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, ενω δευτερευόντως σου προσφέρει την απόλαυση της οδήγησης και την ικανοποίηση της εμφάνισης του.
Αυτή τη στιγμή, ασχέτως της ομολογουμένως συντηρητικής και ανέμπνευστης εμφάνισης του, το αυτοκίνητο είναι ίσως η καλύτερη πρόταση της κατηγορίας.
Προσωπικά πάντα, το θεωρώ σαν καλύτερη επιλογή από τα 2 που προαναφέρθηκαν κυρίως λόγω της αξιοπιστίας που όπως δείχνουν οι έρευνες κουνάει μαντίλι αποχαιρετισμού στους ευρωπαίους, ενώ αντίθετα δείχνει να καλωσορίζει τους Αμερικανούς. Σίγουρα το C4 είναι πιό άνετο και πιό 'μουράτο'. Take το μουράτο και shove it όμως αν είναι να σε ξεσκίσει στα προβλήματα όπως εμένα το κωλοMegane (I hate Renault πια). Τα ίδια και για την 'εγγύηση', το Golf που αντιμετωπίζει και αυτό και η VW και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πλείστα όσα προβλήματα. Εγγύηση? Τί δίνουν αυτά και τί η Ford (έχω διαβάσει το thread με τις εγγυήσεις που δίνουν οι εταιρείες και γνωρίζω ότι δεν είναι εργοστασιακή).
Απ' την άλλη, έχεις τους Ιάπωνες. Πολύ καλοί κινητήρες και αξιόπιστα αυτοκίνητα, αλλά από άνεση χάλια. Όσο για τις αντιπροσωπείες, εκτός της Toyota όλοι οι άλλοι είναι για φτύσιμο (και γενικά). Και ας μην ξεχνάμε ότι ορισμένοι αντιπρόσωποι τους στην κατηγορία δεν παίρνουν 5 αστέρια στα crah test. Τί είναι πιό σημαντικό άραγε, η 'μούρη' που πουλάς ή όταν τρακάρεις να βγεις ζωντανός? (μεγάλη συζήτηση αυτή).
Για να κλείσω εδώ, νομίζω σπαταλάμε πολύ χρόνο για ανούσια ερωτήματα και φέρνουμε σε δεύτερη μοίρα τα βασικά της αυτοκίνησης.
Το μόνο που με χάλασε πάρα πολύ όταν πήγα στην αντιπροσωπεία στη Συγγρού, ήταν ότι θέλουν λέει 3 μήνες για παραγγελία για ESP! Εντάξει, έχουμε μείνει ακόμα στα χρόνια που ότι έξτρα ήθελες σου λέγανε '3 τέρμινα'. Τέλος πάντων, μόλις δεήσω και πουλήσω τον fucking κουβά μου, θα προσπαθήσω είτε για το Focus είτε για κανένα Astra (απλώς και μόνο για την εγγύηση αυτό).
-
φιλε μου , δες και το μαζντα που ειπε και πιο πανω ο silencer51....
Ford Focus II