-
17/08/05 - 11:07
Έρευνες εντόπισαν ότι τα αυτοκίνητα Ford Focus και Focus C-MAX που είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο υαλοκαθαριστήρα είναι πιθανόν να παρουσιάσουν εισροή νερού στον εσωτερικό μηχανισμό διαμέσου του άξονα, όπου προσκολλάται ο βραχίονας του υαλοκαθαριστήρα. Εάν το νερό περιέχει άλατα όπως συμβαίνει συνήθως κατά τις συνθήκες οδήγησης το χειμώνα, είναι πιθανό να προκληθεί ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το μοτέρ του. Σε ακραίες περιπτώσεις, το βραχυκύκλωμα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του συγκροτήματος του μοτέρ υαλοκαθαριστήρα. Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο υψηλή ώστε να λιώσει τα εξαρτήματα επένδυσης στην περιοχή του συγκροτήματος του μοτέρ.
H Ford έχει ενημερώσει όλους τους κατόχους Focus και Focus C-MAX που ενδεχομένως τα αυτοκίνητά τους να έχουν επηρεαστεί από την προαναφερθείσα κατάσταση, να επιστρέψουν τα οχήματά τους σε οποιονδήποτε Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Ford, προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί άμεσα, τοποθετώντας ένα βελτιωμένο κάλυμμα προστασίας από το νερό καθώς επίσης και έναν στεγανωτικό δακτύλιο. Οι πελάτες δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την επίλυση του προβλήματος.
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Ένα είναι το ερώτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί: Είναι καλό αυτοκίνητο?Είναι για παράδειγμα καλύτερο από το C4 και το Golf (που αναφέρθηκαν)? Κάνοντας βέβαια αυτά τα ερωτήματα, θα πρέπει να απαντήσουμε και ποιά είναι τα κριτήρια για να δώσουμε τον χαρακτηρισμό αυτό σε κάποιο αμάξι.
Ποιοί είναι λοιπόν οι βασικοί παράγοντες για να είναι ένα αυτοκίνητο καλό? Κατά το προσωπικό μου κριτήριο, η οδική συμπεριφορά, ο κινητήρας, η ασφάλεια, η άνεση και η αξιοπιστία. Στο κάτω κάτω της γραφής, το κάθε μηχάνημα (γιατί τέτοιο είναι το αυτοκίνητο αλλά το έχουμε ξεχάσει) το αγοράζεις κυρίως για να σε μεταφέρει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, ενω δευτερευόντως σου προσφέρει την απόλαυση της οδήγησης και την ικανοποίηση της εμφάνισης του.
Αυτή τη στιγμή, ασχέτως της ομολογουμένως συντηρητικής και ανέμπνευστης εμφάνισης του, το αυτοκίνητο είναι ίσως η καλύτερη πρόταση της κατηγορίας.
Προσωπικά πάντα, το θεωρώ σαν καλύτερη επιλογή από τα 2 που προαναφέρθηκαν κυρίως λόγω της αξιοπιστίας που όπως δείχνουν οι έρευνες κουνάει μαντίλι αποχαιρετισμού στους ευρωπαίους, ενώ αντίθετα δείχνει να καλωσορίζει τους Αμερικανούς. Σίγουρα το C4 είναι πιό άνετο και πιό 'μουράτο'. Take το μουράτο και shove it όμως αν είναι να σε ξεσκίσει στα προβλήματα όπως εμένα το κωλοMegane (I hate Renault πια). Τα ίδια και για την 'εγγύηση', το Golf που αντιμετωπίζει και αυτό και η VW και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πλείστα όσα προβλήματα. Εγγύηση? Τί δίνουν αυτά και τί η Ford (έχω διαβάσει το thread με τις εγγυήσεις που δίνουν οι εταιρείες και γνωρίζω ότι δεν είναι εργοστασιακή).
Απ' την άλλη, έχεις τους Ιάπωνες. Πολύ καλοί κινητήρες και αξιόπιστα αυτοκίνητα, αλλά από άνεση χάλια. Όσο για τις αντιπροσωπείες, εκτός της Toyota όλοι οι άλλοι είναι για φτύσιμο (και γενικά). Και ας μην ξεχνάμε ότι ορισμένοι αντιπρόσωποι τους στην κατηγορία δεν παίρνουν 5 αστέρια στα crah test. Τί είναι πιό σημαντικό άραγε, η 'μούρη' που πουλάς ή όταν τρακάρεις να βγεις ζωντανός? (μεγάλη συζήτηση αυτή).
Για να κλείσω εδώ, νομίζω σπαταλάμε πολύ χρόνο για ανούσια ερωτήματα και φέρνουμε σε δεύτερη μοίρα τα βασικά της αυτοκίνησης.
Το μόνο που με χάλασε πάρα πολύ όταν πήγα στην αντιπροσωπεία στη Συγγρού, ήταν ότι θέλουν λέει 3 μήνες για παραγγελία για ESP! Εντάξει, έχουμε μείνει ακόμα στα χρόνια που ότι έξτρα ήθελες σου λέγανε '3 τέρμινα'. Τέλος πάντων, μόλις δεήσω και πουλήσω τον fucking κουβά μου, θα προσπαθήσω είτε για το Focus είτε για κανένα Astra (απλώς και μόνο για την εγγύηση αυτό).
γιατι πονταρουν στο ετοιμοπαραδοτο...
Να παρεις γιαπωνεζικο με 7 χρονια εγγυηση. ετσι που το πας 22χιλ... οπουνανε παιρνεις type-R!!! -
ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΚΟΥΣ...τις λεπτομέρειες άυριο γιατί ο πωλητής δεν είχε ενημερωθεί ακόμα για το νέο χρηματοδοτικό...πάντως είναι άτοκες δόσεις ή δυο χιλιαρικάκια έκπτωση...καλό 'ε;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
17/08/05 - 11:07Έρευνες εντόπισαν ότι τα αυτοκίνητα Ford Focus και Focus C-MAX που είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο υαλοκαθαριστήρα είναι πιθανόν να παρουσιάσουν εισροή νερού στον εσωτερικό μηχανισμό διαμέσου του άξονα, όπου προσκολλάται ο βραχίονας του υαλοκαθαριστήρα. Εάν το νερό περιέχει άλατα όπως συμβαίνει συνήθως κατά τις συνθήκες οδήγησης το χειμώνα, είναι πιθανό να προκληθεί ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το μοτέρ του. Σε ακραίες περιπτώσεις, το βραχυκύκλωμα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του συγκροτήματος του μοτέρ υαλοκαθαριστήρα. Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο υψηλή ώστε να λιώσει τα εξαρτήματα επένδυσης στην περιοχή του συγκροτήματος του μοτέρ. *Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αποκολλήσει τους μεντεσέδες από την 5η πόρτα και σε ισχυρή ανατάραξη του οδοστρώματος να τη φάει στα μούτρα ο ακολουθών οδηγός. Λόγω της αποσυμπίεσης στην καμπίνα των επιβατών, να επακολουθήσει εξίσωση της πίεσης και οι επιβάτες να πάθουν πρόβλημα κώφωσης. Η αντιπροσωπεία καλύπτει όλες τις φαναρτζοδουλειές του άτυχου πίσω οδηγού και προσφέρει ωτορινολαρυγγολόγο για τους πελάτες της.
elteo, συγγνώμη, αλλά τα διάβασα και...αγχώθηκα!!! Η συντέλεια έρχεται και θα ξεκινήσει από τον πίσω υαλοκαθαριστήρα ενός Ford Focus! *
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Χάλια αυτό το bodykit. Φαίνεται τελείως πρόσθετο και ανομοιογενές σε σχέση με τον υπόλοιπο προφυλακτήρα. Αντίθετα τα bodykit του Mondeo είναι πολύ πετυχημένα. Γιατί δε βγάζουν κάτι τέτοιο? Μήπως περιμένουν την έλευση του Focus ST?Αυτό το body kit πως σας φαίνεται τι λέτε γυρνάνε κεφάλια με αυτό
http://rapidshare.de/files/5053565/Ford ... 1.jpg.html
-
Πήγα με τον φίλο μου να ρωτήσουμε για το focus 4door με τον κινητήρα 115.
Ξέρετε τι μας είπαν? Δεν έρχετε με τα 115 άλογα γιατί δεν φτάνουν οι κινητήρες και για το 4πορτο και τους βάζουν μόνο σε 3,5 πορτα!!!!Και ξέρετε τι έκανε ο φίλος μου και εγώ μαζί? Φύγαμε απο μια εταιρία που μας θεωρεί **μαλάκες **με αυτές τις δικαιολογίες.
(Δεν συνηθίζω να εκφράζομαι έτσι αλλά επειδή το επίθετο πάει για εμένα το γράφω χωρίς τελείες) -
Ο χρήστης miken65gr έγραψε:
Χάλια αυτό το bodykit. Φαίνεται τελείως πρόσθετο και ανομοιογενές σε σχέση με τον υπόλοιπο προφυλακτήρα. Αντίθετα τα bodykit του Mondeo είναι πολύ πετυχημένα. Γιατί δε βγάζουν κάτι τέτοιο? Μήπως περιμένουν την έλευση του Focus ST?
Αυτό το body kit πως σας φαίνεται τι λέτε γυρνάνε κεφάλια με αυτό
ασημαζευτο φοτοσοπ!! δεν μ αρεσει
-
Ο χρήστης miken65gr έγραψε:
Χάλια αυτό το bodykit. Φαίνεται τελείως πρόσθετο και ανομοιογενές σε σχέση με τον υπόλοιπο προφυλακτήρα. Αντίθετα τα bodykit του Mondeo είναι πολύ πετυχημένα. Γιατί δε βγάζουν κάτι τέτοιο? Μήπως περιμένουν την έλευση του Focus ST?
Αυτό το body kit πως σας φαίνεται τι λέτε γυρνάνε κεφάλια με αυτό
απλά...
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Ξέρετε τι μας είπαν? Δεν έρχετε με τα 115 άλογα γιατί δεν φτάνουν οι κινητήρες και για το 4πορτο και τους βάζουν μόνο σε 3,5 πορτα!!!!Καλά ισχύει αυτό;
-
Eλπίζω τουλάχιστον όλα τα ST να εφοδιαστούν με τον σωστό κινητήρα
http://www.supercars.net/pitlane/pics/1584099d.jpg
http://www.supercars.net/pitlane/pics/1584099a.jpg
http://www.supercars.net/pitlane/pics/1584099b.jpg -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ξέρετε τι μας είπαν? Δεν έρχετε με τα 115 άλογα γιατί δεν φτάνουν οι κινητήρες και για το 4πορτο και τους βάζουν μόνο σε 3,5 πορτα!!!!
Καλά ισχύει αυτό;
Το ότι δεν τον βάζουν ισχύει, το ότι δεν τον βάζουν γιατί δεν έχουν κινητήρες και μόνο σαν δικαιολογία μου προκαλεί γέλιο για μια εταιρία που θέλει να λέγετε σοβαρή και ακόμα ποιο πολύ μια αντιπροσωπεία που θέλει να πουλήσει!
-
Ξέρετε τι μας είπαν? Δεν έρχετε με τα 115 άλογα γιατί δεν φτάνουν οι κινητήρες και για το 4πορτο και τους βάζουν μόνο σε 3,5 πορτα!!!!
Καλά ισχύει αυτό;
Το ότι δεν τον βάζουν ισχύει, το ότι δεν τον βάζουν γιατί δεν έχουν κινητήρες και μόνο σαν δικαιολογία μου προκαλεί γέλιο για μια εταιρία που θέλει να λέγετε σοβαρή και ακόμα ποιο πολύ μια αντιπροσωπεία που θέλει να πουλήσει!
Στη Θεσσαλονικη παντως, εχουν 4-θυρα με 115 αλογα...
Ισως ηταν απο τα τελευταια -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Καλά ισχύει αυτό;
Ισως ηταν απο τα τελευταιαΓια δώσε μου όνομα εταιρίας και τηλέφωνο σε παρακαλώ.
-
Καλά ισχύει αυτό;
Ισως ηταν απο τα τελευταιαΓια δώσε μου όνομα εταιρίας και τηλέφωνο σε παρακαλώ.
Βροχιδης-Χατζης στη Γεωργικης Σχολης τηλ. 2310476215
-
Καλός φίλος με focusII πλήρωσε για αλλαγή λαδιών 45
-
[quote='meco']Καλός φίλος με focusII πλήρωσε για αλλαγή λαδιών 45
-
[quote='meco']Καλός φίλος με focusII πλήρωσε για αλλαγή λαδιών 45
-
Αν είναι φουλ συνθετικά, δεν είναι κακή η τιμή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν είναι φουλ συνθετικά, δεν είναι κακή η τιμή.Αν έβαζε full συνθετικά η τιμή θα ήταν 100-115Εuro...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δε πανε να λεμε ότι θέλουμε εμειςΤα πραγματα ειναι απλά
Με την τραβηγμένη σχεδίαση ήρθαμε πιο κοντά στους νέους και στους δημοσιογράφους αλλά πουλάμε Χ
Με τη συντηριτική, δε τρελάναμε κόσμο αλλά με το καλό όνομα που φτιάξαμε μας μαθαν απο τους νέους και οι παπουδες και πουλάμε Χ επί ρίζα 2.Αυτά τα απλά
Το Focus Ι μια χαρούλα πούλαγε αφού ξεπέρασε ο κόσμος το σοκ. Παγκοσμίως ηταν το αυτοκίνητο με τισ μεγαλύτερες πωλήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα απ’ ότι θυμάμαι.
Ford Focus II