-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αντίστοιχα επιτυχημένη και η περίφημη 'Μα δεν είναι Golf' (ας μην ανοίξουμε συζήτηση επ΄ αυτού τώρα, αλλά ως διαφήμιση πέτυχε το στόχο της)
νάσο, ναι μεν, αλλά...
...η διαφήμιση δεν είναι αυτοσκοπός, δεν στοχεύει στο να προωθεί τον εαυτό της, αλλά ένα συγκεκριμένο προϊόν. και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη μεν διαφήμιση τη θυμόμαστε όλοι, το δε προϊόν κράχτηκε δεόντως, αφού μέσω της διαφήμισης δεν προβαλλόταν κανένα απολύτως ποιοτικό (ή έστω τιμολογιακό, όπως κάνουν οι κορεάτες) πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, τη στιγμή που οι τελευταίοι, στην πλειοψηφία τους, τη δεδομένη στιγμή είχαν σαφώς καλύτερα προϊόντα.
-
Ο tazz έχει δίκιο. Όλος ο κόσμος έκραξε τρελά τη VW για τη διαφήμιση αυτή και γιατί ήταν ΓΚΡΙΖΑ διαφήμιση (άρα αντιδεοντολογική) και γιατί προωθούσε το αυτοκίνητο μόνο λόγω του ονόματος. Χωρίς να αναφέρεται τίποτα απολύτως για την ταμπακιέρα.
-
Χμμμ, υπάρχει όμως και η θεωρία που λέει πως η διαφήμιση πετυχαίνει αν (και μόνο αν) 'γίνεται κουβέντα' για το προϊόν που διαφημίζεται.
-
Accord, ολόκληρη η ταινία όμως που είχε παιχτεί ελάχιστες φορές
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χμμμ, υπάρχει όμως και η θεωρία που λέει πως η διαφήμιση πετυχαίνει αν (και μόνο αν) 'γίνεται κουβέντα' για το προϊόν που διαφημίζεται.Σωστά (άσχετα με τη συγκεκριμένη του Golf).
Και η αρνητική διαφήμιση, δεν παύει να είναι διαφήμιση.
Πάμπολλα παραδείγματα. -
Πολύ καλή ήταν αυτή της citroen,'la vie est belle'
Βέβαια δεν θυμαμαι καν ποιο μοντέλο διαφήμιζε,και αμφιβαλλω αν κανεις θυμάται,μια πολύ ωραία διαφήμιση που απέτυχε παταγωδώς στον στόχο της -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πολύ καλή ήταν αυτή της citroen,'la vie est belle'
Βέβαια δεν θυμαμαι καν ποιο μοντέλο διαφήμιζε,και αμφιβαλλω αν κανεις θυμάται,μια πολύ ωραία διαφήμιση που απέτυχε παταγωδώς στον στόχο τηςΑυτή δεν ήταν που είχε sountrack εκείνες με το κέτσαπ;
C3 μήπως ήταν δε θυμάμαι σίγουρα... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απο διαφημίσεις της Audi θυμάμαι κάτι παλιές με έναν μοναχό που έλεγε κάτι για 'πραγματικές αξίες' και κολοκύθια τούμπανα. Η απόλυτη κιτσαρία και γραφικότητα
Κι όμως: το ό,τι τη θυμάσαι σημαίνει επιτυχία
Αντίστοιχα επιτυχημένη και η περίφημη 'Μα δεν είναι Golf' (ας μην ανοίξουμε συζήτηση επ΄ αυτού τώρα, αλλά ως διαφήμιση πέτυχε το στόχο της)
Δέν ξέρω αν θεωρείται επιτυχία, αυτές οι διαφημίσεις με έκαναν να αντιπαθήσω την Audi. Αντίθετα οι πιο πρόσφατες με τον Ελβις και αυτή με το surf ήταν πολύ καλύτερες.
-
Προσωπικα,μου αρεσουν οι διαφημισεις που προωθουν την πραγματικη αυτοκινηση και δεν ασχολουνται με το εμπορικο μερος της υποθεσης.Κορυφαια ηταν αυτη της 166 στην Μοσχα.Δυστυχως,το τελευταιο διαστημα η Alfa εχει δωσει βαρυτητα στο lifestyle,οπως εχουμε συζητησει σε παλαιοτερο τοπικ.
Ομως,πετυχημενη ειναι αυτη που απευθυνεται σωστα στο target-group της.Εχετε παρατηρησει τις διαφημισεις των Κορεατικων αυτοκινητων;Αναφερονται μονο στο value for money.
Τα οικογενειακα,λογω target-group και παλι,κυριως στην ασφαλεια...
Σημασια εχει να φερει αμεσες πωλησεις.Το θεμα δεν ειναι να τις θυμασαι μετα απο χρονια,αλλα την περιοδο που προβαλλεται να σου δωσει το ερεθισμα για το τελικο βημα της αγορας του αυτοκινητου.
Αλλωστε,η διαφημιση στα αυτοκινητα παιζει πολυ μικρο ρολο,εφ'οσον δεν προκειται για παρορμητικη αγορα αλλα για αγορα μεγιστου ρισκου και σοβαροτητας.Γι'αυτο και οι περισσοτερες διαφημισεις,ουσιαστικα προκειται για γνωστοποιηση προωθησης πωλησεων,ακριβως για να επισπευσει την ηδη αποφασισμενη αγορα... -
Η καλύτερη διαφήμιση αυτή την εποχή : Audi A6 και Ντάστιν Χόφμαν σε ρόλο...Πρωτάρη η επιστροφή!
-
Ο χρήστης 106rallye03 έγραψε:
Η καλύτερη διαφήμιση αυτή την εποχή : Audi A6 και Ντάστιν Χόφμαν σε ρόλο...Πρωτάρη η επιστροφή!Όντως, πολύ καλή. Αναβίωση της ταινίας
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Απο διαφημίσεις της Audi θυμάμαι κάτι παλιές με έναν μοναχό που έλεγε κάτι για 'πραγματικές αξίες' και κολοκύθια τούμπανα. Η απόλυτη κιτσαρία και γραφικότητα
Κι όμως: το ό,τι τη θυμάσαι σημαίνει επιτυχία
Δέν ξέρω αν θεωρείται επιτυχία, αυτές οι διαφημίσεις με έκαναν να αντιπαθήσω την Audi. Αντίθετα οι πιο πρόσφατες με τον Ελβις και αυτή με το surf ήταν πολύ καλύτερες.
Αντιπάθησες την Αudi, εξαιτίας της διαφήμισης του Golf ; Άλλο διαφήμιση Αudi και άλλο Golf
-
δύο διαφημίσεις που μου τράβηξαν την προσοχή πρόσφατα:
smart forfour, με τον robbie williams - στην αρχή μού φάνηκε διασκεδαστική, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι πιθανόν η εξωφρενική τιμή του καινούργιου smart να οφείλεται και στην εξίσου εξωφρενική αμοιβή του φίλτατου robbie
η δεύτερη είναι η διαφήμιση του 407 με τα αυτοκίνητα-παιχνίδια: ειδικά το τελευταίο πλάνο από ψηλά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, με την ξεχωριστή φιγούρα του 407 να επιβάλλεται στην εικόνα.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η καλύτερη διαφήμιση αυτή την εποχή : Audi A6 και Ντάστιν Χόφμαν σε ρόλο...Πρωτάρη η επιστροφή!
Όντως, πολύ καλή. Αναβίωση της ταινίας
Η Audi εκανε παντα εξαιρετικες διαφημισεις (π.χ. Α3). Αυτη του Α6 στ’ αληθεια ειναι κορυφαια... Για την καρικατουρα του Golf τα ειπατε παραπανω (κι απορω γιατι η ιδια εταιρεια παραγει τοσο διαφορετικα –ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ/ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ- προιοντα. Στο ενα επικρατει η χυδαιοτητα και στο αλλο η κλαση. O tempora, o mores). Εμενα μ’ αρεσουν και οι διαφημισεις της Peugeot (π.χ. 206 στην... Ινδια και 307-307CC)
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...και ωραία η διασκευή του mrs Robinson
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η Audi εκανε παντα εξαιρετικες διαφημισεις (π.χ. Α3). Αυτη του Α6 στ’ αληθεια ειναι κορυφαια... Για την καρικατουρα του Golf τα ειπατε παραπανω (κι απορω γιατι η ιδια εταιρεια παραγει τοσο διαφορετικα –ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ/ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ- προιοντα. Στο ενα επικρατει η χυδαιοτητα και στο αλλο η κλαση. O tempora, o mores). Εμενα μ’ αρεσουν και οι διαφημισεις της Peugeot (π.χ. 206 στην... Ινδια και 307-307CC)
Βασικά μου αρέσει οτρόπος με τον οποίο η Αudi περνά τα μηνύματα με τις διαφημίσεις. Είναι κοινός.
Ένα έξυπνο σενάριο, μυστήριο, ήχος και εικόνα που είναι μελετημένα καλά (μερικά μου προκαλούν και δέος , π.χ. στο Α4 1.8Τ ο ήχος και η εικόνα με τον ταύρο μαζί ).
Και επιπλέον έχει αυτό που μου αρέσει.
Δεν μιλάει κανείς, συνήθως.
Όλα τα μηνύματα μέσω εικόνας και ήχωνΥ.Γ. προσωπικά γούστα ενός διαφημιστή είναι αυτά !
-
Eμένα μου άρεσαν 2 της Fiat για το Punto..
H μία με το κουκλάκι πίσω μετά από μία βόλτα του Punto είναι κατουρημένο..
Η άλλη με μία παρέα που ακολουθούν ένα integrale στο ράλι και πανηγυρίζουν πριν περάσει από ένα σημείο...πλάκα έχει πώς τους κοιτά ο συνοδηγός! -
Βαζω στοιχημα πως το cd που ακουει ο τυπος στο forfour ειναι απο αραπη. Γι αυτο και παθαινει κατι οταν τον βλεπει!!![quote][/quote]
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eμένα μου άρεσαν 2 της Fiat για το Punto..με μία παρέα που ακολουθούν ένα integrale στο ράλι και πανηγυρίζουν πριν περάσει από ένα σημείο...πλάκα έχει πώς τους κοιτά ο συνοδηγός!
Χαχα,αυτη ειναι απο τις πιο αστείες που έχω δει,και πολύ έξυπνη.
-
[/quote=raft] λυπαμαι τους τυπους μεσα στο SAAB που με ανοιχτη κουκουλα κανουν βολτα στους -273 βαθμους κελσιου
Διαφημίσεις αυτοκινήτων