-
θεικο....
-
-
Μέτριο ...με γαλα... που πήγαν τα στοιχεία του Iosis ?
-
Aποδεκτό με την πρώτη ματιά και μάλλον αρμονικό.
Αλλά πολύ μεγάλο ρε παιδιά Που θα φτάσει η μεσαία κατηγορία σε 5-6 χρόνια? Στα 5+ μέτρα?
Το θέμα είναι εάν η 'μέση' ευρωπαϊκή οικογένεια με 1,2 παιδιά κατά Μ.Ο έχει πραγματικά αναγκη τέτοια αυτοκίνητα. Μιλάω πάντα για το μεγεθος. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μέτριο ...με γαλα... που πήγαν τα στοιχεία του Iosis ?Noμίζω ότι είναι εμφανή σε όλο το αμάξωμα. Φωτιστικά σώματα μπροστά πίσω, οι νευρώσεις στο πλάι, η γρίλια με τα αντεστραμμένα τραπέζια κτλ κτλ κτλ
-
Για αυτό λέω όχι για το station
to Station όντως είναι πολύ κοντά στο πρωτοτυπο
όχι ότι δεν μοίαζουν αλλά η μάσκα προς τα κάτω , τα νεύρα στο πλάι ....... ...........μπορεί να κάνω και λάθος ........
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Για αυτό λέω όχι για το station
to Station όντως είναι πολύ κοντά στο πρωτοτυποόχι ότι δεν μοίαζουν αλλά η μάσκα προς τα κάτω , τα νεύρα στο πλάι ....... ...........μπορεί να κάνω και λάθος ........
To station που βλέπεις είναι πρωτότυπο που διαφέρει ελάχιστα από αυτό που θα πωλείται βέβαια. Το 5θυρο είναι η έκδοση παραγωγής. Διαφέρουν σε ελάχιστες λεπτομέρειες. Μέχρι ΚΑΙ την πίσω πλαινή πόρτα θα είναι πανομοιότυπα.
Τα νεύρα στο πλάι φαίνονται διαφορετικά λόγω του φωτισμού, η γρίλια όντως στην έκδοση παραγωγής είναι πιο χαμηλών τόνων ενώ τα φωτιστικά σώματα με τα led μπροστά θα λείπουν. Το ίδιο και οι εκθεσιακές ζάντες, αν και δεν διαφέρουν δραματικά από τις κανονικές.
-
Νομίζω ότι φοβηθήκαν αρκετά και δεν υλοποίησαν το Iosis σε Mondeo όσο θα έπρεπε. Δυστυχώς. Δεν έχω δει εσωτερικό, αλλά μου είναι σχεδόν αδιάφορο το όξω όπως φαίνεται στις φωτος.
-
@ Phaethon
To Iosis σχεδιάστηκε ΜΕΤΑ το Mondeo για να μας παρουσιάσει κάποια από τα βασικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Η ομοιότητα τους είναι εξόφθαλμη ούτως ή άλλως αλλά έχει μεγάλη σημασία ότι το Iosis χτίστηκε πάνω στην εικόνα του Mondeo και όχι το αντίθετο. Το εσωτερικό είναι υπέροχο για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (υπάρχει φωτο στην προηγούμενη σελίδα) και τελικά αυτό που μου μένει είναι ότι μετά το τραγικό σχεδιαστικά μοντέλο της τωρινής γενιάς η Ford αποκτά ένα μεσαίο που είναι ανταγωνιστικό ΚΑΙ στην εμφάνιση.
Σημείωση: Κατά την έλευση του Smith στη Ford ο σχεδιασμός του Mondeo είχε ήδη ολοκληρωθεί. Ακούστηκε ότι έκανε μόνο μικρές αλλαγές σε λεπτομέρειες.
-
Θυμίζει σε κανέναν Lexus GS?
-
Είχα την εντύπωση ότι το Iosis είχε το ρόλο της μετάβασης από το προηγούμενο Mondeo στο επόμενο, δείχνοντας τις πιό τολμηρές τους προθέσεις πάνω στις ήδη σχεδιασμένες γραμμές... Αλλιώς δεν καταλαβαίνω το νόημα να φτιάξεις ένα πρωτότυπο για να τονίσεις τί έχεις ήδη φτιάξει (ή μάλλον... πώς ΘΑ ήθελες να ήταν, αν δεν κόλωνες λιγάκι)
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Είχα την εντύπωση ότι το Iosis είχε το ρόλο της μετάβασης από το προηγούμενο Mondeo στο επόμενο, δείχνοντας τις πιό τολμηρές τους προθέσεις πάνω στις ήδη σχεδιασμένες γραμμές... Αλλιώς δεν καταλαβαίνω το νόημα να φτιάξεις ένα πρωτότυπο για να τονίσεις τί έχεις ήδη φτιάξει (ή μάλλον... πώς ΘΑ ήθελες να ήταν, αν δεν κόλωνες λιγάκι)Τα πρωτότυπα δεν μπορούν να περάσουν αυτούσια στην παραγωγή κυρίως λόγω περιορισμών στο κόστος αλλά και δυσκολίας στην παραγωγή και στον σχηματισμό των μεταλλικών μερών (περίεργες καμπύλες πχ δημιουργούν πρόβλημα). Μετά είναι κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας που επιβάλλουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες στη σχεδίαση και κυρίως οι προδιαγραφές για την ασφάλεια των πεζών.
Το Iosis ΔΕΝ είχε κάτι εξαιρετικά φουτουριστικο πάνω του (σχεδιαστικά εννοώ) που δεν πέρασε στο Mondeo και εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να μιλάμε για 'κόλωμα'.
Υπάρχει μια διαφορά στις αναλογίες και σε λεπτομέρειες όπως η απουσία χερουλιών και οι πολύ μικρότερες γυάλινες επιφάνειες που φυσικά δικαιολογούνται όταν μιλάμε για ένα μεσαίο οικογενειακό μοντέλο και όχι για έναν ανταγωνιστή του Rx-8.
Το Iosis δεν ήταν ποτέ το πρωτότυπο του Mοndeo (αυτό το ρόλο εξάλλου παίζει το station που θα εμφανιστεί στο Παρίσι), αλλά ένα πρωτότυπο που θα προιδέαζε για τη σχεδιαστική του γραμμή και τη νέα φιλοσοφία της εταιρεία εν γενει.
-
Πριν κάτι χρόνια βρέθηκα στο Παρίσι και έτυχε να παω στην εκθεση... (Μοναδική φορά στη ζωή μου). Ενας κολλητος με πέρασε μέσα σαν δημοσιογράφο..... (παραθέτω μερικά ιστορικά στοιχεία.... για το τυχαίο της κατάστασης, τότε). Οποιος δεν έχει πάει μία φορά στη ζωή του δε ξέρει τι χάνει.... Ειδικά σαν Δημοσιογράφος, καλεσμένος κλπ.... Ολοι κανουν κολοτούμπες να σου εξηγήσουν τα πάντα ... (σε σύγκριση με το τι εισπράτω σαν απλό επισκέπτης πάντα)
Τοτε είχα δεί την πρώτη παρουσίαση του Mondeo και αυτό που άκουγα από τους ξένους δημοσιογράφους ήταν ότι σε σχέση με το focus ήταν πισογύρισμα,...
Το νέο mondeo επιβεβαίωνει αυτό που είχε γίνει το 2000 (νομίζω)
Για κάποιο λόγο η Ford έχει κάνει γενικά πίσω και δε τολμά.
Μάλλον παιδιά φταίει η αγορά της αμερικής για τον όγκο και την σχεδιαστική ατολμία.
Δε λέω ότι δεν είναι σχετικά όμορφο.... Απλά θυμίζει τα απλά σχεδιαστικά βήματα αναβάθμισης που κάνουν εταιρίες όπως η Skoda και η Mercedes.... -
Κατά τι γνώμη μου πάντα ....το νέο modeo θα μπορούσε να είναι το παλιό modeo (δηλαδή αυτά που εισάγει σχεδιαστικά είναι αρκούντως συντηριτικά) .
Η διακοπή της σχεδίασης με όραμα (βλέπε πρώην focus και διακοπή της new age γραμμής) στο focus και η κακή οικονομική στιγμή πιστεύω επιρέασε και το modeo.Ναι απευθύνεται στο νέο οικογενιάρχη και πάνω ( target group 35-65 )
αλλά όταν το αγόρασε ο πατέρας 62 ( ετών) μου πριν 2 έτη είπε : ' πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά πολύ συντηριτικό' το ίδιο λέω και εγώ σήμερα
Με την ίδια λογική η BMW και η Merc θα έπρεπε να βγάζουν αυτο/τα κλουβιά.
Νομίζω ότι η σχεδίαση είναι ένας απο τους τομείς που καθορίζει το προφίλ της εταιρείας , η ford έχει μπερδευτεί λιγάκι σε αυτό
ΚΑ vs FIESTA ---- PUMA vs FOCUS ---- MONDEO 90 VS MONDEO 2000 ---
ST , GT , κλπ.Ο λόγος που τα λέω είναι ότι θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος αγοραστής και του focus και του mondeo αν μου έκαναν κλικ σχεδιαστικά (ειδικά το focus .....τεσπα)
Έπίσης ώς επισύμανση να παρατηρήσω ότι στις μέρες μας σε μεγάλο ποσοστό στις οικογένειες διαλέγουν οι γυναίκες (κυρίως).Θα αναμένω περισσότερες foto καθώς και την άφιξη για να βγάλω ασφαλή συμπέρασμα.
Γνωριζουμε πότε με το καλό θα αρχίσει να κυκλοφορεί ? -
ελα ρε τεκνικ θυμιζει την τριαρα αμεσως.... μην με κανετε να αρχησω παλι και γινω συμπαθητικος... ...
καλο ειναι αλλα μεχρι τα 25Κ...μετα υπαρχουν αλλα κολπα...159 Α4 Τριαρα... το χαος...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ελα ρε τεκνικ θυμιζει την τριαρα αμεσως.... μην με κανετε να αρχησω παλι και γινω συμπαθητικος... ...για καλό το είπα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μάλλον παιδιά φταίει η αγορά της αμερικής για τον όγκο και την σχεδιαστική ατολμία.Μα πως να επηρεάζει η Αμερική το σχεδιασμό των Ευρωπαικών Ford απ' τη στιγμή που ούτε το Fiesta, ούτε το Mondeo ούτε το Focus II πωλούνται εκεί;
-
Τα αμερικάνικα Ford είναι απείρως πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά απο τα ευρωπαικά.
-
Αν μιλάμε για επιβατικά θα διαφωνήσω. Εκτός από το Fusion που παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, με τα φώτα που δανείζεται από το συνονόματο και μικρότερο Ευρωπαϊκό του αδελφάκι και με τη νέα γρίλια, τα υπόλοιπα είναι: Ένα Focus Mk1 σε κακό facelift για να προσομοιάζει το δικό μας, ένα 500 που είναι πιο συντηρητικό και από το υπάρχον Mondeo - και θυμίζει υπερβολικά το Passat προηγούμενης γενιάς και το Crown Victoria
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Μάλλον παιδιά φταίει η αγορά της αμερικής για τον όγκο και την σχεδιαστική ατολμία.
Μα πως να επηρεάζει η Αμερική το σχεδιασμό των Ευρωπαικών Ford απ' τη στιγμή που ούτε το Fiesta, ούτε το Mondeo ούτε το Focus II πωλούνται εκεί;
γιατί δε πωλούνται? Το focus πουλιέται......
Ford Mondeo 2007