-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Υ.Γ.Εχεις περασει υπογεια διαβαση στη Κηφισιας,(3-4 ειναι νομιζω)?
Ειλικρινα σου αρεσε?Θα ηθελες να περπατας υπογεια για να μην ενοχλεις??
Σου αρεσει να περπατας με οπτικο πεδιο ορισμενο απο 2 ντουβαρια κι απο πανω τον Αυτοκινητοδρομο?
Αν ναι τοτε ας υπογειοποιησουμε τη Κηφισιας κι οχι τους πεζους,να δεις τι ωραια που ειναι να τρως καυσαεριο σε σηραγγα 2-3χλμ και να πηγαινεις με 10χλμ/ωρα,και μη γελας γιατι εχει γινει κι αυτο αλλου.
Μηπως κι αυτο ειναι θεμα του ΚΟΚ?Στο θέμα των διαβάσεων: η λύση ακούει στο όνομα 'εναέριες γέφυρες'. Τις οποίες δεν χρειάζεται καν να χρηματοδοτήσει το κράτος.
Στο ύψος της Π. Ράλλη στον Κηφισσό, υπάρχει η γέφυρα της Αμστελ (εκεί που είναι το εργοστάσιο), κατασκευασμένη από την εταιρία για χρήση βασικά των υπαλλήλων της. Θα μπορούσαν με τον ίδιο τρόπο, δραστηριοποιούμενες στην περιοχή εταιρίες να χρηματοδοτήσουν εναέριες, σκεπαστές γέφυρες πεζών και/ή μοτοποδηλάτων, με αντάλλαγμα τη διαφημιστική αξιοποίηση της εξωτερικής τους επιφάνειας.
-
Είπες:
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Η προτεραιοτητα στο πεζο ειναι θεμα ποιοτητας ζωης,κουλτουρας κ οχι προβλημα του ΚΟΚ οπως ακριβως και το αν με φτυσει καποιος στο δρομο ή πεταξω τα σκουπιδια απο το μπαλκονι.
Το παραπάνω το ερμήνευσα ως: 'ο πεζός πρέπει να περνάει το δρόμο όπου και όποτε του καπνίσει, και αυτό είναι ποιότητα ζωής'
Γι αυτό και σου απαντώ το παρακάτω:
Οι περιπτώσεις οπου ο πεζός έχει προτεραιότητα είναι ξεκάθαρα οριοθετημένες απο τον ΚΟΚ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θέτει άμεσα σε κίνδυνο τη δική του ζωή και τις ζωές των χρηστών του δρόμου. Η κουλτούρα και η ποιότητα ζωής δέν καταλαβαίνω τι σχέση έχει.
-
Διαστρεβλώνω.....
Συμπεραίνω.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Διαστρεβλώνω.....
Συμπεραίνω....Για συμπλήρωμα:
Τι θα γίνετε (εσείς) όταν μεγαλώσετε?
Τι γίνεται, ρε παίδες? -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Και ένα τελευταίο (συναισθηματικά γλαφυρό, αλλά what the heck) επιχείρημα:
**Αν σας έλεγαν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου θα ήταν να βάλετε φωτιά στο αυτοκίνητό σας και να το κάψετε, χωρίς καμία αποζημίωση, θα το κάνατε; **
Απαντήστε μόνοι σας, δεν ξαναασχολούμαι με αυτό το topic, εκτός αν προκληθώ.
Υ.Γ. Αν ενοχλεί η ειρωνία μου, μήπως είναι καλό σημάδι... για να σκεφτώ... ναι είναι!
Σε αυτό μπορώ να σου απαντήσω με αρκετή ακρίβεια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, διακρίνοντας 2 περιπτώσεις :
- Αν γι αυτή σου την επιλογή ο 'Θεός' σε διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει για πάντα μυστική η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ανθρώπων θα επιλέξει το αυτοκίνητό του...(αρκεί η ανθρώπινη ζωή να είναι κάποιου τυχαίου και όχι φίλου -συγγενή)
- Αν όμως το αποτέλεσμα της επιλογής σου κοινοποιείτο στον κόσμο η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πάλι πλειοψηφία θα διάλεγε να σώσει την ανθρώπινη ζωή...
Συμπέρασμα : οι επιλογές μας εξαρτώνται αποφασιστικά από την εικόνα που θα αφήσει μια ενέργειά μας στο περιβάλλον μας και όχι τόσο από την πραγματική μας προσωπικότητα και στάση ζωής...Μην ξεχνάμε ότι ο,τιδήποτε δεν φτάνει στον έξω κόσμο μας αφήνει μόνους με τον εαυτό μας για να καθορίσουμε τη στάση μας, ό,τι και αν αυτό αφορά...Και σε μια τέτοια περίπτωση **μόνο **θα μπορούσαν να κριθούν οι πραγματικές μας προθέσεις και η στάση μας απέναντι στην ανθρώπινη ζωή...Αυτή είναι η γνήσια προωπική μας ηθική απογυμνωμένη από την επήρρεια της κυριαρχούσας κοινωνικής ηθικής...
Πολλοί θα το αμφισβητήσουν και δεν είμαι φυσικά σε θέση να το αποδείξω εκ των πραγμάτων...Παρόλα αυτά διέπομαι από μεγάλη βεβαιότητα για την ανωτέρω εκπεφρασθείσα άποψη...
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Στο θέμα των διαβάσεων: η λύση ακούει στο όνομα 'εναέριες γέφυρες'. Τις οποίες δεν χρειάζεται καν να χρηματοδοτήσει το κράτος.
Αν δεν κάνω λάθος ετοιμάζεται η πεζογέφυρα-άρπα του Καλατράβα απέναντι από το Πεντάγωνο. Η μακέτα τουλάχιστον είναι πανέμορφη, σίγουρα την πληρώνουμε με το αζημίωτο, αλλά φαντάζομαι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και άλλες (αν όχι τόσο όμορφες σίγουρα πιο φτηνές) αερογέφυρες και σε άλλα σημεία...
Μπορεί να κάνω λάθος εκτίμηση μιας τσαι δεν κατέω από Αθήνα μα το συγκεκριμένο έργο μου φάνηκε όμορφο και πρακτικό -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε αυτό μπορώ να σου απαντήσω με αρκετή ακρίβεια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, διακρίνοντας 2 περιπτώσεις :
- Αν γι αυτή σου την επιλογή ο 'Θεός' σε διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει για πάντα μυστική η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ανθρώπων θα επιλέξει το αυτοκίνητό του...(αρκεί η ανθρώπινη ζωή να είναι κάποιου τυχαίου και όχι φίλου -συγγενή)
- Αν όμως το αποτέλεσμα της επιλογής σου κοινοποιείτο στον κόσμο η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πάλι πλειοψηφία θα διάλεγε να σώσει την ανθρώπινη ζωή...
Συμπέρασμα : οι επιλογές μας εξαρτώνται αποφασιστικά από την εικόνα που θα αφήσει μια ενέργειά μας στο περιβάλλον μας και όχι τόσο από την πραγματική μας προσωπικότητα και στάση ζωής...Μην ξεχνάμε ότι ο,τιδήποτε δεν φτάνει στον έξω κόσμο μας αφήνει μόνους με τον εαυτό μας για να καθορίσουμε τη στάση μας, ό,τι και αν αυτό αφορά...Και σε μια τέτοια περίπτωση **μόνο **θα μπορούσαν να κριθούν οι πραγματικές μας προθέσεις και η στάση μας απέναντι στην ανθρώπινη ζωή...Αυτή είναι η γνήσια προωπική μας ηθική απογυμνωμένη από την επήρρεια της κυριαρχούσας κοινωνικής ηθικής...
Πολλοί θα το αμφισβητήσουν και δεν είμαι φυσικά σε θέση να το αποδείξω εκ των πραγμάτων...Παρόλα αυτά διέπομαι από μεγάλη βεβαιότητα για την ανωτέρω εκπεφρασθείσα άποψη...
Φίλε koutsan, με μεγάλη ευχαρίστηση διαπιστώνω πως δεν είμαι ο μόνος κυνικός μπάσταρδος εδώ μέσα!
Έδωσες ακριβώς το στίγμα ολόκληρου του thread. Τα είπες όλα.
Υπογράμμισα μια φράση σου για να σημειώσω ότι αυτό που περιγράφεις δεν είναι ηθική (ή 'Ηθική' αν προτιμάς), είναι ένα modus operanti απέναντι στο σύμπαν. Με απλά ελληνικά, 'just do it!'
Και πάλι συγχαρητήρια fellow traveller.
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Μπορεί να κάνω λάθος εκτίμηση μιας τσαι δεν κατέω από Αθήνα μα το συγκεκριμένο έργο μου φάνηκε όμορφο και πρακτικόΝαι, μιλάω για φτηνές, αλλά όχι απαραίτητα άσχημες, αερογέφυρες, στο μέγεθος που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση.
Το κόστος είναι απόλυτα λογικό. Ας βρούνε χορηγούς (πρότεινα εταιρίες της περιοχής, με διαφημιστικό δικαίωμα για Χ χρόνια), ας τους δώσουνε και φοροαπαλλαγές, ας δραστηριοποιηθούν και οι δήμοι, λύσεις υπάρχουν...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε γενικές γραμμές πάντως αν κάποιος άνθρωπος έχει κατανοήσει μέσα από εμπειρίες και σκέψη τι πάει να πει θάνατος και πεθαίνω... ή έχει φτάσει κοντά σε αυτό με κάποιο τρόπο τότε αν είναι άνθρωπος δε θα το σκεφτεί πολλή ώρα (imho)...
-
Τρίτος κυνικός στην παρέα...το λέει άλλωστε και το nickname μου.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε ο koutsan. Πιστεύω οτι μπορείς να αγαπάς και να νοιάζεσαι πραγματικά, μόνο για ένα μικρό αριθμό ανθρώπων, και αυτό επειδή συνήθως έχουν κάτι να σου προσφέρουν, είτε συναισθηματικό είτε υλικό. Δεν υπάρχει δωρεάν αγάπη. Αν έχεις βιώσει τον θάνατο ενός προσώπου το οποίο αγαπούσες, δεν σημαίνει οτι θα αισθανθείς τον ίδιο πόνο και για κάποιον που ούτε κάν ξέρεις.
Οπότε μάλλον κανείς δεν θα κάψει το αυτοκίνητό του για να σώσει τον Joe Doe, εκτός αν υπάρχει η πίεση απο τον κοινωνικό περίγυρο που περιέγραψε ο koutsan.
-
Spiros19 οκ το κοβουμε το προσωπικο εδω μεσα γιατι χαλαμε και το τοπικ, το τι ειπε ο καθενας και το ποιος εριξε το επιπεδο μπορει να το κρινει ο καθενας μονος του απο τα γραφομενα.
Αλλα αφου προσεβληθεις, μαλλον λερωμενη την εχεις τη φωλιιτσα σου...
Τωρα βγαζεις εσυ συμπερασματα μονος σου...
Καθολου, Αντιθετως, πρεπει να ειμαι απο τους λιγους που οταν στριψει δεξια με κιτρινο βελος που αναβοσβηνει και πρασινο πεζοφαναρο, θα σταματησω (ακομα και αν απο πισω ειναι 100αδες αυτοκινητα, πχ Βασ. Σοφιας/ρευμα προς Κηφισσια στριβοντας προς Μιχαλακοπουλου στο Hilton). Και που θα σταματησω στην ξεμπαρκη διαβαση εκτος φαναριων για να περασει ο πεζος, παρα το οτι κινδυνευω να πεσουν αρκετοι απο πισω μου.
ΑΛΛΑ, ακριβως επειδη εγω κανω αυτα που πρεπει (και ως εκ τουτου πολλες φορες 'ξεβολευομαι' για να ειμαι σωστος) απαιτω και οι αλλοι να ειναι σωστοι με εμενα. Αφου ο ΚΟΚ λεει ετσι, αυτο θα γινει. Και αυτο θα κανει και ο πεζος, ειτε γουσταρει ειτε οχι.Drizzt
Οταν ετοιμαστει η πεζογεφυρα, πες μου ποσοι θα την χρησιμοποιουνε...gto250swb
εχεις αναρωτηθει αν καποιος στους Αμπελοκηπους χρειαζεται τη Κηφισιας(το φορτο, το πλατος του οδοστρωματος κλπ) ή ποσο δυσκολη ειναι η προσπελαση στο τερμα Αμπελοκηπων,μετρα το πλατος της Μεσογειον στο σημειο που εχει μονοδρομηθει και ειναι χωρις διαζωμα στη μεση,αν δε το ξανασκεφτεις 10 φορες μεχρι να περασεις...
Πιθανοτατα πολλοι στους Αμπελοκηπους χρειαζονται την Κηφισσιας γιατι απο αυτην πηγαινουν στην δουλεια τους και γενικα προς τα ΒΠ. Βεβαια, αμα ξεκιναγε λιιιγο παρακατω, θα ηταν ακομα καλυτερα, ετσι ωστε και να μην ειναι εξω απο την πορτα τους, αλλα και να μπορουν μεσα σε 10 λεπτα να ειναι στην Κηφισσιας ωστε να πανε στην δουλεια τους πολυ πιο γρηγορα απο οτι αμα υπηρχαν μονο ηπιας κυκλοφοριας δρομοι.
ΑΠο εκει και περα, ολες οι περιοχες εχουν τα καλα τους και τα κακα τους. Δεν μπορεις να εχεις τα παντα οπως σου αρεσουν. Και εμενα δεν μου αρεσουν τα εργοστασια παραδιπλα απο το σπιτι μου, αλλα δεν βγαινω να φωναξω να φυγουν. Οι μεγαλοι δρομοι ειναι απαραιτητοι, και απο καπου πρεπει να περνανε. Ετυχε να περνανε απο τους Αμπελοκηπους. Η οπου αλλου υπαρχουν.
Μηπως να καταργησουμε και την Συγγρου και την παραλιακη για να περπαταει ο κοσμος? Επισης, ειναι πολυ πιο ευκολο και φτηνο να φτιαξεις υπογεια διαβαση παρα υπογειο δρομο.Το θεμα τελικα ειναι απλο. Ο ΚΟΚ λεει οτι τα αυτοκινητα πρεπει να κανουν τα Χ και οι πεζοι τα Ψ.
Εσεις εχετε απαιτηση τα αυτοκινητα να τηρουν τα Χ και μαλιστα ευλαβικα, αλλα οι πεζοι να γραφουν τα Ψ στα παλια τους τα παπουτσια γιατι 'ετσι θα επρεπε να ειναι' (κατα την αποψη σας). Με ποιο δικαιωμα ρε παιδια? Οπου γουσταρουμε απαιτουμε την εφαρμογη των νομων αλλα οταν ειναι για εμας, τα ξεχναμε ολα για να μην ξεβολευτουμε? Αυτην ακριβως την νοοτροπια εχει και αυτος που θα παει αναποδα σε μονοδρομο ωστε να μην κανει 30 δευτερα παραπανω γιατι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ του ειναι τσαμπα κοπος, η αυτος που θα παει να κανει οτι του κατεβει στον δρομο επειδη 'αυτος μενει εδω περα Χ χρονια και ειναι γειτονια του'. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ οταν θα κανει ενας αλλος ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο αλλα θα τυχει εκεινη την στιγμη ο εντοπιος να πηγαινει νομιμα, θα τον κραξει επιεδη παει αναποδα....Δηλαδη ο καθενας για την παρτη του και οι αλλοι γραμμενοι στα cohones σας....Απαραδεκτοι.Επισης. για σκεφτειτε ποσοι πανε καπου με τα ποδια και ποσοι με τροχοφορα (γιατι και τα ΜΜΜ δρομους χρειαζονται) και μετα πειτε μου ποιανου την κινηση θα πρεπει να προσπαθησουμε να διευκολυνουμε. Παρτε το αποφαση παιδια, οι πολεις του 21ου αιωνα ειναι 'τροχοκινουμενες' και οχι 'πεζες'.
Εξ'αλλου ο πεζος εχει απειρες επιλογες ως προς το απο που θα παει απο το Α στο Β σημειο. Τα αυτοκινητα πρπεει να ακολουθησουν τους (μη απειρους) δρομους.Και να πω κατι αλλο. Για την ποιοτητα της ζωης του οδηγου τι κανουμε? Ή αποφασιζετε εσεις οτι η ποιοτητα ζωης η δικια σας (που κατα κυριο λογο περπατατε) ειναι πιο σημαντικη απο την ποιοτητα της δικιας μου ζωης ( που κατα κυριο λογο οδηγω)? Τι κανεις εσυ ως πεζος για την ποιοτητα ζωης την δικια μου, που εχω να παω απο Πειραια-Κηφισσια και θα επρεπε (αν ολα ηταν ετσι οπως 'θα επρεπε' να ειναι) να σταματαω εγω και αλλα χιλιαδες αυτοκινητα καθε 5 μετρα για να περασει ο καθε πεζος (που 'θα επρεπε' να μπορει να περναει απο οπου γουσταρει)??? Μηπως να παω περπατωντας? Ή να πεταξω? Για αυτο υπαρχουν οι διαβασεις...Περνας ΜΟΝΟ απο εκει και ΜΟΝΟ οταν επιτρεπεται.Και εγω ΠΑΝΤΑ σταματαω εκει και οταν πρεπει. Τοσο απλο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι κανεις εσυ ως πεζος για την ποιοτητα ζωης την δικια μου, που εχω να παω απο Πειραια-Κηφισσια
Αφου κανεις καθε μερα πειραια κηφισια, και χαλιεσαι τοσο, να παιρνεις τον ΗΣΑΠ. Ε μα πια... καλομαθαμε τα ΙΧ για ψυλλου πηδημα.
-
Τωρα με αποστομωσες...
Δηλαδη θα κανουμε τα παντα για την ποιοτητα ζωης του πεζου, καταστρεφοντας την ποιοτητα ζωης του οδηγου (που οταν εχει κινηση, εχει κινηση, και οταν δεν εχει κινηση θα εχει πεζους να περνανε απο οπου θελουν), και οποιος δεν γουσταρει να αφησει το αυτοκινητο του και να παρει ησαπ.....
ΟΛΑ στο ελεος των πεζων παιδια. Η θα περπατατε η θα παιρνετε το λεωφορειο. Γιατι δεν μπορουν βλεπετε να πανε απο την διαβαση.Πειραιας-Κηφισσια ηταν τυχαια διαδρομη, επιλεγμενη επειδη διασχιζει ολη την Αττικη και για να την κανεις πρεπει να χρησιμοποιησεις αυτους τους 'αχρειαστους' μεγαλους δρομους οπως Βασ. Σοφιας και Κηφισσιας. Δεν ειναι ομως πολλες οι διαδρομες που μπορεις να παρεις ενα ΜΜΜ και να πας απο την αφετηρια στον προορισμο σου. Θα μου πεις παρε 2 ΜΜΜ, η 3 η 10. Το αυτοκινητο βαλ'το στην αποθηκη και μην το χρησιμοποιεις, για να μπορουνε οι πεζοι να περνανε απο οπου θελουν....
-
Το ποστ μου δεν ειχε τετοια λογικη, εσυ προσπαθεις με πολυ πλαγιους τροπους να αποδειξεις οτι εχεις δικιο... (υπεραπλουστευση, αγανακτηση, αποσπασματικη απαντηση και οχι στο συνολο)
Εγω απλα απαντησα οτι αν κανεις Κηφισια πειραια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη σε βολευει ο ΗΣΑΠ αλλα καλλιτερα το ΙΧ.
ΑΝ θεωρεις οτι σε βολευει, δικαιωμα σου... αλλα μη γκρινιαζεις ουτε για την κινηση, ουτε για το παρκαρισμα, ουτε για τους πεζους.
Ο καθε ενας κανει τις επιλογες του. Να ειναι υπευθηνος για αυτες.(χαιρομαι που λες (και σε πιστευω) οτι φερεσαι τοσο καλα στους πεζους. Ευγε, μακαρι να ηταν ολοι σαν εσενα! (δεν ειρωνευομαι))
Oσο και αν σου φαινεται περιεργο, απο μεριας μου ουτε τα εχω παρει μαζι σου, ουτε σου επιτιθομαι προσωπικα... κατ'εμε διαλογος ειναι, (απλα σε εντονο υφος! )
-
ΑΝ θεωρεις οτι σε βολευει, δικαιωμα σου... αλλα μη γκρινιαζεις ουτε για την κινηση, ουτε για το παρκαρισμα, ουτε για τους πεζους
Eιπαμε, δεν γκρινιαζω ουτε για την κινηση, ουτε για το παρκαρισμα, ουτε για την βενζινη που καιω, γιατι ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της συνειδητης επιλογης που κανω να κινουμαι με αυτοκινητο και οχι με ΜΜΜ.
Οι πεζοι που θελουν ομως να κανουν οτι τους βολευει, και η απαιτηση τους να εφαρμοζουν μονο οσους νομους τους βολευει, δεν ειναι αποτελεσμα αυτης της αποφασης.
Μπορει να μου εξηγησεις το εξης:
Γιατι κραζεις αυτον που κανει παρανομια με το αυτοκινητο για να μην ξεβολευτει (δεν θα σταματησει στην εκτος φαναριου διαβαση), και δεν κραζεις (αλλα αντιθετα μαλλον υποστηριζεις) τον πεζο που θα παρανομησει οταν θα περασει απο οπου του κατεβει? Μηπως θα σε βολευε και εσενα αμα ισχυε κατι τετοιο?Το ποστ μου δεν ειχε τετοια λογικη, εσυ προσπαθεις με πολυ πλαγιους τροπους να αποδειξεις οτι εχεις δικιο... (υπεραπλουστευση, αγανακτηση, αποσπασματικη απαντηση και οχι στο συνολο)
Εγω αυτο που λεω τοσο καιρο ειναι το εξης:
Το αυτοκινητο σταματαει εκει που πρεπει για να περασει ο πεζος.
ΑΛΛΑ και ο πεζος ΔΕΝ περναει εκει/οταν απαγορευεται.
Υπεραπλουστευση? Μα ειναι τοσο απλο. Πιο απλο δεν γινεται.
Πλαγιους τροπους? Δεν νομιζω. Ειναι ξεκαθαρο το τι λεω, ακριβως επειδη ειναι ΤΟΣΟ απλο.Το να λες οτι 'θα επρεπε' να ειναι ετσι για τους Χ, Ψ λογους, ειναι αποψη σου (με την οποια διαφωνων καθετα, αλλα την σεβομαι).
Το να λες ομως οτι θα περνας απο οπου θελεις (που δυσκολευει εμενα) λογω αυτης της αποψηςη λογω του πως θα ηθελες τον κοσμο ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο.
-
Παιδιά συγγνώμη, απλά έχω την αίσθηση ότι μας ξεφεύγει λίγο ότι ο πεζός ενδέχεται να κινδυνεύσει άμεσα από το αυτοκίνητο, το αντίστροφο συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Παιδιά συγγνώμη, απλά έχω την αίσθηση ότι μας ξεφεύγει λίγο ότι ο πεζός ενδέχεται να κινδυνεύσει άμεσα από το αυτοκίνητο, το αντίστροφο συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.Κατι τετοιο ηθελα να γραψω και εγω...
Απορώ με το παραδειγμα του φιλου και το καψιμο του αυτοκινητου.... Θα το χαρακτηριζα λιγο ατυχες για ευνόητους λόγους!
Η ταπεινή μου αποψη είναι ότι πρεπει ο πεζος να μαθει να υπολογιζει (οχι μονο αν ερχεται γρηγορα αυτοκινητο, αλλα και αν μπορεί να σταματησει, καθως και αν υπάρχει και απο πισω δευτερο αυτοκινητο με κίνδυνο συγκρουσης) πριν περασει ειτε απο τη διαβαση ειτε οχι..Ομοιως και για τους οδηγους..
Τελος δεν μπορω να καταλαβω γιατι μολις πεσει ενα θεμα στο οποιο υπαρχουν πολλες αποψεις, ξεκινουν διαμάχες!!! ΕΛΕΟΣ, ας προσπαθουμε να μαθαινουμε απο τις ατυχεις εμπειριες ολων των παιδιων που γραφουνε, ας διαφωνουμε ομορφα και ευγενικα και ας μαθουμε πανω απο ολα να σεβομαστε τους εαυτους μας πρωτα!!!
Καλημέρα Κύριοι
-
Ο πεζος φυσικα και μπορει να κινδυνεψει. Οπως επισης μπορει να περιμενει για να περασει. Οπως επισης μπορει να σταματησει-ξεκινησει σαφως πιο ευκολα απο ενα αυτοκινητο.
Ο πεζος αμα καταστρεψει την κινηση του αυτοκινητου με το να το αναγκαζει να σταματαει καθε 3 και λιγο (αμα του επιτραπει να περναει απο οπου θελει), θα δημιουργησει κυκλοφοριακο χαος. Αντιθετα, ο ενας πεζος που θα σταματησει για να περασει οταν πρεπει, δεν εμποδιζει τον αλλο πεζο να προχωρησει οπως θελει. Και φυσικα σπανια εχουμε μερικους 100αδες πεζους σε 2-3 λωριδες οπου αμα σταματησει ο ενας, θα αναγκαστουν να σταματησουν και ολοι οι αλλοι. -
Σήμερα το πρωί κατά τις 8:00 περίπου ένα λεωφορείο στην αρχή της Πειραιώς πήγε να πατήσει τρία άτομα. Το λεωφορείο ειλικρινά δεν θα πήγαινε πάνω από 30 km/h, αλλά φυσικά οι πεζοί κοιτούσαν μόνο από την μία πλευρά του δρόμου και προσπαθούσαν να περάσουν από σημείο που όχι διάβαση δεν υπήρχε, αλλά ούτε καν φανάρι...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Εγω απλα απαντησα οτι αν κανεις Κηφισια πειραια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη σε βολευει ο ΗΣΑΠ αλλα καλλιτερα το ΙΧ.
ΑΝ θεωρεις οτι σε βολευει, δικαιωμα σου... αλλα μη γκρινιαζεις ουτε για την κινηση, ουτε για το παρκαρισμα, ουτε για τους πεζους.Χωρίς να θέλω να μπώ σε προσωπικές διαμάχες , απλά υπενθυμίζω ότι για πάρα πολλούς ανθρώπους δεν βολεύουν ούτε ο ΗΣΑΠ ούτε οι άλλες συγκοινωνίες και επίσης για πάρα πολλούς είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο στην δουλειά τους καθημερινά.
Σκέψου για παράδειγμα το πόσοι πωλητές/τεχνικοί εμπορικοί εταιρειών της Βοβούπολης μετακινούνται καθημερινά απο τα γραφεία τους σε πελάτες άρα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους με ΜΜΜ.Στή δική μου περίπτωση παρόλο που δεν το χρειάζομαι το αυτοκίνητο καθημερινα έρχομαι με αυτοκίνητο στο Μαρούσι απο Περιστέρι. Ο λόγος είναι ότι θέλω περισσότερη ώρα να πάω απο το σπίτι μου στο σταθμό του Μετρο απο ότι να έρθω στο γραφείο μέσω Ατικής Οδού.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ