-
Το πρόβλημα ήταν καθολικό,και φυσικά έπληξε πολύ το κύρος του golf.
Αλλώστε η γενικότερη αξιοπιστία του ειναι άμεσα συγκρίσιμη με τους αντιπαλους του,κυρίως γιατί βελτιώθηκαν αυτοί και όχι τόσο γιατί χάλασε το golf. -
Σχετικά με την Toyota έχω την αίσθηση ότι έχει ανεβάσει τελευταία τις τιμές της και από εκεί που η Corolla ήταν στην ίδια κατηγορία τιμής με τα γαλλικά(307,megane), τώρα προσεγγίζει τα γερμανικά (Astra, Golf). Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην βελτίωση στην ποιότητα ή απλά έπαθε το σύνδρομο της VW...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ποιος θα αγοραζε ενα VW στα λεφτα που κανει ενα AUDI??? (golf vs A3)Αυτος ειναι και ο λογος των χαμηλων πωλησεων. Στην Ελλαδα ομως πουλαει καλα!
Όσο υπάρχουν κοντόφθαλμοι άνθρωποι, προσυλωμένοι στο παρελθόν, που δίνουν αξία στο όνομα και όχι στο αποτέλεσμα, που είναι προκατειλλημένοι απέναντι σε μάρκες και στοιχεία του παρελθόντος μην απορείτε καθόλου. Αυτοί είναι που στην τελική χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο, έχοντας πληρώσει σε κερατιάτικα έξοδα σχεδόν τη μισή αξία του αυτοκινήτου σε επισκευές και συντήρηση.
Γιατί στην ουσία εκεί έχει καταλήξει το πράγμα. Αγοράζεις το όνομα. Ε και?
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν διαπιστώσει πως η ποιότητα των τελευταίων Golf (και Polo) παρουσιάζει κάμψη. Κάποιοι έχουν μάθει να συμβιώνουν με τριγμούς στο κατά τα άλλα 'ποιοτικό' Golf τους. Κάποιοι άλλοι μετάνιωσαν την ώρα και τη στιγμή που έσκασαν τα ωραία τους λεφτουδάκια και επέλεξαν το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ οι επιλογές τους σε αυτή την κατηγορία ήταν πολλές και κάποιες πιο συμφέρουσες και φθηνές. Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί η Vw μέχρι πρόσφατα έδινε ΜΟΝΟ 1 χρόνο εγγύηση για τα μηχανικά μέρη και τα υπόλοιπα, και το έκανε 2 χρόνια κατόπιν κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης? Αφού είναι τόσο ξεχωριστό αυτοκίνητο, αλήθεια ας μας λύσουν την απορία γιατί δεν δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση?
Όσο για τις συχνές ανανεώσεις που γράφετε, μάλλον οι Γερμανοί τρέχουν πανικόβλητοι και έχουν υιοθετήσει αυτή την λύση για να σταθούν στην αγορά. Ξεχνάτε η σειρά 3 της Bmw σε πόσα facelift έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια, και πως παρόλα αυτά σύντομα έρχεται η επόμενη γενιά?
Ωραία τα λόγια και οι μύθοι, αλλά να βλέπουμε και στην πράξη τι γίνεται...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όσο για τις συχνές ανανεώσεις που γράφετε, μάλλον οι Γερμανοί τρέχουν πανικόβλητοι και έχουν υιοθετήσει αυτή την λύση για να σταθούν στην αγορά. Ξεχνάτε η σειρά 3 της Bmw σε πόσα facelift έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια, και πως παρόλα αυτά σύντομα έρχεται η επόμενη γενιά?Ωραία τα λόγια και οι μύθοι, αλλά να βλέπουμε και στην πράξη τι γίνεται...
Για την BMW συγκεκριμενα 3ερω οτι κανει μονο 1 mid-life face-lift στα μοντελα της. Μοναδικη ε3αιρεση η τωρινη σειρα 7..
Η Ε46 ειναι απο το 98 στην αγορα ετσι? Στην ωρα της 8' αλλα3ει..Κατα την αποψη μου παντως ειναι καλυτερο για τον αγοραστη το face lift μετα απο μερικα χρονια παρα την αλλαγη πραγματων πανω σ ενα μοντελο κα8ε χρονο, οπως γινεται στην Αμερικη πχ.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
..Το Golf, βασική κινητήριος δύναμη για την κερδοφορία της VW, αποτελούσε σχεδόν μια αυτόματη επιλογή για τους οδηγούς που επιθυμούσαν ένα αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.Στο πλαίσιο των προσπαθειών να εξελιχθεί σε κατασκευαστή πολυτελών και υψηλού κόστους αυτοκινήτων, η VW «φόρτωσε» το νέο Golf με ακριβά επιπλέον χαρακτηριστικά, υποθέτοντας πως οι «πιστοί» πελάτες δεν θα διστάσουν. Ομως είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς αντίληψη για δημοφιλή brands και η κυκλοφορία του νέου Golf στην αγορά το Σεπτέμβριο -μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία- αποδείχθηκε μεγάλη απογοήτευση.
..Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ήταν σημαντικά χαμηλότερες των προσδοκιών, ένα μεγάλο πρόβλημα σε μια βιομηχανία με πάγιο κόστος. Τα καθαρά κέρδη της VW υποχώρησαν κατά 87% στο πρώτο τρίμηνο. Τον Απρίλιο η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων ανέστειλε την παραγωγή για τέσσερις ημέρες, μια σπάνια κατάσταση για κάθε καινούργιο μοντέλο, πόσο μάλλον για το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.
Τα προβλήματα του Golf κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη βιομηχανία αυτοκινήτων. Την ώρα που οι εταιρείες του κλάδου προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις, ορισμένες προσθέτουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά σε δημοφιλή μοντέλα, ώστε να δικαιολογήσουν την αύξηση των τιμών.
Οπως υποδεικνύει το παράδειγμα της VW, δεν είναι εύκολο να πειστούν οι αγοραστές να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για ό,τι θεωρούσαν επί πολύ καιρό οικονομικά αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα ένα από τα δυνατά σημεία της VW -η ελκυστική της εικόνα σχεδόν σε οποιονδήποτε- αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά προβλήματα της εταιρείας.
Παρά τις πιέσεις από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, η VW δεν υπαναχωρεί στη στρατηγική της για παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων.Η πολιτική της εξ'ολοκλήρου βελτίωσης ακολουθείται από όλες σχεδόν τις εταιρίες πλέον..
Οι καταναλωτές,όμως,ζητούν βελτιώσεις προσιτές οικονομικά.
Εύχομαι να επικρατήσουν οι ανάγκες του κοινού και
όχι οι επιδιώξεις και το μάρκετινγκ των εταιριών.
Στο κάτω-κάτω,οι εταιρίες οφείλουν να προσαρμόζονται στο 'νόμο' προσφοράς-ζήτησης.Σχετικό post:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... highlight= -
Φίλε xtzk αν δεν κάνω λάθος η τωρινή σειρά 3 έχει κάνει 2 φορές facelift στα εξωτερικά φωτιστικά σώματα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ποιος θα αγοραζε ενα VW στα λεφτα που κανει ενα AUDI??? (golf vs A3)Αυτος ειναι και ο λογος των χαμηλων πωλησεων. Στην Ελλαδα ομως πουλαει καλα!
Εχουμε στοιχεια για το συνολο της Ευρωπης???
Στη Δυτική Ευρώπη η VW πούλησε 14,7% περισσότερα Golf το Μάρτιο του 2004 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003.
Συγκεκριμένα,το Μάρτιο του 2004 πουλήθηκαν 52200 Golf ,ενώ το Μάρτιο του 2003 45500.
Συνολικά η μάρκα VW αύξησε κατά 7,8% τις πωλήσεις για το Μάρτιο (από 139900 πήγε στα 150900 οχήματα).
Για το πρώτο τρίμηνο του 2004 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,2 % σε σέση με πέρυσι (331300 οχήματα έναντι 338600 πέρυσι).http://www.germancarfans.com/news.cfm/n ... gen/1.html
Γενικά,οι ιαπωνικές φίρμες 'παίρνουν τα πάνω τους' έναντι των ευρωπαϊκών:
http://www.forbes.com/home/free_forbes/ ... 0/086.html -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Ποιος θα αγοραζε ενα VW στα λεφτα που κανει ενα AUDI??? (golf vs A3)
Αυτος ειναι και ο λογος των χαμηλων πωλησεων. Στην Ελλαδα ομως πουλαει καλα!
Εχουμε στοιχεια για το συνολο της Ευρωπης???
Στη Δυτική Ευρώπη η VW πούλησε 14,7% περισσότερα Golf το Μάρτιο του 2004 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003.
Συγκεκριμένα,το Μάρτιο του 2004 πουλήθηκαν 52200 Golf ,ενώ το Μάρτιο του 2003 45500.
Συνολικά η μάρκα VW αύξησε κατά 7,8% τις πωλήσεις για το Μάρτιο (από 139900 πήγε στα 150900 οχήματα).
Για το πρώτο τρίμηνο του 2004 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,2 % σε σέση με πέρυσι (331300 οχήματα έναντι 338600 πέρυσι).http://www.germancarfans.com/news.cfm/n ... gen/1.html
Γενικά,οι ιαπωνικές φίρμες 'παίρνουν τα πάνω τους' έναντι των ευρωπαϊκών:
http://www.forbes.com/home/free_forbes/ ... 0/086.htmlΗ αλήθεια είναι από ότι μαθαίνω, ότι το νέο Golf αρχίζει να ανεβαίνει στις προτιμήσεις των αγοραστών τους τελευταίους 2-3 μήνες.
Έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις δηλαδή αρκετά, σε σχέση με το ξεκίνημα.
-
Στην ελλάδα πάντως κάνουν θραύση από την πρώτη στιγμή που ήρθαν..
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
[.................Βάλε και το γεγονός οτι μέσα σε 15 χρόνια έχει αλλάξει 5 Golf. Το κρατάει για 3 χρόνια και μετά της 'βρωμάει' και θέλει καινούριο τουτου.
και πολυ καλα κανει η κυρια........... και μακαρι να φτασουμε και εμεις στο σημειο να μπορουμε να ακολουθησουμε την συνηθη αγοραστικη συμπεριφορα του ευρωπαιου να αντικαθιστα το αυτοκινητο του στα 3 εως 5 χρονια .
ας μην το κρινουμε αυτο αρνητικα ισως επειδη δυστυχως στην χωρα μας η αντικατασταση των οχηματων μεχρι προτινος γινοταν καθε 7 με 10 χρονια ενω αυτο φαινεται πλεον να αλλαζει λογω της πολιτικης πωλησεων των αντιπροσωπων οπου πιο ευκολα μπορει κανεις να αγορασει ή να αντικαταστησει το αυτοκινητο του σημερα πληρωνοντας δοσεις βεβαια πραγμα το οποιο ομως πριν καποια χρονια δεν ηταν τοσο ευκολο.
-
alexastrag,ειναι μεγαλο θεμα προς συζήτηση,ειναι αναγκαίο να αλλάζουμε κάθε τρία χρόνια ή είναι στυγνός υπερκαταναλωτισμός;
Εγώ νομίζω ότι αν δεν περάσει 5 ετία σπανίως συντρέχει λόγος να το αλλάξεις,εκτός αν τα κονόμησες χοντρά και πας για πολύ μεγαλύτερο μοντέλο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
alexastrag,ειναι μεγαλο θεμα προς συζήτηση,ειναι αναγκαίο να αλλάζουμε κάθε τρία χρόνια ή είναι στυγνός υπερκαταναλωτισμός;
Εγώ νομίζω ότι αν δεν περάσει 5 ετία σπανίως συντρέχει λόγος να το αλλάξεις,εκτός αν τα κονόμησες χοντρά και πας για πολύ μεγαλύτερο μοντέλοεαν το ''πορτοφολι'' μας αντεχει αφ'ενος και εχουμε και την ''καψα'' για το αυτοκινητο αφ'ετερου γιατι οχι;;;;;
παντως νομιζω οτι η πενταετια ειναι ενας ικανοποιητικος χρονος αντικαταστασης ενος αυτοκινητου για τα ελληνικα δεδομενα σημερα.
οσο για τον υπερκαταναλωτισμο που ειναι η ''ασθενεια'' της εποχης που ζουμε πολυ δυσκολα μπορει κανεις να τον αντιμετωπισει με ολη αυτη την ''καταιγιδα'' προσφορων απο τις περισσοτερες εταιρειες στον χωρο του αυτοκινητου η και αλλου.
-
Το κάθε πόσο αλλάζεις αυτοκίνητα και αν αυτό θεωρείται υπερκαταναλωτισμός δεν έχει μόνο σχέση με την τσέπη μας, αλλά και με τη χρήση του αυτοκινήτου. Αν η εν λόγω κυρία κάνει 10.000 χλμ ετησίως για τα ψώνια της, τότε θεωρώ ότι είναι υπερκαταναλωτική όταν αλλάζει κάθε 3 χρόνια αυτοκίνητο.
Ξέρω όμως κάποιους που κάνουν πάνω από 90.000 χλμ το χρόνο, στα 3 χρόνια μιλάμε ήδη για 270.000 χλμ... Πολλά χλμ... Είναι υπερκαταναλωτισμός ή όχι?
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
εαν το ''πορτοφολι'' μας αντεχει αφ'ενος και εχουμε και την ''καψα'' για το αυτοκινητο αφ'ετερου γιατι οχι;;;;;Ανέφερες προηγουμένως το πόσο εύκολα αγοράζει πια κανείς αυτοκίνητο με δόσεις. Αυτό εννοείς πόσο αντέχει το πορτοφόλι μας; Αμ έτσι την πατάνε όλοι και καταντάνε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και ταυτόχρονα τρίβουν τα χέρια τους οι τράπεζες. Πίστεψε με, το πορτοφόλι μας αντέχει ακριβώς το ίδιο με την προ-δόσεων κατάσταση. Απλά κάποιοι αδυνατούμε να το καταλάβουμε.
οσο για τον υπερκαταναλωτισμο που ειναι η ''ασθενεια'' της εποχης που ζουμε πολυ δυσκολα μπορει κανεις να τον αντιμετωπισει με ολη αυτη την ''καταιγιδα'' προσφορων απο τις περισσοτερες εταιρειες στον χωρο του αυτοκινητου η και αλλου.
Πίστεψε με καθόλου δύσκολα. Απλά να σκέφτεσαι ότι όσοι σου προσφέρουν δόσεις, προσφορές και ευκαιρίες θέλουν μόνο το κακό σου και κοιτάνε μόνο πως θα τα τσεπώσουν πιο χοντρά. Τόσο απλά..
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
εαν το ''πορτοφολι'' μας αντεχει αφ'ενος και εχουμε και την ''καψα'' για το αυτοκινητο αφ'ετερου γιατι οχι;;;;;
Ανέφερες προηγουμένως το πόσο εύκολα αγοράζει πια κανείς αυτοκίνητο με δόσεις. Αυτό εννοείς πόσο αντέχει το πορτοφόλι μας; Αμ έτσι την πατάνε όλοι και καταντάνε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και ταυτόχρονα τρίβουν τα χέρια τους οι τράπεζες. Πίστεψε με, το πορτοφόλι μας αντέχει ακριβώς το ίδιο με την προ-δόσεων κατάσταση. Απλά κάποιοι αδυνατούμε να το καταλάβουμε.
Πίστεψε με καθόλου δύσκολα. Απλά να σκέφτεσαι ότι όσοι σου προσφέρουν δόσεις, προσφορές και ευκαιρίες θέλουν μόνο το κακό σου και κοιτάνε μόνο πως θα τα τσεπώσουν πιο χοντρά. Τόσο απλά..
ας μην βγαζουμε ευκολα συμπερασματα.
εαν καποιος αλλαζει καθε 3 χρονια αυτοκινητο δεν νομιζω οτι βασιζεται στις δοσεις αλλα κυριως στο πορτοφολι του και σε αυτους εγω αναφερομαι.
η δευτερη σου ''παρατηρηση'' μαλλον τα ισοπεδωνει ολα και δεν θα συμφωνησω αλλωστε ολη η αγορα,οχι μονο του αυτοκινητου, βασιζεται σε αυτο το συστημα και αυτος ειναι ο λογος που ειναι ζωντανη και κινειται.
απλα αυτο που χρειαζεται ειναι νηφαλιοτητα και σωστη αξιολογηση των αναγκων αλλα και των δυνατοτητων του καθενος ωστε να χαιρομαστε αυτα που με δοσεις αγοραζουμε για να μην φτανουμε στο σημειο να μας τα παιρνουν οι κλητηρες πισω.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
............................... Αν η εν λόγω κυρία κάνει 10.000 χλμ ετησίως για τα ψώνια της, τότε θεωρώ ότι είναι υπερκαταναλωτική όταν αλλάζει κάθε 3 χρόνια αυτοκίνητο......................................?
αυτη ειναι η δικη σου υποκειμενικη αποψη.
η δικη μου ειναι οτι εαν μου αρεσει ενα αυτοκινητο και μπορω το παιρνω και ανεξαρτητα με το ποσα χιλιομετρα κανω ή για πιο λογο τα κανω μολις το βαρεθω το πουλαω και μετα παω για αλλο κοκ.
εαν εσυ το λες αυτο υπερκαταναλωτισμο εγω το λεω προσωπικη ευχαριστηση γιατι για αλλους το αυτοκινητο ειναι ενα μεσο μεταφορας ενω για αλλους ειναι ενα μεσο ευχαριστησης........ και εγω ανηκω στους δευτερους.
-
Ίσως ακούγεται ισοπεδωτικό αλλά φοβάμαι ότι είναι η ψυχρή πραγματικότητα.
Οι δόσεις προσφέρουν στον πωλητή τη δυνατότητα να πουλά σε πολύ υψηλότερες τιμές (προεξοφλημένες και με τους τόκους), μεγιστοποιώντας το κέρδος του. Από την άλλη ο κακόμοιρος ο καταναλωτής βρίσκει τον εαυτό του να έχει πληρώσει και 20% περισσότερα από την πραγματική αξία του αγαθού που αγοράζει προκειμένου να ικανοποιήσει μια επιθυμία του που αν δεν ήταν οι δόσεις δε θα μπορούσε.
Τώρα αν είναι αυτή η τάση της αγοράς εμένα προσωπικά μου φαίνεται μία μεγάλη κοροϊδία και δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε δόσεις (και ούτε πρόκειται, ειδικά σε περιπτώσεις που εμπλέκονται μεγάλα ποσά όπως στο θέμα του αυτοκινήτου) παρά μόνο αν είναι άτοκες και συγχρόνως δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις κάτι καλύτερο στην τιμή μετρητοίς. Το αν η συγκεκριμένη αγορά είναι ζωντανή και κινείται οφείλεται πιστεύω σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη (ή αφέλεια αρκετών) να αποκτήσουν κάτι τόσο απεγνωσμένα χωρίς να εκτιμούν σωστά τις συνέπειες των πράξεων τους και όχι στο γεγονός ότι είναι η ιδανική. -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
............................... Αν η εν λόγω κυρία κάνει 10.000 χλμ ετησίως για τα ψώνια της, τότε θεωρώ ότι είναι υπερκαταναλωτική όταν αλλάζει κάθε 3 χρόνια αυτοκίνητο.
.....................................?
αυτη ειναι η δικη σου υποκειμενικη αποψη.
Οχι, είναι αποτέλεσμα μελετών και ερευνών και αποτελεί αντικειμενικότατο κριτήριο της ισχυούσης πραγματικότητας, έχει δε δημοσιευτεί και στο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως. Μα φυσικά και είναι η δική μου υποκειμενική άποψη, εξ ου και το 'θεωρώ'!
η δικη μου ειναι οτι εαν μου αρεσει ενα αυτοκινητο και μπορω το παιρνω και ανεξαρτητα με το ποσα χιλιομετρα κανω ή για πιο λογο τα κανω μολις το βαρεθω το πουλαω και μετα παω για αλλο κοκ.
εαν εσυ το λες αυτο υπερκαταναλωτισμο εγω το λεω προσωπικη ευχαριστηση γιατι για αλλους το αυτοκινητο ειναι ενα μεσο μεταφορας ενω για αλλους ειναι ενα μεσο ευχαριστησης........ και εγω ανηκω στους δευτερους.
Κι εγώ πάλι θα μπορούσα να πω ότι εφόσον λες ότι βαριέσαι το αυτοκίνητο, άρα δεν το αγαπάς και δεν το χρησιμοποιείς ως μέσο ευχαρίστησης, αλλά ως μέσο επίδειξης. Αρα είσαι fashion victim, άρα υπερκαταναλώνεις. Κι έτσι αυτή η κουβέντα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.
Λαμβάνω το μήνυμα ότι θίχτηκες από αυτό που έγραψα για την κυρία... Αν ισχύει, ζητώ συγνώμη, αν όχι, αγνόησέ το.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ίσως ακούγεται ισοπεδωτικό αλλά φοβάμαι ότι είναι η ψυχρή πραγματικότητα.
Οι δόσεις προσφέρουν στον πωλητή τη δυνατότητα να πουλά σε πολύ υψηλότερες τιμές (προεξοφλημένες και με τους τόκους), μεγιστοποιώντας το κέρδος του. Από την άλλη ο κακόμοιρος ο καταναλωτής βρίσκει τον εαυτό του να έχει πληρώσει και 20% περισσότερα από την πραγματική αξία του αγαθού που αγοράζει προκειμένου να ικανοποιήσει μια επιθυμία του που αν δεν ήταν οι δόσεις δε θα μπορούσε.
Τώρα αν είναι αυτή η τάση της αγοράς εμένα προσωπικά μου φαίνεται μία μεγάλη κοροϊδία και δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε δόσεις (και ούτε πρόκειται, ειδικά σε περιπτώσεις που εμπλέκονται μεγάλα ποσά όπως στο θέμα του αυτοκινήτου) παρά μόνο αν είναι άτοκες και συγχρόνως δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις κάτι καλύτερο στην τιμή μετρητοίς. Το αν η συγκεκριμένη αγορά είναι ζωντανή και κινείται οφείλεται πιστεύω σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη (ή αφέλεια αρκετών) να αποκτήσουν κάτι τόσο απεγνωσμένα χωρίς να εκτιμούν σωστά τις συνέπειες των πράξεων τους και όχι στο γεγονός ότι είναι η ιδανική.καλα αυτα που αναφερεις ομως ειναι η μια πλευρα του νομισματος και μακαρι ολοι να μπορουσαν να την ακολουθησουν ομως επιμενω οτι και η αλλη πλευρα [των δοσεων] δεν αποτελει λανθασμενη επιλογη εφόσον γινεται βασει των οικονομικων δυνατοτητων του καθενος επιτρεποντας του να παρει κατι καλυτερο και ασφαλεστερο απο αυτο που θα μπορουσε μετρητοις.
αληθεια καθε χρονο πωλουνται πανω απο 200.000 αυτοκινητα στην χωρα μας.........γνωριζει κανεις ποσα ειναι με χρηματοδοτηση και ποσα ειναι τοις μετρητοις;;;;;;;
σημ.οι ατοκες δοσεις μαλλον θα πρεπει να υπολογιστουν στο ''μετρητοις'' αφου δεν επιβαρυνουν με τοκους την τελικη τιμη.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
......................
Κι εγώ πάλι θα μπορούσα να πω ότι εφόσον λες ότι βαριέσαι το αυτοκίνητο, άρα δεν το αγαπάς και δεν το χρησιμοποιείς ως μέσο ευχαρίστησης, αλλά ως μέσο επίδειξης. Αρα είσαι fashion victim, άρα υπερκαταναλώνεις. Κι έτσι αυτή η κουβέντα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.Λαμβάνω το μήνυμα ότι θίχτηκες από αυτό που έγραψα για την κυρία... Αν ισχύει, ζητώ συγνώμη, αν όχι, αγνόησέ το.
ο καθε ενας θα μπορουσε να λεει οτι θελει για τον αλλο προσπαθωντας να ''μεταφρασει'' της σκεψεις του αλλα και τις αναγκες [του αλλου] μεσα σε λιγες γραμμες ενος κειμενου σε μια απροσωπη προσπαθεια αποτυχημενης πολλες φορες επικοινωνιας μεσω του φορουμ.
no hard feelings!!!!
Σκληρό μάθημα για τη VW