-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Μπορείς επίσης άμα εχεις συγγενή στο εξωτερικό να στείλεις όλα τα πακέτα στην διεύθυνση του και μετά τα ρίχνει όλλα σε μία μεγάλη κούτα και το στέλνει.Αυτό δε νομίζω ότι ισχύει. Αν το στείλεις ασφαλισμένο και το ανοίξουν στο τελωνείο θα πληρώνεις δασμούς μέχρι το 2020. Αν δεν το στείλεις ασφαλισμένο κινδυνεύεις να μην το παραλάβεις ποτέ (και δεν ξέρω μήπως το ανοίγουν δειγματοληπτικά έτσι και αλλιώς).
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Μπορείς επίσης άμα εχεις συγγενή στο εξωτερικό να στείλεις όλα τα πακέτα στην διεύθυνση του και μετά τα ρίχνει όλλα σε μία μεγάλη κούτα και το στέλνει.
Αυτό δε νομίζω ότι ισχύει. Αν το στείλεις ασφαλισμένο και το ανοίξουν στο τελωνείο θα πληρώνεις δασμούς μέχρι το 2020. Αν δεν το στείλεις ασφαλισμένο κινδυνεύεις να μην το παραλάβεις ποτέ (και δεν ξέρω μήπως το ανοίγουν δειγματοληπτικά έτσι και αλλιώς).
Και το προηγούμενο κουτί το έστειλα ασφαλισμένο και ούτε καν το ανοίξανε. Νομίζω άμα το στείλεις σαν Gift μπορείς να απαλαγής έως ένα ορισμένο ποσό.
...Περισσότερα σε λίγες μέρες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και που να δείτε τις τιμές μεταχειρισμένων στην Γερμανία ...Εδώ αγοράζεις αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο) πάνω από 155ps για την πλάκα σου ... μέσα σε 1 ώρα. Το πήρες και έφυγες ...
Alfa 156 Sportwagon, 2,4JTD, 3 ετών. (140 ίπποι, 305 ροπή, 6,3 λίτρα/100χμ κατανάλωση με μετρίως βαρύ πόδι)
Με πολύ πλούσια έξτρα (δερμάτινο σαλόνι με μπάκετ ΜΟΜΟ, θερμαινόμενα καθίσματα, γυάλινη ηλιοροφή, αυτόματο κλιματισμό, 16'' ζάντες αλουμινίου, και άλλα που μάλλον είναι στάνταρ στις πλούσιες εκδόσεις).
Με 74000 χιλιόμετρα (λίγα για Γερμανία)11800 ευρώ, με εγγύηση 18 μηνών.
Από το ίντερνετ. Τηλεφώνημα για λεπτομέρειες, και το ΣΚ βόλτα στην Γερμανία να το δούμε. (650 χιλιόμετρα απόσταση...) Το κλείσαμε, το πέρασε ΚΤΕΟ, έβγαλε πινακίδες τελωνείου, ασφάλεια, όλα όσα χρειαζόντουσαν, και το πήραμε. Μάλιστα αφού βγήκε και από την ΕΕ πήραμε πίσω και τον Γερμανικό ΦΠΑ (16%) και πληρώσαμε τους αντίστοιχους Ελβετικούς φόρους (γύρω στο 12%) οπότε βγάλαμε και το πήγαινε έλα.
Αν και ο πωλητής πήγε να μας καθυστερήσει 1 βδομάδα με κάτι ιστορίες του (Ιταλός στην καταγωγή) και χρειάστηκε τηλεφωνική κατσάδα. Μετά όμως συνήλθε και ήταν άψογος! -
Για να μην ξεχνιόμαστε...Λοιπόν το δεύτερο πακέτο απεστάλη απο Αμερική προς Ελλάδα. Το κόστος αποστολής ήταν 30$ + 4$ για ασφάλιση ως 260$.
Το πακέτο μέσα σε 6 ημέρες ήταν Ελλάδα και παραδόθηκε στο σπιτι του γαμπρού μου απο Courrier. Με λίγα λόγια....δεν φορολογήθηκε καθόλου και μείναμε και οι δύο έκπληκτοι.Διαβάστε όμως την παρακάτω ιστορία και πείτε με τι πιστεύετε.....
Μπάς και γινόμαστε επιτέλους Ευρωπαίοι;
-
Εγω εδω θα περιμενα τους Δημοσιογραφους στον Ελληνικό χώρο να κάνουν πραγματικη δουλειά (να βγάλουν το Μακη Τριαντ απο μέσα τους) και να μας πουν πόσα λεφτά βγάζει η κάθε αντιπροσωπεία σε κάθε αυτοκίνητο...
Απάντηση είναι δύσκολο δεν γίνεται ΑΠΟΔΕΚΤΗ.
Θεωρώ ότι σε τόσα τραπέζια- ταξίδια έχουν πάει...
κάποιοι από δημοσιογράφοι μετά πάνε σε εταιρίες και μετά πάλι πίσω...
Αρα ξέρουν κατι ψιλά ή κάπου το έχουν ακούσει...Αυτό είναι έρευνα.... όχι πόσα στοιχίζουν κάτω απο 15000, αυτό το κάνω και μόνος μου με ένα query
Οποιος ξέρει ας μας πει κατι γι αυτό .. εχει ενδιαφέρον νομίζω....
το βάζω και στο άλλο topic
-
To Euro έχει ανατιμηθεί έναντι του $ κατά 6.3% από την αρχή του χρόνου....
Είδατε κανα προϊόν που εισάγεται απο αμερική να έγινε φθηνότερο?
Και η Jeep βάζει άτοκες.....Μήπως υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα?γενικα ναι, πχ εδω και μια εβδομαδα βρισκω απλη αμολυβδη με 0,669ε. Ομως μερικα πρατηρια πουλανε ακομη με τις τιμες που ειχαν εδω και 1 μηνα...
Βεβαια δεν φταινε αυτοι, αφου υπαρχουν κοροιδα που πανε και βαζουν βενζινη σε αυτους γιατι να μειωσουν την τιμη?? Καλα για παρεμβαση του κρατους κτλ κτλ δεν μιλαω γιατι ειναι ανεκδοτο.
το θεμα ειναι οτι εμεις οι καταναλωτες μπορουμε να ενισχυουμε τον ανταγωνισμο και να επηρρεαζουμε τις τιμες, απλα πρεπει να το παρουμε χαμπαρι καποτε...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και η Jeep βάζει άτοκες.....Μήπως υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα?
nomizv oti to grand εχει πεσει λιγο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Στα Grand γίνεται ο ορισμός της ληστείας πρέπει να είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που χάνεις το 50% σε δύο χρόνια.. Δείτε που παίζουν τα μεταχειρισμένα και θα καταλάβετε έχουν φέρει και άπειρα από Γερμανία.......
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στα Grand γίνεται ο ορισμός της ληστείας πρέπει να είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που χάνεις το 50% σε δύο χρόνια.. Δείτε που παίζουν τα μεταχειρισμένα και θα καταλάβετε έχουν φέρει και άπειρα από Γερμανία.......
ολα ειναι ενα κρίκος.... το μικρο περιοδικό ζητάει 1500 Ε για διαφημιση, το μεγάλο 4500Ε και η εφημεριδα 7000 ε και 12000. Αρα ο ενας στον αλλο
Το μεγαλο κλάμα θα πέσει όταν εμφανιστούν τίποτα εταιρίες που θα πούνε ... δε βαζουμε διαφήμιση σε αυτές τις τιμές και γίνει συμφωνία από όλες.... Τότε όλα τα αμάξια θα πέσουν κατευθείαν
-
Το 2003 η Citroen είχε το μεγαλύτερο κόστος διαφήμισης ανά πουλημένο αυτοκίνητο. Αυτό έφτανε τα 2700 Ευρώ
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το 2003 η Citroen είχε το μεγαλύτερο κόστος διαφήμισης ανά πουλημένο αυτοκίνητο. Αυτό έφτανε τα 2700 Ευρώελα μου φαίνεται απίστευτο.... τόσο πολυ>>>????
-
Τα λεφτάκια μας πάνε στις διαφημίσεις....
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Τα λεφτάκια μας πάνε στις διαφημίσεις....Να μας πουν οι 4 τροχοι ποσα παιρνουν και ποσα η εφημεριδα της γειτονιας... και θα καταλαβτε τι φταει???
Στην ΕΛΛΑΔΑ δε μπορει να εκτιμησεις ποσο ειναι το κερδος απο διαφημιση και ζηταει ο καθενας ότι θέλει
-
Γνωρίζει κανείς ποιές είναι οι κλίμακες δασμολόγησης στην Ελλάδα? Για να ξέρουμε τουλάχιστον τί πληρώνουμε και σε ποιόν...
Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο και για σύγκριση με τις τιμές εξωτερικου. Βλέπω τις τιμές στις ΗΠΑ και θλίβομαι. Ειδικά με το φτηνό δολλάριο οι τιμές είναι απίστευτες...με 20000 ευρώ αγοράζεις **~300 ίππους **σε μία ποικιλία συσκευασιών (Μustang V8, 350Ζ κ.α.)
Στην Ελλάδα τί πέρνεις? Ένα Golf 1.6 sportline έρχεται σχεδόν στα ίδια χρήματα -
Βέβαια, στις ΗΠΑ είναι και ο ΦΠΑ πολύ μικρότερος (νομίζω περί του 3-4%), αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι εκεί οι τιμές είναι απελπιστικά μικρές...
RAV-4 μεταχειρισμένο (με ... 150χλμ), αυτόματο, με ότι έξτρα είχε 22.000 δολάρια...
Το datsun (που θα ήθελα να έχω - το 350Ζ δηλαδή) είναι στα 26.500 αν δεν κάνω λάθος...
Τιμές στην Ελλάδα