May 1, 2004, 7:22 AM

Γεια σας!
Έψαξα, αλλά δεν βρήκα κάποιο topic σχετικά με car audio. (Αντιθέτως βρήκα με Home Hi-Fi! ). Προτείνω να ανοιχτεί ένα, αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο.

Αρχίζοντας εγώ...
Σε ένα Opel Corsa 1.4 Sport μου έδωσαν δώρο ένα ηχοσύστημα VDO (4X40 λέει πάνω). Μπορώ να πω πως παίζει απλά αξιοπρεπώς. Θα ήθελα να κάνω αλλαγές στο ηχοσύστημα αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Car Audio (μόνο με Home audio ).
Έφτιαξα ένα 'χρονοδιάγραμμα'. Σε 5 περίπου μήνες θα το έχω αλλάξει εξολοκλήρου. Οι αλλαγές θα γίνουν σε τρία μέρη: πηγή - εμπρός ηχεία - πίσω ηχεία. Δεν με αφορά η ένταση αλλά ο καθαρός και διαυγής ήχος. Γι' αυτό και δεν θα βάλω ενισχυτή ή subwoofer.
Τι να αλλάξω πρώτο; Για την πηγή έχω προσανατολιστεί ανάμεσα σε δύο: στο Blaupunkt Casablanca CD52 και στο Becker Mexico 4337. Έχετε άλλες/σχετικές εμπειρίες/απόψεις;
Από ηχεία δεν ξέρω πραγματικά τίποτα... Τα δύο μπροστινά κανάλια χωρίζονται σε woofer και tweeter το καθένα. Άρα χρειάζονται crossover, σωστά; Πώς θα δω πόσο χώρο έχει στην πόρτα μου για το καθένα για να καταλήξω σε κατάλληλες επιλογές;

Αν δεν κουραστήκατε μέχρι εδώ, είστε ήρωες!!:)
Αν ξέρετε κάτι για αυτά και θέλετε να το μοιραστείτε, είμαι όλος αυτιά!
Καλημέρα!