-
Μπορει και στο προτελευταιο, στο ρευμα προς Αθηνα. Ειναι πάντως στο πιο μεγάλο.
Πρώτη φορα την ειχα δει πριν 2 χρονια, οταν αστραψε σε εναν τυπο που πηγαινε με >120 στο τουνελ που εχει οριο 90.
Και το κακο ειναι οτι στο τουνελ δεν πιανει το GPS να σε προειδοποιήσει
-
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σου ζητανε να δωσεις ενοχοποιητικα στοιχεια για τον εαυτο σου ή για συγγενεις σου. Κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να δεχτεις οτι οδηγουσες εσυ. Δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη αλλα στον προηγουμενο ΚΟΚ υπηρχε διαταξη που ελεγε οτι σε περιπτωση αρνησης υποδειξης του οδηγου, τεκμαιρεται οτι αυτος ειναι ο ιδιοκτητης, διαταξη που τωρα πια δεν υπαρχει.... Ή δεν μπορω να την βρω.
Κοινως στο τμημα δηλωνεις οτι σιγουρα δεν ησουν εσυ κ δεν ξερεις (ή αμα εχεις τα @@, δεν γουσταρεις να τους πεις ποιος οδηγουσε γιατι δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν. Εγω αυτο θα εκανα). Αν μαλιστα εχεις 'μαρτυρες' ή 'αποδειξεις' οτι εσυ (εσυ ο ιδιοκτητης του οχηματος) ησουν σε αλλο νομό την ωρα+μερα της παραβασης , αρα αποδεικνυεις οτι δεν οδηγουσες εσυ, ας βρουνε εκεινοι ποιος οδηγουσε.
ΥΓ Πες ολα αυτα που σου εγραψα σε ενα δικηγορο να δουμε τι θα πει. Ο δικος μου συμφωνει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σου ζητανε να δωσεις ενοχοποιητικα στοιχεια για τον εαυτο σου ή για συγγενεις σου. Κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να δεχτεις οτι οδηγουσες εσυ. Δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη αλλα στον προηγουμενο ΚΟΚ υπηρχε διαταξη που ελεγε οτι σε περιπτωση αρνησης υποδειξης του οδηγου, τεκμαιρεται οτι αυτος ειναι ο ιδιοκτητης, διαταξη που τωρα πια δεν υπαρχει.... Ή δεν μπορω να την βρω.Κοινως στο τμημα δηλωνεις οτι σιγουρα δεν ησουν εσυ κ δεν ξερεις (ή αμα εχεις τα @@, δεν γουσταρεις να τους πεις ποιος οδηγουσε γιατι δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν. Εγω αυτο θα εκανα). Αν μαλιστα εχεις 'μαρτυρες' ή 'αποδειξεις' οτι εσυ (εσυ ο ιδιοκτητης του οχηματος) ησουν σε αλλο νομό την ωρα+μερα της παραβασης , αρα αποδεικνυεις οτι δεν οδηγουσες εσυ, ας βρουνε εκεινοι ποιος οδηγουσε.
ΥΓ Πες ολα αυτα που σου εγραψα σε ενα δικηγορο να δουμε τι θα πει. Ο δικος μου συμφωνει.
kacey, ενώ θεωρητικά μπορεί να ακούγεαται 'ωραίο' όλο αυτό, να σου πω ότι ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε οχήματος είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιός χρησιμοποιεί το όχημά του και ποιές ώρες.
Δε θυμάμαι αυτό που λέω πού το είχα βρει.άρα αν δεν ξέρεις ποιός οδηγούσε το όχημά σου, μήηηηηπως μπορεί να στηριχθεί κάποιου είδους κατηγορία κατά του ιδιοκτήτη?
-
Μα δεν ειπα 'δεν γνωριζω', ειπα 'δεν σας λεω γιατι δεν μπορειτε να με υποχρεωσετε να σας πω, αλλα ΞΕΡΩ οτι δεν ημουν εγω κ το αποδεικνυω με Χ,Ψ,Ω τροπο'.
-
Αν ειπωθεί κάτι τέτοιο, το πρόστιμο το πληρώνει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, κι ας μην οδηγούσε ο ίδιος. Θεωρείται συγκάληψη παράβασης.΄
Ας μην τραβάμε κάποιες περιπτώσεις εκεί που δε χρειάζεται. Έτρεχες, σε έπιασε η κάμερα, πληρώνεις, φεύγεις.
-
Λοιπον.
1ον τελικα υπαρχει ακομα η διαταξη που λεει 'αν δεν δηλωσει ο ιδιοκτητης ποιος οδηγουσε τεκμαιρεται οτι οδηγουσε εκεινος', απλα εχει μεταφερθει κ δεν μπορουσα να την βρω. Πανω σε αυτη την διαταξη παιζεται ολο το παιχνιδι.
2ον το θεμα μας δεν ειναι ποιος πληρωνει αλλα ποιος παραδιδει διπλωμα.
Για αυτο το θεμα λοιπον, η συζητηση εχει ως εξης:
Κατ'αρχας ειναι δεδομενο οτι δεν μπορει καμμια αρχη να ζητησει ή επιβαλλει να προσφερεις εσυ στοιχεια εναντιον σου ή εναντιον συγγενων σου. Εξ'ου κ το 'ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σας πω ποιος οδηγουσε'. Το οποιο το δηλωνεις εγγραφως στην υπευθυνη δηλωση του 'ποιος οδηγουσε', μαζι με το 'δεν ημουν εγω κ μπορω να το αποδειξω'.
Αν τωρα εγω ο ιδιοκτητης μπορω να αποδειξω οτι δεν οδηγουσα εγω (οπως ειναι το πιθανοτερο αμα πχ φωτογραφισουν τους δικους μου που οδηγανε αυτοκινητο που ειναι στο ονομα μου), κ το δηλωσω εγγραφως αυτο, η αστυνομια ζηταει απο εμενα το διπλωμα? Αν ναι κ δεν το παραδωσω, κινουν την διαδικασια που αναφερεται στον ΚΟΚ (δικαστηριο κλπ)? Κ αν ναι, στο δικαστηριο **αφου μπορω να αποδειξω οτι δεν οδηγουσα εγω, τι γινεται? **. Αγνωστο, δεν το εχω δοκιμασει, δεν εχει χρειαστει.
Case in point, πριν 2 ΣΚ ημουν στον Παρνασσο. Εχω 7 μαρτυρες+τον ξενοδοχο, φωτογραφιες απο το βουνο, αποδειξη ξενοδοχειου στο ονομα μου, μεχρι κ την φωτογραφικη καρτα των λιφτ που εχει την μουρη μου πανω κ ημερα/ωρα ΕΚΔΟΣΗΣ το συγκεκριμενο Σαββατο. Κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει οτι τουλαχιστον το Σαββατο στις 9 το πρωι ημουν εκει.
Ακριβως την ιδια στιγμη οι γονεις μου **με το αυτοκινητο μου **πηγαιναν στην Σαρωνιδα. Αν στην ευθεια του Ελληνικου ειχαν στησει ενα φωτορανταρ (εχει γινει) κ τηρουσαν το οριο των 50, τοτε η φωτο θα ηταν σιγουρακι.
Κ ερχεται η φωτο. Εγω μπορω να αποδειξω οτι την συγκεκριμενη στιγμη ημουν 200 χλμ μακρυα, χωρις κανενα περιθωριο αμφισβητησης. Επισης δηλωνω οτι δεν γουσταρω να τους πω ποιος οδηγουσε. Ασε που δεν ξερω ποιος απο τους δυο. Ασε που αν ερθει κ κανα 6μηνο μετα, ουτε οι ιδιοι θυμουνται ποιος οδηγουσε. Για να μου πει καποιος τι προβλεπει να γινεται σε ενα τετοιο σεναριο, το οποιο οσο τραβηγμενο κ αν ακουγεται, να που θα μπορουσε να εχει γινει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο πριν 2 εβδομαδες...
ΥΓ Το 'ετρεχες, σε επιασαν αρα πληρωνεις' να μου το πεις οταν καλεσουν εσενα να παραδωσεις το διπλωμα για κανα μηνα+...
-
Απ' ό,τι θυμάμαι από το Πανεπιστήμιο, αν και δεν έγινα ποτέ δικηγόρος ενώ είχα πάει Νομική, αποτελεί βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου ότι δικαιούσαι να μην ενοχοποιήσεις τον εαυτό σου ή συγγενείς ως α βαθμού χωρίς να αποτελεί ποινικό αδίκημα (παρακώλυση δικαιοσύνης). Αντίθετα η κατηγορούσα αρχή οφείλει να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Τώρα τι να λέμε!! Ο ΚΟΚ του απαράδεκτου πρώην υπουργού Λιάπη (ποιός τον θυμάται αυτόν...) βρίθει από ...παρανομίες σαν και αυτή με την αφαίρεση διπλώματος όπου σε αναγκάζει (παράνομα) να καταδώσεις τον..εαυτό σου. Μιλάμε για κατάφωρα αντισυνταγματικέες και επιλήψιμες διατάξεις, γραμμένες στο πόδι από νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θαπρεπε να λογοδοτήσει για τις προχειρότητες αυτές για να μην πω κάτι άλλο. Να απαριθμήσω μερικές:
Εχει καταργήσει την δυνατότητα προσφυγής στο φυσικό δικαστή (το δικαστήριο) που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του συντάγματος δηλ. αμφισβητείς μια παράβαση που σου βεβαιώνει ο αστυνόμος και κρίνει την ένσταση ο ...αστυνόμος!!! Παράδειγμα πραγματικό - κατάχρηση εξουσίας : μπλε ανθρωπάκι θέλει να γράψει ταρίφα 9.05 για παραβίαση λεωφορειολωρίδας ενώ η απαγόρευση ισχύει ως τις 9,00μμ γιατί ετσι γουστάρει και έχει ρολόι που λέει 8.45.Φασαρία κακό κόσμος και λαός να διαμαρτύρεται και αυτός απτόητος.
Παράδειγμα Β - παραβίαση αρχής αναλογικότητας του νόμου - η ποινή να είναι σύμμετρη με την παράβαση.βλ. Μπορούν να σου πάρουν δίπλωμα και άδεια για ...καμένο λαμπάκι φρένων που μπορέι να κάηκε την ίδια στιγμή γ. να σε γράψουν για παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο και νάναι ...πρασιά και ο αρχηγός μπλε ανθρωπάκι (διοικητής τροχαίας) να μην καταλαβαίνει τίποτε.
Παράδειγμα Γ Μπορούν να σε γράψουν αυθαίρετα για 'τρελή' παραβίαση ορίου ταχύτητας γιατί κάποιος ξέχασε πινακίδες ορίου ταχύτητας από έργα που έγιναν προ Χριστού. Τυπικά έχουν δίκιο.επί της ουσίας όμως κανένας δικαστής δεν θα καταδίκαζε κατηγορούμενο που θα προσκόμιζε λογικά στοιχεία π.χ. 'κε Δικαστά είχαν παρατήσει οι εργολάβοι πινακίδα 30 χλμ. όριο σε ατελείωτη ευθεία και θέλουν να μου πάρουν το δίπλωμα γιατί έτρεχα στην φανταστική για ευθεία της επαρχίας ταχύτητα 80χλμ.' Βλ. προσωπική εμπειρία σε Χαλκδική στο δρόμο από Μουδανιά προς Θεσσαλονίκη όπου από την διασταύρωση για Μουδανιά για καμία 10αριά χλμ. έχει πινακίδα 80χλμ ΕΡΓΑ και δεν εκτελείται κανένα έργο (καλοκαίρι 2009).
Να γράψω κι άλλα; Ντροπή τους. -
Κ φυσικα παιζει κ το ακριβως αναποδο, δηλαδη ο πατερας μου στο ονομα του οποιου ειναι το αυτοκινητο που οδηγω εγω, μπορει πολυ ευκολα να αποδειξει οτι ηταν στην Σαρωνιδα την στιγμη που εγω πηγαινα στον Παρνασσο με μια 200αρα χαω. Αν με επαιρνε μια φωτο τοτε, τι θα γινοταν? Θα τους ελεγε οτι οδηγουσα εγω? Μπααα...
Τυχαια νομιζετε εχουμε ανταλλαξει στα χαρτια αυτοκινητα?
Και για να το κουρασω τελειως, ας πουμε οτι ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου δηλωνει οτι οδηγουσε ο Μητσαρας, κ ο Μητσαρας αρνειται οτι οδηγουσε εκεινος (οταν τον καλεσουν να παραδωσει το διπλωμα). Then what???
Για αυτο σας λεω μπαζει το πραγμα κ κυνηγειστε το.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Το 'ετρεχες, σε επιασαν αρα πληρωνεις' να μου το πεις οταν καλεσουν εσενα να παραδωσεις το διπλωμα για κανα μηνα+...Αν πηγαίνει σε μένα το ΥΓ, σου λέω πως αυτό έκανα πριν 3 χρόνια. Και δεν οδηγούσα εγώ, αλλά ο αδερφός μου. Του το είπα αλλά επειδή ήρθε σε μένα η 'κλήση' πήγα πλήρωσα και τελείωσε. Θέμα διπλώματος τότε δεν είχε τεθεί. Πίστεψε με πως αν μου τύχαινε, θα το έδινα και τέλος.
-
Να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έτυχε να πάρω τέτοια κλήση ποτέ για υπέρβαση ορίου ταχύτητας...
Το μηχάνημα δεν τραβά φωτογραφία όλο το αυτοκίνητο;
Δε φαίνεται ποιος οδηγάει;
Ή είναι η κάμερα εστιασμένη μόνο στην πινακίδα του αυτοκινήτου;Αν φαίνομαι εγώ στη φώτο μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν είμαι εγώ αλλά η αδερφή μου ή τέλοσπάντων ο Μητσάρας;
-
Στη δική μου περίπτωση (που οδηγούσε ο αδερφός μου), η φωτογραφία έδειχνε όλο το αμάξι, το πίσω μέρος όμως. Φαινόταν μόνο μια φιγούρα στη θέση του οδηγού. Στη θέση του συνοδηγού, αν και καθοταν η νύφη μου, η αντανάκλαση του ήλιου, δεν σε άφηνε να δεις αν κάθεται κάποιος ή όχι.
-
Σε καμμια περιπτωση δεν φαινεται ποιος οδηγει, μονο μια φιγουρα κ αυτο ισως.
-
Mάλιστα, thanx!
-
Στη δική μου περίπτωση, φαινόταν μόνο ο κώλος του αμαξιού, κάνουν ζούμ στην πινακίδα (αυτή τους ενδιαφέρει άλλωστε).
Πλακα πλακα ηταν ωραία φωτογραφία, έπρεπε να την ζητήσω - ίσως το κάνω βασικά, η πιο ακριβή φωτογραφία που πήρα ποτέ!
3 γαμημένες μέρες μείνανε... Εννοείται ούτε λόγος π.χ. για επιστροφή διπλώματος μια μέρα πριν...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και για να το κουρασω τελειως, ας πουμε οτι ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου δηλωνει οτι οδηγουσε ο Μητσαρας, κ ο Μητσαρας αρνειται οτι οδηγουσε εκεινος (οταν τον καλεσουν να παραδωσει το διπλωμα). Then what???Για αυτο σας λεω μπαζει το πραγμα κ κυνηγειστε το.
Μακάρι να ακούσουν τη συμβουλή σου οι απανταχού ληστές, απαγωγείς και τρομοκράτες, μπας και σταματήσουν να κλέβουν τα αμάξια και τα μηχανάκια μας.
-
επιτελους.....ειπα και γω δε θα φαω ποτε κληση??? σημερα κατεβηκα κεντρο στη Θεσσαλονικη για ενα δικαστηριο κ το αφησα στη Κασσανδρου κ δεν προσεξα τη ΜΙΑ πινακιδα Ρ40 που απαγορευει το παρκαρισμα και μου ξηλωσαν τις πινακιδες η δημοτικη (ραμπο) αστυνομια για 20 μερες και 80 ευρω προστιμο. Πληρωσα το μισο σημερα, εκανα ενσταση και θα τις παρω αυριο το πρωι τις πινακιδες . Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. Εκτος απο τις πινακιδες μου σουφρωσαν ΚΑΙ τις βιδες ΚΑΙ τα διακοσμητικα ασπρα καπακια για τις βιδες! Αυτα αυριο θα ειναι πανω στις πινακιδες σωστα??? Αλλιως να φωναξω την κανονικη αστυνομια να τους κυνηγησω για κλοπη?????
-
Επειδη ειπες κ τονισες το 'μια' πινακιδα, γνωριζεις οτι οι πινακιδες και
ισχυουν απο το σημειο που βρισκονται και επειτα, μεχρι την επομενη γωνια, κ ΟΧΙ για ολη την πλευρα του δρομου απο γωνια ως γωνια, οπως με τον προηγουμενο ΚΟΚ?
Κοινως αμα παρκαρεις ακριβως μπροστα κ πριν απο μια τετοια πινακιδα, εισαι καθ'όλα νομιμος (εκτος φυσικα αν πιο πισω κ πριν απο την προηγουμενη γωνια εχει κ αλλη τετοια πινακιδα).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
(εκτος φυσικα αν πιο πισω κ πριν απο την προηγουμενη γωνια εχει κ αλλη τετοια πινακιδα...ή αν πριν από την πινακίδα έχει στροφή / διασταύρωση / διάβαση όπου ήδη απαγορεύεται de facto η στάση & στάθμευση.)
-
οχι δεν το ηξερα αλλα βσκ δε τη προσεξα καθολου γτ ημουν 1)με 1.5 ωρα υπνου αφου γυρισα 6 το πρωι σπιτι λογω τσικνοπεμπτης κ ξυπνησα για μια δουλεια στις 7:30!!! και 2)παρκαρα αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα σταθμευμενα σε εκεινο το δρομο κ δε μου πηγε καθολου το μυαλο οτι απαγορευεται αφου στο συγκεκριμενο δρομο (κασσανδρου) το εχουν βιασει ολιγον τι το θεμα με διπλοσειρες! καφρος δεν ειμαι (ακομα κ στις διαβασεις σταματαω κ δινω προτεραιοτητα στους πεζους).
-
Επιτέλους και πάλι... διπλωματούχος
Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν την εύχομαι αυτη τη ταλαιπωρία...
Ερώτηση για κλήση