-
Τάξίδι εθνικήμε i30 με νορμάλ ταχύτητες 100-110χλμ και με αιρ κοντίτιον και κατανάλωση 5.7 λίτρα είναι καλά/οικονομικά?
-
δεν εχω i30 αλλα 5.7 λιτρα με αιρ κοντισιον και για τα κιλα του νομιζω ειναι πολυ καλα ! edit :
μηπως ομως βλεπεις τιγμιαια καταναλωση ? -
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Τάξίδι εθνικήμε i30 με νορμάλ ταχύτητες 100-110χλμ και με αιρ κοντίτιον και κατανάλωση 5.7 λίτρα είναι καλά/οικονομικά?αν και λιγο τραβηγμενο μου φαινεται, ωστοσο μαλλον και με λιγη προσπαθεια θα το δει καποιος τοσο μικρο νουμερο. πρεπει να ειναι οριακη η 'προσπαθεια' φανταζομαι χωρις ιχνος ανωφερειας και με το αμαξι να εχει αποκτησει τις τελειες κεκτημενες!!
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
δεν εχω i30 αλλα 5.7 λιτρα με αιρ κοντισιον και για τα κιλα του νομιζω ειναι πολυ καλα ! edit :
μηπως ομως βλεπεις τιγμιαια καταναλωση ?Δεν νομίζω γιατί έχει μόνο ένα mode για κατανάλωση.Τώρα που έκανα κάποια χιλιόμετρα με λίγες ανηφόρες και στροφές, αλλά πάντα με αιρ κοντίσιον, έχει πάει στα 6 λίτρα και έχει σταθεροποιηθεί.Για αυτό δεν νομίζω να είναι η στιγμιαία.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Τάξίδι εθνικήμε i30 με νορμάλ ταχύτητες 100-110χλμ και με αιρ κοντίτιον και κατανάλωση 5.7 λίτρα είναι καλά/οικονομικά?
αν και λιγο τραβηγμενο μου φαινεται, ωστοσο μαλλον και με λιγη προσπαθεια θα το δει καποιος τοσο μικρο νουμερο. πρεπει να ειναι οριακη η 'προσπαθεια' φανταζομαι χωρις ιχνος ανωφερειας και με το αμαξι να εχει αποκτησει τις τελειες κεκτημενες!!
Έχω τραβήξει φωτογραφία με κατανάλωση 5 λίτρα αλλά αυτό έγινε κάτω από πλασματικές συνθήκες, δηλαδή ταχύτητα 70 χιλ και στις 2.000 στροφές.Πάντως το 5.7 παρέμεινε για πολλά χιλιόμετρα.Βέβαια για να μην κοροιδευόμαστε το προσπάθησα αλλά μην φανταστείς τίποτα τραγικό.
-
Χθες πήγα να πάρω το αμάξι, βάζω μπροστά και καθώς πήγαινα ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας, μετά από λίγο αναψε το ABS και το ESP, έσβησε το ραδιόφωνο μόνο του και εκεί κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο θα με προδώσει πριν προλάβω να το παρκάρω κάπου. Όντως σε λίγο άναψε και το EPS και μείναμε. Έσβησα το κινητήρα και δεν έπαιρνε και κάθε φορά άναβε μόνο του το air condition. Πάμε συνεργείο σήμερα και βλέπουμε. Το αμάξι i30 με 2500 χλμ.
-
Προβληματικη μπαταρια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προβληματικη μπαταρια;Ναι μάλλον ή το δυναμό που φορτίζει τη μπαταρία.
-
Ο χρήστης bfc_xxx έγραψε:
Προβληματικη μπαταρια;
Ναι μάλλον ή το δυναμό που φορτίζει τη μπαταρία.
παντως ρε γαμωτο αναπωλεις τις παλιες-καλες εποχες που οταν εμενες απο μπαταρια ή εστω προβλημα στο δυναμο, δεν ειχες να κανεις με 38 λαμπακια ουτε με τρελα αιρ κοντισιον να παιρνουν μονα τους μπρος. να διευκρινησω βεβαια πως σεβομαι απεριοριστα την hyundai σε θεματα -κυριως- αξιοπιστιας.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Προβληματικη μπαταρια;
παντως ρε γαμωτο αναπωλεις τις παλιες-καλες εποχες που οταν εμενες απο μπαταρια ή εστω προβλημα στο δυναμο, δεν ειχες να κανεις με 38 λαμπακια ουτε με τρελα αιρ κοντισιον να παιρνουν μονα τους μπρος. να διευκρινησω βεβαια πως σεβομαι απεριοριστα την hyundai σε θεματα -κυριως- αξιοπιστιας.
Τελικά είχε βγει ο ιμάντας του δυναμό από τη θέση του επειδή πιάστηκε κάποια γάτα. Επομένως το αυτοκίνητο πήγε όσο πήγε μέχρι να αδιάσει η μπαταρία. Ο μηχανικός της Hyundai μου είπε ότι αυτός ο ιμάντας χρησιμεύει και για την ψύξη του κινητήρα και χωρις αυτόν θα μπορούσε να πάθει μεγάλη ζημιά ο κινητήρας. Εγω χθες το βράδυ δεν είδα να ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά το περισσότερο νερό είχε εξατμιστεί απ'ότι είδαμε σήμερα.
Σίγουρα γλύτωσα στο τσακ τα χειρότερα, και αν γινότανε το κακό δε θα με κάλυπτε η εγγύηση καθώς δε φταίει η Hyundai που μπήκε η γάτα στη περιοχή της μηχανής και πέταξε τον ιμάντα.
Αλλά αναρωτιέμε το εξής, καθώς είμαι άχετος από μηχανολογικά. Η hyundai δίνει τόσο μεγάλη προσοχή στην αξιοπιστία, στις μηδενίκές βλάβες και για αυτό το λόγο πήρα το αμάξι και ξαφνικά βλέπω ότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε πάθει ζημιά ο κινητήρας και το μόνο που άναψε ήταν το λαμπάκι της μπαταρίας και όταν αυτή άδειασε άναψαν και τα υπόλοιπα. Δε θα έπρεπε να ανάψει τουλάχιστον να ανάψει το λαμπάκι της μηχανής κατευθείαν καθώς υπήρχε αστοχία ενός τόσο σημαντικού εξαρτήματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υπερθέρμανση της μηχανής???
-
Κανονικα οταν δεν γυρναει ο δυναμος/εναλλακτης πρεπει να αναβει το λαμπακι της μπαταριας.Εσενα αναψε ή οχι;
-
Ο χρήστης bfc_xxx έγραψε:
Τελικά είχε βγει ο ιμάντας του δυναμό από τη θέση του επειδή πιάστηκε κάποια γάτα. Επομένως το αυτοκίνητο πήγε όσο πήγε μέχρι να αδιάσει η μπαταρία. Ο μηχανικός της Hyundai μου είπε ότι αυτός ο ιμάντας χρησιμεύει και για την ψύξη του κινητήρα και χωρις αυτόν θα μπορούσε να πάθει μεγάλη ζημιά ο κινητήρας. Εγω χθες το βράδυ δεν είδα να ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά το περισσότερο νερό είχε εξατμιστεί απ'ότι είδαμε σήμερα.Σίγουρα γλύτωσα στο τσακ τα χειρότερα, και αν γινότανε το κακό δε θα με κάλυπτε η εγγύηση καθώς δε φταίει η Hyundai που μπήκε η γάτα στη περιοχή της μηχανής και πέταξε τον ιμάντα.
Αλλά αναρωτιέμε το εξής, καθώς είμαι άχετος από μηχανολογικά. Η hyundai δίνει τόσο μεγάλη προσοχή στην αξιοπιστία, στις μηδενίκές βλάβες και για αυτό το λόγο πήρα το αμάξι και ξαφνικά βλέπω ότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε πάθει ζημιά ο κινητήρας και το μόνο που άναψε ήταν το λαμπάκι της μπαταρίας και όταν αυτή άδειασε άναψαν και τα υπόλοιπα. Δε θα έπρεπε να ανάψει τουλάχιστον να ανάψει το λαμπάκι της μηχανής κατευθείαν καθώς υπήρχε αστοχία ενός τόσο σημαντικού εξαρτήματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υπερθέρμανση της μηχανής???
Αφού δεν υπερθερμάνθηκε ο κινητήρας, δεν άναψε και το αντίστοιχο λαμπάκι. Δυστυχώς δεν μπορούν να προβλεφθούν όλες οι βλάβες με ηλεκτρονικά μέσα
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Προβληματικη μπαταρια;
σε 2500 km σε άφησε και εσύ σέβεσαι απεριόριστα την αξιοπιστία της χιουντάι...??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Προβληματικη μπαταρια;
σε 2500 km σε άφησε και εσύ σέβεσαι απεριόριστα την αξιοπιστία της χιουντάι...??
Τι σχέση έχουν τα 2500km? Άν είχε πιαστεί η γάτα στα 5km θα τον ειχε αφήσει στα 10km
-
δεν έχω γάτες νομίζεις στην γειτονιά μου?
άσε που είναι κουλή σαν δικαιολογία...όπως και να έχει αν μένεις στα 2500 (για οποιοδήποτε λόγο) δεν μπορείς να μιλάς για τυφλή εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της εταιρίας... είναι too much...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Προβληματικη μπαταρια;
βλεπω διαβαζεις ολες τις σελιδες
παντως η hyundai δεν εχει καλη φημη στις γατοπαγιδες........τσεκαρε αν οντως φταιει γατα που μαλλον θα πρεπει να την εκανε κομματια γιατι σε ακηνησια ο ιμαντας δεν βγαινει ουτε με σκυλο!!!
ειδες καποια σχετικα σημαδια; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κανονικα οταν δεν γυρναει ο δυναμος/εναλλακτης πρεπει να αναβει το λαμπακι της μπαταριας.Εσενα αναψε ή οχι;Ναι το λαμπάκι της μπαταρίας άναψε αλλά δε φαντάστηκα ότι ήταν το δυναμό. Εδώ την επόμενη μέρα που πήρα τηλ τη Hyundai μου είπαν το πιθανότερο να είναι προβληματική μπαταρία που να το φανταστώ εγώ από τη στιγμή που είμαι και λίγο άσχετος.
Αφού δεν υπερθερμάνθηκε ο κινητήρας, δεν άναψε και το αντίστοιχο λαμπάκι. Δυστυχώς δεν μπορούν να προβλεφθούν όλες οι βλάβες με ηλεκτρονικά μέσα
Ναι όντως ο κινήρας δεν υπερθερμανθηκε αλλά από τη στιγμή που πέταξε όλο τον ιμάντα θα έπρεπε να ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα.
Προβληματικη μπαταρια;
Για τη γάτα εννοείτε πως δε φταίει η χιουνται.
Ισα ίσα η hyundai με κάλυψε και με το παραπανω
βλεπω διαβαζεις ολες τις σελιδες
παντως η hyundai δεν εχει καλη φημη στις γατοπαγιδες........τσεκαρε αν οντως φταιει γατα που μαλλον θα πρεπει να την εκανε κομματια γιατι σε ακηνησια ο ιμαντας δεν βγαινει ουτε με σκυλο!!!
ειδες καποια σχετικα σημαδια;Ναι είχε αρκετή γούνα από τη γάτα.
-
Αφου αναψε το λαμπακι της μπαταριας ειναι δικο σου λαθος που δεν το ελενξες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αφου αναψε το λαμπακι της μπαταριας ειναι δικο σου λαθος που δεν το ελενξες.Σωστός.
Το manual σε όλα τα καινούρια το πρώτο πράγμα που αναφέρει μόλις ανάψει λαμπάκι είναι σταματήστε και επικοινωνήστε με το κοντινότερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή την οδική βοήθεια (σε όσες εταιρίες προσφέρουν).
bfc_xxx όπως καταλαβαίνεις στάθηκες τυχερός μέσα στην ατυχία σου.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αφου αναψε το λαμπακι της μπαταριας ειναι δικο σου λαθος που δεν το ελενξες.
Σωστός.
Το manual σε όλα τα καινούρια το πρώτο πράγμα που αναφέρει μόλις ανάψει λαμπάκι είναι σταματήστε και επικοινωνήστε με το κοντινότερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή την οδική βοήθεια (σε όσες εταιρίες προσφέρουν).
bfc_xxx όπως καταλαβαίνεις στάθηκες τυχερός μέσα στην ατυχία σου.
Στα παλιά δεν έγραφε τίποτε. Μα αναμένο λαμπάκι μπαταρίας λόγω δυναμό είχα πάει έξι μήνες Ώσπου με άφησε σε μια ερημιά...
HYUNDAI FORUM