-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Αφου αναψε το λαμπακι της μπαταριας ειναι δικο σου λαθος που δεν το ελενξες.
Σωστός.
Το manual σε όλα τα καινούρια το πρώτο πράγμα που αναφέρει μόλις ανάψει λαμπάκι είναι σταματήστε και επικοινωνήστε με το κοντινότερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή την οδική βοήθεια (σε όσες εταιρίες προσφέρουν).
bfc_xxx όπως καταλαβαίνεις στάθηκες τυχερός μέσα στην ατυχία σου.
Στα παλιά δεν έγραφε τίποτε. Μα αναμένο λαμπάκι μπαταρίας λόγω δυναμό είχα πάει έξι μήνες Ώσπου με άφησε σε μια ερημιά...
Δεν ανοιξες το καπω να δεις τι γινεται μεσα;Δεν ελενξες αν γυρναει ο δυναμος,αν ο ιμαντας ειναι στην θεση του;Ο φιλος απο πανω δεν πρεπει να εκανε τιποτα απο ολα αυτα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αφου αναψε το λαμπακι της μπαταριας ειναι δικο σου λαθος που δεν το ελενξες.
Σωστός.
Το manual σε όλα τα καινούρια το πρώτο πράγμα που αναφέρει μόλις ανάψει λαμπάκι είναι σταματήστε και επικοινωνήστε με το κοντινότερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή την οδική βοήθεια (σε όσες εταιρίες προσφέρουν).
bfc_xxx όπως καταλαβαίνεις στάθηκες τυχερός μέσα στην ατυχία σου.
Δεν υποστιρίζω ότι έχω δίκιο, απλά προσπαθώ να καταλάβω καθώς δε γνωρίζω πολλά από μηχανολογικά.
Προφανώς δικό μου λάθος ήταν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ανοιξες το καπω να δεις τι γινεται μεσα;Δεν ελενξες αν γυρναει ο δυναμος,αν ο ιμαντας ειναι στην θεση του;Ο φιλος απο πανω δεν πρεπει να εκανε τιποτα απο ολα αυτα.Το καπώ το άνοιξα αλλά δε πιστεύω να περιμένατε να το βρω αυτό το πράγμα μέσα στη νύχτα. Ούτε καν ήξερα ότι είχε ιμάντα. Εδώ ο μηχανολόγος το βρήκε το πρόβλημα εφόσον άλλαξε τη μπαταρία και συνέχιζε να ανάβει το λαμπακι της μπαταρίας. Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία την επόμενη μέρα μου είπαν ότι τα έφτυσε η μπαταρία, άρα και να έβλεπα το λαμπάκι καποια στιγμη το πρωι και τους έπερνα τηλ θα μου έλεγαν πρόβλημα στη μπαταρία φέρτο να το ελέγξουμε. Εγώ έμεινα και ήρθανε.
Απλά το μόνο που υποστηρίζω για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που είναι πιθανόν να συμβεί, σκεφτόμενος όσο πιο απλοικά γίνεται θα έπρεπε να αναψει το λαμπάκι της μηχανής και όχι μόνο της μπαταρίας.
Επαναλαμβάνω δικό μου λάθος ήταν που δε το παράτησα το αυτοκίνητο μόλις άναψε το λαμπάκι της μπαταρίας αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις περίμενα να με βοηθήσει λιγο παραπάνω το αυτοκίνητο να καταλάβω όιτ είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα πριν καεί καθώς διαθέτει ένα σωρό ηλεκτρονικά, λαμπάκια και αισθητήρες.
-
λαμπάκι μηχανής γιατί να ανάψει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
λαμπάκι μηχανής γιατί να ανάψει;Αφού δεν λειτουργούσε ούτε η αντλία του νερού δε θα έπρεπε να ανάψει?
Έφυγε ο ιμάντας δε γεμίζει η μπαταρία. ΟΚ! Μόνο αυτό ηταν το πρόβλημα? Το ότι δε δουλευε η αντλία δεν είναι πιο σοβαρό αφου θα ζεσταθεί ο κινητήρας και κάτι θα καει??Μη με παρεξηγείτε για τις ερωτήσεις. Είναι απλοικές αλλά προσπαθώ να καταλάβω 2-3 πραγματα για να μη μου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.
-
Ο ιμάντας που βλέπεις είναι ο λεγόμενος εξωτερικός.
Γυρνάει το κομπρεσέρ του αρκουδίσιον, την αντλία του υδραυλικού τιμονιού αν έχεις τέτοιο και το δυναμό.Η αντλία νερού παίρνει κίνηση από τον εσωτερικό ιμάντα ο οποίος δίνει κίνηση και στους εκκεντροφόρους.
-
bfc_xxx κανείς δεν σε κατηγορεί φίλε μου. Όλοι είμαστε εδώ μέσα για να μάθουμε πράγματα.
Απλά θα απομονώσω από αυτά που έγραψες το παρακάτω
Ο χρήστης bfc_xxx έγραψε:
Επαναλαμβάνω δικό μου λάθος ήταν που δε το παράτησα το αυτοκίνητο μόλις άναψε το λαμπάκι της μπαταρίας αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις περίμενα να με βοηθήσει λιγο παραπάνω το αυτοκίνητο να καταλάβω όιτ είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα πριν καεί καθώς διαθέτει ένα σωρό ηλεκτρονικά, λαμπάκια και αισθητήρες.
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που όταν ανάψει κάποια λυχνία ή μας βγάλει κάποια ένδειξη ο υπολογιστής ταξιδίου, στα καινούρια πρέπει να σταματήσεις και να τσεκάρεις τι είναι και να μην ξαναξεκινήσεις (ή τουλάχιστον να μην διανύσεις μεγάλη απόσταση) αν δεν βεβαιωθείς ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.
Σε παλιότερα αυτοκίνητα ίσως να το αγνοούσες έτσι απλά, εφόσον το αυτοκίνητο λειτουργούσε. Στα καινούρια όμως για να ανάψει μπορεί να οφείλεται σε 1002 παραμέτρους και σίγουρα δεν πρέπει να το αγνοήσεις (δηλαδή να συνεχίσεις να οδηγείς χωρίς να έχεις βεβαιωθεί για ποιόν λόγο ανάβει και τι πρόβλημα έχει προκύψει).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
bfc_xxx κανείς δεν σε κατηγορεί φίλε μου. Όλοι είμαστε εδώ μέσα για να μάθουμε πράγματα.Απλά θα απομονώσω από αυτά που έγραψες το παρακάτω
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που όταν ανάψει κάποια λυχνία ή μας βγάλει κάποια ένδειξη ο υπολογιστής ταξιδίου, στα καινούρια πρέπει να σταματήσεις και να τσεκάρεις τι είναι και να μην ξαναξεκινήσεις (ή τουλάχιστον να μην διανύσεις μεγάλη απόσταση) αν δεν βεβαιωθείς ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.
Σε παλιότερα αυτοκίνητα ίσως να το αγνοούσες έτσι απλά, εφόσον το αυτοκίνητο λειτουργούσε. Στα καινούρια όμως για να ανάψει μπορεί να οφείλεται σε 1002 παραμέτρους και σίγουρα δεν πρέπει να το αγνοήσεις (δηλαδή να συνεχίσεις να οδηγείς χωρίς να έχεις βεβαιωθεί για ποιόν λόγο ανάβει και τι πρόβλημα έχει προκύψει).
Ναι τώρα το κατάλαβα πολύ καλά αυτό. Κοκκινο λαμπάκι = χειρόφρενο
Ο ιμάντας που βλέπεις είναι ο λεγόμενος εξωτερικός.
Γυρνάει το κομπρεσέρ του αρκουδίσιον, την αντλία του υδραυλικού τιμονιού αν έχεις τέτοιο και το δυναμό.Η αντλία νερού παίρνει κίνηση από τον εσωτερικό ιμάντα ο οποίος δίνει κίνηση και στους εκκεντροφόρους.
Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να καεί το αυτοκίνητο?? Εγώ αυτό φοβόμουν.
-
Πέντε λεπτά λειτουργίας χωρίς αντλία νερού είναι αρκετά για να σκάσουν τον κινητήρα σου, οπότε απίθανο να είχες μείνει και από αντλία νερού. Μάλλον για να σε φοβίσουν και να πληρώσεις με προθυμία τον ιμάντα του δυναμό στο είπανε...
-
Από ότι λέει το manual του cee'd (που obviously για μηχανικά θέματα είναι ίδιο με του i30), για το λαμπάκι της μπαταρίας ελέγχεις/κάνεις τα εξής:
This warning light indicates a malfunction of either the generator or
electrical charging system. If the warning light comes on while the vehicle is
in motion:- Drive to the nearest safe location.
- With the engine off, check the generator drive belt for looseness or breakage.
- If the belt is adjusted properly, a problem exists somewhere in the electrical
charging system. Have an Authorized Kia Dealer correct the problem as soon as
possible.
Το check engine κάτι με τις εκπομπές καυσαερίων/καύσιμα/καταλύτη έχει να κάνει.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πέντε λεπτά λειτουργίας χωρίς αντλία νερού είναι αρκετά για να σκάσουν τον κινητήρα σου, οπότε απίθανο να είχες μείνει και από αντλία νερού. Μάλλον για να σε φοβίσουν και να πληρώσεις με προθυμία τον ιμάντα του δυναμό στο είπανε...Αν δεν είχα μείνει από αντλία νερού τοτέ σαφώς και δεν έπρεπε να ανάψει άλλο λαμπάκι εκτός της μπαταρίας. Εγώ στα ποστ μου έλεγα ότι εφόσον έμεινα από αντλία νερού θα έπρεπε να ανάψει και άλλο λαμπάκι πέραν της μπαταρίας. Ο τεχνικός μου είπε ότι έμεινα από αντλία νερού.
Ιμάντα δε πλήρωσα γιατί δε κόπηκε, απλά βγήκε.
-
Στο 5θυρο Verna μάλλον το Ford Fiesta είχαν στο νου τους!!!
-
Συμφωνώ...!... fiesta made in korea...
Τώρα αυτό υποτίθεται ότι είναι το νέο ACCENT;
Όμορφο φαίνεται, αλλά ας περιμένουμε να δούμε και το πίσω μέρος ... Μπορεί να είναι μούφα εντελώς...
-
Sonata me Ipod adaptor + Mp3 απλά τα σπάει
-
δεν νομιζω να το δουμε στα μερη μας.....μαλλον για αγορες ασιας-ινδιας προοριζεται
-
που θα τοποθετηθεί και με ποιο όνομα?
πάνω απο το i20? -
Hyundai RB concept
Κατασκευασμενο μονο για την αγορα της Ρωσιας το Hyundai RB concept θα παρουσιαστει στο επομενο σαλονι αυτοκινητου της Mοσχας .
Θα κανει χρήση του πατωματος και των κινητηρων του i30&ceed , δηλαδη εναν 1400αρη με 109 ιππους και εναν 1600αρη με 126hp.Θα κατασκευάζετε στο εργοστασιο της Hyundai στην Αγια Πετρουπολη και θα βγει στην αγορα την ανοιξη του 2011.
Το βρισκω πολυ πιο ενδιαφερον απο το σχεδιο του i30 , μακαρι να το φέρνανε και εδω ! -
Πράγματι ωραίο φαίνεται...!... Και φαίνεται να έχει και καλές διαστάσεις. Θα πήγαινε καλά στην Ελλάδα αν ερχόταν.
Αν ερχόταν, βεβαίως-βεβαίως, γιατί έτσι όπως το πάει ο Mr. Davaris σε λίγο θα φέρνει μόνο ορισμένες εκδόσεις των βασικών μοντέλων.
Πάντως θα μπορούσε να φέρνει το 1600άρι που βγάζει και 126 αλογάκια και θα ήταν καλό ως μικρομεσαίο που ξεφεύγει από το κλασσικό hatchback στυλ... Σιγά μην το φέρει όμως...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... Σιγά μην το φέρει όμως...Τι να πρωτοφέρει? Σχεδόν ολοκληρη η γκάμα στο εξωτερικό έχει αλλάξει!
Sonata, IX35, Elantra, Verna, Genesis, I30 f/l, Sportage, Sorento ... πάλι καλά που ήρθαν τα Venga και Soul!!!
Δεν θυμάμαι άλλοτε η Hyundai στην Ελλάδα να είναι πίσω σε ανανεώσεις και τόσο ... αθόρυβη!Όσο για το 'RB concept' ή Accent ή Verna ή i25 ή όπως το λένε, 4θυρο μικρομεσαίο στην Ευρώπη = δύσκολο θέμα. Αλλα ισχύουν στη χώρα του Lada 2105.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...Φίλε, νομίζω ότι ο Mr. Davaris την πάει για φούντο την Hyundai στην Ελλάδα.
Μάλλον θέλει μόνο την ΚΙΑ. Ίσως η ΚΙΑ να έχει μεγαλύτερα περιθώρια για κέρδη...
HYUNDAI FORUM