-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οτι δεν βλεπω να εξαφανιζονται τα παλια πλην κορεατικων.Επιπλεον πριν απο το excell δεν υπηρχε στην Ελλαδα χιουνται για πολλα χρονια.το 96' ειχε γεμισει η ελλαδα punto gt,106 rallye και διαφορες εκδοσεις αυτων,που ειναι σημερα;
-
Κυκλοφορουν εκει εξω,αν και ειναι ειδικα μοντελα.Υπαρχουν και τα απλα πουντο και 106 .Και σιγουρα δεν εχουν ξεβαψει οι προφυλακτηρες τους οπως στα λαντρα και στα accent εκεινης της εποχης .Καλα και αγια τα χιουνται αλλα βγαζουν και αυτα προβληματα οπως ολα τα αμαξια.Πχ στο δικο μου το κουπε του 99 δεν δικαιολογω να διαλυθει το ψυγειο του,δεν μου εχει ξανασυμβει ποτε και ευτυχως που δεν ετυχε σε ταξιδι.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
200 τελικη γραφουν τα 1,8 και εσενα σε πειραξε το 192;η αναφορα στην ιπποδυναμη εχει να κανει με την διαφορετικη χαρτογραφηση που εκανε η καθε εταιρια σε εναν ολοιδιο κινητηρα.Το βαρος τι εχει;για μικρομεσαια χατς δεν μιλαμε;και μη μενεις στα 0-100 αλλα τσεκ τις ρεπριζ!!!Είμαι φιλοΚορεάτης αλλά ορισμένα πράγματα ομολογώ ότι μου φαίνονται περίεργα.
Για 122 άλογα και 126 άλογα περίμενα καλύτερες επιδόσεις...
Οι επίσημες επιδόσεις που ανακοινώνει η Hyundai/KIA για τα i30 και Ceed μου θυμίζουν το κουπέ μου με τα 105 άλογα...και τα 1350 κιλά του.
Άλλο όμως 105 άλογα και άλλο 122 και 126...
Εκτός αν και αυτά είναι 105 άλογα...
υ.γ. από την αλλη σκέφτομαι ότι θα βγει το Ceed με 90 άλογα. Από τα 109 στα 90 άλογα. 19 άλογα κάτω. Λογικά δεν περιμένουμε να επηρεαστούν και πολύ οι επιδόσεις ή όχι;
-
Περιμένοντας το ix35 μετον 1,6 turbo, το ωραίο design,τους άπλετους χωρους και την λογική(:) τιμή.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
200 τελικη γραφουν τα 1,8 και εσενα σε πειραξε το 192;η αναφορα στην ιπποδυναμη εχει να κανει με την διαφορετικη χαρτογραφηση που εκανε η καθε εταιρια σε εναν ολοιδιο κινητηρα.Το βαρος τι εχει;για μικρομεσαια χατς δεν μιλαμε;και μη μενεις στα 0-100 αλλα τσεκ τις ρεπριζ!!!
Είμαι φιλοΚορεάτης αλλά ορισμένα πράγματα ομολογώ ότι μου φαίνονται περίεργα.
Για 122 άλογα και 126 άλογα περίμενα καλύτερες επιδόσεις...
Οι επίσημες επιδόσεις που ανακοινώνει η Hyundai/KIA για τα i30 και Ceed μου θυμίζουν το κουπέ μου με τα 105 άλογα...και τα 1350 κιλά του.
Άλλο όμως 105 άλογα και άλλο 122 και 126...
Εκτός αν και αυτά είναι 105 άλογα...
υ.γ. από την αλλη σκέφτομαι ότι θα βγει το Ceed με 90 άλογα. Από τα 109 στα 90 άλογα. 19 άλογα κάτω. Λογικά δεν περιμένουμε να επηρεαστούν και πολύ οι επιδόσεις ή όχι;
Η kia.gr στο Ceed FL 1.4 με τα 90 άλογα δίνει χειρότερες επιδόσεις: 0-100 13sec και τελική 180 (από 11.6 και 187)...
Σπύρος
-
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Η kia.gr στο Ceed FL 1.4 με τα 90 άλογα δίνει χειρότερες επιδόσεις: 0-100 13sec και τελική 180 (από 11.6 και 187)...
Σπύρος
Σπύρο πολύ ενδιαφέρον η πληροφορία σου. Δεν είχα προσέξει ότι η ΚΙΑ έβγαλε στο site το FL...
Από ότι διαπιστώνω η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και το ProCeed ...
Και τα Facelift είναι και ποιο ακριβά...Άποψή μου είναι θα χάσει πωλήσεις η ΚΙΑ στον 1400άρη κινητήρα... Ευτυχώς ο 1600άρης παρέμεινε σχεδόν ανέπαφος. Έχασε ένα άλογο...
Θα πάθει τα ίδια άραγε και το i30;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σπύρος
Σπύρο πολύ ενδιαφέρον η πληροφορία σου. Δεν είχα προσέξει ότι η ΚΙΑ έβγαλε στο site το FL...
Από ότι διαπιστώνω η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και το ProCeed ...
Και τα Facelift είναι και ποιο ακριβά...Άποψή μου είναι θα χάσει πωλήσεις η ΚΙΑ στον 1400άρη κινητήρα... Ευτυχώς ο 1600άρης παρέμεινε σχεδόν ανέπαφος. Έχασε ένα άλογο...
Θα πάθει τα ίδια άραγε και το i30;
Μάλλον το ίδιο θα πάθει και το i30. Και να σκεφτείς ότι ο ίδιος κινητήρας στο i20 έχει 100 άλογα! Μας έχουν μπερδέψει: CEED FL 90 -> 6000, i30 109 ->6200, i20 100 -> 5500
Και να σκεφτείς ότι ο απλός 16V 1.4 του ACCENT βγάζει 97!
Βέβαια το CEED FL έχει την μέγιστη ροπή πλέον στις 4200 και χαμηλότερη κατανάλωση 5,8.
Εγώ προσωπικά που έχω το i30 αν έβγαινε με 90 άλογα σήμερα δεν θα το αγόραζα.Σπύρος
-
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Μάλλον το ίδιο θα πάθει και το i30. Και να σκεφτείς ότι ο ίδιος κινητήρας στο i20 έχει 100 άλογα! Μας έχουν μπερδέψει: CEED FL 90 -> 6000, i30 109 ->6200, i20 100 -> 5500
Και να σκεφτείς ότι ο απλός 16V 1.4 του ACCENT βγάζει 97!
Βέβαια το CEED FL έχει την μέγιστη ροπή πλέον στις 4200 και χαμηλότερη κατανάλωση 5,8.
Εγώ προσωπικά που έχω το i30 αν έβγαινε με 90 άλογα σήμερα δεν θα το αγόραζα.Σπύρος
Τα 90 άλογα είναι πισωγύρισμα... ειδικά όταν κυκλοφορούν πλέον αυτοκίνητα με 1200 κυβικά και 100 άλογα...
Όπως λες το Accent με 1400 κυβικά και βγάζει σχεδόν 100 άλογα και από την άλλη υπάρχει και το Lacetti 1.400 που βγάζει 94 άλογα αλλά έχει 0-100 στα 11.6... και όχι στα 13!
Εγώ πάντως (και δεν το κρύβω) καλοβλέπω (πολύ) το Lacetti 1600 SX.
Το έχει ένας φίλος στην γειτονιά μου σε μπλε μεταλλικό χρώμα, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και είναι και ιδιαίτερα όμορφο αυτοκίνητο. Πολύ όμορφη σχεδίαση (μέσα-έξω) με καλές επιδόσεις.
Εγώ ένα Lacetti σήμερα, άνετα θα το αγόραζα...και θα είχα και το κεφάλι μου ήσυχο. -
Καταρχην η φιλοσοφια των εταιριων για τα i30 και ceed δεν ειναι η σπορ κατασκευη αλλα η οικογενειακη,με αποτελεσμα την τοποθετηση ενος κιβωτιου με πιο μακριες σχεσεις και το πνιξιμο των επιδοσεων αλλα καλυτερη οικονομια και αθορυβο ταξιδι.Αποτελεσμα καθως τα 109 και 126 αλογα δεν χανονται ειναι τα αυτοκινητα αυτα ειτε μονο με τον οδηγο ειτε φορτωμενα να παρουσιαζουν μικρη διαφορα στην αποδοση και στην καταναλωση.Τελος αν οντως το νεο 1,4 ειναι 90ιπποι τοτε θα εχει μεγαλη αυξηση η ροπη καθως το παραλληλογραμμο ροπης/ισχυος ειναι παντα στο ιδιο εμβαδον!!!(περιπου)Δεν ξερω αν αυτο γινεται για ευρο 5 η' κατι αλλο.Ο 1,4 του accent στο δυναμομετρο εβγαλε 103 ιππους αλλα δεν εχει καμια σχεση με τον νεο των 109ιππων.Οι τυποι οτι θελουν κανουν στα μοτερ και τα ρυθμιζουν αναλογα καθε φορα
-
Τι λετε βρε παιδια τα μοτερ των χιουνται κια μια χαρα ειναι μακαρι και το ευρωπαικο μου αυτοκινητο να ειχε τετοια μοτερ οπως των χιουνται κια . παρακολουθω συχνα τα τεχνικα χαρακτηριστικα των κινητηρων των εταιρειων γενικα και παρατηρουσα οτι καθε 2-3 χρονια εβελεπα αλλαγες στα χαρακτηριστικα των κινητηρων των χιουνται και τις κια εβλεπα καθε δυο τρια χρονια αλλαγες οχι μονο στην ισχυ αλλα και κυριως στην μειωση της καταναλωσης καυσιμου. Αυτο σημαινει οτι η χιουνται κια κανει προγραμματα εκσυχρονισμου και βελτιωσηςκαι μαλιστα οχι ενα και δυο προγραμματα αλλα συνεχως ανα 2 με 3 χρονια τα τελευταια δεκα χρονια.
Καθε φορα που παρουσιαζουν οι κορεατες ενα νεο μοντελο ο κινητηρας ειναι βελτιωμενος και στην ισχυ κααι στις τιμες καταναλωσης και οχι μονο αυτο αλλα ακομα και οταν κανουν και facelift σε ενα μοντελο εχουν κανει τις βελτιωσεις στο κινητηρα.Αλλες εταιρειες κυριως ευρωπαικες οχι μονο στα facelift αλλα και οταν αλλαζουν ενα μοντελο και βγαζουν ενα νεο εχουν το ιδιος απαραλλακτο κινητηρα.
Επισης βλεπω οτι δεν κανουν ενα δυο τ προγραμματα εκσυγχρονισμου αλλα συνεχεια καθε δυο με τρια χρονια δηλ γινονται οχι μονο ενα δυο βηματα εξελιξης σε σχεση με τον ανταγωνισμο τον ευρωπαικο κυριως αλλα πολλα βηματα εξελιξης με αποτελεσμα η ψαλιδα διαρκως ανοιγει.Πιο πανω εγραψε καποιος οτι στο facelift kia ceed η καταναλωση του κινητηρα εχει μειωθει στα 5.8.
Βλεπετε αυτο που λεω, ακομα και στο facelift ενος μοντελου γινεται καποια βελτιωση και μαλιστα σε εναν κινητηρα που η προηγουμενη εκδοση του εμφανιστηκε μολις πριν 3 χρονια και επιπλεον σε ενα κινητηρα που δεν ηταν παλιος αλλα ηταν καινουργιος και με ηδη πολυ καλη σχεση ισχυος καταναλωσης 109 αλογα 6.1 καταναλωση. Κι ομως οι κορεατες δεν εμειναν με σταυρωμενα χερια το καλο αποφασισαν να το κανουν ακομα καλυτερο με μειωση ακομα τησ καταναλωσης στο 5.8 λιτρα παρολο που το 6.1 ηταν ηδη μια πολυ καλη τιμη και μαλιστα για ενα μοτερ τσιτωμενο 1400αρη 110 σχεδον αλογων Ακοματο μοτερ αυτο ειναι πανω σε βαρια αυτοκινητα το ceed και το i30 ειναι αρκετα βαριαειναι1400αρια στην μικρομεσαια κατηγορια οχι 1400αρια σουπερ μινι που ειναι ελαφροτερα εκει τα αυτοκινητα και ομως το 6.1 λιτρα ηταν πολυ καλη τιμη καταναλωση φανταστειται τωρα που εγινε 5.8.οχι δεν ειμαι προκατειλημενος με τα κορεατικα δεν εχειτυχει να εχω κορεατικο ωστε να ειμαι προκατειλημενος και να γραφω με μια δοση υπερβολης
-
Συγγνώμη αν δεν παρακολούθησα το θέμα παιδιά, αναμένεται νέο i30 και πότε?
Γιατι σκέπτομαι να παραγγείλω το τωρινό. -
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
Γιατι σκέπτομαι να παραγγείλω το τωρινό.αν και δεν υπαρχει κατι επισημο μαλλον δεν θα αργησει αφου το τωρινο ειναι πανω απο 2 χρονια στην αγορα....παντως οι αντιπροσωποι δεν θα σου πουν αφου θα θελουν να σπρωξουν το στοκ
-
Ο χρήστης georgefoto έγραψε:
Πιο πανω εγραψε καποιος οτι στο facelift kia ceed η καταναλωση του κινητηρα εχει μειωθει στα 5.8.
Βλεπετε αυτο που λεω, ακομα και στο facelift ενος μοντελου γινεται καποια βελτιωση και μαλιστα σε εναν κινητηρα που η προηγουμενη εκδοση του εμφανιστηκε μολις πριν 3 χρονια και επιπλεον σε ενα κινητηρα που δεν ηταν παλιος αλλα ηταν καινουργιος και με ηδη πολυ καλη σχεση ισχυος καταναλωσης 109 αλογα 6.1 καταναλωση. Κι ομως οι κορεατες δεν εμειναν με σταυρωμενα χερια το καλο αποφασισαν να το κανουν ακομα καλυτερο με μειωση ακομα τησ καταναλωσης στο 5.8 λιτρα παρολο που το 6.1 ηταν ηδη μια πολυ καλη τιμη και μαλιστα για ενα μοτερ τσιτωμενο 1400αρη 110 σχεδον αλογων Ακοματο μοτερ αυτο ειναι πανω σε βαρια αυτοκινητα το ceed και το i30 ειναι αρκετα βαριαειναι1400αρια στην μικρομεσαια κατηγορια οχι 1400αρια σουπερ μινι που ειναι ελαφροτερα εκει τα αυτοκινητα και ομως το 6.1 λιτρα ηταν πολυ καλη τιμη καταναλωση φανταστειται τωρα που εγινε 5.8.Ξέρεις πως έγινε αυτό ε; Τώρα έχει 90 μόνο άλογα...
-
Γιατι σκέπτομαι να παραγγείλω το τωρινό.και γιατι δεν παιρνεις το ceed ? το καινουργιο ηδη ειναι στις εκθεσεις , το ιδιο αμαξι ειναι και επιπλεον το ceed εχει 7 χρονια εγγυηση
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καταρχην η φιλοσοφια των εταιριων για τα i30 και ceed δεν ειναι η σπορ κατασκευη αλλα η οικογενειακη,με αποτελεσμα την τοποθετηση ενος κιβωτιου με πιο μακριες σχεσεις και το πνιξιμο των επιδοσεων αλλα καλυτερη οικονομια και αθορυβο ταξιδι.Αποτελεσμα καθως τα 109 και 126 αλογα δεν χανονται ειναι τα αυτοκινητα αυτα ειτε μονο με τον οδηγο ειτε φορτωμενα να παρουσιαζουν μικρη διαφορα στην αποδοση και στην καταναλωση.Τελος αν οντως το νεο 1,4 ειναι 90ιπποι τοτε θα εχει μεγαλη αυξηση η ροπη καθως το παραλληλογραμμο ροπης/ισχυος ειναι παντα στο ιδιο εμβαδον!!!(περιπου)Δεν ξερω αν αυτο γινεται για ευρο 5 η' κατι αλλο.Ο 1,4 του accent στο δυναμομετρο εβγαλε 103 ιππους αλλα δεν εχει καμια σχεση με τον νεο των 109ιππων.Οι τυποι οτι θελουν κανουν στα μοτερ και τα ρυθμιζουν αναλογα καθε φοραΛογικό μου κάνει αν και με έστειλες
Η ροπή που δίνουν για τον 1.4 CVVT είναι 13.7 kg στις 5000 rpm και η ιπποδύναμη 90 ps στις 6000 rpm. Ο 'παλιός' 1.4 CVVT έιχε 14.0 kg / 5000 rpm μέγιστη ροπή και 109 ps / 6200 rpm μέγιστη ιπποδύναμη. Η ροπή παρότι τσιμπάει σχετικά ψήλα, είναι εκεί και στις χαμηλές στροφές (12.5 kg περίπου) και για τα 2 μοτέρ.
Διάμετρος και διαδρομή όλα ίδια, δλδ μιλάμε νομίζω για ένα κομμένο μοτέρ καθαρά για μοίωση των ρύπων.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Γιατι σκέπτομαι να παραγγείλω το τωρινό.και γιατι δεν παιρνεις το ceed ? το καινουργιο ηδη ειναι στις εκθεσεις , το ιδιο αμαξι ειναι και επιπλεον το ceed εχει 7 χρονια εγγυηση
ενώ μου αρέσει λίγο πιο πολύ το Ceed, δε λέω,ωστόσο έχουν διαφορά στην τιμή 2000Ε!!! Μιλάω για την έκδοση του Ceed FL με ESP , Klima κλπ 16500 Ε ενώ το i30 με τα ίδια 14500 Ε !!!
Ισως γιατι για το Κia σκέφτονται σαν Γερμανοί και τα πληρώνεις extra, λες και είναι καμια Οπελ, ενώ για τα i30 σου τα δίνουν στανταρ.
Και να σκεφτεί κανείς οτι μιλάμε για την ίδια εταιρία! -
ενώ μου αρέσει λίγο πιο πολύ το Ceed, δε λέω,ωστόσο έχουν διαφορά στην τιμή 2000Ε!!! Μιλάω για την έκδοση του Ceed FL με ESP , Klima κλπ 16500 Ε ενώ το i30 με τα ίδια 14500 Ε !!!
Ισως γιατι για το Κia σκέφτονται σαν Γερμανοί και τα πληρώνεις extra, λες και είναι καμια Οπελ, ενώ για τα i30 σου τα δίνουν στανταρ.
Και να σκεφτεί κανείς οτι μιλάμε για την ίδια εταιρία!Την παραπάνω εγγύηση πληρώνεις σε μηχανικά μέρη + όχημα.
-
Και να σκεφτεί κανείς οτι μιλάμε για την ίδια εταιρία!μην ξαναπεις την kia.....opel την υποβαθμιζεις...............την kia!
-
Ο κινητηρας o 1400αρης που μπηκε για πρωτη φορα στα i30 και kia ceed ηταν εξαιρετικοι .Δεν μιλω μονο απο αποψη ισχυος οτι βγαζουν 109 αλογα μονο στα 1400 αλλα και οι τιμες καταναλωσης ειχαν μεση τυποιημενη καταναλωση 6.1 λιτρα στο μικτο κυκλο και 7.6 λιτρα στον κυκλο πολης και αυτι παρολο που ο κινητηρας μονο ηπια δεν ειναι ρυθμισμενος γι αυτο και τα 109 αλογα.Επισης οι τιμες αυτες τις καταναλωσης ειναι εξαιρετικα μικρες εαν σκεφτουμε οτο πολυ καλτι οι κινητηρες αυτοι τοποθετηθηκαν οχι σε 1400αρια σουπερ μινι που ειναι ελαφρυτερα αλλα σε αυτοκινητα της μικρομεσαιας κατηγοριας που ειναι βαρυτερα.
Κι ομως οι κορεατες το πολυ καλο τα εκαναν παρα πολυ καλο ο ηδη δυνατος και οικονομικος κινητηρας εγινε ακομα πιο οικονομικος η μεση καταναλωση απο 6.1 επεσε στα 5.8 και στον αστικο κυκλο απο 7.6 στα 7.2 οπως ειδα στο κια ceed facelift και λογικα και θα μπει και στο hyundai i30 οταν αυτο θα βγει το facelift μοντελο.
Βλεπω τα τελευταια χρονια η hyundai kia να συναγωνιζονται τους ιαπωνες της honda και τοyoτα που ειχαν τα πιο δυνατα και οικονομικα μοτερ.Οι διαρκεις βελτιωσεις που κανουν στους κινητηρες τους τα τελευταια χρονια εχουν ως αποτελεσμα να ειναι απο τους πρωτους.Μαλιστα ισως ο 1400αρης κινητηρας να ειναι καλυτερος απο τους αντιστοιχα μοτερ των toyota honda.Συγκρινοντας τις τιμες καταναλωσης βλεπω οτι ο 1400αρης του ceed εχει τις ιδιες καταναλωσεις με το μοτερ των auris και civic. Bεβαια ο κινητηρας της κια πρπει να ειναι καλυτερος διοτι τις ιδιες αυτες καταναλωσεις τις εχει πετυχει παρολο που εχει περισοτερα κυβικα απο τα μοτερ των ορις σιβικ.Το κορεατικο μοτερ ειναι ακριβως 1400 ενω τα ιαπωνιακα εχουν λιγο μικροτερα κυβικα ειναι 1300 και κατι γεγονος που κανονικα επιβαρυνει την καταναλωση των κορεατικων μοτερ.Ακομα το μοτερ των κορεατων πιανει αυτες τις ιδιες καταναλωσεις με τα αντιστοιχα ιαπωνικα μοτερ εχοντας μονο 5 ταχυτο κιβωτιο ενω τα 1300αρια ορις και σιβικ εχουν εξαταχυτο που σημαινει οτι τις οποιες καταναλωσεις τις επιασαν με μια σχεση παραπανω δηλ λιγοτερεσ τστροφες λειτουργιαςΕτσι παρολο που το κορεατικο μοτερ τουceed εχει λιγο μεγαλυτερο κυβισμο και μια σχεση λιγοτερο απο τα 1300αρια σιβικ και ορις εντοιτοις πετυχαινει τις ιδιες τιμες καταναλωσης
Πολυ καλα τα μοτερ των κορεατων -
Θα τους παραδεχόμουν αν το μοτέρ των 109 ίππων έβγαζε έστω 111 ονομαστικά στα fl models με τη χαμηλότερη κατανάλωση ,που ανακοινώνουν τώρα.
Τώρα γύρισαν στη δεκαετία του '90 από απόδοση, σε βάρη αμαξωμάτων εν έτει 2010.
Μετρήσεις επιδόσεων Cee'd 1.4 MY2010 έχουμε?
HYUNDAI FORUM