-
Παραμένει σε διαστασεις στην κατηγορία των mini. Θετικό για μένα που οι κορεάτες σχεδιαστικά 'έκρυψαν' το άλλοτε ημίψηλο αμάξωμα που χαρακτήριζε αυτη την κατηγορία αυτοκινήτων.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Εμένα πάντως μου θύμισε έντονα 'πρησμένο κουραμπιέ'...
Θα ήθελα αφού έχει διαστάσεις μίνι να φαίνεται και σαν μίνι.
Για μένα αυτοκίνητο mini είναι αυτό:
-
υπαρχει σαφως η ταση και από αλλους ασιατες κατασκευαστες, να φαρδαινουν τα μοντελα τους, για να δειχνουν διαφορετικα οι αναλογιες που αναφερθηκαν περι ψηλου σουλουπιού. και αναφερω τους ασιατες μιας και αυτοι εχουν την ταση για στενες φορμες.
το μονο αρνητικο(?) είναι ότι χανουν μερος από την ευελιξια τους.
το atos πχ που ειχα σαν δευτερο, χωραγε σε σημεια οπου απλα δεν το πιστευα, τοσο στο να χωθω και να προλάβω καποιο φαναρι οσο και να παρκαρω εκει οπου καποιος εξυπνιδης ειχε βαλει το δικο του λιιιιγο πιο ανοιχτα επειδή τον βολευε.
κλεινω την παρενθεση μιας και η διαφορα στα προιοντα ανεξαρτητου μαρκας του τοτε και του τωρα είναι απλα χαοτικη. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
υπαρχει σαφως η ταση και από αλλους ασιατες κατασκευαστες, να φαρδαινουν τα μοντελα τους, για να δειχνουν διαφορετικα οι αναλογιες που αναφερθηκαν περι ψηλου σουλουπιούΤα φαρδαίνουν για να έχουν μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος και για καλύτερο πάτημα στον δρόμο λόγω μετατροχίων.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
υπαρχει σαφως η ταση και από αλλους ασιατες κατασκευαστες, να φαρδαινουν τα μοντελα τους, για να δειχνουν διαφορετικα οι αναλογιες που αναφερθηκαν περι ψηλου σουλουπιού
Τα φαρδαίνουν για να έχουν μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος και για καλύτερο πάτημα στον δρόμο λόγω μετατροχίων.
ναι σωστά. Το είχα στον ειρμό του συλλογισμού μου περί γενικότερης προϊοντικής αναβάθμισης άλλα ξέχασα να το αναφέρω.
-
Εγώ θα ήθελα να υπάρχει ξεκάθαρη διαφοροποίηση μεταξύ των κατηγοριών και το αυτοκίνητο να 'φωνάζει' ότι είναι μίνι.
Αν αρχίσουμε τα 'Φτιάχνουν' :- με μεγαλύτερο πλάτος για καλύτερο πάτημα
- για να έχουν στοιχεία πολυτελούς εμφάνισης από τα σούπερ μίνι ή την μικρομεσαία κατηγορία (με ένα σωρό μπιχλιμπίδια)
- για να δείχνουν ποιο δυναμικά (φουσκωμένοι προφυλακτήρες, φτερά κλπ...)
- για να πατάνε καλύτερα στο δρόμο
...τότε μάλλον χάνουν τον πραγματικό αγχολυτικό χαρακτήρα τους που είναι ως επί το πλείστον η κάλυψη αστικών μετακινήσεων με μικρές ταχύτητες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Ευτυχώς που τουλάχιστον τα μήκη τους είναι κάπου εκεί στα 3.7-3.8 μέτρα και δεν τα έχουν πάει και αυτά στα 4+ μέτρα.
-
Απλά με την καλή οδική συμπεριφορά,τα καλύτερα φρένα,ηχομόνωση,ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές ευκολίες.........πάνε άνετα πλέον ταξιδάκια τουλάχιστον εντός της ελληνικής επικράτειας,ένα ζευγάρι χωρίς παιδάκια και πολλά μπαγκάζια!Μέσα στην πόλη η αύξηση του πλάτους κατα 3-5cm δεν νομίζω οτι αλλάζει κάτι δραματικά στην ευκολία μετακίνησης....
-
Για μένα ευκολία μετακίνησης δεν είναι μόνο η περίοδος που οδηγώ το αυτοκίνητο στο δρόμο. Και με το 207GT μια χαρά ευκολία μετακίνησης έχω μέσα στην Αθήνα. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ωστόσο σε αυτά συμπεριλαμβάνω και την ευκολία στάσης/στάθμευσης και τα ποσά άγχους που προσδίδει ένα αυτοκίνητο όταν το 'παρατάω' οπουδήποτε.
π.χ. άντε 'παράτα' το 'φανταχτερό' i10 στην Κυψέλη και πήγαινε την άλλη μέρα και δες τον προφυλακτήρα κάτω ή την πόρτα τρακαρισμένη από το σκουπιδιάρικο του δήμου.
Εκεί να δω κόστος και ζημιά.
Σύγκρινε το ίδιο περιστατικό π.χ. με ένα Seicento ή ένα Alto ή ένα Cuore. Καμιά σχέση.Κατά την άποψή μου θα ήθελα αυτά τα αυτοκίνητα να είναι όσο ποιο μαζεμένα/λιτά γίνεται, ελαφριά και χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια.
-
Φιλε μου ειναι απλο!! Ο Κυψελιωτης ας παρει Alto Sei κλπ. (αν και η συγκριση δεν ειναι σωστη καθοτι βαζεις στο ιδιο μετρο ενα ολοκαινουργιο με αμαξια ακομα και 10ετιας). Μπορεί να το πάρει η Ελληνιδα μάνα με 2 παιδια και χωρο για ψώνια απο Σκλαβενιτη που oμως μενει στα προαστια !!!! . Απο κει και περα ...Ηyundai μεγαλο κόστος σε ανταλλακτικα ακομα ..οχι και τοσο
Τελος αγχος θα ειχα με οποιοδηποτε καινουργιο αμαξι αν το παρκαρα στην Κυψελη (Απο Bentley μεχρι China Motors) -
Εννοείται ότι όλα απλά είναι.
Άλλωστε και τα συνεργεία κάπως πρέπει να επιβιώσουν (κυρίως από τις μάνες με τα δύο παιδιά...) ...Ελπίζω μόνο οι μάνες αυτές να μην είναι σαν την γειτόνισσά μου, που πήγε και πήρε το CrossPolo για να πηγαίνει στο σούπερ με τα παιδιά της.
Και μέσα σε ένα μήνα από την αγορά, έσπασαν (άγνωστο πως) και οι δύο εξωτερικοί καθρέπτες (ηλεκτρικά ανοιγόμενοι/ρυθμιζόμενοι).
Εδώ και 10 μήνες οδηγεί χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες και κρέμονται δύο καλώδια και από τις δύο πλευρές. Την θεωρώ επικίνδυνη. -
Ο χρήστης burbos έγραψε:
Φιλε μου ειναι απλο!! Ο Κυψελιωτης ας παρει Alto Sei κλπ. (αν και η συγκριση δεν ειναι σωστη καθοτι βαζεις στο ιδιο μετρο ενα ολοκαινουργιο με αμαξια ακομα και 10ετιας). Μπορεί να το πάρει η Ελληνιδα μάνα με 2 παιδια και χωρο για ψώνια απο Σκλαβενιτη που oμως μενει στα προαστια !!!! . Απο κει και περα ...Ηyundai μεγαλο κόστος σε ανταλλακτικα ακομα ..οχι και τοσο
Τελος αγχος θα ειχα με οποιοδηποτε καινουργιο αμαξι αν το παρκαρα στην Κυψελη (Απο Bentley μεχρι China Motors)Συμφωνω και να προσθεσω οτι και πριν 10 χρονια τα alto,sei,atos,matiz κτλ κοστιζαν 9000€ και τωρα το i10...... τοσο κοστιζει
-
Παίδες θέλω τα φώτα σας....Την προηγούμενη εβδομάδα πιο συγκεκριμένα το Σάββατο στείλαμε ηλεκτρονική αίτηση στην Hyundai για να μας στείλουν προσφορά για το i20 στην έκδοση comfort αλλά απάντηση ακόμα δεν λάβαμε....Παίρνει αρκετές μέρες να γίνει η επεξεργασία του αιτήματος η πολύ απλά φάγαμε γράψιμο???
-
Εγώ πάντως ποτέ δεν πήρα απάντηση σε email μέσω του hyundai.gr. Δεν νομίζω να ασχολούνται ιδιαίτερα με την ηλεκτρονική επικοινωνία και το διαδίκτυο γενικότερα.
Καλύτερα να πας σε μία εμπορία.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως ποτέ δεν πήρα απάντηση σε email μέσω του hyundai.gr. Δεν νομίζω να ασχολούνται ιδιαίτερα με την ηλεκτρονική επικοινωνία και το διαδίκτυο γενικότερα.Καλύτερα να πας σε μία εμπορία.
Ωχ κατάλαβα....Σκεφτόμουν μήπως παίζει ρόλο που το μοντέλο δεν έχει κυκλοφορήσει να στείλω κανα mail για να μάθω την κατάσταση της αίτησης αλλά απ'οτι φαίνεται τζάμπα θα προσπαθήσω ....Θα πω όμως το εξής: Απο τη στιγμή που βλέπεις οτι έχεις απέναντι σου έναν υποψήφιο αγοραστή (έστω και πίσω απο μια οθόνη) και τα ηλεκτρονικά μέσα είναι στο απόγειο τους εκμεταλλεύσου τα σωστά για να ωφεληθείς.Πρέπει να προσπαθείς να τον κερδίσεις να τον διευκολύνεις και μην τον αγνοείς καθώς μπορεί πολύ απλά να τον χάσεις
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εμένα πάντως μου θύμισε έντονα 'πρησμένο κουραμπιέ'...
Θα ήθελα αφού έχει διαστάσεις μίνι να φαίνεται και σαν μίνι.
Για μένα αυτοκίνητο mini είναι αυτό:
Ωραίο το Sei αλλά για νοοτροπίες παλαιότερων ετών.
Σκέψου μόνο πόσοι κατασκευαστές επιλέγουν πλέον 3θυρο μίνι εκτός της lifestyle κατευθυνσης. Και σκέψου πόσο 'μεγάλωσαν' με τον καιρό ολες οι κατηγορίες.
Μαζί με όλα τα μίνι 'μεγάλωσε' και το i10! -
Έχεις δίκιο.
Μεγάλωσε το i10, μεγάλωσαν και τα άλλα mini, οπότε ευκαιρία για μία νέα κατηγορία, την real mini...
-
Θα το κάνουν!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για μένα ευκολία μετακίνησης δεν είναι μόνο η περίοδος που οδηγώ το αυτοκίνητο στο δρόμο. Και με το 207GT μια χαρά ευκολία μετακίνησης έχω μέσα στην Αθήνα. Κανένα απολύτως πρόβλημα.Ωστόσο σε αυτά συμπεριλαμβάνω και την ευκολία στάσης/στάθμευσης και τα ποσά άγχους που προσδίδει ένα αυτοκίνητο όταν το 'παρατάω' οπουδήποτε.
π.χ. άντε 'παράτα' το 'φανταχτερό' i10 στην Κυψέλη και πήγαινε την άλλη μέρα και δες τον προφυλακτήρα κάτω ή την πόρτα τρακαρισμένη από το σκουπιδιάρικο του δήμου.
Εκεί να δω κόστος και ζημιά.
Σύγκρινε το ίδιο περιστατικό π.χ. με ένα Seicento ή ένα Alto ή ένα Cuore. Καμιά σχέση.Κατά την άποψή μου θα ήθελα αυτά τα αυτοκίνητα να είναι όσο ποιο μαζεμένα/λιτά γίνεται, ελαφριά και χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια.
Το αυτονόητο θέλεις για αυτοκίνητο πόλης. Είχα το seicento (και το σκυλομετάνιωσα που το πούλησα), όπως είχα και Quore και Atos εταιρικά. Αυτά για εμένα είναι αυτοκίνητα πόλης. Ξεχνάς κατά πολύ το άγχος του παρκαρίσματος, την κατανάλωση και από χώρους για τις διαστάσεις τους είναι μια χαρά. Το seicento είχε και το καλό για εμένα, που ο προφυλακτήρας ήταν μαύρος (δεν ήταν βαμμένος). Ούτε άγχος μη μου τον γρατζουνίσουν ούτε τίποτα. Μια καλή επίσης πρόταση ήταν και το aygo το προηγούμενο. Σχετικά με το κράτημα, πάρε 4 ελατήρια και αμορτισέρ και κάνε το κούτσουρο και καλό πιάσιμο.
Το κράτημα δεν έχει να κάνει μόνον με το φάρδος του αυτοκινήτου. Έχει να κάνει και με την ανάρτηση. Αν είναι για να έχει κράτημα ένα αμάξι πόλης που θα περνάει από σαμαράκια και λακκούβες να μου πιάνεται η μέση χάρισμα το κάνω στην εταιρία που το πουλάει. -
Μεγάλη >Ο χρήστης panosft έγραψε:
Το seicento είχε και το καλό για εμένα, που ο προφυλακτήρας ήταν μαύρος (δεν ήταν βαμμένος). Ούτε άγχος μη μου τον γρατζουνίσουν ούτε τίποτα. Μια καλή επίσης πρόταση ήταν και το aygo το προηγούμενο.
Μαύρος προφυλακτήρας, άβαφος. Η καλύτερη φάση.
Και να σπάσει, απλά βγάζεις τον παλιό και βάζεις τον καινούριο. Ούτε βαψίματα, ούτε πεταμένα χρήματα.Aygo; Αυτό εννοείς; http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5959326/
Αν εννοείς αυτό, εμένα δεν με εμπνέει για να το έχω μέσα στη πόλη.
-
Έστειλα mail στην εταιρεία σήμερα αλλά θα πάω και σε εμπορία να ρωτήσω....Ας προσευχηθούμε ώστε να πάρω απάντηση
HYUNDAI FORUM