-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα Hyundai είναι πολύ τίμια αυτοκινητάκια..οντως... με το ματριξ ειμαι πολυ ευχαριστημενος, και γι' αυτο που σχεδιαστηκε κανει τη δουλεια του αψογα.
Γιωργος.
-
Το 'κακό' είναι ότι τα accent (και τα δύο που είχα) με καλόμαθαν. Δηλαδή τώρα λέω 'αν με ένα αυτοκίνητο των 10.000 (κι ούτε) ευρώ είχα σχεδόν μηδενικά προβλήματα, από που κι ως που ένα αυτοκίνητο των 16.000 (το astra που σχεδιάζω να πάρω) μου βγάζει το ένα ή το άλλο;'.
Στο service όλα ήταν εντάξει, με καλή οργάνωση και χωρίς γκρίνιες. Κι ένας φίλος που έχει matrix μόνο καλά λόγια έχει να πει, ομοίως κι άλλος ένας με παλιό atos (όχι το prime). Έχω ξαναπεί ότι είναι θέμα χρόνου και οικονομικής στρατηγικής για τη hyundai να κτυπήσει στον χώρο πιο παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών. Σ'αυτό τους βοηθούν ο προστατευτισμός του κορεατικού κράτους και οι (ελεεινές) εργασιακές συνθήκες/κόστος. Καλύτερο design να είχαν μόνο....
-
Aυτό το Elantra σχεδιαστικά δεν βλέπεται..
Αντίθετα η θυγατρική Kia με το Cerato κάτι πάει να κάνει..ακούγονται πολύ καλά λόγια για αυτό! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω ξαναπεί ότι είναι θέμα χρόνου και οικονομικής στρατηγικής για τη hyundai να κτυπήσει στον χώρο πιο παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών. Σ'αυτό τους βοηθούν ο προστατευτισμός του κορεατικού κράτους και οι (ελεεινές) εργασιακές συνθήκες/κόστος. Καλύτερο design να είχαν μόνο....Θα συμφωνησω απολυτα.
Γιωργος. -
Σχετικά με το 'πρόβλημα' που είχα με την όπισθεν, το κόλπο με την εισαγωγή δευτέρας τελικά πιάνει. Ευχαριστώ.
Προς moderator: Θα ήταν καλό να βγουν οι τελίτσες και τα ερωτηματικά (και η λέξη Accent ενδεχομένως) από τον τίτλο του θέματος, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως Hyundai Forum.
Η επιθυμία σας προσταγή
(Moderator) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προς moderator: Θα ήταν καλό να βγουν οι τελίτσες και τα ερωτηματικά (και η λέξη Accent ενδεχομένως) από τον τίτλο του θέματος, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως Hyundai Forum.Η επιθυμία σας προσταγή
(Moderator)Ευχαριστώ.
Αυτό που μένει τώρα είναι να βρούμε κατόχους Hyundai με προβλήματα. -
hyundai (accent) εχει ο πατερας μου στο οποιο εκανα τα πρωτα μου βηματα
το μονο που με ενοχλουσα ειναι οτι ειχε πολυ μαλακες αναρτησεις,πραγμα που με φοβιζε καπως στις στροφες που του εδινα καπως!!!!!
παντως παρολο που kia-hyundai ειναι μαζι, το rio που εχω εχει πιο σκληρες αναρτησεις.μαζι με ενα φαρδυτερο λαστιχο που εβαλα (+10) δεμ ε φοβιζει καθολου
γενικα,ειναι μια χαρα αυτοκινητο για τα λεφτα του -
Hyundaiστας και εγω.
Χλιαρες εντυπώσεις, το κυριότερο πρόβλημα που έχω ακόμη ειναι το MAF, οι αναρτήσεις απο εργοστασιο θα τις χαρακτηριζα μαλακές, σε σημείο που τρομάζουν.
Το μοντέλο που έχω ειναι Accent, με πρώτο ετος κυκλοφορίας το 1999, ελα όμως με βαση των αριθμό πλαισίου είναι του 2000! , περίεργα πράματα θα μου πείτε, όμως το συγκεκρμένο αυτοκίνητο όπως και γυρο στα 300 σε όλη την Ελλάδα είναι τα πρώτα μοντέλα του 2000 που εκτελονισθεικαν νωρίτερα λογο κακού προγραματισμού της αντιπροσωπείας.
Το μοντέλο ειναι LC, πράγμα που σειμαίνει ότι.
Δεν μπορώ να βάλω αλλους δίσκους περαν της HYUNDAI , και αν θέλω να τους αλλαξω πρεπει να κάνω πατέντα. Το ίδιο ισχυει και για τα τακακια. Αναρτήσεις πόσο τις βρίσκετε? και ποιες εταιριές μπορουν να κουμπόσουν στο HYUNDAI σας?
Αν μου λύσετε το μυστήριο απαντήστυε μου, οι απαντήσεις περαν το ν συμβατικών λυσεων απορίπτοντε, οχι καγκουριές! -
Για Accent του 2001 έψαξα στη Συγγρού για τις μαύρες Bilstein (όχι ακριβές, κάπου 350 ευρώ πρέπει να είχαν με την εργασία), αλλά δεν υπήρχαν. Για λίγο παλιότερα μοντέλα όμως υπήρχε σετ που έμπαινε κανονικά, πρέπει να ρωτήσεις.
Τελικά έβαλα ΚΥΒ, ήταν και λίγο φθηνότερες. Όχι τεράστια διαφορά στις κλίσεις αλλά σίγουρα έγινε σταθερότερο το αυτοκίνητο χωρίς να χάνει σε άνεση. -
Έχω και εγώ το Accent LC mod'00 και το αυτοκίνητο παρά του ότι δουλεύει ο κινητήρας συνέχεια στα 'κόκκινα' δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Μόνο έναν αισθητήρα πεταλούδας γκαζιού ο οποίος και αντικαταστάθηκε μέσα στην εγγύηση.
Για τις αυξημένες κλίσεις στις στροφές εντοπίζω την αιτία σε 2 παραμέτρους: Αφενός στη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης και αφετέρου στο γεγονός ότι οι τροχοί βρίσκονται αρκετά μέσα στους θόλους και όχι στην άκρη αυτών όπως έπρεπε. Ειδικά τα Lc που είχαν εργαστασιακά 13αρες σιδερένιες ζάντες το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα εμφανές. Τα νέα LC 2 αν έχετε παρατηρήσει έχουν μεν σιδερένιες ζάντες με τάσια αλλά είναι 14άρες.
Προσωπικά όταν τοποθέτησα ζάντες αλουμινίου (Momo) 14αρες και οι τροχοί γέμισαν το θόλο και βγήκan στην άκρη του θόλου, το αυτοκίνητο σε συνδυασμό με τα Michelin μεταμορφώθηκε στο δρόμο. Οι κλίσεις περιορίστηκαν και το κράτημα αυξήθηκε.
Στη συνέχεια τέζαραν τα αμορτισέρ, όπου και τα αντικατέστησα πρόσφατα με το sport kit που προτείνει η Hyundai (ελατήρια eibach-αμορτισέρ kyb μαύρα, όπου παράλληλα χαμηλώνει το αμάξωμα 2 πόντους). Αν θυμάστε κάποια περίοδο πουλούσε κάποια μοντέλα με το συγκεκριμένο κιτ ανάρτησης. Περιττό να σας πω πως το αυτοκίνητο έγινε fun 2 drive. Κρατήματα απείρως καλύτερα και εκείνο που με ξάφνιασε ευχάριστα είναι πως δεν 'κοπανάει' ιδιαίτερα στις λακούβες. Αντίθετα μπορώ να πω πως φιλτράρει ικανοποιητικά τις ανωμαλίες και σε καμία περίπτωση δεν κουράζει.
Σειρά τώρα έχει τοποθέτηση θολόμπαρας για να δέσει λίγο ακόμα το μπροστινό μέρος. Επίσης είμαι και εγώ προς αναζήτηση καλύτερων δισκόπλακων. Από Σεπτέμβρη έχει ψάξιμο και tuning...
-
Vasgti, μου άνοιξες την όρεξη. Αλλά μου είναι δύσκολο πια να δώσω λεφτά για βελτίωση του Accent, ιδίως τώρα που πήρα νέο αυτοκίνητο. Το θηριάκι το έχω πια για δεύτερο αυτοκίνητο (το οδηγεί κυρίως η γυναίκα μου) και για ειδικές αποστολές (καρόδρομους και μεταφορές, αφού τραβάει και δεν λαλάει). Θα σκεφτόμουν να του βάλω 14άρες ζάντες και ελαττήρια αφού λες ότι κάνουν πιο σταθερό το αυτοκίνητο, άρα πιο ασφαλές. Τώρα πάντως το πανάξιο όχημα κοστίζει στην αγορά κάπου 5-6 χιλιάρικα, να του ρίξω 1.000 είναι κάπως.... Ίσως αν έβρισκα κανένα καλό μεταχειρισμένο σετ 14άρων ζαντών να το διέπραττα...
-
Στο Accent μπορούν να μπούν οι δίσκοι απο Coupe/Santa Fe. Το έκανε κάποιος σε κάποιο άλλο φόρουμ και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.
-
Το βρήκα: http://clubs.pathfinder.gr/accent/42755 ... forum=6020
-
Η αδελφή μου πήρε το Getz 1.1 cc.Μαλακές αναρτήσεις,κιβώτιο μαλακό, πολυ φτηνά ανταλλακτικά ,γερό ,ιδιαίτερα αξιόπιστο.Με φοβίζει λίγο στα φρένα.Τέλος είναι πολύ οικονομικό και για να το αποκτήσεις αλλά και στην χρήση του.Το προτείνω ανεπιφύλακτα για αυτοκίνητο πόλης.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στο Accent μπορούν να μπούν οι δίσκοι απο Coupe/Santa Fe. Το έκανε κάποιος σε κάποιο άλλο φόρουμ και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.Ρε συ dog αυτος άλλαξε σχεδόν όλο το μπροστινό σύστημα απο τρακαρισμένο coype, ειπα οχι καγκουριές. Δυσκόπλακες στην αγορά ειπαρχουν χιλιάδες αλλα τα LC μοντέλα δεν τις πέρνουν παρα μόνον αυτές που θέλει το εργοστάσιο.
Προσπαθησα να βάλω αλλα τακάκια όπως τα FERODO DS 2000 ή όπιοια τελός πάντων μπορούσα να βάλω, τελικά τζίφος, υατα που κατάφρα να βάλω ηταν κατι απο ΚΙΑ ενισχυμένα αυριο υα σας έχω των τύπο. -
Accent 1.5 sedan του 2000 LC
Αμπορτισέρ έχει η Kayaba , Monroe , Koni , Bilstein για το LC
Τακάκια τα μόνα που έχω βρεί είναι εδώ http://shop.hyundaiperformance.comAυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η αίσθηση του πεντάλ. Εχω παρατηρήσει ότι όταν πατώ φρένο δυνατά , ολόκληρη η αντλία μαζί με το σέρβο υποχωρούν !! Επίσης τα σωληνάκια από την αντλία δεν είναι καθόλου στερεωμένα και κινούνται. Ισως χρειάζεται μια ενίσχυση η πλάκα που στερεώνεται η αντλία και στερέωμα τα σωληνάκια με πλαστικά clamps.
Θα το ψάξω και θα σας ενημερώσω. -
Για να τοποθετήσετε και πίσω δισκόφρενα (μαζί με τον άξονα από το coupe), όσο και τα μπροστινά δισκόφρενα, μην ξεχνάτε πως θα αλλάξει και το καρέ. Εργοστασιακά το Accent έχει καρέ 100 ενώ το Lantra/Coupe έχει καρέ 114 (αν δεν κάνω λάθος). Αυτό σημαίνει πως μετά θα πρέπει να αλλάξετε και ζάντες.
Πάντως με τις κατάλληλες μετατροπές όλα γίνονται. Στην Αμερική υπάρχει άτομο που σε Accent τοποθέτησε τα δισκόφρενα από το XG. Μιλάμε το αυτοκίνητο απέκτησε άγκυρες, όχι απλά φρένα...
Για τακάκια για το Accent υπάρχουν τα Ferodo (κλάσεις ανώτερα από τα εργοστασιακά) και μάλιστα σε τιμή γύρω στα 30€.
manosk όντως η συμπεριφορά του έχει αλλάξει απείρως προς το καλύτερο. Ένα βράδυ πριν 1 εβδομάδα, είμουν με ένα φίλο που έχει και αυτός Accent. Καθώς γυρίζαμε πήγαινα με 3ψήφιο αριθμό χλμ και στο βάθος σχετικά κλειστή στροφή. Συνηθισμένος εκείνος από τις κλίσεις που έπερνε το αυτοκίνητο στην εντελώς 'εργοστασιακή του μορφή' μου κάνει όπα κόψε. Εκείνο που έκανα, ήταν απλώς να σημαδέψω με το τιμόνι τη στροφή (εννοείται με ήπιες κινήσεις στο τιμόνι) και το αυτοκίνητο ακολούθησε τη τροχιά που επέλεξα χωρίς να διαμαρτυρηθεί ούτε στο ελάχιστο.
Ο φίλος μου δεν το πίστευε μετά, κατά πόσο πολύ έχουν αυξηθεί τα όρια του αυτοκινήτου και πόσο έχουν μειωθεί οι κλίσεις στις στροφές. Ειδικά στις ανοιχτές παρατεταμένες είναι απόλαυση. Το αυτοκίνητο δείχνει να πατάει πολύ καλά στο δρόμο. Πραγματικά αξίζει να τοποθετήσει κανείς το σετ. Πολύ απλά μετά είναι σαν να οδηγεί ένα άλλο αυτοκίνητο με πολύ πιο αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης και η πιο σφιχτή ανάρτηση δίνει και μια αίσθηση περισσότερης στιβαρότητας.
Πάντως, παρόλο που σκοπεύω στα επόμενα 1-2 χρόνια να προχωρήσω σε αγορά ενός αρκετά μεγάλης αξίας νέου αυτοκινήτου, το Accent δεν σκοπεύω να το πουλήσω...
-
Για τακάκια για το Accent υπάρχουν τα Ferodo (κλάσεις ανώτερα από τα εργοστασιακά) και μάλιστα σε τιμή γύρω στα 30€.
Για το LC? δεν νομίζω Εκτός αν τα έβαλες μετα την μετατροπή αρα δεν εχεις LC αλλα GTLC.
-
Ναι για το LC. Πάρε τηλ την eltrekka που τα εισάγει να σου δώσει και τον κωδικό για το Accent.
Επίσης φθηνά τα είχα βρει και σε ένα κατάστημα στη Φραντζή. Έχουν και site...
http://www.kammenou.gr/products-1.htmlΥΓ- Βέβαια δεν αναφέρομαι στα racing...
-
Πειρα στην εν λογο εταιρια και μου είπαν πως δεν έχουν για LC,μισο όμως για το διευκρινήσουμε βρεικε ferodo πριν ή μετα την αλλαγή των δίσκων, γιατι αν κατάλαβα καλα έχεις αλλάξει και σιαγώνες-σολινακια.
HYUNDAI FORUM