-
μπουζοκαλωδια και μοτερ υαλοκαθαριστηρων γιατι αλλαξεις? πολλα λεφτα παντως. 230.000χλμ
και μπουζοκαλωδια δεν εχω αλλαξει, ουτε μοτερ υαλοκαθαριστηρων. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
μπουζοκαλωδια και μοτερ υαλοκαθαριστηρων γιατι αλλαξεις? πολλα λεφτα παντως. 230.000χλμ
και μπουζοκαλωδια δεν εχω αλλαξει, ουτε μοτερ υαλοκαθαριστηρων.Μάκτρα λέει!
-
δεν ηξερα τι ειναι και υπαιθεσα οτι λεει το μοτερ υαλοκαθαριστηρων. by bad.
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Μαζι με το σερβις 300
και παλι πολλα ειναι...........αντε να δωσεις φουσκομενα 220!
στα 45.000 χιλιόμετρα που έκανα το μεγάλο σέρβις περιλάμβανε και τους ιμάντες (όλους). το σέρβις έγινε απο την autopoint γιατί ήταν ακόμα στην εγγύηση το αμάξι και στοιχισε 311€. στα 90.000 χιλιόμετρα που ήταν η ώρα για το δεύτερο μεγάλο σέρβις το έκανα σε συνεργείο φίλου μου (μετά τα 5 χρόνια της εγγύησης εκεί το πάω μόνο) και το κόστος ήταν 310€. η τιμή είναι απολύτως λογική γιατι το μεγάλο σέρβις περιλαμβάνει πολλά πράγματα ..... λάδια, ξίδια, μπουζί μπουζοκαλώδια, τακάκια, καθαρισμός ταμπούρων, φίλτρα (ολα), ιμάντες, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, ρύθμιση κάθετης προβολής φώτων, ηλεκτρονικός έλεγχος λειτουργίας κινητήρα, έλεγχος air condition ο οποίος δεν είναι ένα απλό** 'άνοιξε να δούμε αν δουλεύει το κρύο'** αλλά μια διαδικασία η οποία κράτησε τουλάχιστον μισή ώρα επάνω σε ειδικό μηχάνημα το οποίο ελέγχει αυτόματα το ψυκτικό υγρό του κυκλώματος (αναπλήρωση, έλεγχος πίεσης κλπ). και φυσικά όλοι οι άλλοι έλεγχοι που γίνονται στα μικρά σέρβις.....
στο μεγαλο ας πουμε σερβις ΔΕΝ ειναι απαραιτητα η αλλαγη των μπουζοκαλωδιων,καθως αν δεν εχεις θεμα με τα της καυσης,γιατι να τα αλλαξεις;;;;εκτος και αν θελει να στα παρει ο μερακλης......
ΔΕΝ ειναι απαραιτητη η αλλαγη των τακακιων,καθως αυτο μπορει να προκειψει σε οποιαδηποτε χλμ,εκτος και αν εχει αναγκες ο μερακλης.......
μια απο τα ιδια και για τα μακτρα.....
χρεωνεται το multyscan;;;;;
ειχες θεμα μα την αποδοση του κλιματιστικου;;;;αν ναι σωστα εγινε ελεγχος με μηχανημα.......αν οχι,τοτε παλι ο μερακλης εκανε οτι κατι εκανε......... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
και παλι πολλα ειναι...........αντε να δωσεις φουσκομενα 220!
στο μεγαλο ας πουμε σερβις ΔΕΝ ειναι απαραιτητα η αλλαγη των μπουζοκαλωδιων,καθως αν δεν εχεις θεμα με τα της καυσης,γιατι να τα αλλαξεις;;;;εκτος και αν θελει να στα παρει ο μερακλης......
ΔΕΝ ειναι απαραιτητη η αλλαγη των τακακιων,καθως αυτο μπορει να προκειψει σε οποιαδηποτε χλμ,εκτος και αν εχει αναγκες ο μερακλης.......
μια απο τα ιδια και για τα μακτρα.....
χρεωνεται το multyscan;;;;;
ειχες θεμα μα την αποδοση του κλιματιστικου;;;;αν ναι σωστα εγινε ελεγχος με μηχανημα.......αν οχι,τοτε παλι ο μερακλης εκανε οτι κατι εκανε.........O GGAB έχει δίκιο σε όλα όσα λέει και το ποσό των 220 είναι όντως φουσκωμένο για συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας και για τη σημερινή εποχή...
Too much 'εργασίες' και δημιουργούν επιφυλάξεις. Πολύ 'μερακλής' ο φίλος σου. -
-
είναι προτιμότερο να δίνω κάθε 4 με 5 χρόνια (τόσα περίπου είναι τα 45.000 χιλιόμετρα για μένα) 100 € παραπάνω παρά να πάθω κάποια μεγαλύτερη ζημιά αργότερα, επειδή τσιγκουνεύτηκα αυτά τα 20 ευρώ παραπάνω τον χρόνο (τόσα βγαίνουν όμμα κάνεις την διαίρεση). τα μπουζοκαλωδια πρεπει να αλλάζονται σε τακτικά χιλιομετρικά διαστήματα σε συνάρτηση πάντα και με τον χρόνο. μην περιμένετε να δειτε καποιο πρόβλημα για να τα αλλάξετε.... ενα παλιο και φθαρμένο μπουζοκαλωδιο που σκάει μερικα αρκ στο σωμα του κινητήρα μπορεί να σας δημιουργήσει τεραστια προβληματα ηλεκτρικης φύσεως και να τα πληρώσετε πολύ πιο ακριβά..... αυτός ο σπινθήρας δεν είναι και τόσο αθώος όσο νομίζετε.... 23 € κοστίζουν τα μπουζοκαλωδια (μαζι με τα μπουζί) στο δικό μου αμαξι.... σιγά το κόστος....
-
τα τακακια αλλάζονται αναλόγως με την χρηση που κάνουμε.... δηλαδη αναλογως με το στυλ της οδηγησης που εχει ο καθε ενας απο εμας..... το δικό μου στυλ θελει αλλαγή κάθε 45.000 χιλιομετρα (πάνω - κάτω)
-
το air condition σαφώς και πρεπει να ελεγχεται κάθε 4 με 5 χρονια..... μην περιμενεις να πεσει η αποδοση του.... κράτησε το σε φορμα με εναν ελεγχο (εκ των εσω) κάθε 5 χρονάκια..... δεν ειναι κακο.... και ουτε ειναι τρελά τα λεφτά..... αντε να δωσεις κανα δεκαρικακι....
-
για τα μάκτρα δεν θα πω κάτι.... απλώς έπεσε να τα αλλάξω στο σέρβις.... τα αλλάζω κάθε φθινόπωρο πάντα..... ενα ταλιράκι δίνω.... οτι φτηνοτερο υπάρχει βάζω για να βγαλω τον χειμωνα.
-
επίσης ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιβάλλεται στα σημερινά αυτοκίνητα.... να τον κάνετε πάντα στα μεγάλα σέρβις....
εχω ενα accent 2002 ..... κλείνει 12 χρόνια ζωής.... σήμερα εχει 118.000 χιλιόμετρα και περα απο ενα τρομπάκι αμπραγιάζ στις 113.000 (κοστος 35 ευρω) δεν μου εχει βγάλει καμια μα καμια αλλη βλάβη.
εχω δωσει στα 12 χρονια 1.200 ευρω συνολικα για την συντηρηση του, δηλαδη 100 ευρω τον χρόνο....
νομιζω οτι δεν ειμαι και τοσο μερακλής, ουτε εγω ουτε ο φιλος που μου κάνει τα σερβις....
σημειωτέων οτι δεν ειμαι άσχετος..... δεν χρειάζομαι κανέναν φίλο να μου πει τι θα κάνω στο αυτοκίνητό μου και τι όχι....
αυτά.... -
-
Yπάρχει κάποια υπηρεσία αντίστοιχη του Eper (ΑR,fiat,lancia) για τα hyundai? Θέλω να μάθω πληροφορίες μεσω του αριθμού πλαισίου.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Yπάρχει κάποια υπηρεσία αντίστοιχη του Eper (ΑR,fiat,lancia) για τα hyundai? Θέλω να μάθω πληροφορίες μεσω του αριθμού πλαισίου.https://www.hyundaitechinfo.com/ ? Νομίζω μόνο με ΙΕ δουλεύει .
-
παιδια σκεφτομαι για το i20 1400 diesel.για πεστε την γνωμη σας...ειναι αξιοπιστοι κινητηρες και οικονομικοι?οσοι το εχουν παρει η εχουν ακουσει κατι ας γραψουν!επισεις για το κοστος ανταλακτικων και τα σερβις τους αν ειναι οικονομικα.ευχαριστω οσοι μπορουν ας βοηθησουν!
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
παιδια σκεφτομαι για το i20 1400 diesel.για πεστε την γνωμη σας...ειναι αξιοπιστοι κινητηρες και οικονομικοι?οσοι το εχουν παρει η εχουν ακουσει κατι ας γραψουν!επισεις για το κοστος ανταλακτικων και τα σερβις τους αν ειναι οικονομικα.ευχαριστω οσοι μπορουν ας βοηθησουν!κανενας απο hyundai forum ρε παιδια?
-
Δοκίμασε και στο Hyundaiclub.gr
Στάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
ευχαριστω φιλε μου εκανα αιτημα εγγραφης και περιμενω εδω και μια εβδιμαδα την εγκριση απο τον διαχειριστη....εγω ομως πρεπει να παρω αυτοκινητο,γιατι πουλησα αυτο που ειχα και πρεπει να παρω μια αποφαση για το ποιο θα αγορασω
-
Aυτά είναι πραγματικά νέα :
Hyundai to launch European performance sub-brand
http://www.autoblog.com/2013/10/15/hyundai-europe-performance-division/
-
Επίσημο 'Accentmania'!!!
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/i ... ftokiniton
-
Σε ταξίδι στην Τουρκία πέρισυ Νοέμβρη είχα πετύχει το τελευταίο accent (πολύ ωραίο και θυμίζει το μεγαλύτερο, νέο elantra), σήμερα πέτυχα στον Κηφισό το νέο elantra με πινακίδες Τιράνων.
Για να μην πω για τα τόσα μοντέλα coupe που κυκλοφόρησαν μετά το facelift του 2005 που σταμάτησε κι αυτά να τα φέρνει.
Κι εδώ ο Δαβαρης έχει παρατήσει τη μάρκα στη μοίρα της...κι οι Κορεάτες τον αφήνουν να χαντακωνει τη φίρμα δουλεύοντας μόνο τα μικρά και στο τσακιρ κέφι κάνα ix35. Κρίμα και πάλι κριμα!!Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Και ποιός θα πάρεις μεγάλο Hyundai? Αν υπήρχε ενδιαφέρον, θα έκανε εισαγωγές ο Δάβαρης.
-
Φταίει η κρίση μάλλον και όχι ο Δάβαρης. Πριν λίγες μέρες ήμουν σε αντιπροσωπία της Hyundai/Kia. Μια μεσοτοιχία τις χωρίζει τις δυο εταιρίες. Μέσα στην απέραντη έκθεση της πρώτης ένα i10. ένα i20 και ένα ix35 και ο υπόλοιπος χώρος ... αλάνα και απ' έξω ένα i30 testdrive. Αντίστοιχα δίπλα στο έπίσης τεράστιο σαλόνι τους δυο Rio μόνο και ένα Ceed έξω για testdrive.
Ανετα θα πίστευες ότι τους πέτυχες σε μετακόμιση. ... και δεν μετακομίζουν.
Και παραδίπλα σε Skoda, Renault/Seat κλπ τα ίδια βέβαια. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και ποιός θα πάρεις μεγάλο Hyundai? Αν υπήρχε ενδιαφέρον, θα έκανε εισαγωγές ο Δάβαρης.Κάποιος που έπαιρνε lantra, elantra, sonata μήπως? Και πέρα από αυτούς...αυτοί που τα παίρνουν στο εξωτερικό ειναι άραγε βλάκες?
Αλλα γιατι κολλήσεις μόνο στο 'μεγάλο' elantra (που μόνο μεγάλο δεν λογίζεται, αλλα μεσαίο)? Το νέο accent το φέρνει δηλαδή?Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φταίει η κρίση μάλλον και όχι ο Δάβαρης. Πριν λίγες μέρες ήμουν σε αντιπροσωπία της Hyundai/Kia. Μια μεσοτοιχία τις χωρίζει τις δυο εταιρίες. Μέσα στην απέραντη έκθεση της πρώτης ένα i10. ένα i20 και ένα ix35 και ο υπόλοιπος χώρος ... αλάνα και απ' έξω ένα i30 testdrive. Αντίστοιχα δίπλα στο έπίσης τεράστιο σαλόνι τους δυο Rio μόνο και ένα Ceed έξω για testdrive.
Ανετα θα πίστευες ότι τους πέτυχες σε μετακόμιση. ... και δεν μετακομίζουν.
Και παραδίπλα σε Skoda, Renault/Seat κλπ τα ίδια βέβαια.Φταίει η κρίση που σταμάτησε τα κουπέ από το 2006? Και το elantra επίσης? Η κρίση έπιασε πολύ πολύ αργότερα.
Άρα όχι, απλά είδε πιο πολύ ψωμί στα μικρά και στο trendy SUV και...χεστηκε για τα αλλα.Sent from my Neo V using Tapatalk
HYUNDAI FORUM