-
Ευχαριστώ, απλά το θέμα με τη συγκεκριμένη είναι ότι έχει για ασφάλιση ίδων ζημιών (μικτή) απαλλαγή 1000 ευρώ που για αμάξι που έχει αγοραία αξία 10.000 ευρώ (το δικό μου), είναι αποτρεπτική.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ευχαριστώ, απλά το θέμα με τη συγκεκριμένη είναι ότι έχει για ασφάλιση ίδων ζημιών (μικτή) απαλλαγή 1000 ευρώ που για αμάξι που έχει αγοραία αξία 10.000 ευρώ (το δικό μου), είναι αποτρεπτική.Εγω παντως εχω συναντησει προβληματα στην εφαρμογη αυτου του ορου , οταν χρειαστηκε απο πελατη μου .
Για εμενα βρες μια σοβαρη εταιρεια με μικρη απαλλαγη στην μικτη και ασφαλισου εκει ...
-
Κάτι άκουσα πως η εταιρία **Υδρόγειος **και μερικές εταιρίες ακόμα πάνε για κλείσιμο... Ισχύει;
Βασικά για τον Υδρόγειο με ενδιαφέρει άμεσα - εκεί έχω ασφαλισμένο το αμάξι μου! -
Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 4,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΦΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΣΕ 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΥΔΡΟΓΕΙΟ.
-
Ο χρήστης CRAFTER έγραψε:
Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 4,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΦΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΣΕ 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΥΔΡΟΓΕΙΟ.Το γεγονώς ότι κάνει ή την εξανάγκασαν να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (βλέπε ΤτΕ) είναι μάλλον ενδεικτικό ότι όντως κάτι συμβαίνει.
-
Οπως εντυπωση κανει και το γεγονος οτι το μελος CRAFTER γραφτικε μετα απο 20 λεπτα απο την ερωτηση αξιοπιστιας της παραπανω ασφαλιστικης και η πρωτη δημοσιευση ηταν για να μας ενημερωσει για την αυξηση μετοχικου κεφαλαιου. μπορει βεβαια να ηταν και τυχαιο.
-
Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία: εφόσον υπάρχει βάση δεδομένων όπου είναι καταχωρημένα όλα τα αυτοκίνητα που έχουν ελληνικές πινακίδες(σωστά;), δεν θα μπορούσε να γίνει εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες;
-
Τελικά με τον Υδρόγειο που καταλήγουμε;
-
Δεν υπάρχει πρόβλημα ρε παιδιά, όλες οι εταιρείες λόγω αλλαγής των κανονισμών σε διεθνές επίπεδο (το solvency II ) πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου και λόγω της πρόσθετης αβεβαιότητας της εποχής που έχει απομειώσει σημαντικά τα χαρτοφυλάκια των εταιρειών (μετοχές και ομόλογα).
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία: εφόσον υπάρχει βάση δεδομένων όπου είναι καταχωρημένα όλα τα αυτοκίνητα που έχουν ελληνικές πινακίδες(σωστά;), δεν θα μπορούσε να γίνει εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες;Αυυο ειναι ενα ερωτημα που τοεχω κανει σε οσους εχω συνεργαστει επαγγελματικα (πρακτορες-εταιρειες κ.τ.λ) και απαντηση δεν εχω παρει ακομη.
Ειναι ενα ακομη ανεξηγητο φαινομενο της ελληνικης αθλιας πραγματικοτητος. -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Δεν υπάρχει πρόβλημα ρε παιδιά, όλες οι εταιρείες λόγω αλλαγής των κανονισμών σε διεθνές επίπεδο (το solvency II ) πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου και λόγω της πρόσθετης αβεβαιότητας της εποχής που έχει απομειώσει σημαντικά τα χαρτοφυλάκια των εταιρειών (μετοχές και ομόλογα).Το solvency II θα ισχύσει από το τέλος του 2012.
Όντως έχει πολύ «άγριες» απαιτήσεις από τις εταιρείες αλλά δεν υποχρεώνει κανένας καμμία εταιρεία να ξεκινήσει από τώρα να το εφαρμόζει ή να είναι σε θέση έστω να καλύπτει από τώρα τις απαιτήσεις του.
Δηλαδή δεν είναι υποχρεωτική από τώρα η ΑΜΚ για κάτι που θα ισχύσει το 2012.Αντίθετα, άλλες ανάγκες είναι που επείγουν να καλυφθούν άμεσα με αποτέλεσμα να γίνονται ΑΜΚ μέσα στην χειρότερη οικονομικά περίοδο...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 4,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ . . .
Το γεγονώς ότι κάνει ή την εξανάγκασαν να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (βλέπε ΤτΕ) είναι μάλλον ενδεικτικό ότι όντως κάτι συμβαίνει.
Τελικά με τον Υδρόγειο που καταλήγουμε;
Η απάντηση είναι ότι έγινε η σύσταση για την αύξηση στην οποία η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα .
Δεν είναι ούτε οικειοθελής , ούτε πλεονασματική . Είναι υποχρεωτική . + -Οπως λέει και ο ** dpolal **, η αύξηση αυτή δεν αφορά τα αποτελέσματα της άσκησης QIS5 , ούτε το Solvency ΙΙ.
Αφορά τον τρέχον Νόμο και την τρέχουσα εποπτική αρχή και λειτουργία .Οι εταιρίες θα πρέπει να έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους και όχι να προχωρούν σε αυξήσεις μετά τον έλεγχο .
Με θράσος να παράγουν ανακοινώσεις , κραυγάζοντας , ότι όλα είναι καλά .Στην αύξηση , απο τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα , (τίποτα επίσημο) , αναμένεται 80-85% από τον βασικό μέτοχο 15-20% από συνεργάτες της εταιρίας σε σύνολο 3 εκ. και 1,5 εκ σε Ακίνητα . Σύνολο 4,5εκ.
-
Κατατοπιστικότατος! Thanks!
-
εαν μια ασφαλεια ληγει στις 29, υπαρχει μια μικρη περιοδος χαριτος για την ανανεωση ή ληγει αυτοδικαια;;
κοινως να πω σημερα στο φιλαρακι μου να παει να την πληρωσει ή ειναι οκ και την αλλη εβδομαδα;;
δεν ρωταω τον ασφαλιστη για ευνοητους λογους....
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
εαν μια ασφαλεια ληγει στις 29, υπαρχει μια μικρη περιοδος χαριτος για την ανανεωση ή ληγει αυτοδικαια;;κοινως να πω σημερα στο φιλαρακι μου να παει να την πληρωσει ή ειναι οκ και την αλλη εβδομαδα;;
δεν ρωταω τον ασφαλιστη για ευνοητους λογους....
Αν αφορά ασφάλεια αυτοκινήτου θα πρέπει ο φίλος σου να έχει ήδη λάβει ένα προσωρινό σήμα που έχει ισχύ για 30 μέρες, μέχρι να πληρώσει τα ασφάλιστρα οπότε και θα λάβει το κανονικό σήμα.
Αν η λήξη αφορά το πέραν του ενώς μηνώς διάστημα τότε αν την πληρώσει μέσα σε λίγες μέρες δεν την χάνει, αν βέβαια συμβεί κάτι στο διάστημα αυτό είναι ακάλυπτος...
(ΠΡΟΣΟΧΗ, σε πολλές εταιρίες το προσωρινό σήμα συνήθως καλύπτει μόνο την αστική ευθύνη, αν έχει και π.χ. κλοπή αυτό δεν καλύπτεται)Αν πρόκειτε για άλλου είδους ασφάλεια υπάρχει αναφορά στους όρους του συμβολαίου σχετικά με το χρονικό διάστημα που έχει μπροστά του μέχρι να την πληρώσει. (ανάλογα με το είδος της ασφάλειας είναιο συνήθως 30-40 μέρες και πάλι ανάλογα με την εταιρεία)
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Η απάντηση είναι ότι έγινε η σύσταση για την αύξηση στην οποία η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα .
Δεν είναι ούτε οικειοθελής , ούτε πλεονασματική . Είναι υποχρεωτική . + -Οπως λέει και ο ** dpolal **, η αύξηση αυτή δεν αφορά τα αποτελέσματα της άσκησης QIS5 , ούτε το Solvency ΙΙ.
Αφορά τον τρέχον Νόμο και την τρέχουσα εποπτική αρχή και λειτουργία .Οι εταιρίες θα πρέπει να έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους και όχι να προχωρούν σε αυξήσεις μετά τον έλεγχο .
Με θράσος να παράγουν ανακοινώσεις , κραυγάζοντας , ότι όλα είναι καλά .Στην αύξηση , απο τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα , (τίποτα επίσημο) , αναμένεται 80-85% από τον βασικό μέτοχο 15-20% από συνεργάτες της εταιρίας σε σύνολο 3 εκ. και 1,5 εκ σε Ακίνητα . Σύνολο 4,5εκ.
Άψογη απάντηση.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γρηγόρη μια και σε βρήκα, είναι να μου έρθει το 6μηνο τώρα αρχές Σεπ. Κάνω κάτι εγώ ή μου την στέλνουν αυτόματα αυτοί; Παίρνουν τηλ πρώτα και σε ενημερώνουν για κόστος κτλ; Με κούριερ την στέλνουν πάλι; (δική τους εννοείται χρέωση έτσι; )
Έχεις νομίζω κάνα 10ήμερο πριν την λήξη του ασφαλιστηρίου για να τους ειδοποιήσεις αν δεν θέλεις να συνεχίσεις κλπ. Αλλιώς, αν έχεις πληρώσει με πιστωτική, κάνουν την χρέωση αυτόματα και σου στέλνουν το ασφαλιστήριο δωρεάν με courier, ενώ υποθέτω πως αν είναι με μετρητά, θα πρέπει να σε ειδοποιήσουν. Δεν ξέρω για μετρητά, και τα ...4 αυτοκίνητα που έχω εκεί, πληρώνονται από την χρεωστική μου κάρτα.
Λοιπόν prepaid visa- χρεωστικές last year! Δεν τις δέχονται πλέον. Φαίνεται δεν έχει προμήθεια από κει.
Οπότε ΕΛΤΑ. -
Ζήτησα από τον ασφαλιστή να συμπεριλάβει στο νέο συμβόλαιο (για αμάξι 10ετίας) τα ακόλουθα:
- Κάλυψη παλαιότητας ανταλακτικών
- Νομική προστασία
- Οδική βοήθεια
- Κάλυψη έναντι σε ανασφάλιστο όχημα
είχε σκοπό να με πάει σε οικονομική λύση αλλά τα 1 & 3 (για άμεση εξυπηρέτηση) τον οδήγησαν στο να μου πει ότι η Interamerican είναι μονόδρομος.
-
Τι ?
είναι η μόνη που δίνει κάλυψη οδικής βοήθειας και κάλυψη παλαιότητας ανταλλακτικών ? -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τι ?
είναι η μόνη που δίνει κάλυψη οδικής βοήθειας και κάλυψη παλαιότητας ανταλλακτικών ?Σε σχέση με τις Μινέτα & Chartis, κατά την άποψή του, δίνει καλή οδική (στις άλλες 2 πιθανόν να υπάρχει αναμονή στην εξυπηρέτηση) και είναι η μόνο που δίνει κάλυψη παλαιότητας.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ