-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Το γεγονώς ότι κάνει ή την εξανάγκασαν να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (βλέπε ΤτΕ) είναι μάλλον ενδεικτικό ότι όντως κάτι συμβαίνει.
Η απάντηση είναι ότι έγινε η σύσταση για την αύξηση στην οποία η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα .
Δεν είναι ούτε οικειοθελής , ούτε πλεονασματική . Είναι υποχρεωτική . + -Οπως λέει και ο ** dpolal **, η αύξηση αυτή δεν αφορά τα αποτελέσματα της άσκησης QIS5 , ούτε το Solvency ΙΙ.
Αφορά τον τρέχον Νόμο και την τρέχουσα εποπτική αρχή και λειτουργία .Οι εταιρίες θα πρέπει να έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους και όχι να προχωρούν σε αυξήσεις μετά τον έλεγχο .
Με θράσος να παράγουν ανακοινώσεις , κραυγάζοντας , ότι όλα είναι καλά .Στην αύξηση , απο τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα , (τίποτα επίσημο) , αναμένεται 80-85% από τον βασικό μέτοχο 15-20% από συνεργάτες της εταιρίας σε σύνολο 3 εκ. και 1,5 εκ σε Ακίνητα . Σύνολο 4,5εκ.
Πολυ σωστα.
Η εταιρια που αναγκαζεται να κανει αυξηση μετοχικου κεφαλαιου απο την εποπτικη αρχη (ΤτΕ) σιγουρα εχει προβλημα στα αποθεματικα και στην καθαρη της θεση. Απο την αλλη, ο μετοχος που ακουμπαει 4,5 μυρια για ΑΜΚ σημαινει οτι υποστηριζει την εταιρια του και τη βιωσιμοτητα της. Συμπερασμα δυσκολο να βγει.
Γενικα οι περισσοτερες εταιριες εχουν σοβαρο προβλημα με τα αξιογραφα του Ελληνικου Δημοσιου που εχουν στο χαρτοφυλακιο τους, τοσο στη λογιστικη αποτιμηση τους οσο και στην περιπτωση που χρειαστει να ρευστοποιησουν για τον οποιοδηποτε λογο. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τι ?
είναι η μόνη που δίνει κάλυψη οδικής βοήθειας και κάλυψη παλαιότητας ανταλλακτικών ?Σε σχέση με τις Μινέτα & Chartis, κατά την άποψή του, δίνει καλή οδική (στις άλλες 2 πιθανόν να υπάρχει αναμονή στην εξυπηρέτηση) και είναι η μόνο που δίνει κάλυψη παλαιότητας.
Ποια Οδική δίνει η Interamerican ?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τι ?
είναι η μόνη που δίνει κάλυψη οδικής βοήθειας και κάλυψη παλαιότητας ανταλλακτικών ?Σε σχέση με τις Μινέτα & Chartis, κατά την άποψή του, δίνει καλή οδική (στις άλλες 2 πιθανόν να υπάρχει αναμονή στην εξυπηρέτηση) και είναι η μόνο που δίνει κάλυψη παλαιότητας.
Ποια Οδική δίνει η Interamerican ?
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ζήτησα από τον ασφαλιστή να συμπεριλάβει στο νέο συμβόλαιο (για αμάξι 10ετίας) τα ακόλουθα:- Κάλυψη παλαιότητας ανταλακτικών
- Νομική προστασία
- Οδική βοήθεια
- Κάλυψη έναντι σε ανασφάλιστο όχημα
είχε σκοπό να με πάει σε οικονομική λύση αλλά τα 1 & 3 (για άμεση εξυπηρέτηση) τον οδήγησαν στο να μου πει ότι η Interamerican είναι μονόδρομος.
Σημείωση : με την κάλυψη αυτή δεν αφαιρείται απο την αξία των ανταλλακτικών παλαιότητα σε περιπτώσεις ζημιάς από πυρκαιά,τρ.ενέργειες,κλοπή,φυσικά φαινόμενα και μικτή.(ζημιές από προαιρετικές καλύψεις).
Η παλαιότητα ανταλλακτικών αφαιρείται σε ζημιές αστικής ευθύνης (αποζημιώσεις φιλικού διακανονισμού).
-
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα το συζητήσω μαζί του.
-
Καλησπέρα σε όλους,
σε ασφαλιστήριο με κάλυψη για μερική και ολική κλοπή τί ισχύει σε περίπτωση:
α) που δεν υπάρχει συναγερμός
β) υπάρχει συναγερμός, αλλά τη στιγμή της κλοπής ήταν απενεργοποιημένοςΓενικά, υπάρχει περίπτωση μη ασφαλιστικής καλύψεως αναλόγως του χώρου που βρίσκεται το αυτοκίνητο;
Δηλαδή τί διαφορά υπάρχει μεταξύ των διαφόρων χώρων σταθμεύσεως (δημόσιος δρόμος, ιδιωτικός χώρος/πυλωτή περιφραγμένος ή μη, ιδιωτικό/εταιρικό parking, χώρος σταθμεύσεως επί πληρωμή) -
Λόγο του ότι κάθε εταιρεία έχει δικούς της όρους και εξαιρέσεις , καλό θα ήταν να μας μεταφέρεις αὐτολεξεί αυτούς του δικού σου .
Στο πίσω μέρος του συμβολαίου σου μπορείς να διαβάσεις τους όρος που έχεις αγοράσει .
Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ή θέλεις βοήθεια , γράψε τους όρους και θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε. -
τι προβλημα μπορει να προκυψει αν το αμαξι ειναι αθηναικο ενω ως τοπος διαμονης εχει δηλωθει αρτα πχ? ρωταω γιατι ακουσα για τετοιο θεμα, υπαρχουν συνεπειες?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι προβλημα μπορει να προκυψει αν το αμαξι ειναι αθηναικο ενω ως τοπος διαμονης εχει δηλωθει αρτα πχ? ρωταω γιατι ακουσα για τετοιο θεμα, υπαρχουν συνεπειες?Στην επαρχία τα ασφάλιστρα είναι αρκετά φθηνότερα από ότι στις μεγάλες πόλεις.
Απλά, οι σοβαρές εταιρείες ζητάνε αποδεικτικό κατοικίας για να προχωρήσουν σε ασφάλεια όταν συντρέχουν τα κριτήρια που ανέφερες.Στις υπόλοιπες, που ασφαλίζουν αέρα πατέρα χωρίς να ελέγχουν πέρνεις και τα ανάλογα ρίσκα να έχεις τυχόν ιστορίες αν χρειαστεί να σε αποζημιώσουν.
Δεν είναι συγκεκριμένες οι συνέπειες όμως, ανάλογα με την περίπτωση... -
Τελευταία, έχουν πέσει στα χέρια μου φυλλάδια από ασφαλιστικούς πράκτορες/πρακτορεία που διαφημίζουν τα χαμηλά τους ασφάλιστρα... Τα οποία, είναι ακριβότερα από αυτά που έχει η Anytime, ενώ στην τελευταία ξέρεις τουλάχιστον πως έχεις μεγάλη εταιρεία πίσω σου και όχι κάποια που κι αύριο θα κλείσει...
Η απορία μου είναι, αν όντως δεν υπάρχει τρόπος να πουλήσουν φθηνότερα και απλά ελπίζουν να μην ξέρει κάποιος την Anytime, αν και τελευταία αυτό είναι κάπως δύσκολο με την διαφήμιση που έχει πέσει...
Στην θέση τους, σαν κράχτη, θα έβαζα όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή, σαν διαφήμιση κι ας μην καταλήγει στην τσέπη μου ούτε ένα λεπτό του ευρώ, μπας και καταφέρω έτσι να ενδιαφερθεί κάποιος: γιατί , όπως έχει το πράγμα τώρα, με το που βλέπω εγώ πχ πως ο συγκεκριμένος είναι 20€ το λιγότερο πιο ακριβός ανά εξάμηνο από την Anytime, δεν ασχολούμαι καν!
ΥΓ: Κόβω την μικτή στην 120i και βλέπουμε αν τελικά παραδώσω και πινακίδες. Παίζει να χρειάζεται η Lancia στην καλή μου , που μαθαίνει να οδηγεί σιγά σιγά...
(Εκεί θέλει και επασφάλιστρο βέβαια! ) -
ΥΓ: Κόβω την μικτή στην 120i και βλέπουμε αν τελικά παραδώσω και πινακίδες. Παίζει να χρειάζεται η Lancia στην καλή μου , που μαθαίνει να οδηγεί σιγά σιγά...
(Εκεί θέλει και επασφάλιστρο βέβαια! )[/quote]δλδ πιθανότατα θα χρειασθει να ψάξεις για ασφαλιστική εκτος interamerican/anytime για οσο καιρο ισχύει το επασφάλιστρο γιατί ''τσιμπάει'' πολυ το +80% που χρεώνει...
-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
(Εκεί θέλει και επασφάλιστρο βέβαια! )δλδ πιθανότατα θα χρειασθει να ψάξεις για ασφαλιστική εκτος interamerican/anytime για οσο καιρο ισχύει το επασφάλιστρο γιατί ''τσιμπάει'' πολυ το +80% που χρεώνει...
Τσιμπάει πολύ, αλλά όχι +80%, είναι +50% περίπου. Και πάλι βέβαια, είναι τραγικά μεγάλα τα ασφάλιστρα, θα πάνε όπως το βλέπω στα 470+€ το χρόνο!
Κι όλα αυτά για 1200άρι, 12+ ετών.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(Εκεί θέλει και επασφάλιστρο βέβαια! )δλδ πιθανότατα θα χρειασθει να ψάξεις για ασφαλιστική εκτος interamerican/anytime για οσο καιρο ισχύει το επασφάλιστρο γιατί ''τσιμπάει'' πολυ το +80% που χρεώνει...
Τσιμπάει πολύ, αλλά όχι +80%, είναι +50% περίπου. Και πάλι βέβαια, είναι τραγικά μεγάλα τα ασφάλιστρα, θα πάνε όπως το βλέπω στα 470+€ το χρόνο!
Τα ασφαλιστρα για απαιτησεις προς 3ους δεν αλλαζουν ειτε εχεις Υ 12 χρονων ειτε ολοκαινουριο Μινι πχ. Μονο οι δικες σου ζημιες θα ειναι φθηνοτερες σε κοστος επισκευης (ισως ανταλλακτικα γιατι τα εργατικα θα ειναι τα ιδια) αρα μονο η μικτη θα ειναι πιο κατω.
-
Επισης ξεχασα η ασφαλεια κλοπης θα ειναι αρκετα φθηνοτερη.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
τι προβλημα μπορει να προκυψει αν το αμαξι ειναι αθηναικο ενω ως τοπος διαμονης εχει δηλωθει αρτα πχ? ρωταω γιατι ακουσα για τετοιο θεμα, υπαρχουν συνεπειες?
Στην επαρχία τα ασφάλιστρα είναι αρκετά φθηνότερα από ότι στις μεγάλες πόλεις.
Απλά, οι σοβαρές εταιρείες ζητάνε αποδεικτικό κατοικίας για να προχωρήσουν σε ασφάλεια όταν συντρέχουν τα κριτήρια που ανέφερες.Στις υπόλοιπες, που ασφαλίζουν αέρα πατέρα χωρίς να ελέγχουν πέρνεις και τα ανάλογα ρίσκα να έχεις τυχόν ιστορίες αν χρειαστεί να σε αποζημιώσουν.
Δεν είναι συγκεκριμένες οι συνέπειες όμως, ανάλογα με την περίπτωση...ok thanks, ασφαλιστης που συνεργαζεται με υδρογειο το εκανε σε φιλο για να πληρωνει λιγοτερο...αρα επαφιεσαι στο να μην ασχοληθει πολυ η εταιρεια
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα ασφαλιστρα για απαιτησεις προς 3ους δεν αλλαζουν ειτε εχεις Υ 12 χρονων ειτε ολοκαινουριο Μινι πχ. Μονο οι δικες σου ζημιες θα ειναι φθηνοτερες σε κοστος επισκευης (ισως ανταλλακτικα γιατι τα εργατικα θα ειναι τα ιδια) αρα μονο η μικτη θα ειναι πιο κατω.
Ναι σωστά. Η ασφάλεια κλοπής είναι ασήμαντη όσον αφορά την επιβάρυνση. Η όλη ιστορία είναι στην αστική ευθύνη κλπ. Εκεί επειδή όντως το ρίσκο είναι μεγάλο, σε βαράνε οι ασφαλιστικές. Εντάξει, επειδή στην αρχή δεν θα οδηγεί μόνη της η καλή μου, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω επασφάλιστρο, θα είμαι κι εγώ μέσα οπότε... θα υπογράψω εγώ την δήλωση και θα τελειώνουμε.
Ρίσκο μεν, αλλά ΟΚ, δεν είναι και κάτι τρομερό, ΑΝ συμβεί κάτι τέτοιο που είναι δύσκολο. Οπότε, το πρώτο εξάμηνο θα πάει χωρίς επασφάλιστρο, το δεύτερο ίσως το πληρώσω. Κάπως έτσι το βλέπω. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
....... με το που βλέπω εγώ πχ πως ο συγκεκριμένος είναι 20€ το λιγότερο πιο ακριβός ανά εξάμηνο από την Anytime, δεν ασχολούμαι καν!Η ίδια ιστορία με τα online καταστήματα...
Το είπαμε και παλαιότερα, 20€ (ή όποιο άλλο ποσό) παραπάνω είναι οι προμήθειες και τα έξοδα του ασφαλιστή ή του πράκτορα που δεν υπάρχουν στην anytime...
Στην μία περίπτωση αυτός θα αναλάβει να «τρέξει» για σένα αν και εφόσον χρειαστεί, στην άλλη θα μιλήσεις με κάποιον τηλεφωνητή/νήτρια που θα σου δώσουν οδηγίες από το τηλέφωνο.Δεν γίνεται να υπάρχουν οι ίδιες τιμές με την anytime ούτε τα 20-30-40 παραπάνω ευρώ που θα πληρώσεις είναι πεταμένα λεφτά.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
....... με το που βλέπω εγώ πχ πως ο συγκεκριμένος είναι 20€ το λιγότερο πιο ακριβός ανά εξάμηνο από την Anytime, δεν ασχολούμαι καν!
Η ίδια ιστορία με τα online καταστήματα...
Το είπαμε και παλαιότερα, 20€ (ή όποιο άλλο ποσό) παραπάνω είναι οι προμήθειες και τα έξοδα του ασφαλιστή ή του πράκτορα που δεν υπάρχουν στην anytime...
Στην μία περίπτωση αυτός θα αναλάβει να «τρέξει» για σένα αν και εφόσον χρειαστεί, στην άλλη θα μιλήσεις με κάποιον τηλεφωνητή/νήτρια που θα σου δώσουν οδηγίες από το τηλέφωνο.Δεν γίνεται να υπάρχουν οι ίδιες τιμές με την anytime ούτε τα 20-30-40 παραπάνω ευρώ που θα πληρώσεις είναι πεταμένα λεφτά.
To ξέρω πως δεν γίνεται να έχει τις ίδιες τιμές. Απλώς λέω, αν είναι να προσπαθεί να ΦΑΙΝΕΤΑΙ φθηνός, καλό θα ήταν να ξεχάσει την προμήθειά του στις τιμές που διαφημίζει στο φυλλάδιο και να προσπαθήσει να πείσει τους πελάτες του να πάρουν ένα πιο πλούσιο συμβόλαιο ίσως...
Επίσης, ΟΣΕΣ μα ΟΣΕΣ φορές είχα εμπλοκή σε ατύχημα, κανένας ασφαλιστής δεν ήταν δίπλα και πάλι με την εταιρεία είχα να κάνω. Αν υπάρχει ασφαλιστής εκεί έξω που σε περίπτωση ατυχήματος θα τα κάνει ΟΛΑ μα ΟΛΑ αυτός, να μου τον πεις κι εμένα.
-
Οχι πάλι από την αρχή. Τα έχουμε χιλιοπεί εδώ μέσα.
Ο ασφαλιστικός πράκτορας θα τρέξει για μας; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οχι πάλι από την αρχή. Τα έχουμε χιλιοπεί εδώ μέσα.Ο ασφαλιστικός πράκτορας θα τρέξει για μας; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Mε τον Τοτό δεν το ξέρω αλλά ξέρω με μένα.
2 πελάτισσες μου (γυναίκες, τυχαίο ;;; ) που τράκαραν πέρσι αντάλλαξαν απλά τηλέφωνα και μετά έφυγαν. (βιάζονταν, δεν ήξεραν, δεν είχαν χρόνο, τα γνωστά )
Eγώ έτρεξα να βρώ τους άλλους, εγώ συμπλήρωσα τους φιλικούς, εγώ κατέθεσα τα χαρτιά στην ασφαλιστική.Ξέρω, εγώ είμαι που τρέχω ή ανήκω στις εξαιρέσεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ