-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για την Ιντερσαλόνικα που το ξέρει ;Είναι ασφαλίστρια της Εθνικής αλλά δουλεύει πάρα πολλά χρόνια στο χώρο, έχει πολλές γνωριμίες και πιστεύω ότι θα έχει κάποια σοβαρή βάση για να μας το πει.
-
ξέρεις αυτά τα ψου ψου από «ανταγωνιστές» γίνονται ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ξέρεις αυτά τα ψου ψου από «ανταγωνιστές» γίνονται ...Αυτό που λες γενικά έχει λογική, εν προκειμένω πάντως δε μας το ανέφερε για να μη φύγουμε από την Εθνική και πάμε εκεί αλλά σε μια κουβέντα που αφορούσε αγωγή που έχουμε κάνει προς μια άλλη ασφαλιστική και μας είπε: 'Ελπίζω να μην είναι η Ιντερσαλόνικα ή η Διεθνής Ένωση γιατί είναι οι επόμενες μέσα σε λίγους μήνες'.
Θα δείξει σε λίγους μήνες...
-
Τι κακό είναι πλέον ότι ο καθένας λέει ότι θέλει . Βέβαια για την συγκεκριμένη υπάρχει καπνός .
Η ΕΠΕΙΑ ζήτησε από την Εποπτική Αρχή της δώσει την λίστα με τις εταιρείες που ζήτησαν να υπαχθούν στο Άρθρο 6
Αν το αποφασίσει η Εποπτική Αρχή και το δώσει στην διάθεση του κοινού , προβλέπω να αδειάζουν από πελάτες οι εταιρείες . -
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρείων έχει στείλει επιστολή στην ΕΠΕΙΑ ζητώντας να αποκαλύψει τα ονόματα των Εταιρειών που ζήτησαν να υπαχθούν στο άρθρο 6, το οποίο διευκολύνει τις Εταιρείες στην τακτοποίηση των ελλειμματικών Αποθεμάτων τους, όμως η ΕΠΕΙΑ το «Σκέφτεται» για πολλούς λόγους.
Ο κυριότερος είναι ότι η αποκάλυψη των ονομάτων των εν λόγω Εταιρειών, επί της ουσίας, αχρηστεύει το ευνοϊκό στοιχείο της διευκόλυνσης, δεδομένου ότι οι ανταγωνίστριες Εταιρείες θα πάρουν την ανακοίνωση με το ονόματα των Εταιρειών και θα την κυκλοφορήσουν για να οικειοποιηθούν το χαρτοφυλάκιό τους. Η ανακοίνωση επομένως καταλήγει να μετατρέψει τη διευκόλυνση σε… Δώρον Άδωρο!
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, γιατί από την άλλη πλευρά, αφενός ακούγεται άδικο για τις Εταιρείες που φροντίζουν να διαθέτουν ζεστά και ακριβά Κεφάλαια για να καλύπτουν τις Αποθεματικές υποχρεώσεις τους, αφετέρου αντιμετωπίζουν επιπλέον τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις Εταιρείες τις οποίες η Πολιτεία διευκολύνει να καλύψουν παλιές αμαρτίες!
Οι Εταιρείες που ζήτησαν να υπαχθούν στο άρθρο 6 συνεχίζουν να πουλάνε Συμβόλαια Αυτοκινήτου κάτω του κόστους, δημιουργώντας τεράστιες ζημιές στις υπόλοιπες Εταιρείες, που προσπαθούν να λειτουργήσουν με το γράμμα του Νόμου και της Έντιμης Επιχειρηματικής Λογικής!
Ας μη βιαστούν οι αναγνώστες να εκφράσουν τις απόψεις τους, γιατί οι περισσότερες πιθανόν να είναι υποκειμενικές.
Άλλο ένα παράδειγμα των τεράστιων ευθυνών που αναλαμβάνει η Πολιτεία, χωρίς να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσει με τις λιγότερες παρενέργειες.
Η Λογική δεν υπαγορεύει ότι η υπαγωγή μιας Εταιρείας στο άρθρο 6 θα επιτρέπεται μόνο αν γίνει πρώτα εξονυχιστικός έλεγχος στην οικονομική κατάσταση της κάθε Εταιρείας, αν μάθουν όσο μπορούν πιο αντικειμενικά το πραγματικό ύψος των υποχρεώσεων των εκκρεμών ζημιών και κυρίως αν υποχρεώσουν τις συγκεκριμένες Εταιρείες να διατηρούν το τιμολόγιό τους σε επιτρεπτά επίπεδα που να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους; Δεν είναι δυνατό να επιτρέπεις σε μια Εταιρεία να υπάγεται σε ένα ευνοϊκό καθεστώς σε βάρος των υπολοίπων Εταιρειών και στη συνέχεια να της επιτρέπεις με την υποτιμολόγηση των Ασφαλίστρων της να διευρύνει το ήδη τεράστιο κενό της Υποαποθεματοποίησης των Κεφαλαίων της, που αυξάνεται με γεωμετρικές διαστάσεις!
Περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο νέος Εποπτεύων Υπουργός τα καυτά αυτά προβλήματα του κλάδου. Αν κρίνουμε από τις εξαγγελίες του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ότι η Ηγεσία του Δικαστικού Σώματος θα εκλέγεται από τώρα και στο εξής από τη Βουλή και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο (!), διαπιστώνουμε ότι οι επικεφαλής της νέας Κυβέρνησης παραμένουν αμετανόητοι και συνεχίζουν να μας… δουλεύουν, αρνούμενοι να καθορίσουν Αντικεμενικούς Μηχανισμούς Διακυβέρνησης της χώρας. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι η Ελληνική Βουλή ελέγχεται απόλυτα από την εκάστοτε Κυβέρνηση με τη μεσαιωνική Κομματική Πειθαρχία, με αποτέλεσμα η Ελληνική Βουλή να λειτουργεί τελείως διακοσμητικά, με ατελείωτες αγορεύσεις άνευ καμιάς ουσίας!
Και αυτές ακόμα οι αναφορές στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι σκέτες φανφαρολογίες, γιατί αυτό συνεδριάζει μόνο για λόγους δημοσιότητας. Πότε στην Ελλάδα το Υπουργικό Συμβούλιο λειτούργησε όπως λειτουργούν τα Διοικητικά Συμβούλια των περισσότερων Εταιρειών, όπου τα διάφορα κοινά θέματα της Εταιρείας συζητούνται διεξοδικά και οι αποφάσεις λαμβάνονται πολύ προσεκτικά και από κοινού, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως μία ομάδα που Κυβερνάει το πλοίο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση!
-
Επειδή η ασφαλίστρια μου ασχολείται μόνο με 2-3 εταιρίες (ή τουλάχιστον μόνο αυτές μου λέει), θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον ασφαλιστή που να την κάνει ως κύρια δουλεία (με γραφείο κλπ ), ο οποίος να συνεργάζεται όμως με αρκετές εταιρίες. Κατά προτίμηση νότια ή κ κέντρο. ΠΜ ή public...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
]Υ.Γ. Παρεπιπτόντως η οικογενειακή ασφαλίστρια μας είπε ότι επόμενες για κλείσιμο είναι η Ιντερσαλόνικα και η Διεθνής Ένωση...Έχει καταντήσει ανέκδοτο με την Ιντερσαλονικα εδώ και κάμποσα χρόνια!
Να κλείσει να ησυχάσουμε! -
Στην Αμερικη εχουν φτηνη βενζινη, στην Ευρωπη φτηνα ,μεταχειρισμενα, στην Ελλαδα ΕΙΧΑΜΕ φτηνες ασφαλειες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ξέρεις αυτά τα ψου ψου από «ανταγωνιστές» γίνονται ...Το θεμα ειναι ομως Ελτεο πως τα ψουψου... αργα η γρηγορα ως τωρα εχουν αποδειξει πως επαληθευονται! Τεσπα... για εταιρια που δεν συμμετεχει στον Φιλικο Διακανονισμο, αυτο εμενα απο μονο του μου λεει καποια πραγματα...
-
http://www.morax.gr/article_show.php?article_id=3430
Το link αυτό έχει μια εικόνα της χρηματοοικονομικής κατάστασης το 2008
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
]Υ.Γ. Παρεπιπτόντως η οικογενειακή ασφαλίστρια μας είπε ότι επόμενες για κλείσιμο είναι η Ιντερσαλόνικα και η Διεθνής Ένωση...
Έχει καταντήσει ανέκδοτο με την Ιντερσαλονικα εδώ και κάμποσα χρόνια!
Να κλείσει να ησυχάσουμε!Για την Ιντερσαλόνικα έχω άρθρα εφημερίδας απο το 1996 που λέει οτι είναι στα τελευταία και όπου να ναι θα κλείσει. Εφτάψυχη η ρημάδα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
http://www.morax.gr/article_show.php?article_id=3430Το link αυτό έχει μια εικόνα της χρηματοοικονομικής κατάστασης το 2008
Έχει υπερβολικά πολλά στοιχεία σε βαθμό που δεν ξέρεις τι να κοιτάξεις.
Για την Ιντερσαλόνικα έχω άρθρα εφημερίδας απο το 1996 που λέει οτι είναι στα τελευταία και όπου να ναι θα κλείσει. Εφτάψυχη η ρημάδα
Πράγματι και εγώ ακούω πάρα πολλά χρόνια ότι κλείνει. Εμένα μια χαρά με είχε πληρώσει! Σφαίρα!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
http://www.morax.gr/article_show.php?article_id=3430
Το link αυτό έχει μια εικόνα της χρηματοοικονομικής κατάστασης το 2008
Έχει υπερβολικά πολλά στοιχεία σε βαθμό που δεν ξέρεις τι να κοιτάξεις.
Μπακαλέ τους 2 τελευταίους πίνακες και τον τέταρτο από το τέλος θα έλεγα.
Πρέπει η εταιρεία να τα φέρνει για να μπορεί να τα δίνει όταν χτύπα ξύλο τα χρειαζόμαστε
-
Να έχουμε το νου μας, απο τεταερτη βράδυ δεν καλυπτει το επικουρικο την ΑΣΠΙΣ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για την Ιντερσαλόνικα έχω άρθρα εφημερίδας απο το 1996 που λέει οτι είναι στα τελευταία και όπου να ναι θα κλείσει. Εφτάψυχη η ρημάδαΜπορεί και να έχεις δίκιο, το 2008 πάντως παρουσίασε ζημιές 7 εκ € και αυτές προήλθαν κατά βάση από τον κλάδο αυτοκινήτου... Αντίστοιχα, ενώ τα έσοδα μειώνονται τα χρωστούμενανα κυρίως για τον κλάδο αυτοκινήτου συνεχώς αυξάνονται
Αντίστοιχα και η Διεθνής Ένωσις τα τελευταία χρόνια από τον κλάδο αυτοκινήτου έχει κάθε χρόνο 10 εκ € ζημιές. Σώζεται μόνο από τις άλλου είδους ασφάλειες.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Επειδή η ασφαλίστρια μου ασχολείται μόνο με 2-3 εταιρίες (ή τουλάχιστον μόνο αυτές μου λέει), θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον ασφαλιστή που να την κάνει ως κύρια δουλεία (με γραφείο κλπ ), ο οποίος να συνεργάζεται όμως με αρκετές εταιρίες. Κατά προτίμηση νότια ή κ κέντρο. ΠΜ ή public... -
Ξέρουμε κάτι για αυτην ?
http://www.demcoins.gr/Υποτιθεται ειναι θυγατρικη της Ιντεραμερικαν (τα αρχικα απο το δημητρης κοντομηνας? ) και υποσχεται πολλα και διαφορα, οπως πληρωμη του φαναρτζηδικου κατευθειαν σε περιπτωση που φταιει ο αλλος και οχι να παρεις τιμολογια και να τρεχεισ εσυ κλπ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ξέρουμε κάτι για αυτην ?
http://www.demcoins.gr/Υποτιθεται ειναι θυγατρικη της Ιντεραμερικαν (τα αρχικα απο το δημητρης κοντομηνας? ) και υποσχεται πολλα και διαφορα, οπως πληρωμη του φαναρτζηδικου κατευθειαν σε περιπτωση που φταιει ο αλλος και οχι να παρεις τιμολογια και να τρεχεισ εσυ κλπ.
Η Ιντεραμερικαν δεν εχει καμια σχεση με τον Κοντομηνα... και κατα συνεπεια την DEMCO.
Αυτα που υποσχεται τα κανουν και αλλοι...
-
Για την AIG Greece ξέρουμε τίποτα? Θέλω να κάνω ασφάλιση αστικής ευθύνης για μια επιχείρηση.
-
Είναι γνωστό , ότι από τότε που η AIG χρηματοδοτήθηκε από την Κυβέρνηση με 120.000.000.000+ δις $ για να καλύψει τις ζημίες που είχαν προκληθεί και να αποτρέψει την κατάρρευση της , έχει ξεκινήσει μία διαρκής προσπάθεια πωλήσεων διαφόρων εταιρειών του ομίλου ώστε να εισρεύσουν στα ταμεία λεφτά.
Αρκετές έχουν ήδη ολοκληρωθεί και άλλες όχι. Για την AIG Ευρώπης έχουν ακουστεί αρκετά αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει κάτι. Ψάχνουν επενδυτές αλλά οι ενδείξεις δεν είναι ιδιαίτερα καλές .
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ