-
άρα ο random δικαιώνεται πανηγυρικά
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
άρα ο random δικαιώνεται πανηγυρικάοχι
-
άρα ο random δικαιώνεται πανηγυρικάΜάλλον δικαιώνονται όσοι μετά το δεύτερο χρόνο αναπροσαρμόζουν την αξία του αυτοκινήτου στο ασφαλιστήριο, άρα και στο πόσο πληρωμής.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σχετικά με την αποζημείωση ισχύει η τρέχουσα τιμή σαν μεταχειρισμένο. Ακόμα και να πληρώνεις ασφάλιστρα για αποζημείωση 30.000 ευρώ για ένα αμάξι που σαν μεταχειρισμένο αξίζει το πολύ 5.000 ευρώ, η αποζημείωση θα είναι 4.000 ή 4500 ή στην καλύτερη περίπτωση 5000 ευρώ και όχι τα 30.000 ευρώ για τα οποία πληρώνεις.
Ο δε πραγματογνώμωνας 'δουλεύει' για την ασφαλιστική εταιρία και θα σου προσφέρει το λιγότερο δυνατό ... και αν δεν συμφωνείς τότε ... μόνο δικαστικώς.Ε και πώς γίνεται να μην πληρώνεις ασφάλιστρα για 30.000 ενώ το αμάξι σου τη δεδομένη χρονική στιγμή θα κοστίζει 5.000?
-
taziο δηλ τα παιδί που πήρε 15κ θα μπορούσε να κάνει συμβόλαιο για το 100% της τρέχουσας αξίας = 15κ?
ή μήπως βρίσκεις RX8 με 15 για να αγοράσεις μτχ. σαν κάτι να μη μου κάθεται καλά.τα 15 πως ακριβώς προέκυψαν ως εκτίμηση
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
Σχετικά με την αποζημείωση ισχύει η τρέχουσα τιμή σαν μεταχειρισμένο. Ακόμα και να πληρώνεις ασφάλιστρα για αποζημείωση 30.000 ευρώ για ένα αμάξι που σαν μεταχειρισμένο αξίζει το πολύ 5.000 ευρώ, η αποζημείωση θα είναι 4.000 ή 4500 ή στην καλύτερη περίπτωση 5000 ευρώ και όχι τα 30.000 ευρώ για τα οποία πληρώνεις.
Ο δε πραγματογνώμωνας 'δουλεύει' για την ασφαλιστική εταιρία και θα σου προσφέρει το λιγότερο δυνατό ... και αν δεν συμφωνείς τότε ... μόνο δικαστικώς.Ε και πώς γίνεται να μην πληρώνεις ασφάλιστρα για 30.000 ενώ το αμάξι σου τη δεδομένη χρονική στιγμή θα κοστίζει 5.000?
Τηλεφωνείς στον ασφαλιστή σου και του λες μα αλλάξει την αξία του αυτοκινήτου ενάμιση με δυο μήνες πριν λήξει το ασφαλιστήριο. Τόσο απλά.
Ακόμη και αν έχει εκδοθεί το ασφαλιστήριο δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλάζει την αξία του αυτοκινήτου και στο επόμενο συμβόλαιο (ή και στο ίδιο αν πράκτορας γνωρίζει) σου αφαιρούν τη διαφορά που υπάρχει στο ασφάλιστρο. -
Ο χρήστης genik έγραψε:
Εσύ πρέπει να ελέγχεις κάθε 6μηνο ή χρόνο για τι ποσά είσαι καλυμένος και να ζητάς τις ανάλογες μειώσεις γιατί απο την εταιρία δεν δίνουν σημασία, αυτοί να τα πάρουν θέλουν ...
-
taziο δηλ τα παιδί που πήρε 15κ θα μπορούσε να κάνει συμβόλαιο για το 100% της τρέχουσας αξίας = 15κ?
ή μήπως βρίσκεις RX8 με 15 για να αγοράσεις μτχ. σαν κάτι να μη μου κάθεται καλά.τα 15 πως ακριβώς προέκυψαν ως εκτίμηση
Το ποσό της ασφάλισης το καθορίζει ο πελάτης, δηλαδή εσύ κι εγώ, ακόμα και σε καινούργιο αυτοκίνητο.
Αν δηλαδή εγώ σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 30.000 ευρώ θέλω να το ασφαλίσω για 10.000 και να πληρώσω φυσικά το αντίστοιχο ασφάλιστρο για 10.000 θα με υποχρεώσουν να το ασφαλίσω για 30.000; Δε νομίζω.
Το πρώτο χρόνο το ασφαλίζεις για την αξία του με βάση τη τιμή που το αγόρασες. Τον επόμενο χρόνο τον οποίο, αν δε κάνω λάθος το ποσοστό, σου αφαιρούν ένα 10% της αξίας του το ασφαλίζεις για την αρχική αξία μείον 10%. Το ίδιο και τον επόμενο κ.λ.π.. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τον επόμενο χρόνο τον οποίο, αν δε κάνω λάθος το ποσοστό, σου αφαιρούν ένα 10% της αξίας του το ασφαλίζεις για την αρχική αξία μείον 10%. Το ίδιο και τον επόμενο κ.λ.π..Για να είμαστε σίγουροι γιατί αυτό το εάν δεν κάνω λάθος αφήνει τα πράγματα λίγο μετέωρα, πως μπορώ να βρώ πόσο λιγότερο πρέπει κάθε χρόνο να αφαλίζεται το αμάξι μου? Υπάρχει κάτι κατοχυρωμένο κάτι επίσημο?
-
εγώ θέλω να ασφαλίσω το αυτοκίνητο μου για το 100% της τρέχουσας αξίασ του. προφανώς αυτή δεν είναι σταθερή αλλά μειούμενη με το χρόνο κατά ένα ποσοστό που ας πούμε οτι συμφωνούμε.
παίρνω λοιπόν το υποθετικό RX8 και το πάω για ασφάλιση, το 100% είναι σήμερα 15κ? -
Γρηγορη ερωτηση πανω στο θεμα.
Πως βλεπουμε για ποσα εχουμε ασφαλισει το αμαξι?? (εχω ηδη πληρωσει και θελω να δω τι γινεται...) -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Γρηγορη ερωτηση πανω στο θεμα.
Πως βλεπουμε για ποσα εχουμε ασφαλισει το αμαξι?? (εχω ηδη πληρωσει και θελω να δω τι γινεται...)Κοίτα στη πίσω πλευρά στο ασφαλιστήριο που έχεις.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν δεν επιλέξεις τη μερική κλοπή, μειώνεται το ασφάλιστρο, αλλά αν τυχόν σου κλέψουν οτιδήποτε από το αυτοκίνητο (π.χ. από το σήμα, μέχρι ραδιο-cd, ζάντες κτλ) δεν καλύπτεσαι και τα επιβαρύνεσαι ο ίδιος.Τα λεφτα απο τις ζημιες που θα γινουν για να παραβιασουν το αμαξι ποιος τις καλυπτει?
Δηλαδη ενα σπασμενο παραθυρο, μια παραβιασμενη πορτα, μια σκισμενη κουκουλα ποιος τα πληρωνει σε περιπτωση που εχεις μερικη κλοπη. Η ασφαλεια ή η τσεπη μου. -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Αν δεν επιλέξεις τη μερική κλοπή, μειώνεται το ασφάλιστρο, αλλά αν τυχόν σου κλέψουν οτιδήποτε από το αυτοκίνητο (π.χ. από το σήμα, μέχρι ραδιο-cd, ζάντες κτλ) δεν καλύπτεσαι και τα επιβαρύνεσαι ο ίδιος.
Τα λεφτα απο τις ζημιες που θα γινουν για να παραβιασουν το αμαξι ποιος τις καλυπτει?
Δηλαδη ενα σπασμενο παραθυρο, μια παραβιασμενη πορτα, μια σκισμενη κουκουλα ποιος τα πληρωνει σε περιπτωση που εχεις μερικη κλοπη. Η ασφαλεια ή η τσεπη μου.Το σπασμένο παράθυρο καλύπτεται αν έχεις θραύση κρυστάλλων. Σου καταβάλλονται άμεσα τα χρήματα και το μόνο που απαιτείται είναι τιμολόγιο επισκευής και φωτογραφίες πριν και μετά την αλλαγή.
Αν σκίσουν την κουκούλα ή γίνει ζημιά στην πόρτα-κλειδαριά, εφόσον μιλάμε για μικτή ασφάλεια, καλύπτονται από τον όρο περί κακόβουλων ενεργειών. Στην κουκούλα βέβαια είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση καθώς στα cabrio υπάρχει ένα θέμα και πολλοί δεν το διευκρινίζουν. Αν όμως έχεις συμφωνήσει να καλύπτεται και η κουκούλα και το περιλαμβάνει στο ασφαλιστήριο σου, δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν δεν επιλέξεις τη μερική κλοπή, μειώνεται το ασφάλιστρο, αλλά αν τυχόν σου κλέψουν οτιδήποτε από το αυτοκίνητο (π.χ. από το σήμα, μέχρι ραδιο-cd, ζάντες κτλ) δεν καλύπτεσαι και τα επιβαρύνεσαι ο ίδιος.
Τα λεφτα απο τις ζημιες που θα γινουν για να παραβιασουν το αμαξι ποιος τις καλυπτει?
Δηλαδη ενα σπασμενο παραθυρο, μια παραβιασμενη πορτα, μια σκισμενη κουκουλα ποιος τα πληρωνει σε περιπτωση που εχεις μερικη κλοπη. Η ασφαλεια ή η τσεπη μου.Το σπασμένο παράθυρο καλύπτεται αν έχεις θραύση κρυστάλλων. Σου καταβάλλονται άμεσα τα χρήματα και το μόνο που απαιτείται είναι τιμολόγιο επισκευής και φωτογραφίες πριν και μετά την αλλαγή.
Αν σκίσουν την κουκούλα ή γίνει ζημιά στην πόρτα-κλειδαριά, εφόσον μιλάμε για μικτή ασφάλεια, καλύπτονται από τον όρο περί κακόβουλων ενεργειών. Στην κουκούλα βέβαια είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση καθώς στα cabrio υπάρχει ένα θέμα και πολλοί δεν το διευκρινίζουν. Αν όμως έχεις συμφωνήσει να καλύπτεται και η κουκούλα και το περιλαμβάνει στο ασφαλιστήριο σου, δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Ευχαριστω για την απαντηση
αλλα αν καταλαβα καλα η μερικη δεν καλυπτει τιποτα απο τις σχετικες ζημιες που μπορουν να γινουν σε περιπτωση μερικης κλοπης (πχ παραβιασμενη πορτα για την κλοπη του ραδιοcd).
Το τζαμι θα το καλυψει η θραυση κρυσταλων, το σκισιμο της κουκουλας η μικτη...και η μερικη κλοπη σαν να λεμε δεν καλυπτει και τιποτα ουσιαστικο. -
Τα κάμπριο με την κλασσική κουκούλα έχουν άλλες χρεώσεις απ'ότι ξέρω. Ta CC είναι σαν όλα τ'άλλα.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Ευχαριστω για την απαντηση
αλλα αν καταλαβα καλα η μερικη δεν καλυπτει τιποτα απο τις σχετικες ζημιες που μπορουν να γινουν σε περιπτωση μερικης κλοπης (πχ παραβιασμενη πορτα για την κλοπη του ραδιοcd).
Το τζαμι θα το καλυψει η θραυση κρυσταλων, το σκισιμο της κουκουλας η μικτη...και η μερικη κλοπη σαν να λεμε δεν καλυπτει και τιποτα ουσιαστικο.Σωστά κατάλαβες. Κάθε όρος στο ασφαλιστήριο προσδιορίζει ακριβώς τι καλύπτει και αποζημιώνει. Γι' αυτό και διαχωρίζονται για να ξέρεις για ποιο πράγμα σε καλύπτει ο κάθε όρος, να επιλέγεις τους όρους που επιθυμείς και αντίστοιχα να διαμορφώνεται το ασφαλιστήριό σου.
Η μερική κλοπή καλύπτει αυτό στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος της. Κλοπή μερών του αυτοκινήτου (εξοπλισμός).
Ότι όρους-καλύψεις δεν επιλέξεις, αυτούς τους παίρνεις υπ'ευθύνη σου για όποια τυχόν ζημιά προκληθεί.
-
Μπορώ να κλείσω την μικτή ασφάλιση και να αφαιρέσω από εκεί ότι δεν χρειάζομαι ώστε να την παραμετροποιήσω όπως θέλω ή είναι fixed price και πρέπει για να κάνω μια όπως θέλω να αρχίσω από την βασική και να χτίσω πάνω σε αυτήν?
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
Μπορώ να κλείσω την μικτή ασφάλιση και να αφαιρέσω από εκεί ότι δεν χρειάζομαι ώστε να την παραμετροποιήσω όπως θέλω ή είναι fixed price και πρέπει για να κάνω μια όπως θέλω να αρχίσω από την βασική και να χτίσω πάνω σε αυτήν?Η κάθε εταιρεία έχει έτοιμα πακέτα, από το ποιό γυμνό με τα βασικά μέχρι το φούλ.
Συνήθως δεν μπορείς να τα παραμετροποιήσεις. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Το ποσό της ασφάλισης το καθορίζει ο πελάτης, δηλαδή εσύ κι εγώ, ακόμα και σε καινούργιο αυτοκίνητο.
Αν δηλαδή εγώ σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 30.000 ευρώ θέλω να το ασφαλίσω για 10.000 και να πληρώσω φυσικά το αντίστοιχο ασφάλιστρο για 10.000 θα με υποχρεώσουν να το ασφαλίσω για 30.000; Δε νομίζω.Όχι, η κάθε εταιρεία έχει κατάλογο με τις τρέχουσες τιμές τψν αυτοκινήτων, ακόμα και αν δεν αναφέρεται το όχημα κοιτάνε την αρχική τιμή αγοράς και κάθε χρόνο που έχει περάσει αναπροσαρμόζουν την τιμή.
Δεν συμφέρει να κάνει αυτό με τα 10.000 γιατί θεωρείται κάπως σαν αυτοσφάλιση (για το υπόλοιπο ποσό δηλαδή) και θα πάρεις τα @@ σε περίπτωση προβλήματος.
(μου το είχε εξηγήσει ο ασφαλιστής μου αλλά δεν θυμάμαι καλά πώς το είχε αναφέρει)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ