-
21/10
-
Νόμιζα ότι λήξη στις 21/10 περιλαμβάνει και την μέρα αυτή και άρα ξεκινάμε από την επόμενη.
-
Όλες οι ασφάλειες τελειώνουν και αρχίζουν την ίδια ώρα. Για παράδειγμα 21/10 23:59:59 ληξη. Η έναρξη του επόμενου θα είναι 22/10 00:00:00. Σαφώς τώρα αν εσύ επιλέξεις έναρξη από 21/10 ουσιαστικά θα είναι σαν να το ασφαλίσεις με 2 ασφάλειες για μια μέρα καθώς θα αρχίσει η ασφάλεια από 21/10 ξημερώματα
Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Ποιο ασφαλιστικη ειναι αυτη που εχει τετοια συμπεριφορα?
Ας επικοινωνήσει με την http://www.arag.gr/gr/ για συμβουλή-βοήθεια μήπως γίνει πιο συνεργάσιμη η ασφαλιστική!
'Οταν ο ασφαλισμένος έχει διαφορές με την δική του ασφαλιστική εταιρία από ασφαλιστήρια μικτής κάλυψης, φωτιάς ή κλοπής του αυτοκινήτου του, η ARAG είναι στο πλευρό του για να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματα του. '
Βασικά ασφαλίζεσαι για να προστατευτείς από τυχόν διαφορές με την.....ασφαλιστική σου εταιρία! Θέλει λίγο ψάξιμο για αν δεν έχεις μικτή ασφάλεια. Η ασφαλιστική με ποιο σκεπτικό θέλει να καλύψει ο πίσω το 50% της ζημίας που υπέστει; Για ένα βαθούλωμα; Υπάρχει η λεγόμενη παλαιότητα, αλλά 50% καταλογισμός συμμετοχής είναι σαν να θεωρείται συνυπεύθυνος. Πάνε σε έναν δικηγόρο και δες τι θα σου πει. Αν κερδίσεις την υπόθεση σε 2 χρόνια και βάλε, η ασφαλιστική θα σου πληρώσει και τα δικαστικά και τον δικηγόρο σου. Υπομονή μόνον θέλει και να έχεις ρευστό για να πληρώσεις τη ζημία.
-
Να ρωτήσω την γνώμη σας,,,,τελικά αξίζει η μικτή ασφάλεια για τον πρώτο χρόνο της απόκτησης ενός καινουριου αυτοκίνητου η όχι ?
-
Απάντηση στην ερώτηση αυτή μόνο εσύ μπορείς να δώσεις αφού λάβεις υπόψιν όλες τις πιθανές παραμέτρους.Π.χ.αξία αυτοκινήτου,εμπειρεία στην οδήγηση,αν το οδηγάει και άλλος εκτός απο σένα.Και φυσικά και το κόστος της ασφάλειας.
-
double post
-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Να ρωτήσω την γνώμη σας,,,,τελικά αξίζει η μικτή ασφάλεια για τον πρώτο χρόνο της απόκτησης ενός καινουριου αυτοκίνητου η όχι ?Εγώ θα έλεγα ναι, αναλόγως βέβαια και της αξίας του. Στο RX8 έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη μεικτή. Στο CX7 το σκέφτηκα, αλλά τελικά πήγα σε full μεν, απλή δε (χωρίς ίδιες ζημιές δηλαδή, όλα τα υπόλοιπα όμως). Στο Fiesta εξαρχής ξέραμε ότι θα κάνουμε επίσης full απλή, ενώ στο Kuga τώρα κάνω full μεικτή σίγουρα για τα πρώτα 2-3 χρόνια, και βλέπουμε πως θα πάει.
-
Εγώ πάλι δεν εκανα μικτή, εκανα την ακριβότερη-πληρέστερη 'απλή'. Πληρώνω και 1000+ ασφάλεια υγείας ετησίως δεν έβγαινε ίδια λεφτά και για το αμάξι....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Ashaman έγραψε:
Για καλη τιμη δες και Hellas Direct.
Εβγαλα μολις πριν λιγες μερες καινουριο αυτοκινητο αξιας 19k με 280 ευρα (με ολικη και μερικη φυσικα).
Δεν ξερω τι παιζει απο αποψη αν τρακαρεις μιας και στο προηγουμενο που ειχα και παλι την ιδια δεν ειχα τρακαρει αλλα απο τιμες και αμεση εξυπηρετηση τηλεφωνικα ή για την οδικη που χρειαστηκα 2 φορες ηταν αψογοιΕκανα κι εγω και εχω ακουσει καλα λογια
Ειναι σιγουρα η φθηνοτερη ολων και αμα βαλεις και εκτπωτικο κουπονι απο ενα φιλο σου πας αλλα 20 ευρω μειον
Επισης μετα μπορεις να δωσεις εσυ κουπονια σε αλλους και να κερδιζεις μετρητα 20ε για καθενανΓια οποιον ενδιαφερεται εχω μερικα κουπονια εκπτωσης ακομα
-
Ο χρήστης adi32 έγραψε:
Για καλη τιμη δες και Hellas Direct.
Εβγαλα μολις πριν λιγες μερες καινουριο αυτοκινητο αξιας 19k με 280 ευρα (με ολικη και μερικη φυσικα).
Δεν ξερω τι παιζει απο αποψη αν τρακαρεις μιας και στο προηγουμενο που ειχα και παλι την ιδια δεν ειχα τρακαρει αλλα απο τιμες και αμεση εξυπηρετηση τηλεφωνικα ή για την οδικη που χρειαστηκα 2 φορες ηταν αψογοιΕκανα κι εγω και εχω ακουσει καλα λογια
Ειναι σιγουρα η φθηνοτερη ολων και αμα βαλεις και εκτπωτικο κουπονι απο ενα φιλο σου πας αλλα 20 ευρω μειον
Επισης μετα μπορεις να δωσεις εσυ κουπονια σε αλλους και να κερδιζεις μετρητα 20ε για καθενανΓια οποιον ενδιαφερεται εχω μερικα κουπονια εκπτωσης ακομα
Η αληθεια ειναι οτι κανεις δε μου εξηγησε επαρκως γιατι να αποφευγουμε τετοιου ειδους εταιρειες.
Οποτε αφου κανουμε τη δουλεια μας (αχρειαστη να ειναι βεβαια) και με λιγοτερο κοστος απ'οτι στους αλλους καλα ειναι κι ετσι. -
Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους.
Χθες με τράκαραν από πίσω ενω ημουν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι. Νόμιζε ο άνθρωπος ότι θα περάσω το πορτοκαλί και δεν φρέναρε έγκαιρα, είχε και την βροχή... Για να μην τα πολυλογώ ο άνθρωπος ήταν συννενοήσιμος αφου ξεπέρασε το αρχικό σοκ γτ στην αρχή πήγε να μου πει κάτι κουλά, είχαμε και μάρτυρες οπότε πήρε την ευθύνη 100% πάνω του όπως επρεπε δλδ. Ευτυχώς ήταν ασφαλισμενος.
Η ασφαλίστική του είναι η qudos insurance και θλελω να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία, γτ δεν την έχω ξανακούσει και με άγχωσε λίγο το γεγονός. Επίσης, δεν έχω ξανατρακάρει οπότε το πόσο καιρός θα περάσει για να αποζημειωθω και να ξεκινήσει η επισκευή του αμαξιού μου πόσο καιρό στο περίπου θα πάρει; Ο άνθρωπος στον τύπο της ασφαλιστικής που ήθρε να καταγράψει το συμβάν δήλωσε και υέγραψε ότι φταίει 100%, οπότε θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μου βγάλουν το λάδι.
Η ζημιά δεν δείχνει να είναι μεγάλη, πίσω προφυλαχτήρας μαζί με τους αισθητηρες παρκαρίσματος. Πορτ παγκάζ, φανάρια κτλ δείχνουν να είναι ανεπηρεαστα λόγω ότι το δικό μου ήταν πιο ψηλό και με βρήκε χαμηλά. Το κακό είναι η ταλαιπωρία και η αναμονή... Επειδή θα το πάω στην αντιπροσωπεία για την επισκευή, μπορώ να ρωτήσω για αυτοκινητο αντικατάστασης;
-
αν οι εταιρίες σας ειναι στον φιλικό διακανονισμο θα σε αποζημιώσει η δικιά σου.
Οσο για το αυτοκίνητο αντικατάστασης, ειναι θεμα της εκάστοτε αντιπροσωπίας.
και καποια μεγάλα φαναρτζίδικα δίνουν... -
Φίλε σε ευχαριστω για την απάντηση. Αυτή η Qudos ειναι ΕΠΥ ασφαλιστκή και αυτές δεν συμμετέχουν στον φιλικό διακανονισμό δυστυχώς.
Αυτοκίνητο θα μου δώσουν από την αντιπροσωπεία όταν θα πάρουν την έγκριση από την ασφαλιστική να το φτιάξουν.
-
Καλησπερα, εχω μια ερωτηση ισως χαζη βεβαια. Αν εχω οδικη βοηθεια στο αυτοκινητο μου και το οδηγησει καποιος αλλος και μινει στο δρομο. Ισχυει η οδικη;
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φυσικα και ισχυει, η ασφαλεια το αυτοκινητο ακολουθει οχι τον οδηγο (εκτος και αν γινει μεταβιβαση σε τριτο).
Αμα τυχει και τους χρειαστεις πινακιδα σου ζητανε δεν ρωτανε τιποτα αλλο...αντε το πολυ κανενα ονομα και οταν ερθει η οδικη ουτε που σου ζητανε τιποτα για διασταυρωση στοιχειων. Ονομα στοιχεια και χαρτια ζητανε μονο στη περίπτωση ατυχηματος, σε βλαβη απλως, τιποτα.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Φυσικα και ισχυει, η ασφαλεια το αυτοκινητο ακολουθει οχι τον οδηγο (εκτος και αν γινει μεταβιβαση σε τριτο).
Αμα τυχει και τους χρειαστεις πινακιδα σου ζητανε δεν ρωτανε τιποτα αλλο...αντε το πολυ κανενα ονομα και οταν ερθει η οδικη ουτε που σου ζητανε τιποτα για διασταυρωση στοιχειων. Ονομα στοιχεια και χαρτια ζητανε μονο στη περίπτωση ατυχηματος, σε βλαβη απλως, τιποτα.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Εγω δεν οδηγω βεβαια αλλα μου ανατεθηκε απο τον συζυγο να βρω ασφαλιστικη κλπ γιατι δεν εχει χρόνο. Εχω διαβασει και σχεδον ολο το νημα και κατεληξα σε allianz. Εχω ξεψαχνισει και ολους τους ορους για να ειμαι σιγουρη. Απλα σκεφτομουν να κανουμε ξεχωριστη οδικη στην adac αφου εγω δεν οδηγω για να καλυπτει και τη βεσπα. Ειμαστε σε αναμονη για το kodiaq...[emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4]
-
Καλημέρα, να πω πως μετά από την πάροδο μιας βδομάδας, η ασφαλιστική qudos από την οποία περιμένω την αποζημείωση, πήρε τηλ στην αντιπροσωπεία όπου θα μου φτιάξουν το αμάξι και έδωσαν έγκριση για την ζημιά και την επισκευή. Άρα τέλος καλό όλα καλά που λένε. Αναμένω τα ανταλλακτικά τώρα και νομίζω από τη στιγμή που θα πάει απευθείας η αντιπροσωπεία να εισπράξει τα λεφτά και είναι η ίδια που μπήκε μπροστά για ν απάρει το οκ, πως και κάτι να γίνει στραβό με την καταβολή των χρημάτων, εγώ δεν εμπλέκομαι κάπου.
Για την φίλη που ρώτησε για οδική, απλά να επισημάνω πως κάποια πολύ φθηνά πακέτα ασφαλίσεων παρέχουν οδική βοήθεια μόνο σε περίπτωση τράκας, όχι αν απλά σου σβήσει το αυτοκίνητο στη μέση του πουθενά. Αυτό ας το κοιτάξει στους όρους, αν και από ότι κατάλαβα θα κάνει καλή ασφάλεια.
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Καλημέρα, να πω πως μετά από την πάροδο μιας βδομάδας, η ασφαλιστική qudos από την οποία περιμένω την αποζημείωση, πήρε τηλ στην αντιπροσωπεία όπου θα μου φτιάξουν το αμάξι και έδωσαν έγκριση για την ζημιά και την επισκευή. Άρα τέλος καλό όλα καλά που λένε. Αναμένω τα ανταλλακτικά τώρα και νομίζω από τη στιγμή που θα πάει απευθείας η αντιπροσωπεία να εισπράξει τα λεφτά και είναι η ίδια που μπήκε μπροστά για ν απάρει το οκ, πως και κάτι να γίνει στραβό με την καταβολή των χρημάτων, εγώ δεν εμπλέκομαι κάπου.Για την φίλη που ρώτησε για οδική, απλά να επισημάνω πως κάποια πολύ φθηνά πακέτα ασφαλίσεων παρέχουν οδική βοήθεια μόνο σε περίπτωση τράκας, όχι αν απλά σου σβήσει το αυτοκίνητο στη μέση του πουθενά. Αυτό ας το κοιτάξει στους όρους, αν και από ότι κατάλαβα θα κάνει καλή ασφάλεια.
Χαιρομαι που πηγαν ολα καλα για σενα!! Ναι θα κανουμε καλη ασφαλεια αν και δεν μας περισσεύουν βεβαια.....ομως εχουμε και μωρακι και θελω να ειμαστε καλυμμενοι για την μια στραβη που μπορει να γινει!! Αυτος ειναι και ο λογος που θα κανουμε ξεχωριστα νομικη καλυψη μαλλον arag (ακομη δεν το εχω ψαξει) και επιπλεον οδικη adac να πιασει και βεσπα που ειναι αντικα!!
-
Οταν εμεινα 2 φορες μεσα σε 2 μερες για το ιδιο θεμα (immobilizer) και τις 2 φορες ηρθαν και με πηρανε με την οδικη της ασφαλειας (Hellas Direct) την πρωτη χωρις κανενα θεμα και τη 2η επειδη ηταν για το ιδιο προβλημα της 1ης φορας με ρωτησαν αν εχω αποδεικτικο επισκευης. Δεν ειχα αλλα παλι με εξυπηρετησανε. Απλα πρεπει το συμβολαιο να γραφει οδικη βοηθεια και να μην αναφερει πουθενα 'μονο σε περιπτωση ατυχηματος' ή κατι αντιστοιχο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ