-
Ασφαλίζονται επαρχία!
-
κι εμενα
σου εστειλα πμ -
Καλησπέρα σε όλους.
Συγγενής μου έχει αυτοκίνητο 14ετίας με μεικτή ασφάλιση και ασφαλιζόμενη αξία αυτοκινήτου 3500€. Πριν από μία εβδομάδα τράκαρε και η συνολική ζημιά αγγίζει τις 3000€. Η ασφαλιστική του δεν τον αποζημιώνει γιατί θεωρεί ότι η ζημιά είναι μεγαλύτερη από την εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Του είπε (με επιφύλαξη αν μου τα μεταφέρει σωστά) ότι θα βγει για πούλημα σαν τρακαρισμένο και θα αποζημιωθεί από ότι πιάσει από την πώληση αυτή. Ο καημένος είναι ράκος γιατί θεωρεί ότι τον έπιασαν κορόιδο που τόσα χρόνια πλήρωνε μεικτή ασφάλιση και στην κακιά ώρα δεν τον υποστηρίζουν και τώρα δεν έχει και λεφτά ούτε για να το φτιάξει μόνος του ούτε για να πάρει άλλο. Τί μπορεί να κάνει σε αυτήν την περίπτωση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας,
Γιώργος -
εχει σιγουρα μεικτη ? γιατι εχω ακουσει (δεν ξερω αν ισχυει) οτι τα παλια αυτοκινητα (ανω της 10ετιας) δεν τα ασφαλιζουν για μεικτη οι ασφαλιστικες
αν εχει οντως μεικτη, εχει διπλωμα σε ισχυ και δεν βρεθηκε να ειχε πιει αλκοολ πριν το ατυχημα, δεν βρισκω λογο να μην τον αποζημιωνουν
τωρα αν η ζημιά είναι μεγαλύτερη από την εμπορική αξία του αυτοκινήτου οπως (αν) του ειπαν, ας τον αποζημιωσουν με την εμπορικη αξια του αυτοκινητου
ετσι γινεται συνηθως, αν η ζημια ειναι ασυμφορη προς επισκευη, σε αποζημιωνει η ασφαλεια με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου -
Το ότι έχει ασφαλιζόμενη αξία οχήματος €3500 στο συμβόλαιό του δε σημαίνει τίποτε για την ασφαλιστική, η οποία θα τον αποζημιώσει με βάση την τρέχουσα αξία (πχ €2000). Το σκεπτικό είναι ότι αν οι ασφαλιστικές αποζημίωναν βάσει της αξίας που εμείς επιλέγαμε θα είχαν φαληρίσει.
-
δεν ξερω αν το κανουν ολες οι ασφαλιστικες, αλλα τον τελευταίο καιρο η ασφαλιζομενη αξια καθορίζεται απο καποιους πινακες.
πχ ο πρακτορας που παω, μου λεει 'μπορουμε να το ασφαλισουμε μεχρι τοσο',
η δε ERGO εδω και 2-3 χρονια στελνει τον πραγματογνώμονα, βγαζει φωτογραφιες, ελεγχει το αυτοκινητο και μετα γινεται η προσθετη πραξη για τις εξτρα καλυψεις (φωτια, κλοπη κλπ) που βασιζονται στην αξια του οχηματος
-
Παιδια θέλω την άποψη σας...το αμάξι μου golf 6 ειναι συνεργείο ειχε ζημιά απο τρακάρισμα 6500ε χοντρικα (times karenta)...σήμερα βγήκε το οκ απ την αλλη ασφάλεια που δέχτηκε την ευθύνη του πελάτη της 100% άλλα καλύπτει μέχρι 6000 τα υλικά μου είπαν απ το συνεργείο,χωρίς καμιά αναφορά για τα εργατικά(το αμάξι το πήγα αντιπροσωπία καθώς είναι συμβεβλημένο με την ασφάλεια μου και δεν χρειαζόταν να βγάλω λεφτά απ την τσέπη μου)....τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση!? μηπως να βαλω να παίξει μπαλα η νομικη προστασία!? Ηδη το εχω τρενάρει ενα διμηνο απο μαλακια της φροντιδας του αλλου οδηγου που η φροντιδα ατυχηματος του δεν του εκανε δηλωση ατυχηματος στην ασφαλεια του οπως κανουν ολες οι φροντιδες ατυχηματος οταν γινετε χρηση της και εγω περιμενα σαν το μαλακ@ ενα μηνα να δωσει οκ αλλα τπτ ....(ειναι και μεγάλη εταιρια τρομάρα της αλλα δεν λέω για ευνοήτους λογους!!οταν το εχω στα χερια μου θα πω όνομα προς αποφυγή.)
-
Αν δεν έχεις όρο σχετικά με απομείωση αξίας ανταλακτικών σε αποζημιώνουν στην αξία μεταχειρισμένου και όχι καινούργιου με τη λογική ότι το εν λόγω ανταλακτικό ήταν μτχ στο αμάξι σου πάνω... δες το με τον ασφαλιστή σου.
-
οχι δεν εχω καποιον τετοιο ορο στο συμβολαιο μου. το αμαξι ειναι 5,5 χρονων δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει τετοια ρητρα σε αμαξια που δεν θεωρουντε παλια απ την ιδια την αντιπροσοπεια...αλλο να ηταν 10ετιας θα ελεγα οκ..απ την αλλη το αμαξι ειναι μοντελο 2009 απλη εκδοση αλλα με εσπ(τοτε ηταν εξτρα με κοστος 700ε) ...μίλησα και με τον ασφαλιστή και μου είπε οτι έχουν πει με τον πραγματογνομονα,το ποσο πρέπει να καλύπτει και εργατικά.
αν το παει με απομειωση λογο μεταχειρισμενων ανταλακτικων νομιζω οτι με συμφερε εξ αρχης να το πηγενα καπου εκτος και η διαφορα να πηγενε ειτε σε λοοκ gti ειτε στην τσεπη...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
οχι δεν εχω καποιον τετοιο ορο στο συμβολαιο μου. το αμαξι ειναι 5,5 χρονων δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει τετοια ρητρα σε αμαξια που δεν θεωρουντε παλια απ την ιδια την αντιπροσοπεια...αλλο να ηταν 10ετιας θα ελεγα οκ..απ την αλλη το αμαξι ειναι μοντελο 2009 απλη εκδοση αλλα με εσπ(τοτε ηταν εξτρα με κοστος 700ε) ...μίλησα και με τον ασφαλιστή και μου είπε οτι έχουν πει με τον πραγματογνομονα,το ποσο πρέπει να καλύπτει και εργατικά.αν το παει με απομειωση λογο μεταχειρισμενων ανταλακτικων νομιζω οτι με συμφερε εξ αρχης να το πηγενα καπου εκτος και η διαφορα να πηγενε ειτε σε λοοκ gti ειτε στην τσεπη...
Αντιγραφω από το site ασφαλιστικης
Σε περίπτωση αποκατάστασης ζημιάς στο ασφαλισμένο όχημα, θα σας αποζημιώσουμε αφαιρώντας από τη δαπάνη αγοράς καινούριων ανταλλακτικών το ακόλουθο ποσοστό:
Για οχήματα κατασκευής 1 έως 3 ετών 0%
Για οχήματα κατασκευής 3 έως 4 ετών 10%
Για οχήματα κατασκευής 4 έως 5 ετών 15%
Για οχήματα κατασκευής 5 έως 6 ετών 20%
Για οχήματα κατασκευής 6 έως 7 ετών 25%
Για οχήματα κατασκευής 7 έως 8 ετών 30%
Για οχήματα κατασκευής 8 ετών και άνω 35%Εγω εχω μια ερωτηση για ασφαλεια κλοπής .
Σε περιπτωση που δεν βρισκω τα κλειδια υπάρχει περίπτωση να μην πάρω τίποτα ?????
Ηλιθιο το βρισκω αφου μπορεις να δωσεις 2 ασχετα κλειδια , ετσι και αλλιως η αστυνομια δεν βρισκει τίποτα πια , αυτοκινητο 3000€ σιγα μην το πηραν για βόλτα !!!!!Μην μου πειτε να δω το ασφαλιστηριο γιατι οπως το πηρα το εβαλα στο ντουλαπάκι και πεταξε μαζι με το αυτοκινητο.
-
ναι ρε παιδια αλλα αυτο που λετε αφορα την ζημια για το ασφαλισμενο οχημα...οχι για τον αλλο που θα χτυπισει και θα πληρωνει η ασφαλεια του!...παρολα αυτα ολα καλα με την δικια μου υποθεση μεχρι στιγμης και θα καληψουν ολη την ζημια ανταλακτικα +εργασια...(που φτασαμε !! να παρακαλαμε για τα αυτονοητα!....με τους καραγκιοζηδες!)
το ασφαλιστηριο σου το εχουν και η εταιρια που σε καληπτε σε αντιγραφα και ο ασφαλιστης σου! οποτε παρε τηλ σε αυτους για να σου στειλουν αντιγραφο!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ναι ρε παιδια αλλα αυτο που λετε αφορα την ζημια για το ασφαλισμενο οχημα...οχι για τον αλλο που θα χτυπισει και θα πληρωνει η ασφαλεια του!...παρολα αυτα ολα καλα με την δικια μου υποθεση μεχρι στιγμης και θα καληψουν ολη την ζημια ανταλακτικα +εργασια...(που φτασαμε !! να παρακαλαμε για τα αυτονοητα!....με τους καραγκιοζηδες!)το ασφαλιστηριο σου το εχουν και η εταιρια που σε καληπτε σε αντιγραφα και ο ασφαλιστης σου! οποτε παρε τηλ σε αυτους για να σου στειλουν αντιγραφο!
περιπου τα ιδια ισχυουν για ολες τις ασφαλιστικες . Ενδεχομενως σε πολυ μεγαλα τρακαρισματα καποια ανταλακτικα να μην δινονται μεταχειρισμένα . Τα εργατικα τα καλυπτουν 100% ολες οι ασφαλιστικες (πιθανολογω οτι οι αντιπροσωπειες κανουν καποια εκπτωση στις ασφαλιστικες)
Σε γενικες γραμμες για ενα αμαξι 8 ετων για φτερο-καπω-προφυλακτηρα για γνησια και νεα ανταλακτικα η ασφαλιστικη πληρωνει 80% της αξιας και ΟΛΑ τα εργατικα - για ιμιτασιον ή μεταχειρισμενα ανταλακτικα δεν πληρωνεις τίποτα.
Σε μεγαλης αξιας ζημια ισως και το συνεργειο κανει μια συνολικη προσφορα και περνα και καποια γνησια ανταλακτικα .
Γενικά μιλώντας την ασφαλεια που θα ηθελες να εχεις την καταλαβαινεις αφου την 'παθεις'. Συναδελφος μετα από τρακαρισμα μου λεει 'τελικα επρεπε να ειχα βαλει νομικη προστασία' , εγω τωρα θα ηθελα να ειχα ζητησει 'αυτοκινητο αντικαταστασης'
-
Καλημέρα
Περιμένω σε λίγο καιρό το καινούργιο μου αυτοκίνητο και ψάχνω για μικτή ασφάλεια.
Είχα την anytime στο παλιό μου αυτοκίνητο όμως μετά από ερώτηση που τους έκανα μου είπαν ότι δεν κάνουν πλέον μικτή ασφάλεια.
Τα τελευταία χρόνια είχα την anytime οπότε έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις .
Θα ήθελα εάν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες ασφαλιστικές που να είναι αξιόπιστες γιατί θα κάνω μικτή ασφάλεια για τα 2-3 πρώτα χρόνια.
Εκτός από την anytime υπάρχει καμία άλλη αξιόπιστη ασφάλεια που μπορώ να κάνω online?
Έχετε να μου προτείνετε μέσω pm κανέναν αξιόπιστο ασφαλιστή από προσωπική εμπειρία?
Μένω Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά).
Ευχαριστώ πολύΠρίν ανοίξουμε νεο θρεντ κάνουμε μια αναζήτηση μήπως υπάρχει ήδη ένα ίδιο ή παρόμοιο. [mod]
-
Στην Καλαμαριά πριν και μετά την Αιγαίου υπάρχουν 2-3 γραφεία της allianz.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα και online ασφάλισης http://www.allianzdirect.gr -
Είναι αξιόπιστη η allianz?
Έχεις εμπειρία? -
Ο χρήστης stathisksts έγραψε:
Καλημέρα
Περιμένω σε λίγο καιρό το καινούργιο μου αυτοκίνητο και ψάχνω για μικτή ασφάλεια.
Είχα την anytime στο παλιό μου αυτοκίνητο όμως μετά από ερώτηση που τους έκανα μου είπαν ότι δεν κάνουν πλέον μικτή ασφάλεια.
Τα τελευταία χρόνια είχα την anytime οπότε έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις .
Θα ήθελα εάν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες ασφαλιστικές που να είναι αξιόπιστες γιατί θα κάνω μικτή ασφάλεια για τα 2-3 πρώτα χρόνια.
Εκτός από την anytime υπάρχει καμία άλλη αξιόπιστη ασφάλεια που μπορώ να κάνω online?
Έχετε να μου προτείνετε μέσω pm κανέναν αξιόπιστο ασφαλιστή από προσωπική εμπειρία?
Μένω Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά).
Ευχαριστώ πολύΠρίν ανοίξουμε νεο θρεντ κάνουμε μια αναζήτηση μήπως υπάρχει ήδη ένα ίδιο ή παρόμοιο. [mod]
Δική μου παράληψη
Συγνώμη -
Είναι αξιόπιστη η allianz?
Έχεις εμπειρία?Ναι και στα δύο και μαζί με την Interamerican είναι επιλογές με το χαμηλότερο ρίσκο, με ότι αυτό συνεπάγεται...
-
Ξέρετε κάτι για ασφάλιση αυτοκινήτου στην επαρχία?
Έμαθα ότι είναι πιο φθηνά τα ασφάλιστρα.
Τι δικαιολογητικά χρειάζονται?
Δεν ξέρω όμως τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος, από την στιγμή που θα έχεις δηλώσει άλλη έδρα μήπως έχεις πρόβλημα με την ασφαλιστική, εάν δικαιούσαι αποζημίωση (ψευδής δήλωση κτλ) -
Ξέρετε κάτι για ασφάλιση αυτοκινήτου στην επαρχία?
Έμαθα ότι είναι πιο φθηνά τα ασφάλιστρα.
Τι δικαιολογητικά χρειάζονται?
Δεν ξέρω όμως τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος, από την στιγμή που θα έχεις δηλώσει άλλη έδρα μήπως έχεις πρόβλημα με την ασφαλιστική, εάν δικαιούσαι αποζημίωση (ψευδής δήλωση κτλ)Για να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο στην επαρχία πρέπει η άδεια κυκλοφορείας να έχει βγεί στην συγκεκριμένη περιοχή ή να έχεις χαρτί μόνιμου κατοίκου από τον αντίστοιχο δήμο και βέβαια να δηλώσεις μια διεύθυνση κατοικίας στην πέριοχη που το έχεις ασφαλίσει,αυτοί είναι οι δύο νόμιμοι τρόποι.
-
Οι γονείς μου μένουν επαρχία
Η άδεια θα είναι από Θεσσαλονίκη
οπότε από ότι βλέπω δεν μπορώ να το κάνω
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ