-
Αυτο με τους ελεγχους των ανασφαλιστων θα προχωρησει ? νιος ημουν και γερασα που το ακουω, φτασαμε και σε 'απειλες' απο τα ΜΜΕ αλλα στη πραξη ακομη τιποτα.
-
Παιδιά καλησπέρα, μια ερώτηση. Έχω Αθηναϊκές πινακίδες, η άδεια αναφέρει τόπο κατοικίας την Αθήνα κλπ. ωστόσο το τελευταίο διάστημα ζω στην Κω. Σε μια εβδομάδα λήγει η ασφαλισή μου απο την HD και σκέφτομαι τα εξής :
- Ως κάτοικος Αθήνας (στα χαρτιά)αποζημιώνομαι σε περίπτωση ατυχήματος στην Κω (και οπουδήποτε αλλού)? Σαφώς και στο συμβόλαιο γράφει πως οι καλύψεις ισχύουν στα όρια της Ελληνικής επικράτειας κλπ. αλλά σκέφτομαι μήπως υπάρχουν και άλλα ψιλά γράμματα που δε γνωρίζω.
- Ως κάτοικος Κω στην πραγματικότητα μπορώ να δηλώσω τοπικό ΤΚ έτσι ώστε να πετύχω σημαντικά χαμηλότερα ασφάλιστρα, σε άλλη εταιρεία προφανώς διότι η HD δεν ασφαλίζει νησιά ακόμα? Αν γίνει ατύχημα όταν βρίσκομαι στην Αθήνα, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καποιες εταιρίες δέχονται βεβαίωση μονιμου κατοικίας απο το δήμο που μένεις, για ψαξτο. Αλλά πρωτα ψάξε αν μπορεις να πάρεις τέτοιο χαρτί απο εκεί που μένεις στην Κω.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μιας και σε ένα μήνα λήγει η ασφάλιση του αυτοκινήτου,έκανα μία πρόχειρη αναζήτηση στο www.insurancemarket.gr και μου βγάζει την interlife ασφαλιστική ως την πιο φθηνή.
interlife ασφαλιστική: 246€ (απαλλαγή 500) έναντι
αντλαντική ένωση : 360 (απαλλαγή 600)
interamrican: 400 (απαλλαγή 600).
Αξίζει να την επιλέξω;
Έχει κανείς εμπειρία για την εν λόγω ασφαλιστική;
Καθ'ότι βλέπω αρκετά μεγάλη διαφορά στις τιμές... -
Έλεγχοι γίνονται πλέον αρκετοί από την αστυνομία για ασφάλιση τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Καποιες εταιρίες δέχονται βεβαίωση μονιμου κατοικίας απο το δήμο που μένεις, για ψαξτο. Αλλά πρωτα ψάξε αν μπορεις να πάρεις τέτοιο χαρτί απο εκεί που μένεις στην Κω.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τετοιο χαρτι δε μπορω να παρω νομιζω. Δεν ειμαι δημοτης εδω.. Ωστοσο εχοντας την hd που δεν ασφαλιζει νησια.. Σε ενα περιστατικο σε νησι αποζημιωνει ή το χρησιμοποιει ως πατημα για να μην αποζημιωσει;
-
Δεν σου απαγορεύει κανείς να πας ταξίδια ή διακοπές...
-
Καλησπέρα!
Έχω ένα RX8 του 2005 και επειδή θέλω να το πουλήσω,σκέφτομαι να αλλάξω ασφάλεια φεύγοντας από την Ατλαντική Ένωση και πηγαίνοντας σε κάτι φτηνότερο.Έχω ήδη δει την anytime online η οποία όμως στη φόρμα της δεν εμφανίζει το rx8 στα μοντέλα της mazda παρά μόνο το rx7
Είδα επίσης τις hellasdirect και mydirect το οποίο βγάζει εξαμηνιαία ασφάλιστρα στα 330 ευρώ
Καταλήγω λοιπόν(εκτός κι αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο) στο insurancemarket στο οποίο οι φτηνότερες(έχοντας βάλει ως αξία του αυτοκινήτου τα 7000 ευρώ και ζητώντας κυρίως θραύση κρυστάλλων,νομ.προστασία,οδική βοήθεια κ προσωπικό ατύχημα εκτός των ''στάνταρ'' υλικών ζημιών κ σωμ.βλαβών) είναι οι AmTrust Europe για την οποία έμαθα ότι είναι επυ εταιρεία με έδρα την Αγγλία και οι εταιρείες αυτές δεν είναι στο φιλικό διακανονισμό οπότε σε περίπτωση ζημιάς πληρώνομαι από την εταιρεία του άλλου και όχι από τη δική μου.Επίσης δεν προσφέρει θραύση κρυστάλλων αλλά προσφέρει πολλές παροχές με 150 ευρώ.Η δεύτερη που έχω δει και είναι προς το παρόν φαβορί είναι η Ευρώπη με τιμή 172 ευρώ.Τρίτη η Ergo στα 171(ούτε αυτή προσφέρει θραύση κρυστάλλων),τέταρτη η Eurolife στα 182 ευρώ και πέμπτη η interasco στα 183 και έκτη η GR Insurance με τιμή κοντά στα 165 ευρώ.
Όπως έγραψα,προσανατολίζομαι προς ''Ευρώπη'' αλλά και GR Insurance...θα έκλινα προς Am Trust αν δεν υπήρχε αυτό που προανέφερα.
Επίσης,την τιμή των 7000 ευρώ τη θεωρείτε σωστή;Είδα τιμές στο car και υπολόγισα ένα κλικ πιο πάνω.
Τέλος,η ημερομηνία που λήγει η υπάρχουσα είναι στις 20 Οκτωβρίου.Θα έχω πρόβλημα αν ξεκινήσω την καινούρια μερικές μέρες μετά(χωρίς φυσικά να μετακινήσω το αμάξι)και όχι άμεσα,δηλαδή στις 20/10;Φαίνεται κάπου αυτό; -
ergo eurolife θα σου πρότεινα από αυτές που γράφεις. Την Εργκο ψάξτη και απο το σίτε της τράπεζας Πειραιώς μήπως σου βγει φτηνότερα. Αμ τραστ, Τζι Αρ και λοιπές ΕΠΥ μακριά.
-
Ευχαριστώ...τελικά επέλεξα allianz μέσα από το allianzdirect.gr βάζοντας και κλοπή/πυρός + κάποιες άλλες παροχές με τιμή 193 ευρώ.
Ισχύει ότι δεν ασφαλίζουν για κλοπή αμάξια άνω των 10 ετών ή είναι ''αρβύλα'';; -
Πολλές εταιρείες δεν ασφαλίζουν αν η αξία είναι πολύ μικρή.
-
Εγώ χρησιμοποιώ το λιγότερο δυο χρόνια anytime BY interamerican είναι με μεγάλη διαφορά η πιο πολυδιαφημισμένη αυτό δεν σημαίνει οτι είναι απαραίτητα η καλύτερη.
-
Κάνω ασφάλεια μέσω insurancemarket.gr εδώ και 2 χρόνια, πάντα 6μήνου.
Λόγω οικονομικών δυσχερειών, θέλω να κάνω 3μηνη αλλά στο site δεν έχει τέτοια επιλογή.
Μπορώ να κάνω κάπου αλλού; Να απευθυνθώ σε ασφαλιστικό γραφείο; -
Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν τρίμηνη ασφάλιση βέβαια τιμολογιακά έχεις μια μικρή επιβάρυνση συνήθως στο τρίμηνο σε σχέση με το εξάμηνο όπως αντίστοιχα έχεις μια μικρή έκπτωση στο χρόνο σε σχέση με το εξάμηνο. Υπάρχουν όμως εταιρείες όπως λχ η Hellas Direct που προσφέρουν και μήνα (το αναφέρω για την οικονομική ρευστότητα που αναφέρεις). Μια άλλη λύση είναι να κάνεις εξάμηνη ασφάλεια αλλα με πληρωμή σε δόσεις με κάρτα οπότε να σου έρθει σαν τρίμηνη αλλά λίγο φτηνότερα (επειδή δεν θα φας την επιβάρυνση του τρίμηνου τιμολογίου). Δες και στο asfalistra.gr
-
Χαζεύοντας το συγκεκριμένο topic και λόγω ενασχόλησης με τον κλάδο των ασφαλειών έχω μέρικες παρατηρήσεις να κάνω που θα φανούν σε όλους χρήσιμες.
α)Άπο εμπειρία έχω δει οτι πολλοί (80%) δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους όρους του ασφαλιστηρίου τους και τους μαθαίνουν δυστυχώς την 'κακιά' ώρα.Kανόνας No1 διαβάζουμε τους όρους,κάθε εταιρία έχει τους δικούς της.
β)Το φτηνότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο,χρειάζεται έρευνα αγοράς,δεν υπάρχει φτηνή και ακριβή ασφάλεια υπάρχει η ασφάλεια που εξυπηρετεί τις προσωπικές ανάγκες μας.
γ)Online ασφάλειες,δεν είναι και οι φθηνότερες (αυτές που διαφημίζονται στην τηλεόραση δεν είναι σίγουρα) και βέβαια υπάρχουν και μερικές μικρές λεπτομέρειες όπως π.χ όταν θα χρειαστώ βοήθεια ή ενημέρωση θα μου απαντάει ένα call center με απαντήσεις από φωτοτυπίες και κάνοντας με μπαλάκι για κανένα 30 λεπτο μέχρι να βγάλω άκρη ;(και αν) -
Καλημέρα σε όλους. Θέλω λίγο να ρωτήσω την άποψή σας για το ποιά ασφαλιστική είναι καλή. Θα σας πω τι συνέβη.
Δύο από τα τρία αυτοκίνητα, ήταν ασφαλισμένα στην PRIME. Και τα δύο είχαν όλες τις καλύψεις πλην μεικτής και πλην οδικής.
Το ένα πλήρωνε 205 το εξάμηνο +ξεχωριστά 50 ευρώ στην Mondial για οδική, άρα το εξάμηνο περίπου 230. Το άλλο πλήρωνε 150 ευρώ και αυτό χωρις οδική.Ο ασφαλιστής επέμενε πως η Prime είναι το καλύτερο 'μαγαζί' που υπάρχει στην αγορά. Μου έλεγε μακριά από Insurance Life, μακριά από Generalli, μακριά από Interamerican κ.α. Τέλος πάντων ήξερα πως πληρώνω πολλά, αλλά είχαμε καλή σχέση με τον ασφαλιστή και σε γενικές γραμμές δεν υπήρχαν προβλήματα. Έβλεπα από φίλους και γνωστούς που είχαν ασφάλειες που μου έλεγε να αποφεύγω πως δεν είχαν ποτέ πρόβλημα.
Τέλος πάντων μετά από μια μικρή παρεξήγηση με τον ασφαλιστή επικοινώνησα με έναν που είχα παλαιότερα, και μου έδωσε προσφορά για Interamerican, ήτοι 145 ευρώ το κάθε αυτοκίνητο στο πρόγραμμα AUTO EXTRA το οποίο έχει όλα όσα θέλω σε πολύ λογική τιμή. Είχα όμως στο μυαλό μου τα λόγια του προηγούμενου που μου έλεγε μακριά από Interamerican. Λέω στο νέο ασφαλιστή , ο άλλος μου λέει αλλά. Τρελάθηκε, μου λέει η Prime είναι χάλια , και εγώ όσους είχα τους διώχνω, δεν είναι καλή δεν είναι αξιόπιστη... Άντε βγάλε άκρη λοιπόν ... Τελικά έκανα και τα δυο στην Interamerican και ο Θεός βοηθός.
Το συμπέρασμα είναι πως για να κριθεί η εκάστοτε ασφαλιστική πρέπει να συμβεί κάτι σοβαρό. Διαφορετικά όταν είναι αχρείαστες όλοι λέμε πως είναι καλές.
Το τρίτο αυτοκίνητο είναι στην AIG. Αν αρχίσω να ρωτάω και για αυτή πάλι υποψιάζομαι πως θα ακούσω 45 διαφορετικές απόψεις.
-
Γενικώς αυτό είναι ένα πρόβλημα στην Ελληνική αγορά ένας τρόπος είναι να ζητήσεις από τον ασφαλιστή να σου δώσει μέσο όρο πληρωμής ζημιών σε ημέρες και ποσά αποζημιώσεων το περασμένο έτος είναι δείκτες που δημοσιεύονται κάθε έτος μαζί με το δείκτη εκκρεμών ζημιών από προηγούμενα χρόνια μπορούν να σου δώσουν μια εικόνα. Κατα τα άλλα οι 'επαγγελματίες' συνήθως προτείνουν και κατευθύνουν τους πελάτες εκεί που παίρνουν παχυλή προμήθεια. Λίγοι δουλεύουν με πραγματικό γνώμονα το συμφέρον του πελάτη και αυτοί συνήθως είναι γραφεία ή άτομα που έχουν πάρεργο το αυτοκίνητο και ασχολούνται κυρίως με σοβαρές ασφαλίσεις (ζωή, τεχνικοί κίνδυνοι, αστική)
-
matador3276, κι εγω Interamerican εχω και μαλιστα στο πρόγραμμα AUTO EXTRA (εχω τα παντα ολα εκτος απο μεικτη)
και πλρωσα 335€ για ενα χρονο με αξια αυτοκινητου 6,500€
εσενα για τι ποσό στα εχουν ασφαλισμενα τα αμαξια?παντως μια φορα που την χρειαστηκα την Interamerican ηταν ενταξει, αν και το ποσό ηταν μικρο (400€)
-
To ένα για 6.000 και το άλλο 3.000
-
τοτε εγω γιατι πληρωνω παραπανω?
πριν 1,5 χρονο εκανα μεταβιβαση το αμαξι στον πατερα μου λογω τεκμηριων
αλλά κι αυτος δεν ειχε ατυχηματα στο ενεργητικο του (εχει αλλο αμαξι) να πεις οτι ειναι το ΒΜ
νεος ή νεαρος οδηγος κτλ δεν ειναι κανενας μας
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ