-
Δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται σήμερα με την Εθνική . 09:30 πέρα δώθε για χαρτιά και ιστορίες μέχρι τις 14:30 .Άλλες 10 μέρες αναμονή διότι η Mondial που εξυπηρετεί τις 2 ασφαλιστικές τα έκανε τελικά σαλάτα,η δε Εθνική προσπαθεί να βρει όποιο παραθυράκι υπάρχει για να μη δώσει αποζημίωση.Αυτή τη στιγμή ίσως με σώσει το χαρτί της αστυνομίας γιατί διαφορετικά δεν έχω και νομική προστασία .
*Απάντησε αρνητικά η Εθνική σε ό,τι έχει να κάνει με την υπαιτιότητα επειδή λέει τη χτύπησα πίσω.Δηλαδή δέχεται ότι έτρεχα εγώ και όχι η πελάτισσά τους κάτι το οποίο κανονικά δεν αποδεικνύεται άρα αφού μπορεί (όπως και έγινε) να συμβαίνει το αντίθετο---------->ΚΟΚ
Οοοοομμμωωωςς ενώ με διαβεβαίωναν και οι 2 ασφαλιστικές ότι έχουν όλα τα χαρτιά,τελικά η Εθνική σήμερα μου είπε ότι δεν έχει αυτό της αστυνομίας(οπότε είναι σα να μην υπάρχει και οι φωτογραφίες από τη διασταύρωση πολλές φορές λέει αμφισβητούνται μέχρι και σε δικαστήριο γιατί μπορεί κάτι να μη φαίνεται...οπότε μας τελείωσε και ο ΚΟΚ),η Allianz ενώ μου είπε επίσης αρχικά ότι δεν το είχε,τελικά το βρήκαν αλλά δε φαινόταν λέει τίποτα επειδή γυάλιζε όλο το χαρτί από το φλας της φωτογραφικής.Η δε Mondial μου λέει ότι έχει στείλει το φάκελο και στους 2,αλλά τί περιέχει δε γνωρίζει.
Τελικά τους έστειλα με φαξ στην Allianz καθαρό καθαρό το χαρτί και θα κάνει η υπεύθυνη για την υπόθεση σήμερα νέο αίτημα οπότε περιμένω άλλες 10 μέρες...
Να κράξω κάποιον άλλο? Να βάλω τις φωνές σε καμιά Mondial? Οι άνθρωποι δε γνωρίζουν τί χαρτιά στελνουν -
Γνωρίζουμε αν η anytime καλύπτει ζημιά σε γκαράζ;
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται σήμερα με την Εθνική . 09:30 πέρα δώθε για χαρτιά και ιστορίες μέχρι τις 14:30 .Άλλες 10 μέρες αναμονή διότι η Mondial που εξυπηρετεί τις 2 ασφαλιστικές τα έκανε τελικά σαλάτα,η δε Εθνική προσπαθεί να βρει όποιο παραθυράκι υπάρχει για να μη δώσει αποζημίωση.Αυτή τη στιγμή ίσως με σώσει το χαρτί της αστυνομίας γιατί διαφορετικά δεν έχω και νομική προστασία .
*Απάντησε αρνητικά η Εθνική σε ό,τι έχει να κάνει με την υπαιτιότητα επειδή λέει τη χτύπησα πίσω.Δηλαδή δέχεται ότι έτρεχα εγώ και όχι η πελάτισσά τους κάτι το οποίο κανονικά δεν αποδεικνύεται άρα αφού μπορεί (όπως και έγινε) να συμβαίνει το αντίθετο---------->ΚΟΚ
Οοοοομμμωωωςς ενώ με διαβεβαίωναν και οι 2 ασφαλιστικές ότι έχουν όλα τα χαρτιά,τελικά η Εθνική σήμερα μου είπε ότι δεν έχει αυτό της αστυνομίας(οπότε είναι σα να μην υπάρχει και οι φωτογραφίες από τη διασταύρωση πολλές φορές λέει αμφισβητούνται μέχρι και σε δικαστήριο γιατί μπορεί κάτι να μη φαίνεται...οπότε μας τελείωσε και ο ΚΟΚ),η Allianz ενώ μου είπε επίσης αρχικά ότι δεν το είχε,τελικά το βρήκαν αλλά δε φαινόταν λέει τίποτα επειδή γυάλιζε όλο το χαρτί από το φλας της φωτογραφικής.Η δε Mondial μου λέει ότι έχει στείλει το φάκελο και στους 2,αλλά τί περιέχει δε γνωρίζει.
Τελικά τους έστειλα με φαξ στην Allianz καθαρό καθαρό το χαρτί και θα κάνει η υπεύθυνη για την υπόθεση σήμερα νέο αίτημα οπότε περιμένω άλλες 10 μέρες...
Να κράξω κάποιον άλλο? Να βάλω τις φωνές σε καμιά Mondial? Οι άνθρωποι δε γνωρίζουν τί χαρτιά στελνουνΔε μπορεις να πας να το παρεις μονος σου αυτο της αστυνομιας? Επισης δεν εχεις αντιγραφο?
-
Έχω και το έστειλα με φαξ πρωί πρωί αφού πρώτα το έβγαλα φωτοτυπία σε λευκό χαρτί ώστε να μη μου λένε πάλι ότι δε φαίνεται επειδή είναι χρωματιστό π.χ.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Έχω και το έστειλα με φαξ πρωί πρωί αφού πρώτα το έβγαλα φωτοτυπία σε λευκό χαρτί ώστε να μη μου λένε πάλι ότι δε φαίνεται επειδή είναι χρωματιστό π.χ.Αφου υπαρχει το αποδεικτικο δε πρεπει να ανησυχεις... Εθνικη εεε? Και εμεις τοσα χρονια εκει ασφαλισμενο το αυτοκινητο, και ο μονος λογος επειδη ειναι γνωστος μας ο ασφαλιστης... Εκτος απο πανακριβη, ακρη δε μπορεις να βγαλεις ευκολα για κανενα λογο...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να την σκαπουλάρει η άλλη;Αν ήταν πάνω απο το όριο γιατί να μην τιμωρηθεί;
Γιατί δεν έφταιγε. Μπορεί να χε 0.25mg/l και να έβρισκε πάτημα η ασφαλιστική για να μην πληρώσει το σφάλμα του giorgos_krhth. Μπορεί φυσικά να χε πιει και ένα ποτάκι και πάνω στο σοκ και τον φόβο της να φοβήθηκε ότι θα ήταν πάνω από το όριο. Πολλά μπορεί. Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου, είναι ότι δεν έφταιγε.
Προσοχή δε λέω ότι καλώς ήπιε (έστω και 1-2 ποτά) και οδήγησε. Πολύ κακώς το έκανε! Απλά λέω στο συγκεκριμένο σκηνικό δεν έπαιξε ρόλο αυτό.
Μακάρι να την είχαν πιάσει 100 μέτρα πριν και να της είχαν σκίσει τον κώλο αν ήταν πιωμένη.Ξέρω ότι τώρα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με αυτό το θέμα. let the shit hit the fan.
Απο την στιγμή που δεν έφταιγε θα έπαιρνε την κλήση της για κατανάλωση αλκοόλ όπως και πχ αν δεν φόραγε ζώνη.
Είναι σίγουρο αυτό; Θα τελείωνε εκεί το θέμα;
Γιατί με αυτές τις κωλοασφαλιστικές τα έχουμε δει όλα. Βλέπε και post GREY λίγο παραπάνω.
Έχω την εντύπωση ότι η ασφαλιστική του giorgos_krhth (ανεξάρτητα αν θα δήλωνε αυτός πλήρη υπαιτιότητα) θα έκανε ότι μπορεί για να βγει συνυπαιτιότητα και να μην πληρώσει όλη τη ζημιά. Πιθανότατα θα πήγαιναν στα δικαστήρια και τρέχα γύρευε μετά.... -
Παίζει αυτο που μου είπε και η Allianz ότι και τώρα που θα πάει το χαρτί,αν δε θέλουν να πληρώσουν,δε θα κάνει διαφορα;
Μια διόρθωση για προηγούμενο ποστ,υπάρχει και νομική κάλυψη.
Μιας και το έχω πάρει το αμαξι μέρες τώρα απο την Καρεντα αφότου πήγε ο πραγματογνώμονας και χωρίς να έχει γίνει κάποια εργασία,να βρω κάποιο τοπικό φαναρτζιδικο να το φτιάξω; Έχει 2 πολύ καλά η γειτονια και θα ζητήσουν και λιγότερα. -
Today's news.
Τηλεφονώντας στην Allianz για να δω τί έχει γίνει με τον πραγματογνώμονα που είχε πάει στο συνεργείο στις 19 του Φλεβάρη.Μου λέει ότι απλώς έχει τις φωτογραφίες,δεν έχει εκτίμηση της ζημιάς και αυτή θα γίνει από πραγματογνώμονα της Εθνικής εάν αυτή έχει δεχθεί την υπευθυνότητα.Ρωτώντας λοιπόν αν έστειλαν το χαρτί της αστυνομίας,μου απαντάνε θετικά καθώς και ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αλλά μου το γυρίσανε τώρα λέγοντάς μου ότι σε ίδια περίπτωση η Εθνική πάλι δεν είχε δεχθεί την υπαιτιότητα παρόλα τα χαρτιά.Ρωτώντας και δικηγόρο,ξάδελφό του πατέρα μου που έχει αναλάβει πάμπολα τροχαία,μας πληροφόρησε ότι 90% όντως δε θα το δεχτούν και ας είναι όντως ξεκάθαρο,θα πρέπει να κινηθούμε δικαστικά.2 σίγουρες αγωγές σε Mondial & Εθνική.Στο ενδιάμεσο διάστημα το οποίο μπορεί να είναι και κοντά στα 2 έτη,το αυτοκίνητο ή που θα μείνει έτσι***** ή που θα το πληρώσω για να το φτιάξω.*****Χθες κινούμενος στην παραλιακή προς Γλυφάδα,ακούω ένα κρακ μόλις πέρασα πάνω από τις γραμμές του τραμ,από μπροστά.Σταματάω στο άνοιγμα παρακάτω και βλέπω να έχει πλέον 1+ δάκτυλο κενό η μάσκα και τα φανάρια από το καπώ.Πιάνεις το χερούλι για το καπώ χωρίς να το ανοίξεις από μέσα
Μάλλον είχαν δίκιο λοιπόν από την Καρέντα ότι ίσως να μην είναι και απολύτως ασφαλές να το κινώ.Έχει τελικά 100% θέμα η μετώπη.Αναμονή λοιπόν αν και έπειτα από τις συζητήσεις με τα άτομα που ανέφερα παραπάνω,μάλλον θα τα πληρώσω όλα εγώ και θα πρέπει να περιμένω αν και όποτε..... -
θα σου πω τη γνωμη μου (αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσουν)
Αν εχεις εκθεση πραγματογνώμονα προχωρας στην επισκευη και στελνεις τα τιμολογια στην ΕΘΝΙΚΗ να σε πληρωσει.
αν δεν το κανει, καταθετεις αγωγη και οταν σε πληρωσει θα σου δωσει και τοκους.ετσι εκανα εγω (βεβαια εχουν περασει πανω απο 10 χρονια ) και μαλιστα ο δικηγόρος ζήτησε και καποια χρηματα για 'ψυχικη οδυνη'
τελικα λιγες μερες μετα την κοινοποιηση της αγωγης, η ασφαλιστικη εταιρια πηρε τηλ τον δικηγορο μου, εδωσε τα χρηματα των τιμολογιων, την αμοιβη του δικηγορου (δεν θυμαμαι αν εδωσε και κατι 'ψιλα για την ψυχικη οδυνη), πηρε τα τιμολογια και εκελισε η υποθεση.
Καλη έκβαση σου ευχομαι
-
Όταν λέει συμπληρωματική ευθύνης τί εννοεί? (όχι δικιά μου)
-
Για αυτό συμφέρει να κάνεις μικτή με μεγάλη απαλαγή ώστε αν σου τύχει μια μεγάλη στραβή να μην εξαρτάσαι από τη μαλακοασφαλιστική του άλλου.
-
Ένα βήμα πριν την κατάθεσή της στη βουλή βρίσκεται η ρύθμιση που θα αναμορφώνει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο περί υποχρεωτικής ασφάλισης της Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, η οποία, μεταξύ άλλων, θα καθιερώνει νομοθετικά και την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ της ασφαλιστικής εταιρείας ή και του διαμεσολαβούντα με τον ασφαλισμένο.
Τα ανωτέρω αναφέρουν κύκλοι της αγοράς στο iw που προσθέτουν ότι, η **θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας **θα αφορά όλες τις διαδικασίες που προβλέπει σήμερα το θεσμικό πλαίσιο, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την ασφάλιση του οχήματος, είτε με την αποζημίωσή του, είτε με την αποστολή αποδεικτικών στοιχείων μετά από τροχαίο, είτε πάλι για την αποστολή παραπόνου ή καταγγελίας από την πλευρά του ασφαλισμένου.
«Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση η οποία σε κάθε περίπτωση θα επιταχύνει κάθε γραφειοκρατική διαδικασία, σε ότι αφορά τις ασφαλίσεις οχημάτων, μειώνοντας θεαματικά και το κόστος ασφάλισης των αυτοκινήτων, αλλά και τη διαχείριση των ζημιών» τονίζουν στο iw οι ίδιοι κύκλοι που προσθέτουν ότι, με τη δρομολογούμενη ρύθμιση προωθείται επίσης η κατάργηση του σήματος, η έναρξη της ασφάλισης μόνο μετά την καταβολή του ασφαλίστρου, η κατάργηση της αποστολής συστημένης επιστολής ώστε να ισχύει η ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αλλά και η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου, ζητήματα στα οποία έχει αναφερθεί το iw κατά το παρελθόν.
Σε σχέση με το τελευταίο σημειώνεται ότι η προωθούμενη ρύθμιση θα προβλέπει ότι η ασφάλιση του οχήματος θα είναι ορισμένου χρόνου, και για τη λήξη της δεν θα απαιτείται η ακύρωσή της ή η καταγγελία της από την ασφαλιστική εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει το φαινόμενο των «ουρών», ή της ασφάλισης των οχημάτων δια της… περιφοράς του ασφαλιστηρίου από εταιρεία σε εταιρεία, για μεταβατικό διάστημα και δίχως την καταβολή ασφαλίστρου.
(από το insuranceworld.gr 9/3/2014) -
Θα ήθελα προτάσεις απο όσους έχουν μείνει ευχαριστημένοι απο την ασφαλιστική τους έπειτα και απο γεγονος όπου τη χρειάστηκαν.
-
Ergo, πριν 1,5 χρονο τρακαρισμα με οχημα που ειχε εθνικη, καναμε φιλικο αρα πληρωθηκαμε απο τη δικη μας, βγηκε ολικη, δεχθηκαν κ παζαρακι απο 1100 πηραμε 1500, σε ενα 15-20ημερο απο την καταθεση των δικαιολογητικων κλπ ειχαμε πληρωθει. Με την anytime εχουμε.. αποζημιωσει μονο, ενα καθρεφτη κι ενα φτερο με θετικη δηλωση εννοειται πρεπει να τα πηραν κανονικα τα λεφτα τους οι ανθρωποι.
-
Ευχαριστώ για την απαντηση
Να ρωτήσω κάτι.Για την αποδοχη ευθύνης σε περίπτωση που ο αλλος οδηγός έχει κάνει αρνητικη δήλωση,εαν η ασφαλιστικη δει τελικά ότι φταίει και ο διακανονιστης ότι πρέπει να αναλάβει την υπαιτιότητα,χρειάζεται η συγκατάθεση του ασφαλισμένου;
-
Μινέττα έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με τις διαδικασίες αποζημίωσης σε διάφορα οχήματα που είχαμε. Ακόμη και σε ατύχημα με μεγάλο κόστος ~ 7.000 € αποζημιωθήκαμε άμεσα.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ας υποθέσουμε ότι είμαι ασφαλισμένος στη χ εταιρία και το ασφαλιστήριο λήγει στις 22 Μαρτίου. Λόγω προηγούμενου περιστατικού με τον ασφαλιστή μου (κακή εξυπηρέτηση και ακόμα χειρότερη συμπεριφορά), θέλω να διακόψω τη συνεργασία μαζί του. Έψαξα για online προσφορές και βρήκα τη χαμηλότερη προσφορά από την ...ίδια χ εταιρία. Μάλιστα, η διαφορά είναι σεβαστή (160 έναντι 138 ευρώ) και αντιστοιχεί χοντρικά στο δικαίωμα ασφάλισης του κλασικού συμβολαίου. Θα μου πείτε είναι μόνο 22 ευρώ, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν θέλω να του πληρώσω φράγκο για το επίπεδο εξυπηρέτησης που μου παρείχε.Κρατάω μια επιφύλαξη για τη σύγκριση, γιατί ο πανέξυπνος ασφαλιστής μου φρόντισε να δηλώσει εν αγνοία μου ότι το αυτοκίνητο δήθεν είναι Corsa και όχι επταθέσιο Zafira για να χαμηλώσει το ασφάλιστρο (!) όπως μου είπε. Βέβαια, με διαβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι 'δεν υπάρχει πρόβλημα και θα αποζημιωθούν όλοι οι συνεπιβάτες μου κανονικά αν γίνει κάτι' . Επίσης, αρνείται συστηματικά να συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο το συνιδιοκτήτη του οχήματος (50%-50%) και το ασφαλιστήριο βγαίνει κάθε φορά μόνο στο όνομά μου. Δεν ξέρω αν αυτές οι ηθελημένες παραλείψεις επηρεάζουν το ασφάλιστρο και πόσο, αλλά θεωρώ σκόπιμο να τις αναφέρω. Προφανώς, αποτελούν τον έναν λόγο που θέλω να σταματήσω τη συνεργασία μαζί του.
Το ερώτημα είναι το εξής: Θα δεχτεί η χ ασφαλιστική να κάνω online νέο συμβόλαιο ενώ θα έπρεπε να κάνω ανανέωση; Αν αρνηθεί και αφήσω το συμβόλαιο να λήξει (30 μέρες χωρίς να πληρώσω), θα είμαι ασφαλισμένος γι αυτές τις 30 ημέρες; Υποθέτω ότι μετά θα δεχτεί η χ ασφαλιστική να κάνει νέο συμβόλαιο. Αυτή η παράταση θα με εξυπηρετήσει και με άλλο τρόπο, καθώς τώρα μου πέφτουν όλα μαζί (ασφάλιστρα, σέρβις, ΚΤΕΟ κάθε Μάρτιο και ασφάλιστρο-σχολικά κλπ κάθε Σεπτέμβρη) και πραγματικά ζορίζομαι. Έτσι, θα σπάσω λίγο την ακολουθία...
Update για όποιον ενδιαφέρεται:
Έκανα online αίτηση ασφάλισης στον ασφαλιστικό πράκτορα που έδινε τη χαμηλή τιμή. Μου ζήτησε αυτόματα να στείλω αντίγραφα άδειας κυκλοφορίας-οδήγησης στο νέο ασφαλιστή, όπερ και έπραξα. Έλαβα sms και e-mail ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα και ότι πρέπει να επικοινωνήσω αμέσως μαζί τους. Τηλεφωνώ αμέσως, απαντά μια χαζοχαρούμενη η οποία δεν καταλάβαινε τι της έλεγα και υποσχέθηκε να με καλέσουν. Με παίρνει την επόμενη μέρα ένας 'ασφαλιστικός σύμβουλος' και, με περισπούδαστο ύφος, μου ανακοινώνει ότι η International Life έχει επασφάλιστρο 50% στα επταθέσια και έτσι βγαίνει πολύ ακριβότερα από όσα μου είχε αρχικά ανακοινώσει το site - απλά 'είναι ειδική περίπτωση και δεν την καλύπτει ακόμα το site' . Η επόμενη ασφαλιστική (Εθνική) έβγαινε στα ίδια περίπου με την ανανέωση μέσω του παλιού ασφαλιστή μου κι έτσι οι ερασιτέχνες του Insurance Market έφαγαν Χ. Ούτε απόξω δεν ξαναπερνάω, που λέει ο λόγος.
Τελικά, μετά από λίγη ακόμα έρευνα, κατέληξα σε τρίμηνο συμβόλαιο με Hellas Direct, στην ίδια περίπου ανηγμένη τιμή αλλά με καλές καλύψεις (βασικό πακέτο συν οδική και θραύση κρυστάλλων). Η εξόφληση έγινε με πιστωτική και το συμβόλαιο έφτασε άμεσα στο mailbox μου για να το τυπώσω . Στα αρνητικά, ότι προσμετρά ατυχήματα τελευταίας τριετίας ακόμα και όταν δεν φταις. Εντύπωση μου έκανε ότι δεν ζήτησε ούτε άδεια κυκλοφορίας ούτε δίπλωμα - απλά δέχτηκε αυτά που δήλωσα. Υποθέτω ότι αν γίνει κάτι και δεν ταιριάζουν με τα πραγματικά, η HD θα σφυρίξει - δικαίως - κλέφτικα.
Τελικά, οικονομία δεν έκανα (απλά 'έφτυσα' τον αρχικό ασφαλιστή μου) αλλά μετέθεσα τις πληρωμές κατά ένα τρίμηνο. Στην επόμενη ανανέωση, θα είναι ένα λιγότερο τα ατυχήματα τριετίας, οπότε ευελπιστώ ότι θα έχω μια μικρή μείωση. Είδομεν...
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Θα ήθελα προτάσεις απο όσους έχουν μείνει ευχαριστημένοι απο την ασφαλιστική τους έπειτα και απο γεγονος όπου τη χρειάστηκαν.ΑΧΑ ασφαλιστικη. Σε 2 περιπτωσεις που τους χρειαστηκα φερθηκαν αψογα! Βεβαια επειδη ο ασφαλιστης ειναι φιλος, επαιξε και αυτο ρολο.
-
Εδώ που έφτασε η υπόθεση και έτσι όπως έφτασε,θα πάρουμε και τα 2 αυτοκίνητα από την Allianz.Έχουν πάρει τα τελευταία 8 χρόνια κοντά 11.000 ευρώ και τη μοναδική φορά που τους χρειαστήκαμε απλά πετούσαν χαρταετό.
Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο-Ι . -
Γιατί να πρέπει να πληρώσω 360 ευρώ για ανανέωση ετήσιου συμβολαίου στην anytime, την ώρα που αν εγγραφόμουν ως νέος ασφαλισμένος θα μπορούσα να έχω ακριβώς τις ίδιες παροχές με 310? (λόγω εκπτώσεων στους νέους ασφαλισμένους, κλπ).
Μπορώ δηλαδή αντί να ανανεώσω να 'ξεγραφτώ' και να 'ξαναγραφτώ' στην ίδια εν λόγω ασφαλιστική (γλιτώνοντας 50 ευρώ) ή μου το απαγορεύει κάποιος κανονισμός; Χάνω κάτι στην όλη διαδικασία που δεν το αντιλαμβάνομαι;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ