-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβολου.
Δεν τις απασχολεί τις ασφαλιστικές το γεγονός ότι αρκετοί δηλώνουν εικονικές διευθύνσεις ενώ τα αυτοκίνητα πραγματικά κυκλοφορούν σε περιοχές υψηλότερου ρίσκου?και δεν ειναι εικονικη η διευθυνση το πατρικο της γυναικας μου ειναι που καθε λιγο παμε.
-
Ο χρήστης pefkiotis έγραψε:
Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβολου.
Δεν τις απασχολεί τις ασφαλιστικές το γεγονός ότι αρκετοί δηλώνουν εικονικές διευθύνσεις ενώ τα αυτοκίνητα πραγματικά κυκλοφορούν σε περιοχές υψηλότερου ρίσκου?φυσικά και τις απασχολεί. Άλλες όμως το ψάνουν πριν δώσουν κάλυψη άλλες στην έχουν φυλαμένη για όταν τσακάρεις. Έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ για αυτό το θέμα....
οταν λες φυλαγμενη τι εννοεις?τι κανουν αν τρακαρεις?και η αδεια ειναι γραμμενη πχ εδεσσα .
οκ μεχρι τωρα ειχα δηλωσει κορινθο που εχω σπιτι αλλα η αδεια ελεγε αθηνα.αυτο οπως ειπα το ειχε κανονισει ο ασφαλιστης μου με τον ποσειδωνα.τωρα μου ειπε οτι ζητανε η αδεια η εκκαθαριστικο για διευθυνση.ε εγω τωρα εβγαλα αδεια εδεσσα και το λεει πανω.γιατι ειναι παρανομο?εγω μπορει να μενω 6 μηνες πανω 6 μηνες αθηνα που θα δηλωσω?
εγω θα εμενα ποσειδωνα αλλα θελει πολλα για το 7θεσιο που η anytime δεν το χρεωνει -
Αν έχεις δώσει στην ασφαλιστική σου διαφορετική διεύθυνση από αυτή στην οποία μένεις,τότε σε περίπτωση ατυχήματος με δική σου υπαιτιότητα,δεν έχει καμία υποχρέωση να σε καλύψει εφόσον της έχεις δώσει ψεύτικα στοιχεία εν γνώση σου.Οι ασφαλιστικές απλά δεν ασχολούνται γιατί πολύ απλά εισπράττουν λεφτά έτσι,από τα οποία δε θα χρειαστεί να επιστρέψουν δεκάρα τσακιστή εάν συμβεί ατύχημα.Βέβαια αυτό πολλές φορές εξαρτάται και από τη σοβαρότητα του ατυχήματος αλλά και.....της ασφαλιστικής εταιρίας.Υπάρχουν περιπτώσεις που δίνεται αποζημίωση αλλά όχι ολόκληρη παρά μονάχα ένα ποσοστό αυτής.
-
Ναι αλλά άλλο να δηλώνεις μια εντελώς εικονική διεύθυνση και άλλο του πατρικού σου.πάντως εγώ τράκαρα με υπαιτιότητα μου και ο Ποσειδώνας πλήρωσε μια χαρά τον άλλον.
Για το θέμα του 7θεσιου τι ξέρετε;
Sent from my Desire S using tapatalk! -
Αν η άδεια γράφει 7θέσιο θα πληρώσεις για επταθέσιο.
Για το θέμα της διεύθυνσης ασφαλίζεται με τον ΤΚ που γράφει η άδεια. Αν όμως μένεις αλλού (επαρχία) και η περιοχή έχει χαμηλότερο ασφάλιστρο μπορείς να δηλώσεις την διεύθυνση αυτήν μόνο αν αναφέρεται στην φορολογική σου δήλωση.
Αν πχ μετακομίσεις από Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη η άδεια δεν θα αλλάξει αλλά πιθανόν να αλλάξεις ΔΟΥ.Τότε η ασφαλιστική το δέχεται. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Για το θέμα της διεύθυνσης ασφαλίζεται με τον ΤΚ που γράφει η άδεια. Αν όμως μένεις αλλού (επαρχία) και η περιοχή έχει χαμηλότερο ασφάλιστρο μπορείς να δηλώσεις την διεύθυνση αυτήν μόνο αν αναφέρεται στην φορολογική σου δήλωση.
Αν πχ μετακομίσεις από Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη η άδεια δεν θα αλλάξει αλλά πιθανόν να αλλάξεις ΔΟΥ.Τότε η ασφαλιστική το δέχεται.Εγώ μένω Αθήνα.έβαλα στην άδεια κυκλοφορίας διεύθυνση Έδεσσα που ειναι το πατρικό της γυναίκας μου.παίρνω πχ την anytime η οποια άλλη και μου λέει στείλε μας την άδεια κυκλοφορίας.δεν μου ζητάει εκκαθαριστικό.εγώ φταίω;
Sent from my Desire S using tapatalk!
-
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Αν πχ μετακομίσεις από Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη η άδεια δεν θα αλλάξει αλλά πιθανόν να αλλάξεις ΔΟΥ.Τότε η ασφαλιστική το δέχεται.Εγώ μένω Αθήνα.έβαλα στην άδεια κυκλοφορίας διεύθυνση Έδεσσα που ειναι το πατρικό της γυναίκας μου.παίρνω πχ την anytime η οποια άλλη και μου λέει στείλε μας την άδεια κυκλοφορίας.δεν μου ζητάει εκκαθαριστικό.εγώ φταίω;
Στην φορολογική μας δήλωση δηλώνουμε κυρία κατοικία και νομίζω και μήνες κατοικησης. Οταν θα έχεις μια χοντρή αποζημίωση , κούφια η ώρα, θα το ψάξουν σίγουρα και μπορεί να στο απορρίψουν.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στην φορολογική μας δήλωση δηλώνουμε κυρία κατοικία και νομίζω και μήνες κατοικησης. Οταν θα έχεις μια χοντρή αποζημίωση , κούφια η ώρα, θα το ψάξουν σίγουρα και μπορεί να στο απορρίψουν.
1ον δεν μπορεις να αλαξεις την αδεια ετσι απλα και να το κανεις 5θεσιο που ειναι,πρεπει να πας σε μηχανολογο μηχανικο να βγαλεις χαρτι και μετα διαδικαστικα στιν αρμοδια υπηρεσια μεταφορων...υπολογιζε μινιμουμ ενα 200ευρω
2ον δεν υπαρχει θεμα για το που δηλωνεις το αμαξι....οι περισοτεροι απο εδω τρωνε απο τις ασφαλιες γιατι ειναι ασφαλιστες αμα εχεις σπιτι στιν κατοχη σου η ενοικιαζεις δεν μπορει να σου απαγορεψει κανεις να μετακηνισε απο και προς αυτο μην λεμε οτι μπαρουφολογια θελουμε αντε γιατι πολυ ξεσπαθονουν εδω μεσα τα τσιρακια οι ασφαλιστες στο τοπικ -
Γιατί τόση καχυποψία; Όταν λένε όλοι οι ασφαλιστές οτι υπάρχει θέμα με τη ψεύτικη έδρα κάτι θα ξέρουν κάτι θα εχουν δει. Και στο κάτω κάτω ποιός ασφαλιστής δε θα ήθελε να εξυπηρετήσει το πελάτη του με μια καλύτερη τιμή; για να μη χάσει μερικά ευρώ;
Και τέλος οι ασφαλιστές δεν είναι τσιράκια των ασφαλιστικών απλά έχουν μια συνεργασία. Αν είναι τσιράκι κάποιου είναι του πελάτη γιατί αυτός τον πληρώνει και απο αυτόν ζει. Κανένα δεν τον ενδιαφέρει να τα έχει καλά με την εταιρία, το αντίθετο ο πελάτης τον ενδιαφέρει. -
ωραια τοτε μπορω να το μεταβιβασω στην γυναικα μου που ειναι και στο ονομα της το σπιτι στην εδεσσα οποτε δεν θα μπορουν να πουν τιποτα.
-
Άκυρο...double post
-
Γνωστός μου πάντως έχει παρει βεβαίωση μονίμου κατοικίας από το δήμο που ειναι το εξοχικό του και το ασφαλισε με αυτή, η ασφάλεια μια χαρά τη δέχτηκε (κι όχι μόνο μία, ήταν σε μία και πριν κάνα χρόνο πήγε σε άλλη...και οι δύο πολύ μεγάλες και πασίγνωστες).
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Γνωστός μου πάντως έχει παρει βεβαίωση μονίμου κατοικίας από το δήμο που ειναι το εξοχικό του και το ασφαλισε με αυτή, η ασφάλεια μια χαρά τη δέχτηκε (κι όχι μόνο μία, ήταν σε μία και πριν κάνα χρόνο πήγε σε άλλη...και οι δύο πολύ μεγάλες και πασίγνωστες).Ναι αυτό ίσχυε, όπως και αν τους πήγαινες κάποιο λογαριασμό ΔΕΗ από το εξοχικό π.χ.. Πλέον δέχονται μόνο την διεύθυνση που υπάρχει στην άδεια κυκλοφορίας. Αλλά το να κάνει κάποιος αλλαγή διεύθυνσης στην άδεια είναι πολύ απλό.
-
ισχυει οτι η 'καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα' μπαινει πλεον σε ολα τα συμβολαια;
ετσι ειπε καποιος ασφαλιστης σε φιλο που εψαχνε ασφαλεια.
πριν μερικες μερες ειχα αποριψει μια πολυ καλη προταση λογω αυτης της ελλειψης
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ισχυει οτι η 'καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα' μπαινει πλεον σε ολα τα συμβολαια;ετσι ειπε καποιος ασφαλιστης σε φιλο που εψαχνε ασφαλεια.
Με 1,600,000 αυτοκίνητα ανασφάλιστη μάλλον ειναι απαραίτητη.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ισχυει οτι η 'καλυψη απο ανασφαλιστο οχημα' μπαινει πλεον σε ολα τα συμβολαια;ετσι ειπε καποιος ασφαλιστης σε φιλο που εψαχνε ασφαλεια.
υπάρχουν 3 περιπτώσεις για την κάλυψη από ανασφάλιστο :
Η κάλυψη υπάρχει α) στην πλειοψηφία των εταιριών ως προεπιλεγμενη (δεν μπορείς να την αφαιρέσεις)
β) υπάρχει ως προαιρετική σε προγράμματα συνήθως οικονομικά τα οποία έχουν βγεί για να μειώσουν το κόστος και δεν περιέχουν καλύψεις όπως π.χ. ανασφάλιστο,νομική, πρ.ατύχημα , προστασία bonus (για όσους θέλουν κάτι βασικό με αστική ευθύνη τρίτων μόνο) και γ) η ίδια περίπτωση με το β) αλλά χωρίς την δυνατότητα να την προσθέσεις (έχει αφαιρεθεί και αυτή η κάλυψη για να μειώθεί το κόστος ασφάλισης).Υ.Γ. : Η κάλυψη λειτουργεί με συγκεκριμένες προυποθέσεις στις εταιρίες που την παρέχουν (αναγράφονται οι προυποθέσεις στους όρους του ασφαλιστηρίου).
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
1ον δεν μπορεις να αλαξεις την αδεια ετσι απλα και να το κανεις 5θεσιο που ειναι,πρεπει να πας σε μηχανολογο μηχανικο να βγαλεις χαρτι και μετα διαδικαστικα στιν αρμοδια υπηρεσια μεταφορων...υπολογιζε μινιμουμ ενα 200ευρω
2ον δεν υπαρχει θεμα για το που δηλωνεις το αμαξι....οι περισοτεροι απο εδω τρωνε απο τις ασφαλιες γιατι ειναι ασφαλιστες αμα εχεις σπιτι στιν κατοχη σου η ενοικιαζεις δεν μπορει να σου απαγορεψει κανεις να μετακηνισε απο και προς αυτο μην λεμε οτι μπαρουφολογια θελουμε αντε γιατι πολυ ξεσπαθονουν εδω μεσα τα τσιρακια οι ασφαλιστες στο τοπικΗ λέξη τσιράκι, στα τουρκικά [τουρκ. çιrak], αναφερόταν αρχικά στον μαθητευόμενο τεχνίτη, δηλ. στον νέο που μάθαινε την τέχνη του κοντά σε κάποιον μεγαλύτερης ηλικίας μάστορα.
Μετά την παραφθορά που υπέστη η λέξη στο πέρας του χρόνου, κατέληξε να περιγράφει το άτομο που προσδοκά σε προσωπικό όφελος, προσκολληθέν σε κάποιον ανώτερο ή έστω ισχυρότερο παράγοντα.
Να απαγορεύσουμε τότε όλες τις διαφορετικές απόψεις επειδή δεν συμφωνούμε ή επειδή αντιπαθούμε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών και δεν μας αρέσουν αυτά που γράφουν....
Αλήθεια το δικό σου επάγγελμα ποιό είναι ??
Πόσα τσιράκια έχετε εσείς στον χώρο σας ?? -
Κοιτάζω τα ασφαλιστρα τελευταίου έτους και παρά τα διάφορα που έχουν ανακοινωθεί για υποχρεωτικές καλύψεις και αύξηση των ασφαλίστρων βλέπω ότι έχουν πέσει αρκετά, ενώ τα προηγούμενα 7 χρόνια ήταν σχεδόν σταθερά (πρακτικά μόνο η ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου έπεφτε!...)
275 πριν 1 χρόνο, 257 πριν 6 μηνες, τώρα 242, και έχω βρει με λίγο καλύτερες καλύψεις συνολικά (χωρίς μεσάζοντες) με 202, μαζί και με οδική που δεν έχει η τωρινή.... -
Η ασφαλιζομενη αξια του αυτοκινητου σου δεν εχει πεσει?
-
Πέφτει συνεχώς (και μάλιστα πάντα το υποασφαλίζουν γιατί παίρνουν την αξία του μικρότερου μοντέλου και πρέπει να τους το λέω να το διορθώνουν), απλά τα πρώτα 7 χρόνια πρακτικά έπεφτε μόνο αυτή, χωρίς να μειώνονται και τα ασφάλιστρα. Τώρα κάτι άρχισε να γίνεται....
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ