-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Σήμερα πήρα προετοιμασμένος πλέον την ασφαλιστική και χωρίς σχεδον καθόλου πίεση συμφώνησαν οτι δεν τίθεται ζήτημα λόγω συγγένειας. Επέμειναν μόνο (και δεν μπορώ να ξέρω γιατί ) ότι η αποζημίωση θα δοθεί απο εκείνους και όχι μέσω φιλικού διακανονισμού...Μου είπαν μάλιστα να ενημερώσω σχετικά και τον Πράκτορα που αρχικά είχε πει οτι δεν προβλέπεται αποζημίωση.
Στο Πρακτορείο δε, μου είπαν οτι είχαν ψαχτεί παλαιότερα σε αντίστοιχη περίπτωση και τότε είχε προκύψει θέμα μη αποζημίωσης για αυτό μας απάντησαν έτσι αρχικά. Δεν είχαν όμως πρόχειρη καποια διάταξη σχετική...Θα σας ενημερώσω για τα νεοτερα!
Δυστυχώς νεότερα απο την περίπτωση δεν θα μάθουμε διότι τελικά οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να φτιάξουν τα αυτοκίνητα τους μόνοι τους (μη με ρωτάτε γιατί - άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου). Παραμένουμε λοιπόν στα άνωθεν χωρίς οριστική επιβεβαίωση!
-
ειχα πριν κανενα 2μηνο ατυχημα. χτηπησα με τον καθρεφτη μου ενα αλλο αυτοκινητο (τζιπ) το οποιο ηταν σταθμεμενο σε ανισωπεδο επιπεδο.πλαγια ας πουμε (οι 2 δεξιες ροδες του ηταν σε αναχωμα.) το τζιπ εχει anytime και εγω interamerican. πηγαμε την αλλη μερα στην ασφαληστρια μου και καναμε την φιλικη δηλωση. ηρθε μετα απο 3 μερες η φροντιδα ατυχημτος, ειδε το τζιπ (εσπασε ο μηχανισμος απο το καθρεφτη) και μιλωντας με τον εμπιρογνωμονα εκλεισε η κοπελα ραντεβου στο φανοποιειο. δεν θα πληρωνε τιποτα απο την ζημια και θα τα καλυπτε ολα η εταιρια.
μετα απο 2 βδομαδες με περνει κι εμενα ο εμπιρογνωμωνας να παμε λεει να βγαλουμε fotos.επιδη δεν μπορουσαμε να βρουμε αναλογο αναχωμα διοτι ηταν χωμα και χαλικι το προηγουμενο και κανανε εργα ο δημος εκει, εβγαλε καποιες φωτο ο εμπιρογνωμωνας και στην σχετικη εκθεση του εκανε πληρη αναφορα.
περνανε αλλες 2 βδομαδες και με περνει η ασφαλιστρια τηλ και η κοπελα επιτα και μου λενε ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ!!!
τρελαθηκα. ' αυτο το ατυχημα αποφανθηκε ο εκτιμητης στα κεντρικα της θεσ/νικης οτι δεν μπορει να εγινε'
πηρα την κοπελα τηλ και συναντηθηκαμε εξω απο ενα συνεργειο που ειχε ραμπα τσιμεντενια εισοδου για το μαγαζι του και βγαλαμε εκ νεου φωτος τις οποιες τις εστειλα ξανα στον (κυριο δεν θα τον πω) της εταιριας να το ξαναδει το θεμα.
μου ζητησαν μαλιστα να κανω υπευθυνη δηλωση που να λεει οτι παραιτουμε απο καθε ενομο συμφερων και θα πληρωσω ργω την ζημια. καλα τους ειπα ειστε βλακες δεν παιζει
εν το μεταξυ τους λεω 'τι σας πληρωνω καθε 6μηνο αν πρεπει να πληρωνω απο την τσεπη μου το ατυχημα' δεν μου απαντανε.
τους απειλησα οτι εχοντας 2 αυτοκινητα στην εταιρια τους θα τα παρω και φυγω κανωντας διακοπη συμβολαιων και ζητωντας τα χρηματα πισω. δεν μας νοιαζει λεει τι θα κανεις.
το επομενο βημα ειναι να κανω χρηση της νομικης προστασιας-βοηθειας που εχω στο συμβολαιο και τους κανω αγωγη.
-
Ο χρήστης dimco έγραψε:
ειχα πριν κανενα 2μηνο ατυχημα. χτηπησα με τον καθρεφτη μου ενα αλλο αυτοκινητο (τζιπ) το οποιο ηταν σταθμεμενο σε ανισωπεδο επιπεδο.πλαγια ας πουμε (οι 2 δεξιες ροδες του ηταν σε αναχωμα.) το τζιπ εχει anytime και εγω interamerican. πηγαμε την αλλη μερα στην ασφαληστρια μου και καναμε την φιλικη δηλωση. ηρθε μετα απο 3 μερες η φροντιδα ατυχημτος, ειδε το τζιπ (εσπασε ο μηχανισμος απο το καθρεφτη) και μιλωντας με τον εμπιρογνωμονα εκλεισε η κοπελα ραντεβου στο φανοποιειο. δεν θα πληρωνε τιποτα απο την ζημια και θα τα καλυπτε ολα η εταιρια.μετα απο 2 βδομαδες με περνει κι εμενα ο εμπιρογνωμωνας να παμε λεει να βγαλουμε fotos.επιδη δεν μπορουσαμε να βρουμε αναλογο αναχωμα διοτι ηταν χωμα και χαλικι το προηγουμενο και κανανε εργα ο δημος εκει, εβγαλε καποιες φωτο ο εμπιρογνωμωνας και στην σχετικη εκθεση του εκανε πληρη αναφορα.
περνανε αλλες 2 βδομαδες και με περνει η ασφαλιστρια τηλ και η κοπελα επιτα και μου λενε ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ!!!
τρελαθηκα. ' αυτο το ατυχημα αποφανθηκε ο εκτιμητης στα κεντρικα της θεσ/νικης οτι δεν μπορει να εγινε'
πηρα την κοπελα τηλ και συναντηθηκαμε εξω απο ενα συνεργειο που ειχε ραμπα τσιμεντενια εισοδου για το μαγαζι του και βγαλαμε εκ νεου φωτος τις οποιες τις εστειλα ξανα στον (κυριο δεν θα τον πω) της εταιριας να το ξαναδει το θεμα.
μου ζητησαν μαλιστα να κανω υπευθυνη δηλωση που να λεει οτι παραιτουμε απο καθε ενομο συμφερων και θα πληρωσω ργω την ζημια. καλα τους ειπα ειστε βλακες δεν παιζει
εν το μεταξυ τους λεω 'τι σας πληρωνω καθε 6μηνο αν πρεπει να πληρωνω απο την τσεπη μου το ατυχημα' δεν μου απαντανε.
τους απειλησα οτι εχοντας 2 αυτοκινητα στην εταιρια τους θα τα παρω και φυγω κανωντας διακοπη συμβολαιων και ζητωντας τα χρηματα πισω. δεν μας νοιαζει λεει τι θα κανεις.
το επομενο βημα ειναι να κανω χρηση της νομικης προστασιας-βοηθειας που εχω στο συμβολαιο και τους κανω αγωγη.
Γι'αυτό όταν τρακαρουμε ΕΠΙΤΌΠΟΥ εγώ φωνάζω αστυνομία ΚΑΙ την ασφαλιστική μου να βγάλει φώτο.φιλικός διακανονισμός και π@παρια μεντολες
Sent from my Desire S using tapatalk!
-
Ο χρήστης dimco έγραψε:
Διάβασε τα 'ψιλά γράμματα'. Δεν μπορείς να κινηθείς νομικά κατά τις εταιρείας σου χρησιμοποιώντας την κάλυψη τους για νομική προστασία. Όταν πας να κάνεις δήλωση νομικής προστασίας θα στην απορρίψουν.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πέφτει συνεχώς (και μάλιστα πάντα το υποασφαλίζουν γιατί παίρνουν την αξία του μικρότερου μοντέλου και πρέπει να τους το λέω να το διορθώνουν), απλά τα πρώτα 7 χρόνια πρακτικά έπεφτε μόνο αυτή, χωρίς να μειώνονται και τα ασφάλιστρα. Τώρα κάτι άρχισε να γίνεται....Τα προηγούμενα χρόνια η κάλυψη αστικής ευθύνης ήταν πάρα πάρα πάρα...πάρα πολύ ποιό χαμηλά από το 1.000.000 ευρώ ανά θύμα και άλλο 1.000.000 για υλικές ζημιές που είναι τώρα.
Πολλές εταιρίες προσάρμοζαν τα ασφάλιστρα τους σταδιακά ανεβάζωντας τα ποσά ανά έτος διαφορετικά οι αυξήσεις θα ήταν κατακόρυφες.Τα τελευταία 2 χρόνια λόγο της κρίσης και του online ανταγωνισμού άρχισαν κάποιες μειώσεις αλλά αυτό είναι παροδικό αφού μόλις εφαρμοστεί το Solvency II τότε θα αναγκαστούν πολλές εταιρείες να τα αυξήσουν και πάλι διαφορετικά θα καταλήξουν σαν την evima...
-
Πράγματι αν δει κανείς τα επιμέρους ασφάλιστρα σε τι αντιστοιχούν, η αστική ευθύνη 1εκ για σωματικές βλάβες + 1εκ για υλικές ζημιές αντιστοιχεί περίπου στα 2/3 του κόστους μιας απλής ασφάλειας. Τρίτη (με διαφορά) έρχεται στο δικό μου συμβόλαιο η θραύση κρυστάλλων (κάπου το 10% των ασφαλίστρων, για κάλυψη ως 1500 ευρώ), και μετά όλα τ' άλλα με ποσά του στυλ 8-9 ευρώ το 6μηνο για ολική κλοπή, 5 ευρώ για κλοπή ηχοσυστήματος, κλπ.
Τώρα περί Solvency II και κεφαλαιακής επάρκειας δε μπορώ να πω ότι το έχω ψάξει καθόλου και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να παιχτεί - φαντάζομαι ανάλογα και με το αν π.χ. έχει αντασφάλιση κάποια εταιρεία...
-
Σχετικά με αυτό που λέγαμε πριν μερικές μέρες για το αν μπορεί ένας χωρίς δίπλωμα να βγάλει στο όνομά του ασφάλεια είπαμε ότι γίνεται; Προχθές έληξε η ασφάλεια για μια βέσπα 50cc. Η άδεια είναι στο όνομα του πατέρα μου αλλά δεν έχει δίπλωμα για μηχανάκι. Η ασφάλεια ήταν πάντα στο δικό μου όνομα. Ρώτησα τον ασφαλιστή αν γίνεται η άδεια αυτή τη φορά να βγει στο όνομα του πατέρα μου και μου είπε 'όχι εφόσον δεν έχει δίπλωμα'...
-
Καλά πες του χαιρετίσματα!!!!! Θα βγεί ασφάλεια στο όνομα του πατέρα σου που είναι και ο ιδιοκτήτης. Μόνο ο ιδιοκτήτης το ασφαλίζει και ας μην έχει δίπλωμα. Κατα πάσα πιθανότητα θα ζητήσει η ασφαλιστική και κάποιο δίπλωμα. Δώσε το δικό σου.
-
Άσχετο, εσύ Πευκιώτης είσαι ή δεν έχει σχέση;
-
ακουσα οτι η ενιταιμ πάει για κανόνι , αληθεύει ή αρβύλα ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ακουσα οτι η ενιταιμ πάει για κανόνι , αληθεύει ή αρβύλα ?Μην μου λες τέτοια γιατί εκει θέλω να πάω σε δύο μήνες που λήγει το συμβόλαιο μου τώρα.
Sent from my Desire S using tapatalk!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ακουσα οτι η ενιταιμ πάει για κανόνι , αληθεύει ή αρβύλα ?Η anytime είναι ουσιαστικά πρακτορείο. Η ασφαλιστική είναι η Interamerican.
Αν κλείσει η anytime και η Interamerican λειτουργεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα συμβόλαια.
Αν κλείσει η Interamerican, τότε περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες θα έχουν θέμα.Προσωπικά, νομίζω πως είναι φήμη και τίποτε άλλο. Απλώς η anytime είναι πολύ ανταγωνιστική στα φτηνά πακέτα που είναι και η πλειοψηφία των σημερινών συμβολαίων και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι υπόλοιποι είναι να διαδίδουν τέτοιες φήμες.
(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Προσωπικά, νομίζω πως είναι φήμη και τίποτε άλλο. Απλώς η anytime είναι πολύ ανταγωνιστική στα φτηνά πακέτα που είναι και η πλειοψηφία των σημερινών συμβολαίων και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι υπόλοιποι είναι να διαδίδουν τέτοιες φήμες.(Nexus + Tapatalk)
Tι είναι; Πολύ ανταγωνιστική στα φθηνά πακέτα; Εμένα γιατί μου φαίνεται πανάκριβη; Συγκριτικά με Αιγαίον ή Interlife ας πούμε.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Άσχετο, εσύ Πευκιώτης είσαι ή δεν έχει σχέση;Πευκιώτης είμαι
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Προσωπικά, νομίζω πως είναι φήμη και τίποτε άλλο. Απλώς η anytime είναι πολύ ανταγωνιστική στα φτηνά πακέτα που είναι και η πλειοψηφία των σημερινών συμβολαίων και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι υπόλοιποι είναι να διαδίδουν τέτοιες φήμες.
(Nexus + Tapatalk)
Tι είναι; Πολύ ανταγωνιστική στα φθηνά πακέτα; Εμένα γιατί μου φαίνεται πανάκριβη; Συγκριτικά με Αιγαίον ή Interlife ας πούμε.
Την Interlife δεν την εμπιστεύομαι. Την Αιγαίον δεν την είχα δοκιμάσει. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, προτιμώ την σιγουριά των πιο γνωστών εταιριών.
Επειδή το ψάχνω κάθε φορά πολύ, το πακέτο της Anytime με όλες τις καλύψεις + οδική βοήθεια + νομική προστασία, ήταν το φθηνότερο που βρήκα.
Για Renault Clio TCE, ετήσιο με όλες τις καλύψεις πλην μεικτής, 350€ με ΤΚ Ιωαννίνων.
Όπου αλλού ρώτησα, ήταν λίγο ή πολύ ακριβότερα.
Για μεικτή ασφάλεια δεν συμφέρει, υπάρχουν πιο ανταγωνιστικά πακέτα. Την BMW την έχω ασφαλίσει αλλού πλέον. Αλλά όλα τα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας, είναι στην Anytime.(Nexus + Tapatalk)
-
Αν ρωτούσες σε Αιγαίον και Interlife σίγουρα θα έπαιρνες καλύτερες τιμές.
Την interlife δεν τη χρειάστηκα όσο είμουν. Την Αιγαίον που τη χρειάστηκα πριν λίγο καιρό, ήταν κομπλέ και πλήρωσε πολύ νωρίτερα απ' ότι περίμενα κι εγώ και ο ασφαλιστής μου. Την προτείνω ανεπιφύλακτα. -
+1000 για Αιγαίον....!!!!Σε ένα μήνα το πολύ πληρώνει.....είναι σοβαρή εταιρεία!!!Ίσως παίζει ρόλο το οτι έχει να κάνει με ασφάλειες πλοίων κλπ...
-
Στην Αιγαίον ειχα κάνει 2 φορές δικαστήριο σε 2 ατυχήματα που είχα και δεν έφταιγα και μάλιστα το ένα πριν απο πάρα πολλά χρόνια! Απλά ενώ συμφωνούσε ο πραγματογνώμονας τη τιμή, έδινε λιγότερα και τα πλήρωνε με τόκο στο δικαστήριο.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
+1000 για Αιγαίον....!!!!Σε ένα μήνα το πολύ πληρώνει.....είναι σοβαρή εταιρεία!!!Ίσως παίζει ρόλο το οτι έχει να κάνει με ασφάλειες πλοίων κλπ...Τι ένα μήνα; Εμένα σε λιγότερο από 10 μέρες από τη στιγμή που πήρα θετική απάντηση, η επιταγή είχε εκδοθεί.
-
Επανέρχομαι στο θέμα.Πήρα τηλέφωνο τον ασφαλιστή μου επειδή το αμάξι κλείνει σε λίγο καιρό τα 2 χρόνια ώστε να ρίξουμε την αξία του στο ασφαλιστήριο.Εκείνος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 χρόνια ( Γερμανοί).Αυτή τη στιγμή πληρώνω για μια απλή ασφάλεια 270 ευρώ το 6μηνο επειδή έχω και επασφάλιστρο λόγω ηλικίας και σε 2 μήνες που συμπληρώνεται η 2ετία,λήγει και η οδική βοήθεια από τη VW,οπότε η ασφαλιστική ζητάει άλλα 60 ευρώ.Πολλά,πάρα πολλά μου φαίνονται.Ακούω προτάσεις λοιπόν για άλλη εταιρεία,για απλή ασφάλεια+θραύση κρυστάλλων+οδική.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ