-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
με 12 ευρώ παραπάνω το εξάμηνο θα επαιρνες ΑΓΡΟΤΙΚΗ , και αν πληρώνες με καρτα θα στοίχιζε 209 (-9,30) .
Τώρα σχετικά με την επανακοστολόγηση του επασφαλίστρου που ζητάς σε προηγούμενο σχόλιο , πράγματι έχει γίνει από τις εταιρίες και στην συντριπτική τους πλειοψηφία όσες τροποποίησαν τον γενικό κανόνα του +30% , το έκαναν πρός τα πάνω ( +35,+50,+80 % κλπ) γιατί διαπίστωσαν μέσα από τα στατιστικά στοιχεία των ζημιών ότι οι νέοι οδηγοί έχουν πολύ περισσότερο ρίσκο απο ότι τους τιμολογούσαν στο παρελθον.-
Αν ήταν να δώσω 12 ευρώ παραπάνω, θα έβαζα μέσα και κλοπή στην interlife!
Κοίτα, δεν ξέρω το λόγο που έχουν ανεβάσει τα επασφάλιστρα. Ίσως παίζει αυτό που λες, ίσως και να έχουν βρει ένα πρόσχημα για να αυξήσουν την τελική τιμή της ασφάλειας. Επιμένω ότι κριτήριο θα πρέπει να είναι τα έτη του διπλώματος, κι όχι τα 23. Anyway!
Στα 209 (με κάρτα ) ή 230 χωρίς ,εκτός από τις βασικές καλύψεις ,ανασφάλιστο ,προστασία Β/Μ κλπ έχει μεσα + ΠΥΡΚΑΙΑ/ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ/ΟΛΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΚΛΟΠΗ/ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...
οσον αφορά το επασφάλιστρο κριτήριο είναι τα έτη του διπλώματος με τάση να ανέβουν έως τα 5 έτη (αντί γιά 1 που ισχύει ) και η ηλικία με τάση να ανέβει έως τα 25 ετη ( αντί για 23 που εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των εταιριών τώρα ) -
sprsk
πολυ σωστες και ενδιαφερουσες οι αναλυσεις σου.
Να συμπληρωσω τα εξης:
Για το παραμετρικο τιμολογιο:
Η θεωρια-εμπειρια απο αλλες χωρες, που δειχνει το βαθμο συσχετισης των ατυχηματων με την ηλικια των οδηγων, την πραγματικη ιπποδυναμη των αυτοκινητων, το επαγγελμα κτλ, ισχυει και στην Ελλαδα και μαλιστα σε βαθμο εντυπωσιακο. Το παραμετρικο τιμολογιο, αν και βγαζει μερικα κατ' αρχην παραδοξα συμπερασματα, βοηθαει ουσιαστικα στη δικαιη τιμολογηση και στον επιμερισμο των βαρων των ατυχηματων εκει που πρεπει και οχι επι δικαιων και αδικων.Για την οικονομικη κατασταση των εταιριων:
Στις αποθεματοποιησεις των εταιριων υπηρχε απο καιρο μια κρυμμενη βομβα. Οι επισφαλειες των απαιτησεων απο ασφαλιστρα, οι μειωσεις των αποδοσεων των επενδυσεων, η αυξηση των ανασφαλιστων οχηματων, η μειωση του τζιρου στον (κερδοφορο) κλαδο περιουσιας, οι εξαγορες των συμβολαιων ζωης, η αυξηση των οριων αποζημιωσεων αστικης ευθυνης ειναι το φυτιλι και το PSI ειναι το σπιρτο που ελειπαν για να υπαρχουν οι προϋποθεσεις της εκρηξης.
Οταν οι εταιριες παλευαν με νυχια και με δοντια για να εχουν οριακες κερδοφοριες (με τζιρους εκατονταδων εκατομμυριων κερδων ειχαν ζημιες ή ελαχιστα κερδη), φανταστειτε σε τι θεση θα βρεθουν, οταν θα πρεπει να καλυψουν το κουρεμα (μεχρι τωρα αυτο κρυβοταν με αποτιμησεις στην αξια κτησης των ομολογων), ειδικα οσες εχουν πολλα ελληνικα ομολογα στο χαρτοφυλακιο τους. Οι τραπεζες, οπως εγραψες ειναι κι αυτες πιεσμενες, ενω οι τοποθετησεις σε θυγατρικες με τη Βασιλεια ΙΙ τους επιβαρυνουν αφανταστα. Η αναβολη του Solvency II δινει ισως μια παραταση, αλλα οι πωλησεις και συγχωνευσεις φαινονται πλεον αναποφευκτες, γιατι (τις απαραιτητες) αυξησεις κεφαλαιων δεν βλεπω να μπορουν/θελουν και πολλοι να κανουν. -
Ετσι είναι , καλά τα γράφεις.
Ειδικά αν δούμε ποιοι συμμετείχαν στην QIS5 και τι αποτελέσματα βγήκαν .
Βέβαια θα γράψει κάποιος ότι είναι εικασία , μίας και τα αποτελέσματα είναι επτασφράγιστο μυστικό .
Στην πραγματικότητα όμως , μέσα από τις διαρροές μπορείς να ξεχωρίσεις τα σημάδια .
Αυτό που ο πολύς κόσμος δεν ξέρει-βλέπει ( και λαμβάνω το θάρρος να πω , αρνείται να δει) , είναι ότι το Solvency δεν είναι απλά ένας ελεγκτικός μηχανισμός ή ένας πήχης που όποιος περνάει από κάτω κόβεται .
Στην πραγματικότητα είναι ένα μέσο αναδιάταξης της αγοράς . Ένα εφεύρημα ανακατανομής των ασφαλιστικών δυνάμεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο .
Το λέω αυτό διότι δεν αρκεί να μπορείς να περάσεις πάνω από τον πήχη .
Αν για παράδειγμα μία εταιρεία με σωστά και υγιή στοιχεία, βάση Διεθνών λογιστικών προτύπων, αποφασίσει να εφαρμόσει αυτή την οδηγία οικειοθελώς, τότε ξαφνικά θα έρθει αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κόστος .
Αναλόγως των κλάδων και του μεγέθους μίας εταιρείας το Solvency απαιτεί για να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί του κόστος που μπορεί να κυμαίνεται από μεγάλο έως απαγορευτικό για κάποιες επιχειρήσεις .
Ζούμε μία εποχή τεραστίων αλλαγών . Καθημερινά καθόμαστε στο θρανίο και διδασκόμαστε νέα κεφάλαια.
Το δυστύχημα είναι ότι ο χρόνος της φυσικής μας παρουσίας είναι πεπερασμένος. -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Στα 209 (με κάρτα ) ή 230 χωρίς ,εκτός από τις βασικές καλύψεις ,ανασφάλιστο ,προστασία Β/Μ κλπ έχει μεσα + ΠΥΡΚΑΙΑ/ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ/ΟΛΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ ΚΛΟΠΗ/ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...
οσον αφορά το επασφάλιστρο κριτήριο είναι τα έτη του διπλώματος με τάση να ανέβουν έως τα 5 έτη (αντί γιά 1 που ισχύει ) και η ηλικία με τάση να ανέβει έως τα 25 ετη ( αντί για 23 που εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των εταιριών τώρα )Δεν έχω κάρτα, αν εννοείς πιστωτική, οπότε στα 230 έρχεται και το αντίστοιχο πακέτο της interlife.
Αν αυξήσουν τα έτη, προβλέπω κατακόρυφες αυξήσεις νέων που δεν θα πληρώνουν επασφάλιστρο. Δεν θα βγουν καθόλου κερδισμένες οι εταιρίες, ίσα ίσα οι χασούρες τους θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο.
-
Δε στέλνεις ένα βιογραφικό για την θέση του αναλογιστή ?
-
Όχι, γιατί μάλλον το βιογραφικό θα περάσει από σενα!
-
lol , καλό αυτό το παραδέχομαι
-
οσον αφορά το επασφάλιστρο κριτήριο είναι τα έτη του διπλώματος με τάση να ανέβουν έως τα 5 έτη (αντί γιά 1 που ισχύει ) και η ηλικία με τάση να ανέβει έως τα 25 ετη ( αντί για 23 που εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των εταιριών τώρα )Δεν έχω κάρτα, αν εννοείς πιστωτική, οπότε στα 230 έρχεται και το αντίστοιχο πακέτο της interlife.
Αν αυξήσουν τα έτη, προβλέπω κατακόρυφες αυξήσεις νέων που δεν θα πληρώνουν επασφάλιστρο. Δεν θα βγουν καθόλου κερδισμένες οι εταιρίες, ίσα ίσα οι χασούρες τους θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο.
Αν ''μεγαλώσουν οι χασούρες τους'' τότε θα συμβούν τα ακόλουθα :
α) η χ ασφαλιστική που ενδέχεται να σου δίνει χαμηλό ασφαλιστρο θα κλείσει ή θα αναπροσαρμόσει τις τιμές της στο επιπεδο των άλλων οπότε θα βρεθείς ζημιωμένος έστω και αν δεν εμπίπτεις πλέον στην κατηγορία των νέων οδηγών.
β) αν διαπιστώσουν ότι δεν πληρώνουν οι νέοι επασφάλιστρο όπως αναφέρεις μπορεί να εξαιρέσουν από την αποζημίωση την ζημιά ή μέρος αυτης να βαρύνει τον ασφαλισμένο όπως ισχύει τώρα στην μικτή οπότε το μπαλάκι θα πέσει στον ασφαλιζόμενο πάλι .
Το επασφάλιστρο δεν είναι κέρδος για τις εταιρίες , είναι κριτήριο δίκαιης τιμολόγησης για τον καθε οδηγό/ιδιοκτήτη.
(γιατί τη διαφορά ασφάλιστρου που κερδίζεις εσύ και οι υπόλοιποι νέοι οδηγοί από την ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική χαμηλου επασφαλιστρου που ισχυε έως τώρα, κάποιος άλλος ασφαλισμένος με μεγαλύτερη εμπειρία οδηγησης και ηλικία την χρεώνεται αδίκως με μεγαλύτερη αύξηση στο δικό του ασφαλιστήριο ). -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το συμβολαιο μου ελειξε στις 4-1. Μου ηρθε αναναιωτηριο αλλα με σκοπο να κάνω anytime δεν το εχω πληρώσει. Αν κανω το συμβόλαιο στην anytime παύει αυτόματα το αναναιωτηριο και το παλιο συμβόλαιο ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ? Απο τις 4-1 μεχρι πχ σήμερα αν κανω το νεο συμβόλαιο στην anytime, το κενο ανασφάλισης που εχω μπορει να μυ δημιουργησει κάπου 'θεμα'?θα σου στειλουν συστημενη επιστολη με την ακυρωση του συμβολαιου απο στην προηγουμενη εταιρεια
-
Εντωμεταξύ μαζί με το ασφαλιστήριο, μου έστειλαν κι ένα χαρτί που γράφει ότι πρέπει να το υπογράψω και να το στείλω στα κεντρικά της interlife στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είναι 'Δήλωση παραλαβής εγγράφων ασφάλισης & αποζημίωσης'. Να το στείλω ή να το αγνοήσω?
-
Εντωμεταξύ μαζί με το ασφαλιστήριο, μου έστειλαν κι ένα χαρτί που γράφει ότι πρέπει να το υπογράψω και να το στείλω στα κεντρικά της interlife στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είναι 'Δήλωση παραλαβής εγγράφων ασφάλισης & αποζημίωσης'. Να το στείλω ή να το αγνοήσω?Για ποιο λογο να το αγνοησεις;
-
Ξέρω γω...μήπως είναι περιττό. Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Δεν θα έπρεπε να αρκεί η υπογραφή στο έγγραφο παραλαβής από τον κούριερ?
-
Παιδιά επείγει: Aν μπορεί κάποιος ας μου δωσει το link οπου έχει συζητηθεί εδώ παλαιότερα το θέμα 'anytime και νομική κάλυψη' . Ευχαριστώ!
-
Μήπως εννοείς αυτό? viewtopic.php?f=5&t=6371&start=120
Btw στην εν λόγω σελίδα γράφουν κάτι 'μαργαριτάρια' για την Αγροτική, που μου προτάθηκε παραπάνω.
-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Αν ''μεγαλώσουν οι χασούρες τους'' τότε θα συμβούν τα ακόλουθα :
α) η χ ασφαλιστική που ενδέχεται να σου δίνει χαμηλό ασφαλιστρο θα κλείσει ή θα αναπροσαρμόσει τις τιμές της στο επιπεδο των άλλων οπότε θα βρεθείς ζημιωμένος έστω και αν δεν εμπίπτεις πλέον στην κατηγορία των νέων οδηγών.
β) αν διαπιστώσουν ότι δεν πληρώνουν οι νέοι επασφάλιστρο όπως αναφέρεις μπορεί να εξαιρέσουν από την αποζημίωση την ζημιά ή μέρος αυτης να βαρύνει τον ασφαλισμένο όπως ισχύει τώρα στην μικτή οπότε το μπαλάκι θα πέσει στον ασφαλιζόμενο πάλι .
Το επασφάλιστρο δεν είναι κέρδος για τις εταιρίες , είναι κριτήριο δίκαιης τιμολόγησης για τον καθε οδηγό/ιδιοκτήτη.
(γιατί τη διαφορά ασφάλιστρου που κερδίζεις εσύ και οι υπόλοιποι νέοι οδηγοί από την ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική χαμηλου επασφαλιστρου που ισχυε έως τώρα, κάποιος άλλος ασφαλισμένος με μεγαλύτερη εμπειρία οδηγησης και ηλικία την χρεώνεται αδίκως με μεγαλύτερη αύξηση στο δικό του ασφαλιστήριο ).Πολυ σωστα. Ειναι χαρακτηριστικο οτι η 'καμπυλη προκλησης ατυχηματων', η οποια μειωνεται απο τα 18 συνεχως, γυρω στα 50 ξαφνικα ανεβαινει (οχι λογω μειωσης αντανακλαστικων, γιατι μετα ξαναπεφτει). Αιτια ειναι οτι πολλοι ιδιοκτητες περιπου στην ηλικια των 50 ετων εχουν παιδια στα 18-19, που αρχιζουν να οδηγουν το αυτοκινητο του μπαμπα-μαμας, χωρις να το δηλωνουν. Αποτελεσμα να επιβαρυνεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ (και αδικα) αυτη η ηλικιακη ομαδα, κατι που δεν θα ηταν αναγκαιο αν δηλωνονταν σωστα οι νεοι οδηγοι, ωστε να χρεωθουν με το επασφαλιστρο.
-
Μήπως εννοείς αυτό? viewtopic.php?f=5&t=6371&start=120Btw στην εν λόγω σελίδα γράφουν κάτι 'μαργαριτάρια' για την Αγροτική, που μου προτάθηκε παραπάνω.
Μήπως έχεις την εντύπωση ότι η οποιαδήποτε ασφαλιστική θα πλήρωνε την ζημιά με τα στοιχεία που αναγράφονται στην συγκεκριμένη σελίδα (αρνητική δήλωση,όχι μάρτυρες,οχι παραδοχή ευθύνης από την τροχαία κλπ) ???
Το λέω γιατί ''τρέχει'' δικαστικώς ζημιά εναντίον της interlife για την ίδια ακριβώς αιτία εδώ και 14 μήνες ... -
Μήπως εννοείς αυτό? viewtopic.php?f=5&t=6371&start=120Btw στην εν λόγω σελίδα γράφουν κάτι 'μαργαριτάρια' για την Αγροτική, που μου προτάθηκε παραπάνω.
Όχι αυτό, μιλώ γι αυτό εδω το topic που γράφουμε, παλιά συζητήθηκε το πόσο σοβαρό ή όχι είναι η έλλειψη
νομικής κάλυψης απο Αnytime, απλά είναι πολλές οι σελίδες και δε μπορώ να το βρω... -
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
Όχι αυτό, μιλώ γι αυτό εδω το topic που γράφουμε, παλιά συζητήθηκε το πόσο σοβαρό ή όχι είναι η έλλειψη
νομικής κάλυψης απο Αnytime, απλά είναι πολλές οι σελίδες και δε μπορώ να το βρω...ερχεται με 30€ περιπου (το χρονο) ενα εξτρα ασφαλιστηριο το οποιο σε καλυπτει για καθε νομικο θεμα που θα προκυψει (σχετικο με το αυτοκίνητο ή οχι).
-
τωρα προσεξ οτι δεν εχει νομικη καλυψη.
Αυτο το εχτρα αασφαλιστηριο για νομικη κάλυψη πως το ζητάμε? -
Όσοι σκέφτονται την νομική προστασία, καλό είναι να κοιτάξουν και σε ανεξάρτητες εταιρείες που ασχολούνται αποκλειστικά μ' αυτήν. Έτσι είσαι καλυμμένος και απέναντι στην ασφαλιστική του άλλου και απέναντι στην δικιά σου. Επιπλέον, κάποιες προσφέρουν και κάλυψη του ασφαλισμένου όταν οδηγεί άλλο αυτοκίνητο (πχ κάποιο εταιρικό), πραγματικά χρήσιμο για πολύ κόσμο.
Το κόστος είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά νομίζω πως αξίζει πολλαπλά.
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μιλήσει με τους συμφορουμίτες που ασχολούνται με ασφαλίσεις για λεπτομέρειες, εγώ απλώς την άποψή μου μεταφέρω. Κι εγώ δεν έχω στο ένα αυτοκίνητο νομική προστασία της Interamerican και θα κάνω σε ανεξάρτητο γραφείο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ