-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
ερωτηση : την παλαιοτητα ανταλλακτικών , για ποιο λόγο την θελεις ?
Παλαιότητα ανταλλακτικών δεν έχει η Allianz σαν κάλυψη αλλά για 4 ετών αμάξι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεται.
Μήπως δεν έχω καταλάβει καλά τι προσφέρει η συγκεκριμένη κάλυψη;
Δηλαδή, δεν παίζει σε ενδεχόμενο τροχαίο, να βάλω καινούρια ανταλλακτικά και η ασφαλιστική του άλλου να μου πει πως δεν πληρώνει ένα 10% επειδή είναι 4 ετών και όχι εντελώς καινούριο;Εξηγήστε παρακαλώ.
Η Allianz, φοβάμαι πως είναι πολύ ακριβή, μ' αυτά που διαβάζω. Η Groupama φαίνεται κατά τι φθηνότερη, αλλά και πάλι...
Μέχρι 10 Οκτώβρη, θα πρέπει να έχω απαντήσει στην Anytime αν θα συνεχίσω εκεί. Θα πρέπει να κλείσω το θέμα την επόμενη εβδομάδα λοιπόν... Θα δούμε, αν δεν βρω κάτι αντίστοιχο, θα μείνει εκεί, για 570€ ετήσιο , με όλες τις καλύψεις εκτός από παλαιότητα ανταλλακτικών (που απ' ότι λέτε, δεν είναι τόσο απαραίτητη...).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Παλαιότητα ανταλλακτικών δεν έχει η Allianz σαν κάλυψη αλλά για 4 ετών αμάξι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεται.
Δηλαδή, δεν παίζει σε ενδεχόμενο τροχαίο, να βάλω καινούρια ανταλλακτικά και η ασφαλιστική του άλλου να μου πει πως δεν πληρώνει ένα 10% επειδή είναι 4 ετών και όχι εντελώς καινούριο;Εξηγήστε παρακαλώ.
Ενδεχομένως να μην εχεις προσεξει προηγουμενο post που εχω κανει για την παλαιοτητα ανταλλακτικων.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ , μόνο σε ζημιες πυρος κλοπης θεομηνιων και μικτης.
Ελεγξε τους ορους ασφαλισης σου.
Αν η εταιρια ΣΟΥ (οχι του αλλου σε περιπτωση φ.δ.) θελει να σου αφαιρεσει ένα ποσοστο , θα επιχειρησει να το κανει ασχετως αν το συμβολαιο σου λεει ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ. -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Ενδεχομένως να μην εχεις προσεξει προηγουμενο post που εχω κανει για την παλαιοτητα ανταλλακτικων.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ , μόνο σε ζημιες πυρος κλοπης θεομηνιων και μικτης.
Ελεγξε τους ορους ασφαλισης σου.
Αν η εταιρια ΣΟΥ (οχι του αλλου σε περιπτωση φ.δ.) θελει να σου αφαιρεσει ένα ποσοστο , θα επιχειρησει να το κανει ασχετως αν το συμβολαιο σου λεει ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ.Δεν το είχα προσέξει, έχεις δίκιο.
Μου λύθηκε η απορία λοιπόν, οπότε, όντως δεν είναι και κάτι φοβερό σαν κάλυψη, από την στιγμή που δεν θα έχω μεικτή ασφάλιση.
Οπότε, μικρό το κακό.Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις σχετικά με ασφάλεια κλοπής.
- Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν έχει συναγερμό, υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική εταιρία να αρνηθεί να σε αποζημιώσει σε περίπτωση κλοπής;
- Σε περίπτωση που γίνει διάρρηξη στην οικία, κλοπή του ενός από τα δύο κλειδιά και στη συνέχεια κλοπή του αυτοκινήτου με το κλεμμένο κλειδί, υπάρχει περίπτωση η ασφάλεια να αρνηθεί να σε αποζημιώσει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
ΓιώργοςΟι απο κατω πολυ ευκολα σου ειπαν 'οχι'. Εγω θα σου ελεγα να διαβασεις τους ορους του συμβολαιου σου.
ρωτησα ενα φιλο δικηγόρο για ασφαλεια κλοπης (τι γινεται, τι κανουν, τι ζητανε κλπ) και μου ειπε το απλό:
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
κανεις αγωγή και περιμενεις.ειδικα αν ειναι κανα ακριβο (ας πουμε πανω απο 20000€) αυτοκίνητο...
θα σε φανε τα δικαστήρια
-
Τι σημαινει 'δεν πληρωνουν'? Γενικα αναφερεσαι ή στις πιο πανω περιπτωσεις? Γιατι για να ΜΗΝ πληρωνουν στις πιο πανω περιπτωσεις, πρεπει να αναφερεται ξεκαθαρα ως ορος/εξαιρεση απο την καλυψη. Κανεις αγωγη, ξεκινουν να μετρανε οι τοκοι κ να δεις για ποτε πληρωνουν.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις σχετικά με ασφάλεια κλοπής.
- Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν έχει συναγερμό, υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική εταιρία να αρνηθεί να σε αποζημιώσει σε περίπτωση κλοπής;
- Σε περίπτωση που γίνει διάρρηξη στην οικία, κλοπή του ενός από τα δύο κλειδιά και στη συνέχεια κλοπή του αυτοκινήτου με το κλεμμένο κλειδί, υπάρχει περίπτωση η ασφάλεια να αρνηθεί να σε αποζημιώσει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
ΓιώργοςΟι απο κατω πολυ ευκολα σου ειπαν 'οχι'. Εγω θα σου ελεγα να διαβασεις τους ορους του συμβολαιου σου.
ρωτησα ενα φιλο δικηγόρο για ασφαλεια κλοπης (τι γινεται, τι κανουν, τι ζητανε κλπ) και μου ειπε το απλό:
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
κανεις αγωγή και περιμενεις.ειδικα αν ειναι κανα ακριβο (ας πουμε πανω απο 20000€) αυτοκίνητο...
θα σε φανε τα δικαστήρια
αυτό φτάνει ή να κάνω και κακά μου .
Τι είναι αυτά που διαβάζω . . . Θέλετε και τα γράφετε ή είστε πραγματικά θύμα παραπληροφόρησης ?
Ειλικρινά , δεν ξέρω .
Και το χειρότερο είναι η Γενίκευση . Με ένα >ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
και καθαρίσαμε .
ΟΧΚΠ !!! Θα μας πάρουν με
-
Πληρώνουν;
Εχεις ας πουμε συγκεκριμενα παραδείγματα;
Αν αυριο μου κλεψουν το αυτοκινητο σε 90 μερες θα δωσουν τα χρηματα της ασφαλειας;μπορει οι περιπτωσεις που μου ανεφερε να ηταν απο τις λεγομενες 'φτηνες', δεν το διευκρίνισα
-
Καλημερα, πηρε μηπως εχθες κανεις σας ή εμαθε κατι σχετικα με το αρθρο της εφημεριδας 'ΑΥΡΙΑΝΗΣ'; Βαρανε κανονι 4 ασφαλιστ. εταιρειες!!
Εντωμεταξυ πρεπει να πληρωσω την ασφαλεια μου σημερα.. (anytime) και μεχρι στιγμης την παγωσα την πληρωμη της μεχρι να μαθω νεοτερα.Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πληρώνουν;Εχεις ας πουμε συγκεκριμενα παραδείγματα;
Αν αυριο μου κλεψουν το αυτοκινητο [b]σε 90 μερες [/b]θα δωσουν τα χρηματα της ασφαλειας;μπορει οι περιπτωσεις που μου ανεφερε να ηταν απο τις λεγομενες 'φτηνες', δεν το διευκρίνισα
-
ενα παραδειγμα : KIA SPORTAGE M2006 κλοπη 25/4/2011 αποζημιωση 12/8/2011 11.000 ευρω απο ALLIANZ.
-
**οι 90 ημερες ειναι **για να ζητησεις να εκδοθει χαρτι απο την αστυνομια οτι δεν εχει βρεθει το αυτ/το για να το πας στην εταιρία σου.
Για να πληρωθεις θελεις ακομα υπηρεσιακο αντιγραφο αδειας κυκλοφοριας (απο υπουργειο), τα κλειδια και πληρεξουσιο εκχωρησης του αυτ/του (αν βρεθει) στην ασφαλιστική (απο συμβολαιογραφο). Η ημερομηνια πληρωμης εξαρταται απο το ποσο γρηγορα θα τα προσκομισεις.
-
-
Αν τρακαρω με καποιον και φταίω.
ο αλλος ομως ειναι ανασφαλιστος.
τι γινεται;
Μονο υλικες ζημιες
-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Πληρώνουν;
Εχεις ας πουμε συγκεκριμενα παραδείγματα;
Αν αυριο μου κλεψουν το αυτοκινητο [b]σε 90 μερες [/b]θα δωσουν τα χρηματα της ασφαλειας;μπορει οι περιπτωσεις που μου ανεφερε να ηταν απο τις λεγομενες 'φτηνες', δεν το διευκρίνισα
-
ενα παραδειγμα : KIA SPORTAGE M2006 κλοπη 25/4/2011 αποζημιωση 12/8/2011 11.000 ευρω απο ALLIANZ.
-
**οι 90 ημερες ειναι **για να ζητησεις να εκδοθει χαρτι απο την αστυνομια οτι δεν εχει βρεθει το αυτ/το για να το πας στην εταιρία σου.
Για να πληρωθεις θελεις ακομα υπηρεσιακο αντιγραφο αδειας κυκλοφοριας (απο υπουργειο), τα κλειδια και πληρεξουσιο εκχωρησης του αυτ/του (αν βρεθει) στην ασφαλιστική (απο συμβολαιογραφο). Η ημερομηνια πληρωμης εξαρταται απο το ποσο γρηγορα θα τα προσκομισεις.
Σωστά .
Σίγουρα υπάρχουν και εταιρίες που δεν φτάνουν την Allianz ή ακόμα καλύτερα την Chartis στην κλοπή αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει πρέπει και ο πελάτης να κάνει την ερευνά του και όταν ακούει αχμετ γκλομπαλ ιντερινσουρανς να ψάχνει λιγάκι , έστω και στο google. Εξάλλου στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ γνωστές οι εταιρίες που ακολουθήσουν ρυθμό Requiem .
Για πες του δικηγόρου να μας πει αυτός στοιχεία γιατί μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα .
-
-
Παντως προσωπικά ειχα μεγάλη διάφορα τώρα που πήγα στη anytime! Ενω ο ασφαλιστής μου εστειλε 6 μηνιαία για 220€ τελικά έκλεισα 12 μηνιαια για 253 ακριβώς για το πολακι!
Αντίθετα για το σκουτερ βγαίνει πιο ακριβη οποτε δεν θα τη γυρίσω στη anytime!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πληρώνουν;Εχεις ας πουμε συγκεκριμενα παραδείγματα;
Αν αυριο μου κλεψουν το αυτοκινητο σε 90 μερες θα δωσουν τα χρηματα της ασφαλειας;μπορει οι περιπτωσεις που μου ανεφερε να ηταν απο τις λεγομενες 'φτηνες', δεν το διευκρίνισα
Οπως κ σε ολα τα πραγματα, αν η ασφαλεια σου ειναι Καραπουτσογλου Γενικες Ασφαλειες, με σλογκαν 'δωστε μας τα λεφτα σας κ κοιμηθειτε ησυχοι', τοτε πιθανων να εχεις προβλημα (οπου προβλημα=ταλαιπωρια μεχρι να τα παρεις).
Αυτο το γενικο 'δεν πληρωνουν', δεν μπορει να στεκει. Τι σημαινει δεν πληρωνουν κ γιατι δεν πληρωνουν? Αγωγη για να ξεκινησουν να μετρανε οι τοκοι, κ να δεις για ποτε πληρωνουν.
-
Σήμερα το πρωί ερχόμενος στο μαγαζί μου είδα την πάνω κλειδαριά λυγισμένη και παραμορφωμένη,την κάτω επίσης ψιλορημαγμένη,και την τζαμαρία ραγισμένη απο την μια άκρη μέχρι την άλλη..
Ο μαστούρας (22 ετών εκ Καζακστάν),δεν μπόρεσε να μπει τελικά (γιατί υπήρχε και ρολό ασφαλείας πίσω απ' την πόρτα),αλλά η ζημιά έγινε
Πρόχειρος υπολογισμός:800-1000 ευρώ τζαμαρία+κλειδαριές,900 η μεμβράνη του τζαμιού+κάποια αυτοκόλητα της τζαμαρίας σε plexiglass που δεν ξέρω ακόμα τιμή+εργασία τεχνικού για αφαίρεση κάποιων πραγμάτων που πρέπει να βγουν για να περάσει το καινούργιο τζάμι,και να ξαναμπούν μετά
Ασφαλιστική η chartis,και απαλλαγή στα 600 γιούρος
Θα ενημερώσω σχετικά τις επόμενες μέρες -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Σήμερα το πρωί ερχόμενος στο μαγαζί μου είδα την πάνω κλειδαριά λυγισμένη και παραμορφωμένη,την κάτω επίσης ψιλορημαγμένη,και την τζαμαρία ραγισμένη απο την μια άκρη μέχρι την άλλη..
Ο μαστούρας (22 ετών εκ Καζακστάν),δεν μπόρεσε να μπει τελικά (γιατί υπήρχε και ρολό ασφαλείας πίσω απ' την πόρτα),αλλά η ζημιά έγινε
Πρόχειρος υπολογισμός:800-1000 ευρώ τζαμαρία+κλειδαριές,900 η μεμβράνη του τζαμιού+κάποια αυτοκόλητα της τζαμαρίας σε plexiglass που δεν ξέρω ακόμα τιμή+εργασία τεχνικού για αφαίρεση κάποιων πραγμάτων που πρέπει να βγουν για να περάσει το καινούργιο τζάμι,και να ξαναμπούν μετά
Ασφαλιστική η chartis,και απαλλαγή στα 600 γιούρος
Θα ενημερώσω σχετικά τις επόμενες μέρεςΕλεγξε το ασφαλιστήριο σου σχετικά με τις απαλλαγές και σε ποιές καλύψεις εφαρμόζονται.
Συνήθως εφαρμόζεται ποσοστιαία απαλλαγή ( 5-10%) σε ζημιές κλοπής με ελάχιστο ποσό 300-500 ευρώ αν και υπάρχουν ασφαλιστήρια στην αγορά χωρίς καμμία απαλλαγή (εξαιρούνται ζημιές από σεισμό όπου εφαρμόζεται η απαλλαγή του 2% επι του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου).
Ομως σε ζημιές θραύσης κρυστάλλων συνήθως δεν εφαρμόζεται απαλλαγή , απλά υπάρχει μέγιστο ποσό αποζημίωσης σε ενδεχόμενη ζημιά κρυστάλλων (συνήθως είναι τα 1000-1500 ευρώ ανα ζημία). -
Επίσης κοίτα τα ποσά της κάλυψης «Κακόβουλη ενέργεια κλέπτη (ζημιές σε κτίριο, περιεχόμενο)» ή όπως αλλιώς την έχουν ονομάσει στο συμβόλαιο σου επειδή αυτή είναι που αφορά την περίπτωση σου...
-
Τα ασφαλιστήρια των αυτοκινήτων έχουν συνήθως συνημμένο ένα πλαίσιο που έχει το ρόλο απόδειξης πληρωμής (και μπορεί να αποκοπεί).
Σας το υπογράφει ο ασφαλιστής όταν παίρνετε το συμβόλαιο (σήμα) κάθε χρόνο ή όχι;
Αν δεν το έχει υπογράψει ισχύει η ασφάλιση;
Παρατηρώ ότι αποφεύγουν να το υπογράψουν (δεν ξέρω το λόγο) και λένε ότι ισχύει αφού μας το δίνουν. Όμως, οι ασφαλιστικοί όροι (το βιβλιαράκι) γράφει σαφώς ότι το συμβόλαιο ισχύει εφόσον συνοδεύεται από ενυπόγραφη απόδειξη πληρωμής του.
Εγώ έχω πχ χειρόγραφη απόδειξη (όχι διάτρητη) από μπλοκ αποδείξεων του ασφαλιστή που αναφέρει το ποσό και την πήρα όταν πλήρωσα. Ισχύει αυτή; Και να ισχύει όμως, στην εφορία μπορώ να την χρησιμοποιήσω ή όχι αφού δεν είναι διάτρητη;
-
Εξαρτάται ποιον εξοφλείς .
Το συμβόλαιο έχει χρήση τιμολογίου . Είναι υπογεγραμμένο από την εταιρία .
Για να υπογράψει ο ασφαλιστής θα πρέπει να έχει δικαίωμα είσπραξης . Αυτό απορρέει απο το είδος της άδειας που έχει .
Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται . Ασφαλιστής ( που είναι λάθος έννοια το σωστό είναι διαμεσολαβητής ) μπορεί να είναι σύμβουλος , Agency , Πράκτορας , Μεσίτης . Υπάρχουν πολλοί σύμβουλοι που το παίζουν πράκτορες και εισπράττουν .**@ aris07 **
Φρόντισε να ενημερώσεις την εταιρεία , να έρθει πραγματογνώμονας , να βγάλει φωτογραφίες , να κάνει εκτίμηση να συμπληρώσεις την δήλωση , να προσκομίσεις τα τιμολόγια επισκευής και αντικατάστασης . Η Chartis είναι σοβαρή εταιρία , λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα και θα αποζημιωθείς βάση των όρων του συμβολαίου . Αρκεί να ξέρεις τι είχες αγοράσει. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Εξαρτάται ποιον εξοφλείς .
Το συμβόλαιο έχει χρήση τιμολογίου . Είναι υπογεγραμμένο από την εταιρία .
Για να υπογράψει ο ασφαλιστής θα πρέπει να έχει δικαίωμα είσπραξης . Αυτό απορρέει απο το είδος της άδειας που έχει .
Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται . Ασφαλιστής ( που είναι λάθος έννοια το σωστό είναι διαμεσολαβητής ) μπορεί να είναι σύμβουλος , Agency , Πράκτορας , Μεσίτης . Υπάρχουν πολλοί σύμβουλοι που το παίζουν πράκτορες και εισπράττουν .νομίζω 'ασφαλιστικός πράκτορας' γράφει.
Αρα είμαι καλυμμένος (αφού το συμβόλαιο έχει χρήση τιμολογίου);Επανέρχομαι στο θέμα της εφορίας: Τι βάζετε στις δαπάνες; Φωτοτυπία του συμβολαίου;
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα της εφορίας: Τι βάζετε στις δαπάνες; Φωτοτυπία του συμβολαίου;
απο δυο διαφορετικα γραφεια που παιρνω ασφαλιστηρια, μου δινουν και αποδειξη μαζι με το συμβολαιο.
(νομιζω και η anytime) στελνει επισης αποδειξη εκτος απο το συμβολαιο
Την αποδειξη βαζω
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ