-
Ο χρήστης ster έγραψε:
Η enytime από ότι έχω καταλάβει δεν καλύπτει νομική προστασία και προστασία bonus malus. Ποιά η γνώμη σας; Μήπως ειδικά το bonus malus είναι σημαντικό να το έχουμε στην ασφάλειά μας; Και η νομική προστασία σε τι μας χρειάζεται; Είναι λίγο αφελές οι ερωτήσεις αλλά βοηθήστε με!!!το bonus malus δεν είναι υποχρεωτικό να παρέχεται ;
-
η anytime παρεχει bonus malus αλλα η νομικη προστασια παρεχεται πλεον χωριστα. Συγκεκριμενα κοστιζει 35€ ετησιως και αφορα και αστικες υποθεσεις ανεξαρτητες με το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Oxι γκέγκορι. Αν μου χρειαστεί έχω συγγενή δικεόρο που λέει κ η γιαγιά μου.
Κι εγώ έχω τον koutsan, αλλά τον εμπιστεύομαι μόνον για την Υ. Την BMW δεν την αφήνω στα άπληστα χέρια του!
ΥΓ: Στην Υ ξέχασα να το ζητήσω και έμεινε έτσι...
Tην Υ από την πεθερά στον κουτσάν την καημένη?
Προσοχή στους χαρακτηρισμούς! Η οργή του koutsan θα είναι τρομερή!
Δεν δέχεται κουβέντα πάνω στα θέματα δουλειάς , αλλά είναι και άτεγκτος σε οικογενειακά θέματα!
Ειδικότερα, η λατρεία που τρέφει για την πεθερά του, είναι
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
η anytime παρεχει bonus malus αλλα η νομικη προστασια παρεχεται πλεον χωριστα. Συγκεκριμενα κοστιζει 35€ ετησιως και αφορα και αστικες υποθεσεις ανεξαρτητες με το αυτοκινητο.Δηλαδή;;;
Οτιδήποτε έχει να κάνει με αστικό κώδικα;; Δηλαδή π.χ. και πλάκωμα με γείτονες για άσχετο λόγο;
-
Ετσι λεει το συμβολαιο.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
η anytime παρεχει bonus malus αλλα η νομικη προστασια παρεχεται πλεον χωριστα. Συγκεκριμενα κοστιζει 35€ ετησιως και αφορα και αστικες υποθεσεις ανεξαρτητες με το αυτοκινητο.Στο πινακάκι με τις καλύψεις στην ιστοσελίδα της δεν έχει την προστασία bonus malus ή είναι κάπου αλλού που δεν το βλέπω;
-
Ο χρήστης ster έγραψε:
η anytime παρεχει bonus malus αλλα η νομικη προστασια παρεχεται πλεον χωριστα. Συγκεκριμενα κοστιζει 35€ ετησιως και αφορα και αστικες υποθεσεις ανεξαρτητες με το αυτοκινητο.
Στο πινακάκι με τις καλύψεις στην ιστοσελίδα της δεν έχει την προστασία bonus malus ή είναι κάπου αλλού που δεν το βλέπω;
Εχει! Μην επιμένεις, έχω το ασφαλιστήριο που το γράφει.
-
Aφελής ερώτηση :: κρατάμε τα ασφαλιστήρια παλαιοτέρων ετών; Χρειάζονται κάπου;
-
εγω τα καταστρεφω
-
Το απόκομμα που μπαίνει στο παρμπριζ το πετάω. Το κυρίος μέρος του συμβολαίου το κρατάω σε έναν φάκελο μαζί με τα προηγούμενα, αν και απ' ότι ξέρω δεν χρειάζονται.
Ανέτρεξα σ' αυτόν τον φάκελο μόνο σε μια περίπτωση που είχα σαν έξτρα την 'ολική κλοπή' για να δω αν μου μειωναν την χρέωση (που να το καταλάβω με τις συνεχείς αυξήσεις τα τελευταία 200 χρόνια!!!) και το ποσό της αποζημείωσης. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο πινακάκι με τις καλύψεις στην ιστοσελίδα της δεν έχει την προστασία bonus malus ή είναι κάπου αλλού που δεν το βλέπω;
Εχει! Μην επιμένεις, έχω το ασφαλιστήριο που το γράφει.
Μάλλον θα έχεις παλαιότερο συμβόλαιο που το παρήχε. Πήρα τηλέφωνο στην anytime και μου είπαν ότι η προστασία bonus malus δεν περιέχεται αλλά ούτε και έξτρα μπορείς να την βάλεις άμα την θέλεις. Η γνώμη σας για την ΑΧΑ ποιά είναι;
-
Καλημέρα σε όλους.
Αύριο το απόγευμα παραλαμβάνω το καινούριο μου αυτοκίνητο και δεν έχω κάνει τίποτε ακόμη για ασφάλεια. Προλαβαίνω; Τί χρειάζεται ο ασφαλιστής για να με ασφαλίσει;
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Καλημέρα σε όλους.
Αύριο το απόγευμα παραλαμβάνω το καινούριο μου αυτοκίνητο και δεν έχω κάνει τίποτε ακόμη για ασφάλεια. Προλαβαίνω; Τί χρειάζεται ο ασφαλιστής για να με ασφαλίσει;
ΕυχαριστώΘα του στείλεις με φαξ την άδεια κυκλ., την απόδειξη του σήματος των τελών. Αυτά θυμάμαι...
-
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Χρειάζεται (η θα του στείλεις με φαξ):
1/ Την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και αν δεν αναγράφεται ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος (κυρίως σε παλιότερες άδειες) γράψε τον σε ένα λευκό περιθώριο.
2/ Το διπλωμα του οδηγού του οχήματος. Αν το όχημα οδηγείται από άτομο ηλικίας κάτω των 23 ετών, ή από άτομο που έχει νέο δίπλωμα (δεν έχει κλείσει έτος από την ημερομηνία εκδόσεώς του) οπωσδήποτε να αποστέλλεται και φωτοτυπία του δικού τους διπλώματος.
3/ Σε όποιες περιοχές έχεις δικαίωμα έκπτωσης στα ασφάλιστρα, σχετική βεβαίωση για το που εργάζεσαι ή απόδειξη ΔΕΚΟ με στοιχεία-δνση κατοικίας.
4/ Κάποιες εταιρείες, όταν το όχημα είναι καινούριο, ζητάνε και Φ/Α του τιμολογίου αγοράς.
Τώρα, αν προλαβαίνεις ..... . Συνήθως αυτά γίνονται στην ίδια μέρα, αλλά .... -
Την ίδια μέρα γίνονται αυτά. Εγώ το πρωί που ήταν να παραλάβω το αμάξι πήγα πήρα τα χαρτιά από την αντιπροσωπεία, πετάχτηκα στον ασφαλιστή κάναμε την δουλειά και αμέσως καπάκι πίσω στην αντιπροσωπεία να πάρω το αμάξι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Aφελής ερώτηση :: κρατάμε τα ασφαλιστήρια παλαιοτέρων ετών; Χρειάζονται κάπου;Όταν καταχωρείς την ασφάλεια του αυτοκινήτου στα βιβλία σου (αν τηρείς βιβλία).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Όταν καταχωρείς την ασφάλεια του αυτοκινήτου στα βιβλία σου (αν τηρείς βιβλία).
όχι απλός ιδιώτης
να τα πετάξω ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όχι απλός ιδιώτης
να τα πετάξω ;Η τσάπ' του γιού. Αν και προσωπικά σπανίως πετάω κάτι που αποτελεί απόδειξη καταβολής χρηματικού ποσού (το τι σαβούρα έχω μαζέψει δε λέγεται )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όχι απλός ιδιώτης
να τα πετάξω ;
To 'σωμα' του ασφαλιστηριου (οχι η σελιδα με το σημα και τη βεβαιωση ασφαλισης, αλλα το κυριως συμβολαιο με το λογαριασμο ασφαλιστρων) συμμετεχει ως αποδειξη παροχης υπηρεσιων για το 'χτισιμο' του αφορολογητου. Αρα χρησιμευει πλεον και μετα τη ληξη του (για ασφαλιστηρια του 2010 και νεοτερα).
Μια πιθανη χρησιμοτητα ειναι να σου κλεψουν το αυτοκινητο και να σε αποζημιωνει η ασφαλιστικη με την τρεχουσα εμπορικη αξια του αυτοκινητου, που να ειναι σημαντικα μικροτερη απο την ασφαλισμενη. Με τα παλια ασφαλιστηρια θα μπορεσεις τουλαχιστον να παρεις πισω τα επιπλεον ασφαλιστρα που πληρωνες αδικα τοσα χρονια. Η ασφαλισμενη αξια φυσικα προκυπτει και απο τα στοιχεια της εταιριας, δεν χρειαζεται να κρατας τα ασφαλιστηρια για αυτο. Επισης πρεπει να εισαι πολλα συνεχομενα χρονια στην ιδια εταιρια για να συμβουν τα παραπανω.
Γενικα δεν βλεπω λογο να κραταει κανεις ασφαλιστηρια με ημερομηνια ΕΚΔΟΣΗΣ πριν τη 1/1/2010.
ΠΕΤΑ ΤΑ! -
Αναμενόμενο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ