-
Φίλος τράκαρε χθες το βράδυ (ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα το παιδί). Κάποιος παραβίασε κόκκινο και τον χτύπησε, το αυτοκίνητο του φίλου βγήκε ολική. Ο άλλος ήταν μεθυσμένος, κατά πάσα πιθανότητα. Πήραν δείγμα αίματος και απ' τους 2 και τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σε 15 μέρες. Ο υπαίτιος νοσηλεύεται (κυρίως λόγω άλλων προβλημάτων υγείας) και δεν έχει καταθέσει ακόμα. Δυστυχώς δεν υπήρχαν μάρτυρες. Χλωμό το βλέπω να παραδέχεται την παραβίαση του σηματοδότη δηλαδή...
Τι θα γίνει σ' αυτή την περίπτωση; Θα πάει το θέμα δικαστικά, όπου και δεν θα μπορέσει πάλι να αποδειχτεί η παραβίαση; Θα μπορέσει να βγει απόφαση; (σε 1-1,5 χρόνο και αν).
Αν δικαιωθεί ο φίλος μου, σύμφωνα με το νόμο, δεν πρέπει να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του άλλου και μετά αυτή να κινηθεί εναντίον του πελάτη της;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θα αποζημιωθεί κανονικά από την εταιρεία του υπαιτίου και κατόπιν αυτή θα κινηθεί αναγωγικά κατά του πελάτη τηςΥπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί χωρίς δικαστήριο; Γιατί αν καταθέσουν και οι δύο ότι δεν παραβίασαν κόκκινο...
-
Ωραία! Ευχαριστώ πολύ sv2!
-
Μικτή μπορούμε να κάνουμε και την πρώτη μέρα που πήραμε το δίπλωμα?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μικτή μπορούμε να κάνουμε και την πρώτη μέρα που πήραμε το δίπλωμα?Η μικτή αφορά καλύψεις του οχήματος. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία του ιδιοκτήτη ή το πόσα χρόνια έχει δίπλωμα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Bεβαίως με τις προσαυξήσεις του 30% λόγω νέου οδηγού σε ηλικία ή δίπλωμα
Οι προσαυξήσεις είναι μέχρι τα 23?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οι προσαυξήσεις είναι μέχρι τα 23?
Ενας χρόνος για το δίπλωμα και στην ηλικία προσθέτεις 22 στο έτος γέννησης.
π.χ. Γεννημένος το 1986.1986+22=2008.Αρα προσαύξηση μέχρι 31/12/2008Εγώ έπρεπε να έχω σταματήσει να πληρώνω προσαύξηση από τον Γενάρη δηλαδή.
1984+22=2006, δηλαδή μέχρι 31/12/2006 -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι η προσαύξηση στη μικτή λόγω νεότητας (οδηγού και διπλώματος) είναι ακόμα μεγαλύτερη...
Παρεπιπτόντως, ανανεώθηκε η μικτή ασφάλεια του αυτοκινήτου του αδερφού μου και μας ήρθε για το εξάμηνο 454
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι η προσαύξηση στη μικτή λόγω νεότητας (οδηγού και διπλώματος) είναι ακόμα μεγαλύτερη...
Παρεπιπτόντως, ανανεώθηκε η μικτή ασφάλεια του αυτοκινήτου του αδερφού μου και μας ήρθε για το εξάμηνο 454
-
Για ενα yaris καινουργιο με αξια ~14κ
-
[quote='xenos']Για ενα yaris καινουργιο με αξια ~14κ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το ποσό απαλλαγής και το bonus malus ποιο είναι; Εχει την ίδια απαλλαγή; Γενικά οι ασφαλιστικές εκεί κάνουν τις λαδιές για να έχουν ανταγωνιστικές τιμές στην μικτή ασφάλιση...Το ποσό απαλλαγής είναι της τάξης των 300
-
[quote='cmarin'][quote='xenos']Για ενα yaris καινουργιο με αξια ~14κ
-
Χαιρετώ την παρέα. Δυστυχώς ο λόγος του πρώτου μου ποστ στο φόρουμ δεν είναι για καλό... Είμαι απόγοητευμένος με την εξυπηρέτηση που έχω από την ΑΣΠΙΣ. Δεν μπορώ, όχι να μάθω πότε θα αποζημιωθώ για την ζημιά που υπέστη το αυτοκινητό μου, αλλά ούτε καν να επικοινωνήσω με το τμήμα ζημιών. Κάθε φορά που παίρνω τηλέφωνο (και καταφέρνω μετά από 1000 προσευχές να πιάσω γραμμή) με προωθούν στον 'υπεύθυνο', το τηλέφωνο του οποίου πάντα βουίζει με αποτέλεσμα να κλείνει η γραμμή αυτόματα. Μιλάμε για εμπαιγμό... Εχω στείλει τα τιμολόγια από το συνεργείο εδω και 3 εβδομάδες και δεν ξέρω τι θα γίνει.
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με αυτή την ασφαλιστική;
-
Ο χρήστης el-greco έγραψε:
Χαιρετώ την παρέα. Δυστυχώς ο λόγος του πρώτου μου ποστ στο φόρουμ δεν είναι για καλό... Είμαι απόγοητευμένος με την εξυπηρέτηση που έχω από την ΑΣΠΙΣ. Δεν μπορώ, όχι να μάθω πότε θα αποζημιωθώ για την ζημιά που υπέστη το αυτοκινητό μου, αλλά ούτε καν να επικοινωνήσω με το τμήμα ζημιών. Κάθε φορά που παίρνω τηλέφωνο (και καταφέρνω μετά από 1000 προσευχές να πιάσω γραμμή) με προωθούν στον 'υπεύθυνο', το τηλέφωνο του οποίου πάντα βουίζει με αποτέλεσμα να κλείνει η γραμμή αυτόματα. Μιλάμε για εμπαιγμό... Εχω στείλει τα τιμολόγια από το συνεργείο εδω και 3 εβδομάδες και δεν ξέρω τι θα γίνει.Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με αυτή την ασφαλιστική;
Προσωπικά θα πήγαινα στα γραφεία τους, θα ζήταγα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο και αν μου έκαναν νερά θα τους τα έψαλα για τα καλά. Φυσικά, με ευγενικό τρόπο θα σχολίαζα την απαράδεκτη τηλεφωνική εξυπηρέτησή τους...
-
Δυστυχως στα τηλεφωνα ειναι απροσιτοι,τα ιδια ειχα τραβηξει κι εγω και εφυγα απο εκει,παρόλλο που κατα τα άλλα ειναι ΟΚ.
-
Μου εδωσαν 2 προσφορες απο εταιριες που συνεργαζεται η ΤΟΥΟΤΑ, για γιαρις καινουργιο με αξια ασφαλισης ~13.000 (ΒΜ:2) με καλυψεις:
- Ατλαντικη Ενωση: Κλασσικες καλυψεις
+πυρος
+κλοπη ολικη/μερικη
+καιρικα φ. / χαλαζι
+νομικη καλυψη
+θραυση
+κατι ψιλα
τιμη: 240 / 6μηνο
- Αγροτικη: Μικτή με απαλλαγη 320
- Ατλαντικη Ενωση: Κλασσικες καλυψεις
-
Δεν συγκρίνεις ίδια προϊόντα!!!
-
Ο χρήστης el-greco έγραψε:
Χαιρετώ την παρέα. Δυστυχώς ο λόγος του πρώτου μου ποστ στο φόρουμ δεν είναι για καλό... Είμαι απόγοητευμένος με την εξυπηρέτηση που έχω από την ΑΣΠΙΣ. Δεν μπορώ, όχι να μάθω πότε θα αποζημιωθώ για την ζημιά που υπέστη το αυτοκινητό μου, αλλά ούτε καν να επικοινωνήσω με το τμήμα ζημιών. Κάθε φορά που παίρνω τηλέφωνο (και καταφέρνω μετά από 1000 προσευχές να πιάσω γραμμή) με προωθούν στον 'υπεύθυνο', το τηλέφωνο του οποίου πάντα βουίζει με αποτέλεσμα να κλείνει η γραμμή αυτόματα. Μιλάμε για εμπαιγμό... Εχω στείλει τα τιμολόγια από το συνεργείο εδω και 3 εβδομάδες και δεν ξέρω τι θα γίνει.Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με αυτή την ασφαλιστική;
Θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή. 3 βδομάδες δεν είναι τίποτα . Μίλα με τον ασφαλιστή σου και πές του να φροντίσει να μάθει. ΄Αλλωστε σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις αν όντως άξιζει να συνεργάζεσαι μαζί του. Αν δεν βγάλεις άκρη πέρνα από τα γραφεία. Να ξέρεις πάντως οτι αυτά τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους και αρκετή υπομονή. Στο λέω γιατί πρόσφατα βρέθηκα στην ίδια θέση με σένα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θα αποζημιωθεί κανονικά από την εταιρεία του υπαιτίου και κατόπιν αυτή θα κινηθεί αναγωγικά κατά του πελάτη της
Υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί χωρίς δικαστήριο; Γιατί αν καταθέσουν και οι δύο ότι δεν παραβίασαν κόκκινο...
Αυτο ειναι η μεγαλήτερη φοβία μου!
Τι κάνεις σε τέτοια περίπτωση? Ειδικα αν εχει σκοτωθει και κανενας απο το άλλο αμαξι που έφταιγε, και σε τρεχουν κιολας!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ