-
Να κάνω μία ερώτηση ρε παιδιά? Είμαι ασφαλισμένος στην ANYTIME (INTERAMERICAN) και το συμβόλαιο μου με καλύπτει για μερική και ολική κλοπή. Θέλω να ταξιδέψω εντός Ευρωπαικής Ενωσης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανια) και τους ζητώ να μου δώσουν την πράσινη κάρτα. Θα μου τη στείλουν αλλά ισχυρίζονται ότι ισχύει μόνο για αστική ευθύνη. Κάποιος φίλος μου είπε ότι η πράσινη κάρτα είναι επέκταση του ασφαλιστήριου συμβολαίου, άρα ισχύει και στην Ευρωπαική Ενωση για μερική και ολική κλοπή. Τώρα ποιόν από όλους να πιστέψω? Γνωρίζει κανείς το θέμα? Ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντηση.
-
Ο χρήστης giannis7310 έγραψε:
Να κάνω μία ερώτηση ρε παιδιά? Είμαι ασφαλισμένος στην ANYTIME (INTERAMERICAN) και το συμβόλαιο μου με καλύπτει για μερική και ολική κλοπή. Θέλω να ταξιδέψω εντός Ευρωπαικής Ενωσης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανια) και τους ζητώ να μου δώσουν την πράσινη κάρτα. Θα μου τη στείλουν αλλά ισχυρίζονται ότι ισχύει μόνο για αστική ευθύνη. Κάποιος φίλος μου είπε ότι η πράσινη κάρτα είναι επέκταση του ασφαλιστήριου συμβολαίου, άρα ισχύει και στην Ευρωπαική Ενωση για μερική και ολική κλοπή. Τώρα ποιόν από όλους να πιστέψω? Γνωρίζει κανείς το θέμα? Ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντηση.Η πράσινη κάρτα όντως καλύπτει μόνο την αστική ευθύνη όπως σου είπαν.
Οι υπόλοιπες καλύψεις συνήθως ΔΕΝ ισχύουν αλλά αυτό αλλάζει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική, ρώτα την anytime τί σου καλύπτει...
-
Πρόσφατα άλλαξα ασφαλιστή διατηρώντας ωστόσο και για το τρέχον εξάμηνο την ίδια ασφαλιστική (Groupama) απλά με μείωση της αξίας του οχήματος, από τα 15000 ευρώ στα 11000. Ο νέος ασφαλιστής μου έδωσε ένα προσωρινό σήμα ισχύος ενός μηνός. Από αντίστοιχη διαδικασία παλιότερα όταν είχα αλλάξει ασφαλιστική εταιρεία, θυμάμαι ότι με το προσωρινό σήμα έχεις μόνο την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη αστικής ευθύνης...Σε ερώτησή μου σχετικά στον ασφαλιστή μου μού απάντησε ότι εν προκειμένω δεν παίζει τέτοιο σενάριο γιατί πρόκειται για την ίδια εταιρεία, απλά μεταβίβαση της εκπροσώπησης σε άλλο πρακτορείο (είχα κάνει και σχετική εξουσιοδότηση). Ισχύει όντως ή είναι φούμαρα και είμαι ακάλυπτος ως προς τις μη υποχρεωτικές καλύψεις (ίδιες ζημιές, ολική-μερική κλοπή κλπ) μέχρι να παραλάβω το οριστικό σήμα;
-
Καλημέρα, είμαι νέα οδηγός. ΕνδιαφερομαΙ να κανω μικτη ασφάλεια στην ΙΝτερσλονικα. Σε περίπτωση ατυχήματος μου είπαν οτι δινω 300€ και τα υπόλοιπα τα καλύπτει η ασφάλεια αν το εγκρίνει ο εμπειρογνώμονας. Κάτι άκουσα όμως οτι αν προκαλέσεις ένα ατυχημα πχ 6000 ευρω δινεις τα 300 καλύπτει η ασφέλει τα υπόλοιπα, αλλά απο κει και πέρα θα αυξηθεί και το ποσό που πληρώνεις κάθε τετράμηνο κατα 20%. Ισχύει?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης dadare έγραψε:
Καλημέρα, είμαι νέα οδηγός. ΕνδιαφερομαΙ να κανω μικτη ασφάλεια στην ΙΝτερσλονικα. Σε περίπτωση ατυχήματος μου είπαν οτι δινω 300€ και τα υπόλοιπα τα καλύπτει η ασφάλεια αν το εγκρίνει ο εμπειρογνώμονας. Κάτι άκουσα όμως οτι αν προκαλέσεις ένα ατυχημα πχ 6000 ευρω δινεις τα 300 καλύπτει η ασφέλει τα υπόλοιπα, αλλά απο κει και πέρα θα αυξηθεί και το ποσό που πληρώνεις κάθε τετράμηνο κατα 20%. Ισχύει?
ΕυχαριστώΣτην μικτή ασφάλιση επιλέγεις εσύ το ποσό με το οποίο θα συμετέχεις σε περίπτωση ατυχήματος με δική σου υπαιτιότητα...
Όσο μεγαλύτερο αυτό το ποσό τόσο χαμηλότερα τα σφάλιστρα.
Σε περίπτωση ατυχήματος ή αν κτυπήσεις εσύ από μόνη σου το αυτοκίνητο σου, δίνεις το ποσό της απαλλαγής και τα υπόλοιπα τα καλύπτει η ασφαλιστική.Από εκεί και έπειτα υπάρχει το λεγόμενο Bonus Malus (ή αλλιώς ΒΜ) που είναι μια κατά κάποιο τρόπο βαθμολόγηση σου από την ασφαλιστική ανάλογα με το πόσο καλή ή κακή οδηγός είσαι...
Σαν νέα οδηγός ξεκινάς από το 10, κάθε έτος που περνάει χωρίς να απασχολήσεις την ασφαλιστική αυτό πέφτει κατά 1 μονάδα και πληρώνεις λιγότερα σφάλιστρα.
Αντίθετα όταν προκαλείς ατυχήματα αυτό ανεβαίνει κατά 2 μονάδες και τον επόμενο χρόνο πληρώνεις ακριβότερα ασφάλιστρα.Το 20% κάθε τετράμηνο είναι χαζομάρες, δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πρόσφατα άλλαξα ασφαλιστή διατηρώντας ωστόσο και για το τρέχον εξάμηνο την ίδια ασφαλιστική (Groupama) απλά με μείωση της αξίας του οχήματος, από τα 15000 ευρώ στα 11000. Ο νέος ασφαλιστής μου έδωσε ένα προσωρινό σήμα ισχύος ενός μηνός. Από αντίστοιχη διαδικασία παλιότερα όταν είχα αλλάξει ασφαλιστική εταιρεία, θυμάμαι ότι με το προσωρινό σήμα έχεις μόνο την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη αστικής ευθύνης...Σε ερώτησή μου σχετικά στον ασφαλιστή μου μού απάντησε ότι εν προκειμένω δεν παίζει τέτοιο σενάριο γιατί πρόκειται για την ίδια εταιρεία, απλά μεταβίβαση της εκπροσώπησης σε άλλο πρακτορείο (είχα κάνει και σχετική εξουσιοδότηση). Ισχύει όντως ή είναι φούμαρα και είμαι ακάλυπτος ως προς τις μη υποχρεωτικές καλύψεις (ίδιες ζημιές, ολική-μερική κλοπή κλπ) μέχρι να παραλάβω το οριστικό σήμα;Tυπικα το προσωρινο καλυπτει, οπως λες, μονο αστικη ευθυνη. Πραγματι ομως, οντας ασφαλισμενος στην ιδια εταιρια, ειναι συνηθης πρακτικη σε περιπτωση ζημιας να σε καλυπτουν για καλυψεις που ηδη ειχες.
Πιεσε να παρεις το κανονικο συμβολαιο το ταχυτερο δυνατον, δεν ειναι αναγκη να εξαντληθει ο μηνας. Εναν μηνα κανουν να βγαλουν το συμβολαιο;;; -
Κατ αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Υποτίθεται ότι υπάρχει καθυστέρηση λόγω Αυγούστου. Έκανα εξουσιοδότηση στο νέο ασφαλιστή μου για να αναλάβει στις 5/8. Το παλιό συμβόλαιο έληξε στις 11/8. Στις 6/8 πήρα (μου το έστειλε μέσω email σκαναρισμένο) το προσωρινό σήμα. Προχτές, Πέμπτη 12/8 μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι θα καθυστερήσει το κανονικό λόγω διακοπών (υποθέτω κατά τις 30 Αυγούστου να το πάρω). Επίσης με διαβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική κουβέντα με μια κυρία από τη Groupama η οποία με τη σειρά της τον διαβεβαίωσε πως είμαι πλήρως καλυμμένος ως αν είχα το κανονικό συμβόλαιο. Βγάλε άκρη...
-
Mία ερώτηση και από μένα, γνωρίζετε αν οι εταιρίες ασφαλίζουν αυτοκίνητο για ένα μήνα; Ήρθα από το εξωτερικό για ένα μήνα και θέλω να είμαι νόμιμος...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Mία ερώτηση και από μένα, γνωρίζετε αν οι εταιρίες ασφαλίζουν αυτοκίνητο για ένα μήνα; Ήρθα από το εξωτερικό για ένα μήνα και θέλω να είμαι νόμιμος...Νομίζω ότι το Minimum είναι τρίμινο, εξαρτάται από την εταιρία... ρώτα τον ασφαλιστή για σιγουριά! Αν έχεις ασφάλεια στο εξωτερικό, ισχύει και εδώ, δεν χρειάζεται να κάνεις ελληνική!
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Mία ερώτηση και από μένα, γνωρίζετε αν οι εταιρίες ασφαλίζουν αυτοκίνητο για ένα μήνα; Ήρθα από το εξωτερικό για ένα μήνα και θέλω να είμαι νόμιμος...Ελληνικές ή ξένες πινακίδες ;;;
-
Άσχετο, αλλά τα ασφάλιστρα μπορούμε να τα περνάμε κανονικά στην εφορία ώς έξοδα;; (όπως π.χ. αποδείξεις από εστιατόρια κ.λπ.);
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Mία ερώτηση και από μένα, γνωρίζετε αν οι εταιρίες ασφαλίζουν αυτοκίνητο για ένα μήνα; Ήρθα από το εξωτερικό για ένα μήνα και θέλω να είμαι νόμιμος...
Ελληνικές ή ξένες πινακίδες ;;;
Eλληνικές, το αμάξι το αφήνω στην Ελλάδα, έχω άλλο στο εξωτερικό. Λέω να πάω στον ασφαλιστή αύριο, θενξ.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Mία ερώτηση και από μένα, γνωρίζετε αν οι εταιρίες ασφαλίζουν αυτοκίνητο για ένα μήνα; Ήρθα από το εξωτερικό για ένα μήνα και θέλω να είμαι νόμιμος...Κάνε ένα εξάμηνο συμβόλαιο και ακύρωσε τον στον 1 μήνα. Θα σου επιστραφεί το υπόλοιπο ασφάλιστρο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κάνε ένα εξάμηνο συμβόλαιο και ακύρωσε τον στον 1 μήνα. Θα σου επιστραφεί το υπόλοιπο ασφάλιστρο.
Αυτο. Θα προπληρωσεις βεβαια (εκτος αν ο ασφαλιστης στο δωσει ανοιχτο) αλλα δεν θα χασεις τιποτα. Το μηνιαιο, ακομα κι αν κανει η εταιρια, δεν σε συμφερει, θα ειναι πιο ακριβο.
-
Thanks guys, μάλλον θα κάνω εξάμηνη και το αμάξι θα οδηγείται από τον πατέρα μου ή/και τον αδερφό μου για να μή κάθεται. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.
-
Μετα απο 6 μηνες σχεδον μου ήρθε η ανανέωση του συμβολαιου ( καινουργιο αυτοκίνητο) και εχω μερικες φρεσκες αποριες προς όσους γνωριζουν.
Σε αυτο η αξια του αυτοκινητου παραμενει ίδια προς ασφαλιση ή πρέπει να την εχουν μειωμενη? Γιατι το ασφαλιστρο έμεινε το ίδιο.
Υπαρχει κάποια ασφαλιστικη που με ελαχιστο κοστος να δίνει οδικη βοήθεια ( γενικη), όχι μονο σε ατυχημα? Για να κόψω την εξτρα οδικη βοήθεια που πληρώνω.
Επισης για 50€ (413€)λιγότερα αξίζει να αφήσω την ασφαλεια της allianz για μια αλλη χαμηλοτερου κυρους? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μετα απο 6 μηνες σχεδον μου ήρθε η ανανέωση του συμβολαιου ( καινουργιο αυτοκίνητο) και εχω μερικες φρεσκες αποριες προς όσους γνωριζουν.
Σε αυτο η αξια του αυτοκινητου παραμενει ίδια προς ασφαλιση ή πρέπει να την εχουν μειωμενη? Γιατι το ασφαλιστρο έμεινε το ίδιο.
Υπαρχει κάποια ασφαλιστικη που με ελαχιστο κοστος να δίνει οδικη βοήθεια ( γενικη), όχι μονο σε ατυχημα? Για να κόψω την εξτρα οδικη βοήθεια που πληρώνω.
Επισης για 50€ (413€)λιγότερα αξίζει να αφήσω την ασφαλεια της allianz για μια αλλη χαμηλοτερου κυρους?Στον χρονο δεν γινεται η αναπροσαρμογη της αξιας του ασφαλιζομενου αυτοκινητου;
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μετα απο 6 μηνες σχεδον μου ήρθε η ανανέωση του συμβολαιου ( καινουργιο αυτοκίνητο) και εχω μερικες φρεσκες αποριες προς όσους γνωριζουν. Σε αυτο η αξια του αυτοκινητου παραμενει ίδια προς ασφαλιση ή πρέπει να την εχουν μειωμενη? Γιατι το ασφαλιστρο έμεινε το ίδιο.Αν δεν τη μειωσαν, να ζητησεις εσυ να τη μειωσουν. Απαραιτητο καθε εξαμηνο ή εστω ετος (σιγουρα παντως στο πρωτο εξαμηνο, που η αξια πεφτει κατακορυφα).
Ολες δινουν και σε καλες τιμες. Ρωτα τους.
Επισης για 50€ (413€)λιγότερα αξίζει να αφήσω την ασφαλεια της allianz για μια αλλη χαμηλοτερου κυρους?
Οχι!
Ειναι κορυφαια η Αλιαντζ. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Επισης για 50€ (413€)λιγότερα αξίζει να αφήσω την ασφαλεια της allianz για μια αλλη χαμηλοτερου κυρους?σχετικά με την μείωση της αξίας στην allianz έχεις δύο επιλογές :
α) εάν ο ασφαλιστής σου , έχει προσθέσει στις καλύψεις και την ¨εγγύηση αξίας¨ τότε σε περιπτωση ζημιάς και ολικής απώλειας του οχήματος απο καλυπτόμενο κινδυνο (φωτιά,τρομοκρατικές , κλοπη,φυσικα φαινόμενα και ιδιες ζημίες) που θα συμβεί εως τον Φεβρουαριο του 2013 (3 ετη απο την αγορά) , αποζημιώνεσαι με βάση την αξία τιμολογίου και όχι με την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος(διάβασε τον ειδικό όρο στο ασφαλιστήριο σου).
Σημειωτέον , οτι η κάλυψη αυτή δεν έχει ουσιαστική χρέωση ( στοιχίζει 0,01 ευρώ/εξάμηνο ).
Αν τώρα το αυτοκινητο το έχεις αγοράσει με χρηματοδότηση διαρκειας ανω των 3 ετων , μπορεις να κρατήσεις την ανωτέρω κάλυψη έως την λήξη της χρηματοδότησης (ισχύει η ίδια διαδικασία υπολογισμου αποζημίωσης σε αξία τιμολογίου αγορας ).
β) αν δεν έχεις την καλυψη αυτή τοτε πρέπει να προχωρήσεις στην μειωση αξίας , αν οχι τώρα σιγουρα στο κλεισιμο τους έτους ασφαλισης.
Σχετικα με την οδικη βοήθεια , η allianz συνεργάζεται με την mondial assistance με κόστος ασφάλισης 31 ευρώ/εξάμηνο.
Γνώμη μου ειναι ότι αξίζει το κύρος της allianz το παραπάνω κόστος , ειδικά εαν έχεις την '' εγγύηση αξίας '' γιά το χρονικό διαστημα που ισχύει αυτή. -
Mίλησα με κάποιον από την ΑΤΕ Ασφαλιστική σχετικά με μία αποζημίωση και ο άνθρωπος ήταν αγενέστατος. Αρνήθηκε να μου εξηγήσει την διαδικασία γιατί την είχε πει ήδη σε κάποιον άλλο της οικογένειας (ο οποίος δεν κατάλαβε), αρνήθηκε να μου στείλει γραπτώς τις προσφορές και γενικότερα έπρεπε να ήταν στο χωριό του να βοσκάει πρόβατα. Ζώα, ζώα, ζώα!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ