-
Πετάει και ο φίλος μας κανά δυο ψευδομάρτυρες (και καλά ήταν μαζί και απέξω και παρακολουθούσαν) και έρχονται στην ισοπαλία...
-
Μιλώντας για ασφάλειες, έχω κι εγώ μία ερώτηση. Είχα ένα τρακάρισμα, το οποίο δεν προκάλεσα εγώ. Το αυτοκίνητο θα αποζημιωθεί για ολική καταστροφή. Η αντίπαλη ασφαλιστική θέλει να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο και μετά να με αποζημιώσει. 1)Ποιος είναι ο λόγος που μου ζητάνε κάτι τέτοιο και 2)κατα πόσο είμαι καλυμμένη νομικά σε περίπτωση που δεν πληρώσει τελικά η ασφαλιστική να διεκδικίσω την αποζημίωση εφόσον δεν είμαι πλέον κάτοχος του αυτοκινήτου;
-
- Εφοσον σε αποζημιωνουν για ολικη καταστροφη του αυτοκινητου σου, ειναι λογικο να ειναι πλεον δικο τους. Θα το πουλησουν για ανταλλακτικα και θα εισπραξουν τα λεγομενα 'σωστρα'. Αν το αφηναν στην κυριοτητα σου, πουλωντας το θα εβγαζες και κερδος (θεωρητικα).
- Η εξουσιοδοτηση που θα τους κανεις για τη μεταβιβαση πρεπει να γινει ταυτοχρονα με την παραλαβη της αποζημιωσης σου.
-
και νεα αυξηση στα ασφαλιστρα. Απιστευτο
-
75euro το χρόνο η ασφάλεια!!!...
...
...
...
...
...
...
...
... στο σκουτεράκι ... -
Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
από kantoniou » 25/05/10 22:55- Εφοσον σε αποζημιωνουν για ολικη καταστροφη του αυτοκινητου σου, ειναι λογικο να ειναι πλεον δικο τους. Θα το πουλησουν για ανταλλακτικα και θα εισπραξουν τα λεγομενα 'σωστρα'. Αν το αφηναν στην κυριοτητα σου, πουλωντας το θα εβγαζες και κερδος (θεωρητικα).
- Η εξουσιοδοτηση που θα τους κανεις για τη μεταβιβαση πρεπει να γινει ταυτοχρονα με την παραλαβη της αποζημιωσης σου.
Η τιμή του αυτοκινήτου έχει οριστεί στα 8000€. Ανέβασαν φωτογραφίες του αυτοκινήτου στο internet και βρηκαν κάποιον που προσφέρει 2000€. Θέλουν λοιπόν να του το μεταβιβάσω και στη συνέχεια η ασφαλιστική να μου δώσει τα υπόλοιπα 6000€. Η ασφαλιστική δε δεχεται να το μεταβιβάσω σε αυτούς και μετά να το δώσουν σε όποιον θέλουν, όπως επίσης δε δέχεται να μου υπογράψει κάποιο χαρτί σαν εγγύηση ότι τα δικαιώματά μου από την αποζημίωση του αυτοκινήτου δεν τελειώνουν στα 2000€ που προσφέρει ο 'χ' κύριος. Στο μεταξύ, η ασφαλίστριά μου δεν ξέρει τι της γίνεται. Μήπως πρεέπει να συμβουλευτώ δικηγόρο;
-
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις '(Η ασφαλιστική) δε δέχεται να μου υπογράψει κάποιο χαρτί σαν εγγύηση ότι τα δικαιώματά μου από την αποζημίωση του αυτοκινήτου δεν τελειώνουν στα 2000 € που προσφέρει ο 'χ' κύριος.'
Αν το αυτοκινητο πραγματι μπορει να πουληθει για 2000, ειναι ευλογο απο μερους τους να σε αποζημιωσουν μονο για τα υπολοιπα (8000-2000=6000) και εκει τελειωνουν τα δικαιωματα σου και οι υποχρεωσεις τους. Κι αυτο διοτι δεν προκειται για ολικη καταστροφη.Εσυ δικαιουσαι 6000, που ειναι η ζημια που επαθες, ασχετα αν το πουλησεις, πότε, ποσο και σε ποιον. Το καλυτερο θα ηταν πραγματι να σου δωσουν 8000, να τους δωσεις το αυτοκινητο για να το κανουν οτι θελουν και να τελειωνεις. Μπορεις να τους το ζητησεις, δεν μπορεις ομως να τους υποχρεωσεις.
Δικηγορο δεν ειναι κακο να συμβουλευτεις, αλλα μαλλον θα ξοδεψεις στην αμοιβη του το (οποιο) οφελος. Αν το αυτοκινητο αξιζε 8000 και τωρα αξιζει 2000, αν δηλαδη δεν σε αδικουν στην αποτιμηση του πριν και μετα τη ζημια, δεν φαινεται να κανουν κατι αδικο σε βαρος σου, ουτε και θα κερδισεις κατι αξιολογο απο δικηγορο/δικαστηριο.
Μηπως το συμβολαιο σου εχει νομικη προστασια;
-
Από ότι κατάλαβα η ασφαλιστική ζητάει να μεταβιβαστεί το όχημα απευθείας από τον τωρινό ιδιοκτήτη σε αυτόν που δίνει τα 2000ευρώ και μετά εκείνοι θα πληρώσουν την διαφορά των υπολοίπων 6.000.
-
Ακριβώς!
-
Μηπως το συμβολαιο σου εχει νομικη προστασια;[/quote]
Το νομικό τμήμα της δικής μου ασφαλιστικής μου λέει 'δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρα μόνο αν αρνηθούν να πληρώσουν'. Ωστόσο, έμαθα από γνωστούς ότι αν χρειαστεί να κινηθώ νομικά, πρέπει να μην έχω μεταβιβάσει το αυτοκίνητο!
[quote='kantoniou']Δεν καταλαβαινω τι εννοεις '(Η ασφαλιστική) δε δέχεται να μου υπογράψει κάποιο χαρτί σαν εγγύηση ότι τα δικαιώματά μου από την αποζημίωση του αυτοκινήτου δεν τελειώνουν στα 2000 € που προσφέρει ο 'χ' κύριος.'
Το αυτοκίνητο όντως αξίζει 8000€ αυτή τη στιγμή. Δεν έχω αδικηθεί. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να πάρω την αποζημίωση από την ασφαλιστική και μετά να το μεταβιβάσω στον κύριο που θα μου δώσει τα 2000€. Πώς είμαι εξασφαλισμένη ότι θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική αφού εγγράφως δεν υπάρχει καμία συμφωνία για αποζημίωση ή για το ποσό αποζημίωσης; Αν π.χ. εγώ προχωρήσω σε μεταβίβαση, πάρω τα 2000€ στο χέρι και στη συνέχεια πάω στην ασφαλιστική για να πάρω τα υπόλοιπα και μου πουν 'δεν πληρώνουμε ή ότι το ποσό που είχαμε συμφωνήσει δεν είναι 6000€ αλλά 3000€', τι μπορώ να κάνω εφόσον δε θα είμαι πλέον κάτοχος του αυτοκινήτου;
-
Καλησπέρα,
Γνωρίζω οτι το ασφάλιστρο για ένα αυτοκίνητο καθορίζεται από πολλού παράγοντες: π.χ. φορολογίσιμοι ίπποι, ηλικία οχήματος, αξία οχήματος, ηλικία οδηγού, τόπος κατοικίας ιδιοκτήτη, δίαφορες έξτρα καλύψεις.
Η ερώτησή μου είναι: το ύψος του ασφαλίστρου επιρρεάζεται από τον αριθμό των θέσεων; π.χ ένα 5-θέσιο και ένα 2-θέσιο κουπέ (για τις ακριβώς ίδιες καλύψεις, με τους ίδιους φορολογίσιμους ίππους, ίδιας ηλικίας, ίσης αξίας κτλ) θα πληρώσουν τα ίδια χρήματα;Ευχαριστώ!!
Γιάννης -
Ο χρήστης kalokyra έγραψε:
Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να πάρω την αποζημίωση από την ασφαλιστική και μετά να το μεταβιβάσω στον κύριο που θα μου δώσει τα 2000€. Πώς είμαι εξασφαλισμένη ότι θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική αφού εγγράφως δεν υπάρχει καμία συμφωνία για αποζημίωση ή για το ποσό αποζημίωσης; Αν π.χ. εγώ προχωρήσω σε μεταβίβαση, πάρω τα 2000€ στο χέρι και στη συνέχεια πάω στην ασφαλιστική για να πάρω τα υπόλοιπα και μου πουν 'δεν πληρώνουμε ή ότι το ποσό που είχαμε συμφωνήσει δεν είναι 6000€ αλλά 3000€', τι μπορώ να κάνω εφόσον δε θα είμαι πλέον κάτοχος του αυτοκινήτου;
Κατα τη γνωμη μου η αποζημιωση σου και το τι θα απογινει το αυτοκινητο δεν εχουν καμια συσχετιση. Δεν εχεις υποχρεωση να το μεταβιβασεις, εχεις ομως αυτο το δικαιωμα. Αν θελεις να το κρατησεις και να το επισκευασεις ή να το βαλεις στο σαλονι σου τρακαρισμενο, τι τους νοιαζει; Αν παλι το μεταβιβασεις, δεν χανεις κανενα δικαιωμα σου. Το ατυχημα εγινε, τεκμηριωθηκε με φωτογραφιες-πραγματογνωμοσυνες, το αυτοκινητο μπορεις να το κανεις οτι θελεις.
Αν αισθανεσαι καλυτερα, ζητα πρωτα την αποζημιωση σου. Δεν βλεπω ομως νομικο λογο να φοβασαι κατι. -
Δεν είναι σωστό αυτό λες, από τη στιγμή που αμάξι βγήκε ολική καταστροφή με την αποζημίωση που θα λάβει πρέπει να μεταβιβάσει ότι έχει απομείνει από αυτό στην ασφαλιστική, δεν μπορεί ούτε να το κρατήσει ούτε να το κάνει μπιμπελό.
Η ασφαλιστική μετά είναι αυτή που το κάνει ότι θέλει.
-
Ο χρήστης jpl73 έγραψε:
Καλησπέρα,
Γνωρίζω οτι το ασφάλιστρο για ένα αυτοκίνητο καθορίζεται από πολλού παράγοντες: π.χ. φορολογίσιμοι ίπποι, ηλικία οχήματος, αξία οχήματος, ηλικία οδηγού, τόπος κατοικίας ιδιοκτήτη, δίαφορες έξτρα καλύψεις.
Η ερώτησή μου είναι: το ύψος του ασφαλίστρου επιρρεάζεται από τον αριθμό των θέσεων; π.χ ένα 5-θέσιο και ένα 2-θέσιο κουπέ (για τις ακριβώς ίδιες καλύψεις, με τους ίδιους φορολογίσιμους ίππους, ίδιας ηλικίας, ίσης αξίας κτλ) θα πληρώσουν τα ίδια χρήματα;Ευχαριστώ!!
ΓιάννηςΣε κάποιες ασφαλιστικές το 2θέσιο κουπέ (gt, σπόρ κλπ κλπ) χρεώνεται αρκετά παραπάνω λόγο «αυξημένου» κινδύνου σε σχέση με ένα σεντάν ή χάτς...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν είναι σωστό αυτό λες, από τη στιγμή που αμάξι βγήκε ολική καταστροφή με την αποζημίωση που θα λάβει πρέπει να μεταβιβάσει ότι έχει απομείνει από αυτό στην ασφαλιστική, δεν μπορεί ούτε να το κρατήσει ούτε να το κάνει μπιμπελό.Η ασφαλιστική μετά είναι αυτή που το κάνει ότι θέλει.
Μα δεν ειναι ολικη καταστροφη, το συζητησαμε αυτο παραπανω.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δεν είναι σωστό αυτό λες, από τη στιγμή που αμάξι βγήκε ολική καταστροφή με την αποζημίωση που θα λάβει πρέπει να μεταβιβάσει ότι έχει απομείνει από αυτό στην ασφαλιστική, δεν μπορεί ούτε να το κρατήσει ούτε να το κάνει μπιμπελό.
Η ασφαλιστική μετά είναι αυτή που το κάνει ότι θέλει.
Μα δεν ειναι ολικη καταστροφη, το συζητησαμε αυτο παραπανω.
Αν μιλάμε για την περίπτωση της kalokyra αναφέρει ότι είναι ολική...
Αν μιλάμε για άλλη περίπτωση μάλλον έχω μπερδέψει τα μπουτιά μου...
-
Πριν από 4 μήνες το εξαμηνιαίο μου ασφάλιστρο κατά την ανανέωσή του ήταν αρκετά τσιμπημένο. Γύρω στα 40 ευρώ ή 8% αύξηση . Αποδείχτηκε ότι η ιστορία με τη σημαντική αύξηση των εξαμηνιαίων ασφαλίστρων μου στη Groupama είχε να κάνει με την αύξηση του bonus-malus από 3 σε 5... μετά από μικροατύχημα που είχα (επαφή με άλλο αμάξι από πίσω, εγώ δεν έπαθα απολύτως τίποτα, ο άλλος γρατζουνιές στον προφυλακτήρα και του έκανα δήλωση). Νόμιζα ο αφελής ότι είχα τη σχετική κάλυψη (προστασία b/m) ενώ δεν την είχα. Βλακείες μου έλεγε ο ασφαλιστής μου, ότι η σχετική κάλυψη είναι στάνταρ στη Groupama . Το θέμα είναι το εξής πλέον...Του ζήτησα πριν από καιρό (πριν το Πάσχα) να κάνουμε πρόσθετη πράξη ασφάλισης προσθέτοντας την προστασία Bonus-malus στο υπάρχουν εξαμηνιαίο συμβόλαιο. Μου είπε ΟΚ, απλά θα έπαιρνε κάποιο διάστημα μέχρι να βγει η πρόσθετη πράξη. Μετά από 20 και πλέον μέρες που επικοινώνησα πάλι μαζί του, μου είπε ότι τελικά η Groupama δεν μπορεί να κάνει πρόσθετη πράξη για την προσθήκη της προστασίας bonus-malus στο υπάρχον συμβόλαιο εν μέσω ισχύος του υφιστάμενου εξαμηνιαίου συμβολαίου και πως αυτό μπορεί να γίνει στην επόμενη ανανέωση, στις 11 Αυγούστου φέτος...Πολιτική της συγκεκριμένης ασφαλιστικής, μου είπε...
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχω εμπιστοσύνη στον ασφαλιστή μου (και για αυτό στην επόμενη ανανέωση δεν πρόκειται να συνεργαστώ μαζί του), θα μπορούσε κάποιος φίλος να μου πει, αν όντως υφίσταται τέτοια πρακτική (το ότι δεν προβαίνουν σε προσθήκη της εν λόγω κάλυψης) σε ότι αφορά ειδικά την προσθήκη Bonus-malus εν μέσω συμβολαίου που τρέχει για την Groupama;
Επίσης, με δεδομένο ότι στη λήξη του παρόντος εξαμηνιαίου συμβολαίου μου στις 11/8/2010, το αμάξι κλείνει 5ετία (για την ακρίβεια βάσει άδειας κυκλοφορίας η 5ετία κλείνει στις 10/8/2010, απλά το παρέλαβα και το πρωτασφάλισα την επομένη, 11/8 το 2005) και συνήθως οι ασφαλιστικές σε αμάξια άνω 5ετίας σε παλαιότητα δεν κάνουν μικτή ασφάλιση, αν θελήσω να αλλάξω εταιρεία και να πάω σε άλλη ζητώντας αντίστοιχες καλύψεις και τη διατήρηση της μικτής (ίδιες ζημιές), υπάρχει δυνατότητα για κάλυψη ιδίων ζημιών; Θα με ενδιέφερε ενδεχομένως ασφάλιση στην Εθνική. Ξέρει κανείς σε μια τέτοια περίπτωση τι ελάχιστη απαλλαγή ιδίων ζημιών έχει η συγκεκριμένη εταιρεία; (στη Groupama έχω 250 ευρώ). Διαφορετικά προτείνετέ μου άλλη αξιόπιστη εταιρεία για μικτή και με λογικό ποσό απαλλαγής ιδίων ζημιών (κάτω από 500 ευρώ οπωσδήποτε).
Ευχαριστώ. -
Εγώ έχω ασφαλισμένο το αυτοκίνητό μου (1η άδεια το 2001) στην Εθνική με μεικτή και απαλλαγή 400 ευρώ (αξία αυτοκινήτου γύρω στα 4500ευρώ).
-
Σημερα το πρωι ακουσα στην TV (εφημεριδα το εγραφε), οτι θα συνδεουν τα ασφαλιστρα με το ποιντ συστεμ.... δλδ αν εχεις κανει παραβασεις σοβαρες... κοκκινο, ατυχημα κ.λ.π. τοτε θα σε βαζουν σε ομαδα υψηλου κινδυνου σαν οδηγο και θα πληρωνεις αντιστιχα.....
-
πολύ ακριβή αυτή η anytime ....
με 14Κ ασφαλιζόμενη αξία , αττική τόπο διαμονής , 1800 κ.εκ. κόστος για όλα πλην μικτής 334 ευρώ το 6μηνο.
αν βάλω κ μικτή (ζημιές ιδίου δηλ) 551 ευρώ.
δεν θα πάρω...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ