-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Στις μετρησεις φρενων βασιζομαι στα τεστ του ADAC που υπαρχουν τυποποιημενες μετρησεις για παμπολλες παραμετρους του καθε αυτοκινητου και που μαλιστα δεν δισταζουν να καταθαψουν 'δικα τους' αμαξια...Ο ADAC ειναι η ΕΛΠΑ ουσιαστικα, και εχει μπλεχτει σε σκανδαλο 'τα παιρνω για να βγαζω την VW πρωτη'. Δεν ειναι απραιτητα το συγκεκριμενο τεστ μουφα, δες και τιποτα αλλο ομως.
γραψε αν θες το λινκ για τα τεστ -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μην ασχολεισαι με το θεμα, μιλας για 5 μετρα διαφορα, κατι που στη πραξη δεν θα αντιλαμβανεσαι και ουτε προκειται να σε σκοτωσει αυτο αν φοβασαι.5 μέτρα είναι ενα αμάξι σε μήκος.Σκέψου ότι εκεί που ενα αμάξι σταματά ακριβως στον προφυλακτήρα το όποιο ASX σταματά 'μέσα' στον μπροστινό του.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Στις μετρησεις φρενων βασιζομαι στα τεστ του ADAC που υπαρχουν τυποποιημενες μετρησεις για παμπολλες παραμετρους του καθε αυτοκινητου και που μαλιστα δεν δισταζουν να καταθαψουν 'δικα τους' αμαξια...
Ο ADAC ειναι η ΕΛΠΑ ουσιαστικα, και εχει μπλεχτει σε σκανδαλο 'τα παιρνω για να βγαζω την VW πρωτη'. Δεν ειναι απραιτητα το συγκεκριμενο τεστ μουφα, δες και τιποτα αλλο ομως.
γραψε αν θες το λινκ για τα τεστΤΟ εχω υποψη μου αυτο για τον ADAC αλλα διαβαζοντας εκει τεστ ενος αυτοκινητου που ειχα παλαιοτερα (subaru impreza 2.0R) συμφωνησα 100% με οσα σχολιαζαν και μετρουσαν οι Γερμανοι γι αυτο το αμαξι..και ειδικα για τις καταναλωσεις του.
Εξαλλου ακομη κι ελληνικα sites σχολιαζαν αρνητικα τα φρενα του ASX ( και μαλιστα και οι 4Τ)http://www.4troxoi.com.cy/index.php?pag ... &artid=107
Να το λινκ που βαζεις τι αμαξι σ ενδιαφερει και κατεβαζεις το pdf (Γερμανικα) ..στην τελευταια σελιδα του pdf αναφερονται αναλυτικα ολες οι μετρησεις και οι βαθμολογιες για το συγκεκριμενο αμαξι
https://www.adac.de/infotestrat/tests/auto-test/ -
Μάλιστα...
Ας δούμε μερικά συγκριτικά:
1)MIATA vs BOXTER
Από τα διάφορα που λέει, πάμε κατ' ευθείαν στα φρένα.
Από ta 112 χλμ/ω σε 0, το ΜΙΑΤΑ θέλει 48 μέτρα για να σταματήσει.
Το BOXTER θέλει 44.
Άρα το ΜΙΑΤΑ το πετάς στον κάλαθο των αχρήστων και αγοράζεις BOXTER.
2)Πάμε και σε κοινά αυτοκίνητα. (Σύγκριση Ινδικού ενδιαφέροντος, προφανώς, αλλά η κεντρική ιδέα ισχύει).
Εδώ αγοράζεις FIAT η, το πολύ, ΤΟΥΟΤΑ, και όλα τ' άλλα στην πρέσσα.
Και οι κατασκευαστές θα πρέπει να ξανασχοληθούν με το...χόμπυ, όταν θα πετύχουν ακριβώς τις ίδιες αποστάσεις, όλοι, σε όλους τους τύπους οχημάτων.
Π.χ. ένα φορτηγό εικοσάτονο, φορτωμένο, γιατί να θέλει εικοσαπλάσια απόσταση...
-
Στις μετρησεις φρενων βασιζομαι στα τεστ του ADAC που υπαρχουν τυποποιημενες μετρησεις για παμπολλες παραμετρους του καθε αυτοκινητου και που μαλιστα δεν δισταζουν να καταθαψουν 'δικα τους' αμαξια...
Ο ADAC ειναι η ΕΛΠΑ ουσιαστικα, και εχει μπλεχτει σε σκανδαλο 'τα παιρνω για να βγαζω την VW πρωτη'. Δεν ειναι απραιτητα το συγκεκριμενο τεστ μουφα, δες και τιποτα αλλο ομως.
γραψε αν θες το λινκ για τα τεστΤΟ εχω υποψη μου αυτο για τον ADAC αλλα διαβαζοντας εκει τεστ ενος αυτοκινητου που ειχα παλαιοτερα (subaru impreza 2.0R) συμφωνησα 100% με οσα σχολιαζαν και μετρουσαν οι Γερμανοι γι αυτο το αμαξι..και ειδικα για τις καταναλωσεις του.
Εξαλλου ακομη κι ελληνικα sites σχολιαζαν αρνητικα τα φρενα του ASX ( και μαλιστα και οι 4Τ)http://www.4troxoi.com.cy/index.php?pag ... &artid=107
Να το λινκ που βαζεις τι αμαξι σ ενδιαφερει και κατεβαζεις το pdf (Γερμανικα) ..στην τελευταια σελιδα του pdf αναφερονται αναλυτικα ολες οι μετρησεις και οι βαθμολογιες για το συγκεκριμενο αμαξι
https://www.adac.de/infotestrat/tests/auto-test/Ρε συ μαστορα, αυτο το λινκ
το οποιο ειναι το μοναδικο για ASX στα auto test του ADAC, δινει φρεναρισμα 100-0 στα 38,2 μετρα
κατι αλλες μαλακιες που ειδα Duster κλπ καπου εκει ειναι.
το κτηνος το Santa Fe ειναι 300 κιλα βαρυτερο, εχει 38,3 μετρα λενε οι Γερμαναραδες...τα 42 μετρα που τα ειδες?
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Μην ασχολεισαι με το θεμα, μιλας για 5 μετρα διαφορα, κατι που στη πραξη δεν θα αντιλαμβανεσαι και ουτε προκειται να σε σκοτωσει αυτο αν φοβασαι.
5 μέτρα είναι ενα αμάξι σε μήκος.Σκέψου ότι εκεί που ενα αμάξι σταματά ακριβως στον προφυλακτήρα το όποιο ASX σταματά 'μέσα' στον μπροστινό του.
Εχω καταλαβει αυτο που μου λετε, δεν αντιλεγω.. Ομως κανεις δεν εχει καταλαβει αυτο που θελω να πω. Οτι αγοραζοντας ή απορριπτοντας ενα αμαξι με το κριτηριο να σταματαει στο 100-0 ταδε μετρα νωριτερα ή αργοτερα δεν δειχνει σωστη οδηγικη νοοτροπια. Εμενα τουλαχιστον με ξενιζει πολυ. Το ιδιο θα με ξενιζε αν μου λεγε καποιος οτι η 3η δινει ρεπριζ 5sec πιο αργα και μπορει να σκοτωθω σε καποια προσπεραση αρα θα παρω το αλλο που εχει 5sec καλυτερη ρεπριζ.
Και μη μου αναφερετε παραδειγματα αν θα τυχει η θεοστραβη περιπτωση που πας με 100 πανω σε σταματημενο αμαξι, ολοι ξερουμε οτι οι συνδιασμοι της περιπτωσης του να σκοτωθεις ή να σωθεις ειναι κυριολεκτικα απειροι. -
Καλά μην αρπαχτείτε κιόλας, τα τέστ αφορούν τα αυτοκίνητα όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο με τα τακάκια που τους έχουν φορέσει τα οποία συνήθως είναι οργανικά ή κεραμικά της πλάκας με χαμηλό συντελεστή τριβής για να είναι αθόρυβα και να μη λερώνουν τις ζάντες κλπ, με ένα σοβαρό ημιμεταλλικό τακάκι όλα αλλάζουν προς το πολύ καλύτερο.
-
To pdf του τεστ είναι εδώ
https://www.adac.de/infotestrat/tests/a ... DTest=4703''21 quadra '' Αυτό που έγραψες για τακάκια μου μοιάζει το πιο πιθανό να κάνω εν τέλει....
-
To pdf του τεστ είναι εδώ
https://www.adac.de/infotestrat/tests/a ... DTest=4703''21 quadra '' Αυτό που έγραψες για τακάκια μου μοιάζει το πιο πιθανό να κάνω εν τέλει....
Κανοντας search σε ολα τα μοντελα στο αρχικο λνκ που εδωσες, βγαζει μονο αυτο που εβαλα.
το δικο σου ειναι παλιοτερο τεστ, τσεκαρε αν δεν εχουν αλλαξει τον τροπο τεστ ή δες σε εταιριες, αν εχουν διαφορετικες δαγκανες τακακια δισκους τα ντιζελ και μπορεις να βαλεις τετοια. -
καλησπερα! σε citroen c3 1.4 diesel του 2004 θελω να αλλαξω τακακια.....
εχω βρει σε προσφορα τα ferodo sl
μπορει να μου πει καποιος την αποψη του? ειναι σκληρα? γενικα καποιες πληροφοριες για τα συγκεκριμενα γιατι δε βρηκα κατι στο ιντερνετ
ευχαριστω! -
Και πως αποφάσισες ότι φταίει η Bosch ( που μπορεί να φταίει ) και όχι ένας αισθητήρας τροχού ή μια φύσα κάποιου αισθητήρα ?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
μετα απο βλαβη που μου παρουσιασε το αβς στο πασσατ μου το εχω μια εβδομαδα και το κυκλοφορω με βγαλμενη ασφαλεια. τελικα για 160χ χλμ εχω ακομη φοβερα φρενα!....κοκαλωνουν για την πλακα αν το παρακανεις ,τελικα μας κανει κακο το αβς και μας αποστειρωνει απ την χαρα της οδηγησης!.υ.γ μακαρι να μπορουσα να εχω μονο το εσπ αλλα δυστυχως παει πακετο με το αβς. αυριο αναμενετε επισκεψη σε φιλο ηλεκτρολογο για να φτιαχτει ο εγκεφαλος.
Γ@μ# την bosch μου Γ@μ#......
'Όταν, πριν 4 χρόνια, αγόρασα την Passatitsa, (b35i, 1992), το ABS έκανε κλικ συνεχώς.
Μου είπαν ότι θέλει αλλαγή ολόκληρη η, (δυσεύρετη), μονάδα, αξίας 2.500 €.
Επειδή έχω εμπιστοσύνη στην BOSCH, (σε λογικά πλαίσια), απέρριψα την διάγνωση τους, (αν και ήταν αυτοί που από την πρώτη ώρα συντηρούσαν το αυτοκίνητο και τηρούσαν και το σχετικό αρχείο).
Ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή το όλο σύστημα, ανακάλυψα πως είχαν κοπεί τα καλώδια των εμπρός αισθητήρων του ABS.
Tα επισκεύασα με κοινό ηλεκτρολογικό καλώδιο, που είχα στην αποθήκη μου, φυσικά με πολύ ισχυρή εξωτερική προστασία, και...έτοιμο.
Με το φοβερό κόστος, του...1€.
Ενδιαφέρον σημείο: όταν πήγα στο πολύφερνο και...ιλουστρασιόν συνεργείο να τους το αναφέρω, ο...αρχηγός, γύρισε αλλού το κεφάλι του και έκανε πως δεν με άκουγε...
-
Αν δεν κάνω λάθος, οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν αλλαγή υγρών φρένων κάθε 2 χρόνια. Κάποιος τεχνικός μου είπε ότι ο λόγος της συχνής αλλαγής είναι για να μην συσσωρευθεί υγρασία στο κύκλωμα, οπότε τα υγρά χάνουν σταδιακά τις ιδιότητές τους και επιπλέον μειώνεται η διατομή των σωληνώσεων.
Μου φαίνεται υπερβολικό. Αν κάποιος οδηγεί χαλαρά και δεν έχει 'βράσει' ποτέ τα φρένα, γιατί να αλλάζει τα υγρά τόσο συχνά; Σε παλιότερο αμάξι, είχα αλλάξει πρώτη φορά τα υγρά στα 10 χρόνια κι αυτό προληπτικά, χωρίς να έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Όσους έχω ρωτήσει, που έχουν κάποια εμπειρία από αυτοκίνητα, μου έχουν πει ότι τα κρατάνε για 6-7 χρόνια τουλάχιστον.
Αναμένω τις απόψεις σας. -
Καθε 4 χρονια θα ελεγα εγω αν οδηγας χαλαρα εντελως. Αλλα βεβαια ποτε δεν ξερεις ποτε θα σου κατσει κατασταση να κατεβαινεις φορτωμενος κατωφερεια χιλιομετρων. Επισης με φρεσκα υγρα δεν καταπονεις τσιμουχακια εντος της ανλτιας.
Ενταξει θα μου πεις λεπτομερειες, αλλα αν το δεις ετσι ουτε το παραφλου θελει ποτε αλλαγη, η γλιτσα που πιανει μεσα θα φανει μελλοντικα στην αποδοση ψυξης. -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
μπορει να μου πει καποιος την αποψη του? ειναι σκληρα? γενικα καποιες πληροφοριες για τα συγκεκριμενα γιατι δε βρηκα κατι στο ιντερνετ
ευχαριστω!καποιος??
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
ευχαριστω!καποιος??
Ferodo SL ( Servise Line )
Είναι για αντικατάσταση των εργοστασιακών και είναι μαλακά τακάκια έχουν θερμοκρασία λειτουργίας 30-700c αλλά δεν λένε ποιός είναι ο συντελεστής τριβής τους που είναι εξ ίσου βασικό χαρακτηριστικό, αν δηλαδή έχουν συντελεστή τριβής όπως τα εργοστασιακά 0.28 - 0.35 που μειώνεται όσο ζεσταίνονται είναι μάπα το καρπούζι, αν έχουν 0.38 - 0.42 και μένει σταθερός είναι ΟΚ για κανονική και λίγο σφιχτή οδήγηση, δεν κάνουν πχ για να κατέβεις γρήγορα την Πεντέλη, κανένα απλό τακάκι δεν το καταφέρνει αυτό, ούτε καν το Ferodo Premier, πρέπει να είναι από τη σειρά DS Performance και πάνω από τη σειρά Racing.Η κύρια διαφορά τους με τα μαμά τακάκια είναι ότι έχουν ελαστική ταινία κολλημένη στην πλάτη τους εκεί που πατάει το έμβολο για να μην τρίζει, σε περίπου αυτή την τιμή και για κανονική οδήγηση θα σου πρότεινα τα Ferodo Thermoquite που δεν πρόκειται να τρίξουν ποτέ και αντέχουν σχετικά την πίεση, τα έχω δοκιμάσει σε 2 αμάξια και είναι ΟΚ αν δεν τα κανιβαλίσεις.
Tα τακάκια μέχρι 70-80€ δεν είναι για πολλά - πολλά, τα τακάκια αξιώσεων για κάποιον με απαιτήσεις περνάνε τα 100€ και ανεβαίνουν, ένα καλό τακάκι απαιτήσεων για μικρομεσαίο αμάξι έχει 140-160€, από τα τακάκια των 25-40-50 € τι απαιτήσεις να έχει κανείς ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
ευχαριστω!καποιος??
Ferodo SL ( Servise Line )
Είναι για αντικατάσταση των εργοστασιακών και είναι μαλακά τακάκια έχουν θερμοκρασία λειτουργίας 30-700c αλλά δεν λένε ποιός είναι ο συντελεστής τριβής τους που είναι εξ ίσου βασικό χαρακτηριστικό, αν δηλαδή έχουν συντελεστή τριβής όπως τα εργοστασιακά 0.28 - 0.35 που μειώνεται όσο ζεσταίνονται είναι μάπα το καρπούζι, αν έχουν 0.38 - 0.42 και μένει σταθερός είναι ΟΚ για κανονική και λίγο σφιχτή οδήγηση, δεν κάνουν πχ για να κατέβεις γρήγορα την Πεντέλη, κανένα απλό τακάκι δεν το καταφέρνει αυτό, ούτε καν το Ferodo Premier, πρέπει να είναι από τη σειρά DS Performance και πάνω από τη σειρά Racing.Η κύρια διαφορά τους με τα μαμά τακάκια είναι ότι έχουν ελαστική ταινία κολλημένη στην πλάτη τους εκεί που πατάει το έμβολο για να μην τρίζει, σε περίπου αυτή την τιμή και για κανονική οδήγηση θα σου πρότεινα τα Ferodo Thermoquite που δεν πρόκειται να τρίξουν ποτέ και αντέχουν σχετικά την πίεση, τα έχω δοκιμάσει σε 2 αμάξια και είναι ΟΚ αν δεν τα κανιβαλίσεις.
Tα τακάκια μέχρι 70-80€ δεν είναι για πολλά - πολλά, τα τακάκια αξιώσεων για κάποιον με απαιτήσεις περνάνε τα 100€ και ανεβαίνουν, ένα καλό τακάκι απαιτήσεων για μικρομεσαίο αμάξι έχει 140-160€, από τα τακάκια των 25-40-50 € τι απαιτήσεις να έχει κανείς ?
σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!!! ειλικρινα εψαξα παντου και δεν μπορουσα να βρω πληροφοριες!!
κοιταε εγω τα βρηκα σε προσφορα μονο 20 ευρω.... αρα αποτι καταλαβα αξιζουν και με το παραπανω -
Καπου προς Χριστούγεννα ή Ανοιξη θα χρειαστω τακακια μπρος πισω από ότι φαινεται(ισως και πισω δισκους).Κοιταω στο ebay για σετ μπρος-πισω δισκους-τακακια.Βρισκω πάμφθηνα τρυπητούς-χαρακτους-αεριζόμενους(ειτε όλα μαζι-φοβος για κρακ- ειτε όχι)και μαλιστα με κεραμικα τακακια( )Τελος παντων δεν εχω τρομερες απαιτησεις από τα φρενα ως προς την αντοχή στην καταπονηση.Το πρόβλημα είναι όμως το εξης.Το αυτοκινητο φορα π.χ. μπροστα δισκο 288μμ 12μμ(παχος).Τα κιτ αυτά που βρισκω π.χ. με αεριζομενο δισκο είναι κοντα στα 20+μμ παχος ο δισκος.Σε μενα δεν μπαινει? ή καποτε καποιος εξυπνος στην γερμανια το εβαλε μη αεριζομενο δισκο στα 12μμ.
Δεν με ενδιαφερει να φαω τα τακακια για να χωρεσουν όμως.
Στα 12μμ αν δεν γινεται παραπανω κτ τετοιο αξιζει?Υποψιν αντεχω τα οικολογικα EBC νομιζω(τα καψα βεβαια 2 φορες και καπνιζαν λιγο και επισης παντα ο δισκος καφετιζει λιγο από τη χρηση τους)
http://www.ebay.co.uk/itm/Brake-Discs-M ... xyBotTaJ00 -
τσαμπα πραμα
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
τσαμπα πραμαΑξιζει ή θα είναι κατω του εργοστασιακου επιπεδου?
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις