-
Ύψος βλέπει, ο μηχανισμός είναι στην αριστερή ράβδο ουσιαστικά και ρυθμίζεται. Οι αισθητήρες του abs πάντως δεν έχουν σχέση από όσο ξέρω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ύψος βλέπει, ο μηχανισμός είναι στην αριστερή ράβδο ουσιαστικά και ρυθμίζεται. Οι αισθητήρες του abs πάντως δεν έχουν σχέση από όσο ξέρω.μου το εξηγείς λίγο? Δεν το καταλαβαινω.
Να σημείωσω οτι έβγαλα το abs και σε δοκιμή, εμφανώς και πρόωρα μπλοκαρουν πρώτα οι πίσω τροχοί. Αν θεωρήσουμε οπότε οτι δεν εχει abs, πως γίνεται να ρυθμιστεί σωστά?
-
O κατανεμητής πίσω αλλάζει ουσιαστικά την κατανομή όταν είσαι φορτωμένος (=καθισμένο πίσω μέρος). Αν είσαι χαμηλωμένος, τότε 'νομίζει' ότι έχεις παραπάνω βάρος πίσω, άρα δίνει και περισσότερο φρένο πίσω. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη τάση για μπλοκάρισμα εφόσον δεν έχει την απαιτούμενη φόρτιση ο άξονας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O κατανεμητής πίσω αλλάζει ουσιαστικά την κατανομή όταν είσαι φορτωμένος (=καθισμένο πίσω μέρος). Αν είσαι χαμηλωμένος, τότε 'νομίζει' ότι έχεις παραπάνω βάρος πίσω, άρα δίνει και περισσότερο φρένο πίσω. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη τάση για μπλοκάρισμα εφόσον δεν έχει την απαιτούμενη φόρτιση ο άξονας.Δηλαδή για 106/σαξο με abs η μόνη λύση αν ειναι χαμηλώμενο το αυτοκ είναι να έχει και το αντιστοιχο φορτίο που αντιστοιχεί? Αν δεν υπάρχει αυτο το βάρος θα τυγχάνει της παραπάνω δυσλειτουργίας?
-
Όχι βρε, από όσο ξέρω είναι ρυθμιζόμενος ο κατανεμητής. Απλά φαντάζομαι πρέπει να ξέρει ο μάστορας πόσο πρέπει να βιδώσει ή να ξεβιδώσει για να το φέρει σωστά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι βρε, από όσο ξέρω είναι ρυθμιζόμενος ο κατανεμητής. Απλά φαντάζομαι πρέπει να ξέρει ο μάστορας πόσο πρέπει να βιδώσει ή να ξεβιδώσει για να το φέρει σωστά.Ή απλά να διαβάσει το FM
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Όχι βρε, από όσο ξέρω είναι ρυθμιζόμενος ο κατανεμητής. Απλά φαντάζομαι πρέπει να ξέρει ο μάστορας πόσο πρέπει να βιδώσει ή να ξεβιδώσει για να το φέρει σωστά.
Ή απλά να διαβάσει το FM
fm? frequency modulation ?
Ντινο, ευχαριστώ! Μηπως στην Αθήνα ξέρουμε κάποιον εμπιστο φρενά?
-
FM = ?
-
Και εγώ όταν είχα χαμηλώσει είχα παρόμοιο πρόβλημα και η λύση είαναι η ρύθμιση του κατανεμητη
Μου πήρε πολύ καιρό να πείσω τον μαστορα ότι έφταιγε αυτό
Τελικά μόνος μου αφού εντόπισα τον κατανεμητή, ρύθμισα την βίδα με ένα κλειδάκι 10 που έχει ως ρεγουλατόρο και μετά από μερικές δοκιμές το πήγα στο βέλτιστο.
Τώρα έχεις πολύ πίεση φρένου πίσω , που κλέβεται από μπροστά. Πρέπει να έχεις και πισω όμως για σταθερότητα. Οπόε πρεπει να πετύχεις την ισορροπία.
Αν έχεις χαμηλώσει περί τα 3 εκ, υπολόγισε περίπου μια πλήρη στροφή στο κλειδί -
Η EBC βγάζει καλά τακάκια, δίσκους;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Η EBC βγάζει καλά τακάκια, δίσκους;Ναί.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Η EBC βγάζει καλά τακάκια, δίσκους;Εβαλα EBC (τα πρασινα) τακακια πριν λιγες μερες στο Punto.
Υποσχονται υψηλοτερη αντοχη σε θερμοκρασιες, αποδοση απο το πρωτο φρεναρισμα και λιγοτερη σκονη.
Αρχικα μια χαρα φαινονται, θα σου πω με μεγαλυτερη σιγουρια σε μερικα χλμ.Αλλο θεμα:
Citroen ZX:
Tα τακακια εχουν ακομα ζωη, οπως και οι δισκοπλακες.
Υγρα φρενων εχει αλλαξει πριν απο περιπου ενα χρονο.
Παρ'ολα αυτα το πενταλ θελει περισσοτερη πιεση σχετικα με το Punto πχ για να φρεναρει καλα και οντως φρεναρει καλα εαν το πατησεις αντρικα. (Ειχα και αρκετο καιρο να το οδηγησω και η διαφορα μου φανηκε πιο εντονη)Ιs it a feature ή κατι θελει επισκευη? πχ Σωληνακια φρενων , κατανεμητης κτλ
-
σεβρο;
-
[quote='italakias']**σεβρο;[/**quote]
Σεβρό, το λείο κατσικίσιο δέρμα, παπούτσια από σεβρό.
Στα φρένα είναι σέρβο, σερβόφρενο, σερβομηχανισμός.
-
εμεις της πιατσας αλλαζουμε τις ονομασιες
εκει κολλησες -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ναί.
Eyχαριστώ
Εβαλα EBC (τα πρασινα) τακακια πριν λιγες μερες στο Punto.
Υποσχονται υψηλοτερη αντοχη σε θερμοκρασιες, αποδοση απο το πρωτο φρεναρισμα και λιγοτερη σκονη.
Αρχικα μια χαρα φαινονται, θα σου πω με μεγαλυτερη σιγουρια σε μερικα χλμ.Τα πράσινα τακάκια μου πρότειναν και μένα για το αυτοκίνητο μου. Άντε να δούμε...
-
Τα πράσινα φοράω μπρος πίσω εδώ και λίγο καιρό μαζί με δίσκους της ίδιας εταιρείας.
Φθορά μάλλον χαμηλή που δεν το περίμενα, σκόνη κάπως μειωμένη που το περίμενα και από φρενάρισμα από τα ίδια όταν είναι κρύα μέχρι εντυπωσιακό άρπαγμα (έχουν αυξημένο συντελεστή τριβής) μόλις ζεσταθούν λιγάκι (1-2 πρόσφατα φρεναρίσματα).
Από αντοχή δεν είδα διαφορά αλλά ήταν αρκετά καινούργια όταν τα δοκίμασα για αυτό. -
Thanks man, θα την κάνω την κίνηση..
-
Να προσθέσω πάντως ότι τα πράσινα τακάκια επάνω τους έγραφαν ΑΤΕ!! Οπότε μάλλον φτιάχνονται από την γνωστή ΑΤΕ σε προδιαγραφές/συνταγή της EBC.
-
saxon απαντησα και στα τελευταια ερωτηματα σου στο citroen topic οσο πιο καλα μπορουσα..ισως να μην την ειδες λογω του χαμου με τις 1000 σελιδες στο citroen topic..
Προπωπικα πιστευω οτι ειναι θεμα μεταβασης απο το punto στη zx παντως..
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις