-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ένας θεός ξέρει βάσει ποιας λογικής θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει τι είναι 'το μπουτόν της μίζας' για να δικαιούται να αναφέρει και να σχολιάσει ένα φαινόμενο που διαπίστωσε με αφορμή την αλλαγή των τακακίων του αυτοκινήτου του.Έχεις δίκηο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
...Μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου πάνω στο παραπάνω? (αν στέκει)
-
Είπα να κάνω ένα upgrade στα φρένα του Τέμπρα. Οι δίσκοι που φοράει τώρα είναι συμπαγείς ΟΕΜ 240mm και πάχους 10mm και τα τακάκια δε θυμάμαι καν τι, μάλλον κι αυτά ΟΕΜ. Ο μηχανικός μου μου πρότεινε διάτρητους Zimmermann ίδιας διάστασης και τακάκια Textar. Δε θα αλλαχτεί τίποτε άλλο. Το κόστος είναι στα 140 ευρώ. Πώς κρίνετε τη συγκεκριμένη αναβάθμιση; Τα τακάκια μου γενικά δεν τα τρώω άσκοπα, απλά θέλω κάτι πιο δυνατό σε φρεναρίσματα πχ από τα 140 στα 60 ή από τα 140 σε στάση. Άλλη πρόταση;
-
Οι δαγκάνες θα χωρέσουν το αεριζόμενο που θα έχει τουλάχιστον το διπλάσιο πλάτος ?
-
διάτρητο = αεριζόμενο;
Καλά είχα δει ότι η Zimmermann δεν έχει διάτρητες για το δικό μου.
Βασικά υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για το Τέμπρα:- συμπαγείς δίσκοι 240-10 για μοντέλα χωρίς ABS
- συμπαγείς δίσκοι 257-12 για μοντέλα με ABS
- αεριζόμενοι δίσκοι 257-20 για 1.8ie, 2.0ie και 1.9TD
Η λύση των χαρακτών Tarox σε 240-11 με τα προαναφερθέντα τακάκια πώς ακούγεται;
-
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για το τι πρέπει να βάλεις στον έναν άξονα όταν μπαίνει τακάκι υψηλότερου συντελεστή τριβής στον άλλον άξονα. Νομίζω ότι πίσω δεν πρέπει να έχεις πιο αυξημένο συντελεστή τριβής από εμπρός (για να μην σου μπλοκάρει ο πίσω άξονας).
Η ισορροπία μπρος πίσω στο φρενάρισμα αλλάζει και με τη φθορά των αμορτισέρ. Όσο χάνουν την ικανότητά τους τόσο περισσότερο βάρος μεταφέρεται προς τα εμπρός κατά το φρενάρισμα. Έτσι σταδιακά τα εμπρός τρώνε όλο και περισσότερο ζόρι με αποτέλεσμα να κουράζονται και να φθείρονται περισσότερο.
Λόγω κατανεμητή τα πίσω μπορεί να μην μπλοκάρουν αλλά θα βοηθάνε στο φρενάρισμα όλο και λιγότερο. Το συνολικό φρενάρισμα περιμένω να χειροτερέψει και σε επιβράδυνση αλλά και σε αντοχή και τα εμπρός θα φτάνουν πιο συχνά στο όριο και θα μπλοκάρουν. Και θα τελειώνουν τα εμπρός τακάκια πολύ γρήγορα.Στο Tempra ό,τι και να μπορείς να βάλεις θα δεις διαφορά προς το καλύτερο αρκεί βέβαια να γίνει καλή δουλειά στην τοποθέτηση. Ίσως είναι ευκαιρία όμως να τσεκάρεις και το υπόλοιπο σύστημα, τα μαρκούτσια να είναι υγιή (όχι ξεραμένα και να μην φουσκώνουν), το χειρόφρενο καλά ρυθμισμένο, τα πίσω φρένα τσεκάρισμα και ρύθμιση και αλλαγή υγρών.
-
Εννοείται πως όποια αλλαγή γίνει θα συνοδευτεί από τον απαραίτητο έλεγχο σε όλο το σύστημα, απλά τα υγρά είναι καινούρια και τα σωληνάκια οπτικά δεν έχουν κάτι το μεμπτό.
-
φίλε κοτέτσι, έχω να σου συστήσω ένα καινούργιο σετ της βρέμβο για το κάρο σου
(μιλάμε είχα γ@μηθεί στα γέλια όταν το πέτυχα, ρο΄μπα έγινα )
-
Αυτο τοσα χρονια ομως δεν χαλασε ,αντιθετα απο κατι αλλα σχιστοματικα
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο τοσα χρονια ομως δεν χαλασε ,αντιθετα απο κατι αλλα σχιστοματικαδεν καταλαβαίνω τί εννοείς
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν καταλαβαίνω τί εννοείς
Σκωτία, κατηφόρα, γκρέμι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
δεν καταλαβαίνω τί εννοείς
Σκωτία, κατηφόρα, γκρέμι
need i say more?
-
Πάντως και το 306 πάιζει πριν τη μετατροπή να χε ακριβώς ίδιο δισκόφρενο...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Πάντως και το 306 πάιζει πριν τη μετατροπή να χε ακριβώς ίδιο δισκόφρενο...Αφού έχουμε κοινά τακάκια και δισκους με τα Saxo/106
Το δικό μου έχει βέβαια αεριζόμενα μπροστά. Το δικό σου ήταν με απλους δίσκους σωστα; -
από κάρο έγινε καρούλι δλδ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
από κάρο έγινε καρούλι δλδΤο γκρέμι σου και σε άλλη παραλία εσύ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως και το 306 πάιζει πριν τη μετατροπή να χε ακριβώς ίδιο δισκόφρενο...
Αφού έχουμε κοινά τακάκια και δισκους με τα Saxo/106
Το δικό μου έχει βέβαια αεριζόμενα μπροστά. Το δικό σου ήταν με απλους δίσκους σωστα;Αστα...Μονοί δίσκοι 249 και πίσω ταμπούρα...
μου χει τύχει να φρενάρω, να μην προλάβω τη διασταύρωση και να πω 'δε γαμι... θα στρίψω στην επόμενη'Τώρα έχω βάλει αεεριζόμενους 266 (ή 267, όσο βγάινει, δε θυμάμαι) με δαγκάνες από saxo vts, πίσω δισκόφρενα 249 Xsara VTR (όσο είχε πριν μπροστά δλδ ) και τρόμπα από Xsara SW.
Τώρα όμως το Peugeot μου φρενάρει άψογα!!
-
Ενδιαφέρουσα η μετατροπή σου...Αν η γριά μου ήταν νεότερη θα την σκεφτόμουν σοβαρά
Για στείλε ίνφο με πμ αν δεν βαριέσαι -
done
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις